2024-02-05 77 瀏覽
今日經過呢間飲品店,雖然未聽過呢個名「大懶堂」,但見佢都好多款式,就是但買嚟試吓。呢間店應該主打係檸檬,有檸檬梳打、青瓜檸茶、仲有奶茶、咖啡等,睇到有某幾款有優惠,不過都係唔係果茶系列,求其就買咗杯苿莉綠茶凍飲。呢杯飲品係少甜,第一口飲唔到任何味道,再飲都係無味,即係無茶味,更加無苿莉味,同飲一杯凍水無咩分別!我想講樽裝綠茶仲好飲過佢!呢杯苿莉綠茶$20,雖然唔算貴,就算無試過呢間店嘅其他飲品,都唔會想試其他了!

,同飲一杯凍水無咩分別!我想講樽裝綠茶仲好飲過佢!

外賣自取
叫過外賣ok,今日約經過再買嚟飲,但好看望。
🍴 仙•鴨采檸茶 L $27 like ig 9折 (5/10)叫咗少冰微糖,勁多冰,飲落茶味好淡,有少少檸檬味,微糖真係冇乜甜味,整體嚟講好淡冇乜茶味,不了。
推薦指數: 5/10希望小店做返好。

叫過外賣ok,今日約經過再買嚟飲,但好看望。

推薦指數: 5/10
希望小店做返好。

行過北角,肚子嗌渴,就試吓間新開嘅飲品店。入面裝潢靚靚,好有新鮮感。我就揀咗個白桃雲頂奶茶,啱曬鐘意桃味嘅我。一試!哇〜嗰奶蓋簡直滑到出奇,濃郁嘅白桃香味撲鼻而來,混埋茶香,真係滋味無窮。再淺嘗嗰仙人掌檸檬茶,光聽名都覺得特別。仲帶少少甘新鮮嘅酸甜,揼咗啲仙人掌汁入去,飲一啖真係好清心,跟得上健康潮流。飲完後,覺得自己都靚咗幾分🌟。依家多咗個茶飲好去處,下次仲要帶埋其他朋友過嚟試。如果你都喺附近,真心推介你行一轉,試吓呢家店嘅創意飲品!🍹🌿💯
2023-11-29 82 瀏覽
🍋之前已經見好多人飲過鴨屎香檸檬茶❤️今日我經過北角見到呢間有鴨屎香檸茶🤤我終於有機會試吓啦🥳怪不得咁多人喜歡啦😅果然係入口清香👍醇厚回甘✅好幸福呢🥳🍋仙。鴨屎檸茶 CactusLemonTea $30/L🌈第一次飲鴨屎檸茶🍋入口味道👅有自然獨特嘅花香味🌼我見到杯裡面有一撮一撮嘅鴨屎🍁茶味入喉清甜甘爽✅滋味醇厚💯佢地仲用咗新鮮嘅「仙人掌」渣埋汁放咗落去🌵清新鮮爽👍令人一試難忘呀❤️🍑白桃雲頂奶茶 $33/LPeachOolongmilkyeawithcream🌈呢杯又好味又可以打卡嘅白桃雲頂奶茶超正🍑杯頂仲用滑滑奶油做嘅雲頂🗻白桃烏烏龍茶再加埋十字牌牛奶🥛一口氣「峽」一大啖都唔會覺得好膩👍呢杯好推介🥳

