2024-03-25 758 瀏覽
平日既日子,突然好想BBQ,朋友就話不如真係去BBQ場,估唔到佢係任食之餘,仲可以打邊爐🥰 實在太正啦!!佢分左唔同時段,我係晚上時間入場,6:00就可以燒到佢收工😙依間BBQ場好大,坐得好舒服。一般既任燒BBQ場都係1支水&1罐嘢飲,但依度既汽水同水都係自由斟,真係無得頂!同時佢都有啲罐裝飲品、啤酒、雪條雪糕可以買,真係滿足到唔同人嘅需要!佢嘅嘢食選擇都有好多,除咗有一半燒烤嘅雞翼、豬扒、牛肉、雞扒,仲有好多唔同嘅蔬菜類及丸類,可以燒又得,打邊爐又得,任君選擇🤤仲有佢好多嘅面類可以揀,仲要有韓式拉麵🍜,簡直就係我嘅摯愛😍佢仲有我鍾意既麵包之餘,仲有我從來都冇喺BBQ場見過嘅格仔餅😍😍真係超正!😚食完燒既野,飽飽地又食下菜消化下,又再燒野食,唔夠飽仲可以食埋麵,真係可以好滿足咁走呀😌😌😌

2024-03-24 1974 瀏覽
燒烤好地方🥳場地方好大基本上所有燒烤爐都有瓦遮頭唔怕太陽or落雨✌🏻圓形燒烤爐連檯真係好方便而每個燒烤爐之間都有適當的距離令人舒服安心😙場地仲有d娛樂設施例如:夾公仔機、打卡位感覺好chill😉至於地點由屯門轉車站行過來唔洗10分鐘如果開車🚗$30可以泊全日😃收費:港式燒烤$168/位(平日夜晚4小時)、爐費$60如果想全日燒 都只係$188好抵👍🏻依個價錢係有包自助飲品吧、食物、蜜糖、炭、膠手套,膠袋、廁紙、餐具&鐵夾真係好正🥹咩都唔洗準備地可以燒烤升級燒烤爐依家唔洗再拎住燒烤叉辛苦 慢慢燒可以放曬d食物係鐵架上面燒岩灑我依個懶人😛仲可以有個煲打埋邊爐燒烤+打邊爐一同進行開心享受😎食物方面種類多元化牛扒🥩、雞扒、豬扒、腸仔、肉丸、漢堡扒、多春魚、粟米、茄子、金沙骨、咖喱魷魚、墨魚仔、蔬菜及麵包等單單雞翼已經有5-6款😍超級推介有椒鹽、蒜蓉、土匪、四川麻辣、孜然味另外叉燒粒、金沙骨、甜辣雞扒都非常惹味燒烤必食😋特別一讚佢的食物真係樣樣都醃得夠入味好食最後必食蒜蓉包塗上蜜糖同牛油 Yummy🥳這個BBQ場地環境很舒適寬敞食物種類豐富+好味🤩又放得整齊衛生真係好岩一班人黎燒烤聚會🫶🏻加埋員
燒烤好地方🥳
場地方好大
基本上所有燒烤爐都有瓦遮頭唔怕太陽or落雨✌🏻
圓形燒烤爐連檯真係好方便
而每個燒烤爐之間都有適當的距離
令人舒服安心😙

場地仲有d娛樂設施
例如:夾公仔機、打卡位
感覺好chill😉

食物方面
種類多元化
單單雞翼已經有5-6款😍
超級推介
有椒鹽、蒜蓉、土匪、四川麻辣、孜然味
另外叉燒粒、金沙骨、甜辣雞扒都非常惹味
燒烤必食😋

加埋員工好friendly
整個體驗都好好
2024-03-20
2024-03-21 587 瀏覽
📍 大欖燒烤(屯門)涼快嘅日子總係會去燒嘢食~呢度仲可以帶埋狗狗s嚟走動吓,仲唔快啲約埋三五知己圍爐取暖🤭另外設有停車場🅿️揸車黎都唔怕冇位泊車🚗位於屯門大欖嘅燒烤場,範圍好空曠,場內設有有蓋/冇蓋的燒烤位。就算落雨都唔怕淋濕👆🏻至於食物選擇十分多,味道亦唔錯醃得好入味😋BBQ最緊要係有肉有菜,呢度咩都夠哂齊全😍BBQ食物超過20種,豬頸肉、雞蛋、茄子都好出色!飲品都有分自費同自由斟,比較欣賞係其他燒烤場嘅飲品都係有限制,呢一度嘅飲品係無上限同埋可以不停添飲🥤
📍 大欖燒烤(屯門)