🍋仙。鴨屎檸茶 CactusLemonTea $30/L

🍑白桃雲頂奶茶 $33/L
PeachOolongmilkyeawithcream

• 仙。鴨屎檸茶
2023-11-19 122 瀏覽
📍途經北角,一岀地面見到有間新開茶店。見佢啲茶好少見,有苦瓜味🫛有仙人掌🌵所以試吓🥳🍑🧋白桃雲頂奶茶 $33呢杯賣相真係無得輸📸粉紅色奶蓋好吸睛😍好滑無膩😋飲咗一半奶茶,將奶蓋撈埋奶茶又有另一番味道👅果然係王牌🃏🍋🥤仙。鴨屎檸茶 $30第一次聽仙人掌🌵同鴨屎檸茶🍋見咁得意所以叫咗杯少甜試吓😬鴨屎檸茶味道好清甜,有檸檬微酸味🤩加入仙人掌渣汁,好特別👍🏻原來係呢間小店首創仙人掌加入飲品🏅真有心思,值得推薦💯🟡依家like 佢哋社交平台 仲有9折
📍途經北角,一岀地面見到有間新開茶店。
見佢啲茶好少見,有苦瓜味🫛有仙人掌🌵
所以試吓🥳

🍑🧋白桃雲頂奶茶 $33

呢杯賣相真係無得輸📸粉紅色奶蓋好吸睛😍

🍋🥤仙。鴨屎檸茶 $30
第一次聽仙人掌🌵同鴨屎檸茶🍋
見咁得意所以叫咗杯少甜試吓😬
鴨屎檸茶味道好清甜,有檸檬微酸味🤩
加入仙人掌渣汁,好特別👍🏻
原來係呢間小店首創仙人掌加入飲品🏅
真有心思,值得推薦💯

🟡依家like 佢哋社交平台 仲有9折
  • 白桃雲頂奶茶
  • 仙。鴨屎檸茶
2023-11-09 441 瀏覽
工作關係走到來北角區,工作完成後正前往地鐵站時,經過這間茶飲店「大懶堂」,被其門面色彩繽紛的大插圖所吸引,看看是賣近期大熱的香水檸檬,所以,問問同事也有興趣,就買了幾杯回去。一般茶飲店裝潢都是比較簡單,我會稍稍留與他們的衛生,內裏廚房一看就知是整潔衛生,讓人安心享用他們的產品。門口還放了一小桶糖果,正好在等候時小嚐一粒。看看餐牌,這茶飲店所賣的一系列果茶也頗特別,以大熱的手打檸檬茶配搭仙人掌和苦瓜,此外還有奶茶系列、純茶系列、益力多系列、咖啡系列、暖心系列,更可額外加入不同配料,甜度、冰度亦可自由選擇。別忘記追蹤店家的社交平台,因為有9折喔,而且,包裝也很企理、穩妥。喜歡苦瓜的同事A就試了這杯「苦.檸茶」($27)加蘆薈粒($4) ,沒想過苦瓜可以配檸檬茶,手打檸檬茶故然入口清爽,加入苦瓜,卻是酸香中又滲出點點甘苦味,內裡更有些苦瓜粒粒,再拼上蘆薈粒粒,豐富了口感,很有驚喜喔。我就很想試試其「小芋圓奶茶」,不過,時間太早,小芋圓未整好,唯有改飲「珍珠奶茶」($29),其實這個我也喜歡的。很喜歡店家用回本土的十字奶,奶味鮮甜,而茶式亦很幽香,濃郁醇和,加上QQ的珍珠,非常滿意。同事B本身
,讓人安心享用他們的產品。
門口還放了一小桶糖果,正好在等候時小嚐一粒。
苦.檸茶
珍珠奶茶
同事B本身是咖啡控,自然要試試咖啡系列的產品,而這個「生椰拿鐡」($31)是最想試的飲品,她表示咖啡味道香濃,加入生打椰汁,滲出清甜的椰子香,並令口感更平滑,而兩者很平衡,不會只有咖啡味,椰子味就「無定企」!一杯飲品,有雙重滋味,又好喝,讚呀
!
生椰拿鐡
今次真是意外大發現,幾杯茶飲都很有驚喜,定價亦很合理,是躲懶小歇之選,值得介紹給朋友。
5 分鐘 (外賣自取)
$30 (其他)
苦.檸茶
生椰拿鐡
2023-11-03 137 瀏覽
近排全個香港飄起檸檬茶飲料熱潮,唔認真去研究都唔知檸檬都有分好多種,呢間飲品店所使用既就係香水檸檬、黃檸做配搭!大懶堂北角馬寶道28號華匯中心地舖苦、檸茶桶 King Size Butter Hours Lemon Tea $35一見份量非常大桶,飲得出苦瓜香但又唔太苦,同檸檬茶茶底好夾,仲有好多仙草凍、珍珠等配料係底,多種口感又獨具創意!青瓜檸茶 Cucumber Lemon Tea $29青瓜檸茶內使用仙人掌果肉,令3件事都帶人一種清新Fresh既口感!黑糖薑茶 (熱 Brian Sugar Ginger Tea $27秋冬天開始寒既季節最適合飲黑糖薑茶,暖身又開胃,舒服!Follow餐廳社交平台仲有9折優惠,仲有機會有小贈品送!

北角馬寶道28號華匯中心地舖

青瓜檸茶 Cucumber Lemon Tea $29

秋冬天開始寒既季節最適合飲黑糖薑茶,暖身又開胃,舒服!

Follow餐廳社交平台仲有9折優惠,仲有機會有小贈品送!

2023-11-03
10 分鐘 (外賣自取)
  • 苦、檸茶桶
2023-11-01 72 瀏覽
週未週日就係想懶洋洋咁渡過 北角新開嘅茶飲店 同屋企人買返幾杯一路嘆飲品 一路煲劇😎茶飲店主打近期大熱嘅手打檸檬茶 加入左特別嘅配搭 仙人掌🌵同苦瓜.而家Follow 社交平台 有9折優惠☺️青瓜檸茶 $29 入面有青瓜絲同啫喱粒飲落青瓜味易入口 再加埋酸酸地嘅檸香味同埋茶味幾香成杯飲落都幾fresh 又可以消暑🙆🏻‍♀️ 白桃雲頂奶茶 $30飲落好香嘅白桃味再加上奶茶奶香味夠飲落香滑 茶味剛剛好再加埋滑滑嘅奶油製成雲頂 又唔會好膩打卡靚得黎味道更香☺️ .小芋圓奶茶 $29好多粒小芋圓✨每粒咬落都好彈牙再加埋奶茶飲落香滑 而且茶味都香👍🏻好似食緊芋圓糖水咁😎
週未週日就係想懶洋洋咁渡過

好多粒小芋圓✨每粒咬落都好彈牙
再加埋奶茶飲落香滑 而且茶味都香👍🏻
好似食緊芋圓糖水咁😎
2023-10-26 49 瀏覽
途經北角地鐵站,見到有間新開張的「大懶堂」,決定買幾杯飲品跟同事享用。聽著店長介紹,知於他們堅持自家熬製鮮奶、不用奶粉,又用拉茶方式調配飲品,誠意滿滿,值得一試😁😁小芋圓奶茶($29)🍡🍡小芋圓奶茶是經典中的經典,它結合了奶茶的濃郁和芋頭的香甜。「大懶堂」使用自家熬製的鮮奶,而不是奶粉/奶漿,這使得口感更加豐富。加入了Q彈的小芋圓,每一口都帶來滿滿的驚喜和樂趣。仙草奶茶($27)🧋🧋仙草奶茶是清新而令人耳目一新的選擇。仙草具有清涼解毒的功效。它的茶底採用錫蘭紅茶,以拉茶方式製作,讓茶香和奶香完美融合。既有濃郁的奶香,又有仙草的微苦和清香,適合喜歡清爽口感和微苦風味的人,絕對是夏日解渴的好選擇。黑糖薑茶($27)☕️☕️黑糖薑茶搭配上濃郁的黑糖和微辣的薑味。這種組合帶來了一種獨特的口感和層次,甜中帶苦,微辣中帶甘,給人一種深厚而豐富的味覺體驗,能夠溫暖身體和心靈。我買了一杯請了身子較虛的女同事享用,認真滋補!「大懶堂」的手搖飲品選擇各具特色,讓人們能夠根據自己的口味喜好來選擇。無論是熱情的夏日還是寒冷的冬天,都能帶給人們舒適和愉悅的享受👍🏻👍🏻大懶堂 (北角)地址:北角馬寶道28號華匯中心地