至於食物選擇十分多,味道亦唔錯醃得好入味😋
BBQ最緊要係有肉有菜,呢度咩都夠哂齊全😍
BBQ食物超過20種,豬頸肉、雞蛋、茄子都好出色!

到埗黎驚覺全場都乾淨企理,同埋幾熱鬧,平日夜晚都可以座無虛席 😆驚喜發現爐中央位置可以放個鍋仔打邊爐😲而且用烤串燒方式係燒烤網上燒烤,火喉易控制d之外又快熟。另外每人會包埋任飲自助汽水機🥤推薦佢地唔同口味既雞中翼,有川椒麻辣、土匪、韓式甜辣、蒜香、椒鹽,我最鍾意係魚露扒類方面,亮點係黑椒美國牛扒同埋黑椒牛仔骨;另外招牌叉燒粒、香茅豬扒同埋泰式豬頸肉,食到停唔到😂欣賞依度醃料唔會太「重手」或者太鹹,幾入味下😌仲有咖哩魷魚必食;墨魚仔同多春魚加埋任你自取既蒜泥,芫茜、牛油、孜然粉、黑椒粒等等同烤,個個都係大廚😄又可用調味材料黎整蔬菜包,加埋金菇、三色甜椒、翠玉瓜、茄子等等,簡單又美味唔少得打邊爐既丸類香腸,特別款式有泰式魚餅、芝士魚豆腐、芝味牛筋丸,燒同淥都咁好食結尾個個都爭住一邊淥麵;有最受歡迎既Indomie 、出前一丁同韓國芝士撈麵,仲有第一次見既越南牛肉味即食麵;另一邊烤窩夫同蒜蓉法包。兩邊都係平時燒嘢食好少機會食到,所以大家都好投入😂就算飽都要食現場有幾部夾公仔同埋一部機動拳擊機,個個食飽都去換代幣玩到不亦樂乎。由環境、食物、氣氛,性價比程度我都極力推薦依度,但記得要上網book

現場有幾部夾公仔同埋一部機動拳擊機,個個食飽都去換代幣玩到不亦樂乎。由環境、食物、氣氛,性價比程度我都極力推薦依度,但記得要上網book位呢
2024-03-18 395 瀏覽
假日與家人來到大欖涌村家庭樂,我們在1pm準時到達時已看到長長的人龍,幸好工作人員安排迅速,我們很快就可以入座。這裡的燒烤爐附帶網架,不用整天拿着燒烤叉,尤其天熱時可以不用一直待在爐邊,十分方便。燒烤架中間還有空位可以放下小吊鍋,吃厭了燒烤的人可以馬上來個豬骨湯底火鍋轉換口味。場內食物種類充足,個人最喜歡土匪雞翼,肉厚又惹味,牛仔骨及豬仔包亦很不錯。調味配料亦有多款選擇,無論是燒烤還是火鍋都不會沉悶。意想不到的是麵類亦有不同的牌子可供選擇,有出前一丁、韓國芝士麵、福麵等等。週二至五更有格仔餅及菠蘿提供,可惜我們在假日到訪,無緣一嚐。每位客人可以領取一個膠杯免享用汽水機及水機,另有其他支裝飲料及雪糕雪條可供購買。