小芋圓奶茶($29)🍡🍡

仙草奶茶($27)🧋🧋

黑糖薑茶($27)☕️☕️

大懶堂 (北角)
地址:北角馬寶道28號華匯中心地舖
手搖界最近大熱流行的手打檸檬茶🍋眼看有很多不同口味,作為檸檬茶愛好者當然要試試😆💛北角新開這間手搖店,手打檸檬茶主打加入苦瓜& 仙人掌等特別配搭🌵。🌿苦·檸茶 $27 (M)喜歡苦瓜的朋友推介一試!檸檬茶底幾香,苦瓜加入檸檬茶味道甘甜清新,內裏仲有加入苦瓜粒,而且沒有想像中苦澀味蓋過原有檸檬茶味道,所以少吃苦瓜的人都可以一試🥰味道幾特別✨。🌵仙·鴨屎檸茶 $27 (M) 鴨屎檸茶亦是店員推介!將仙人掌汁加入檸檬茶,令檸茶味道更突出更香🥰解渴一流。🍋仙·檸氣泡茶 $30 (L)少有見到的檸檬茶汽水🍋加入仙人掌、檸檬青檸,份外解渴的一款,夏天飲超正🙌🏻

🌿苦·檸茶 $27 (M)

🌵仙·鴨屎檸茶 $27 (M)

🍋仙·檸氣泡茶 $30 (L)

2023-10-23 34 瀏覽
大懶堂😋😋😋台式+創意嘆番杯北角馬寶道新開茶檔、台式飲料、加創意新口味、店名都好特色之「大懶堂」哈哈!北角地鐡A4出口、好易找到、行過路過唔好錯過😋果茶系列:仙、鴨屎檸茶M$24+$4綠茶凍鎮店之寶⋯推介、色、香、味、俱全、「色」澤綠悠悠怡人、「香」檸檬清香撲鼻、「味」清甜fresh夠解渴、絶配一流、加埋店主創意、仙(仙人掌)、以上飲料配🈶️仙人掌汁、健康又特色👏🏻👏🏻奶茶系列紅豆奶茶M$26+$4寒天球好茶配紅豆是完美配🈴️、紅豆大大粒、軟綿綿、腍甜有口感、茶底濃香茶味、唔太甜、加配寒天球、晶凝通透、賣相吸睛、煙韌豐富口感🥰咖啡系列生椰拿鐡M$28+$4蘆薈粒咖啡烘的我、必叫新嘗試👅coconut 、濃香咖啡帶點椰子🥥清香、又香又滑、一杯咖啡雙重味道、抵、抵、抵、又🉑️自配小料、寒天球、蘆薈粒、綠茶凍、咖啡凍等等都係$4咋大懶堂北角馬寶道28號華匯中心地舖港鐵北角站A四出口、步行約1分鐘
😋😋😋

北角馬寶道28號華匯中心地舖
港鐵北角站A四出口、步行約1分鐘
紅豆奶茶
2023-10-23
5 分鐘 (外賣自取)
紅豆奶茶
2023-10-21 32 瀏覽
係北角新開嘅飲品店🥤價錢好抵,珍珠奶茶都係$27🧋🤑新開張like fb or ig仲有9折!😼青瓜檸茶🥒 $29依到有好多特別嘅手打檸茶配搭,包括青瓜,仙人掌同苦瓜🌿青瓜依杯好refreshing,入面仲有啲青瓜絲同啫喱粒粒,檸檬茶底好香😚苦瓜檸茶🍋 $27鐘意苦瓜嘅人一定要試苦瓜系列,苦瓜清新,又唔會苦到搶走晒檸茶味,特別 健康又好飲🥰拿鐵咖啡☕️ $33依到仲有咖啡飲😀咖啡豆偏nutty 帶啲焦糖香味,大大杯買返工飲精神晒🤓