前排週末嚟到大欖BBQ☺️☺️價錢相當抵玩每人人頭百幾蚊 二百蚊都唔洗一黎到職員比張紙仔我地去拎餐具👍🏻餐具包括膠碗紙碟 蜜糖同掃仔 燒烤夾 仲會有卷廁紙 勁貼心 基本上唔洗自己準備任何野 帶個人去就OK飲品bar係任飲的 主要都是汽水,如果唔想飲汽水既可以係旁邊雪櫃買凍飲料 另有雪糕櫃 都係自費項目野食款類都好多,基本上BBQ要有既肉類都齊哂,連雞翼都有好多款味🤣有麻辣味、雞煲味、土匪味、蒜蓉味等仲有好多選擇。其中最值得一讚的是,呢款爐係擺哂上個網到燒,連燒烤叉都唔洗用,好似你平時韓燒咁翻返翻去(缺點:難控火候)所以要離火遠一點 要拿捏得好有啲技巧既🤣同埋最正中間有個位可以比你放個煲仔,一邊燒烤 一邊用黎煮麵 (d麵任食)烚蔬菜一流呀👍🏻👍🏻我用佢黎煮左好多菜食🤤而炭方面,佢開爐既時候已經準備左一箱炭係側邊,唔夠自己用夾去加炭(已經用箱裝好 唔洗掂到炭袋👍🏻👍🏻)總括而言呢到環境非常不錯👍🏻👍🏻絕對值得下次同班朋友黎encore
前排週末嚟到大欖BBQ☺️☺️價錢相當抵玩
每人人頭百幾蚊 二百蚊都唔洗

2024-03-14 196 瀏覽
好耐冇燒嘢食啦🤩🤩,燒嘢食最方便就係去自助BBQ場!大欖燒烤場都係一個好好嘅選擇~佢哋燒烤爐仲要勁方便啱曬啲懶人可以放上啲網到燒。係個爐上面除咗可以燒嘢食仲可以打返個小型邊爐🤪佢哋食物嘅種類選擇都幾多,平時燒嘢食鍾意燒方包,呢度仲有法包同埋豬仔包揀,仲有幾款蔬菜類可以打邊爐🤣佢哋醃肉類味道都好唔錯㗎,佢地嘅川味雞翼幾推介,好惹味😋。佢哋嘅燒烤場幾大幾闊落,仲有提供唔同嘅娛樂設施俾小朋友玩🥰,真係啱晒一家大細過嚟

2024-03-14 1234 瀏覽
話說近月搬進屯門,除了更近深圳,同時也接近多個燒烤場,太太喜歡郊外活動及BBQ,會決定坐車前去多年沒來過的大欖燒烤場😆✏️位置(8/10):近屯門轉車站,自己開車或坐晚士去也不算遠✏️環境(9/10):眼前一亮,乾凈企理,座位也算多,提供特製燒烤圓盤,燒完便可即食✏️服務(9/10):套餐包了燒烤及火鍋任食,提供燒烤夾,即場燒炭開爐,更少有提供汽水機及水機任飲✏️食物(9/10):自助食材整體味道不錯,燒烤和打邊爐同時進行🌟成人任食(星期六、日及公眾假期) - 日間$168/位(全日$228)特製燒烤圓盤鐵網,可以用燒烤夾直接放食物上去燒,不用燒烤叉,但也能免費提供,相當貼心及方便。另外圓盤中間設計一個放鍋的位置,可以同時打邊爐,既有新意亦適合家庭樂🥰🍴燒烤餐單 自助燒烤食材有很多款,黑椒牛仔骨、香茅豬扒、金沙骨、叉燒粒、泰式豬頸肉、雞扒、多款口味的雞翼、司華力腸、漢堡扒、咖哩魷魚、多春魚等等,應有盡有,醃得味道也不錯,可以任食,特別是日間價錢,真的超抵食😍🍴野炊小吊鍋&自助即食麵吧相信是這個燒烤場的另一賣點,任食火鍋,火鍋料有燒賣、魚蛋、牛筋丸、墨魚丸、午餐肉、魚餅等等,選擇都不少,同時韓國

2092 瀏覽

🍴燒烤餐單

🍴野炊小吊鍋&自助即食麵吧
相信是這個燒烤場的另一賣點,任食火鍋火鍋料有燒賣、魚蛋、牛筋丸、墨魚丸、午餐肉、魚餅等等,選擇都不少,同時韓國泡菜麵、芝士麵、印尼撈麵、出前一丁、烏冬等等,想不滿足也不可能呢🤩

🥰飲品及雪糕
和其他燒烤場一樣,設有多款自費飲品及雪糕,但最驚喜是有自助汽水吧及水機,任飲汽水及清水,簡直就是窮人恩物😋

🏠大欖燒烤(屯門)
📬地址:屯門大欖涌村385地段
2024-03-10
#foodielagblah屯門任食任玩的BBQ+打邊爐😍⁉️⁉️ @tlc_bbq 秋風涼,最適合barbecue‼️🍖今次嚟咗呢間任食,既可以一邊燒烤一邊打邊爐嘅大欖燒烤🍖!食物選擇眾多,新式嘅燒烤爐唔洗拎住燒烤叉慢慢等,可以一次過同步燒唔同嘅嘢食,座位寬敞可以慢慢燒住吹水,啱哂一班朋友聚舊!🥰.食物🥘:種類齊全,肉類有雞翼、牛仔骨、鮮牛肉、叉燒、雞扒、咖哩魷魚等;打邊爐嘅午餐肉、腸丸類亦都好豐富;蔬菜則有三色椒、茄子、娃娃菜、生菜、金菇、冬菇、南瓜、粟米等可供選擇。最令人驚喜嘅係除左餐包同方包之外,連窩夫餅都有得燒♥!.呢款新式嘅燒烤爐升級做圓枱,中間可以擺放小鍋配合豬骨湯打邊爐,圍著小鍋嘅就係特製燒烤網可供燒烤🍖。懶人最愛!一次過滿足你兩個願望啊!呢個setting最啱同朋友一齊圍爐取暖傾計食花生🥜!💰價錢:六/日夜間(6-11pm) 每位成人$188,開爐費$80,我哋三人個除返開,都係每人$215!食咗3 rounds,勁抵!!💖.如果人數眾多,大欖燒烤亦有唔同嘅燒烤小屋俾你選擇,小屋內有冷氣,亦有不同嘅休閑娛樂設施,如打麻將、boardgame、唱k,最啱打返幾圈~( ´▽`)
#foodielagblah屯門
任食任玩的BBQ+打邊爐😍⁉️⁉️ @tlc_bbq
食物🥘:
最令人驚喜嘅係除左餐包同方包之外,連窩夫餅都有得燒♥!

💰價錢:
如果人數眾多,大欖燒烤亦有唔同嘅燒烤小屋俾你選擇,小屋內有冷氣,亦有不同嘅休閑娛樂設施,如打麻將、boardgame、唱k,最啱打返幾圈~( ´▽`)。
1️⃣迷你燒烤小屋🛖(6人起)
2️⃣白色燒烤小屋🛖(8人起)
💰價錢約$250-350左右不等,視乎星期幾。
📍: 大欖燒烤 屯門大欖涌村385地段
地點有少少僻,但公共交通都好方便,有小巴43B、城巴952、九巴61M、52X,地鐵巴士K51都去到~
❇️請預先於網站訂座。❇️

#燒烤#港式燒烤#聚會#聚會好去處#大欖#大欖燒烤#屯門#屯門美食
2024-02-24
To be fair, the food in this bbq place was acceptable. All the food and soft drinks were self served, and it’s all you can eat/ drink, except for ice creams and bottled/ canned beverages. However the service and utensils were highly inadequate. You only get 2 pairs of tongs for grilling per table (even though you have up to 8-10 persons), and only one single large plate (for getting your food) and only one tiny plate (for getting your bread), also per table. This is quite ridiculous because it’s

However the service and utensils were highly inadequate. You only get 2 pairs of tongs for grilling per table (even though you have up to 8-10 persons), and only one single large plate (for getting your food) and only one tiny plate (for getting your bread), also per table. This is quite ridiculous because it’s actually very insufficient, plus the shared plates were disposable, and were obviously not big enough for 8-10 to share (see photo below).

Utensils (paper bowl, chopsticks and plastic cup) were also allocated, per head: one set only. If you happen to drop any of them on the ground/ your utensils got blown away by wind, you have to pay extra to get a new one….