青瓜檸茶🥒 $29

苦瓜檸茶🍋 $27

拿鐵咖啡☕️ $33
2023-10-18 41 瀏覽
今日陪朋友去北角睇室內裝修設計公司, 一出地鐵站就見到新開無幾耐的飲品店{大懶堂}, 有啲口渴, 即刻睇下有咩野飲先, 餐牌選擇都幾多款式, 舖頭則面有好colourful的圖畫, 仲寫住白桃雲頂奶茶, 屬於奶茶系列, 好似好吸引, 叫左黎試下, 仲加其他小料可以加, 例如珍珠.白桃雲頂奶茶(大), 都好大杯, 茶味不會淡, 面頭仲有好滑既cream, 成杯好靚.朋友平時喜歡飲益力多, 就試左士多多綠(大), 士多多綠即係益力多加士多啤梨, 仲有蘆薈粒粒, 食落好爽口清新~

2023-10-17
2023-10-18 38 瀏覽
懶洋洋/青青草原上 懶洋洋地躺臥着感受清風吹來 享受陽光的溫暖/🎈大懶堂一間試哂唔同口味嘅手打檸檬茶佢哋仲係用健康啲嘅蔗糖自家製出嚟 青瓜檸茶Cucumber Lemon Tea ($29)清爽青瓜加入檸檬茶入面清新消暑 有種天然透心涼嘅感覺完全可以幫手解到膩仙 · 鴨屎檸茶Cactus Lemon Tea ($27)將仙人掌汁加入檸檬茶令烏龍檸茶香更加突出無糖都接受到 唔算話好酸苦 · 班蘭檸茶 BitterGourd Lemon Tea ($27)好特別用咗苦瓜配上班蘭聞落有種獨特嘅香味飲落苦瓜甘同班蘭香合二為一估唔到咁夾 飲完即刻下咗火三杯都另外加咗佢哋自製嘅綠茶凍好似啫喱咁 有淡淡甜味 同檸檬茶好夾完全估唔到手打檸檬茶都有咁多變奏版欣賞店主佢哋所花嘅心思❤️為香港人創作一啲特別口味嘅手打檸檬茶每杯仲可以自選額外配料 添加口感經過想消暑解膩解渴都係個唔錯嘅選擇😉
懶洋洋

/青青草原上 懶洋洋地躺臥着

感受清風吹來 享受陽光的溫暖/

🎈大懶堂

一間試哂唔同口味嘅手打檸檬茶
佢哋仲係用健康啲嘅蔗糖自家製出嚟

青瓜檸茶Cucumber Lemon Tea ($29)
清爽青瓜加入檸檬茶入面

為香港人創作一啲特別口味嘅手打檸檬茶
每杯仲可以自選額外配料 添加口感
經過想消暑解膩解渴都係個唔錯嘅選擇😉
2023-10-16 32 瀏覽
【Citywalk第三弹】🧋大懒堂北角去办日本🇯🇵签证的时候,路过了这家奶茶店,看到这个粉粉奶盖就有一种一下子回到内地喝茶颜悦色和霸王茶姬的感觉1⃣️白桃云顶奶茶 💰30HKD这个价位真的绝,而且奶油还不腻人,可以做到有白桃的香味同时有一种奶油一口的满足感😌2⃣️茉莉奶茶 💰27HKD就是很经典的奶茶味道,推荐🎉,内地奶茶的味道,点的少糖~👤个人感悟:白桃云顶很推荐,秒回内地~非常的美味好喝,总体给出一个很好的评价
【Citywalk第三弹】🧋大懒堂
1⃣️白桃云顶奶茶 💰30HKD
2⃣️茉莉奶茶 💰27HKD
就是很经典的奶茶味道,推荐🎉,内地奶茶的味道,点的少糖~
👤个人感悟:白桃云顶很推荐,秒回内地~
非常的美味好喝,总体给出一个很好的评价