The charcoal finished burning very quickly, and you could tell that the quality/ density was not ideal for charcoal barbecue becos you need to constantly add new charcoals into your grill. THE PROBLEM is you won’t be able to find a staff to help you take the grill plate and the boiling pot when you need to add new fuels. Those are HEAVY and HOT, no fabric gloves were available and no staff to help out, this is again RIDICULOUS- because you to pay a “barbecue pit fee” on top of your entrance fee.

This place is famous because of their pit as there’s a hole in the middle that fits a pot of broth for hot pot, there were a selection of vegetables/ mushrooms which you can opt for hot pot or barbecue.

Meats were mostly chicken, pork and beef, and a variety of meatballs. We only saw one type of fish (with bones) available that day so I’m not sure whether they provide other seafood.

There were also a few choices of bread: plain sliced bread; sliced baguette; 豬仔包; 餐包, and a self-serve provision of butter and garlic. Honey and brush were allocated one portion per table.

The dining area is covered and shielded over head, but there was no fan/ ventilation, so it could get pretty hot and be very careful. We saw that there were some “better areas”/ “party areas” which you could reserve for a larger capacity, it’s a little cooler but still, don’t expect it is “air-conditioned” as it advertised.

2024-02-18 792 瀏覽
安排係咁多燒烤場最差: 預訂咗6:00pm小屋,6:00pm未夠開始排咗好多人,排到6:30都未入到場。入到場仲要明明book咗小屋但一間屋只得一隻碟可以拎嘢食。明明佢人手加admin問題令到我地遲入,但佢地開中央mic話收場,臨走仲話「你地遲左走」。我真係嬲到震,你做生意做到真係食屎。排隊拎野食排到好似監獄,勁多人又拎唔到,野食種類唔多,但中肯地說味道唔差。無啦啦有個人入左我地間小屋搞部switch, 我地唔知咩事問佢咩人;再睇原來佢著制服可能係職員,跟住同佢講你做咩可以講聲,有人唔見左貴重嘢就唔好、佢粒聲唔出走左全場層員態度零分咁既燒烤場我真係唔會再有下次亦唔推薦任何人去

全場層員態度零分

咁既燒烤場我真係唔會再有下次
亦唔推薦任何人去
去年年尾的時候經朋友介紹嚟食過一次,覺得食物質素OK,環境不錯,所以決定農曆新年期間同一家人來這裏食返餐,諗住帶佢哋嚟食吓開心吓!今天我們已經1:00未夠便排隊入場,但入到場都未夠半場人,已經話沒有小火鍋的煲,他們知不知道這個小火鍋也是這裏的特色之一,沒有煲只換來一個仲細過整年糕嘅錫紙兜簡直不知所謂🤬!(試問你會唔會去食火鍋,但係餐廳話無煲,俾個錫紙兜你自己搞掂啊?)今日嘢食簡直唔對板,好多肉類根本冇,又冇魷魚、又冇多春魚。大約下午4點想話食返個麵,但只係剩返烏冬同福字米粉,完全冇晒芝士麵、泡菜麵及任何的即食麵。問職員有冇其他麵,他們只是敷衍答句「冇」。大佬,你哋係唔係應該有責任補充足夠食物呢?🤬老細,你收得人錢,過年仲要收貴啲,你啲嘢食可唔可以唔好咁不負責任放心,冇下次,亦唔會推薦俾朋友再去

今日嘢食簡直唔對板,好多肉類根本冇,又冇魷魚、又冇多春魚。

放心,冇下次,亦唔會推薦俾朋友再去
2024-02-13
25 分鐘 (堂食)
2024-02-12 639 瀏覽
大欖燒烤今年年初二節目就係同屋企人去咗大欖燒烤,呢間「大欖燒烤」初二就開咗,費用仲係每人$228,任飲任食,仲包每人一張價值$10飲品券,雪櫃入面飲品就要用飲品券買,不過有一部汽水係自由斟,好過其他燒烤場只包兩罐汽水,呢間每人$228係日間收費(1300-1730),每枱人仲包咗一箱炭,基本上唔會用完,場地食物包括有豬扒、牛扒、雞扒、雞翼、墨魚丸、芝士丸、香腸等,爐中心仲可以放煲仔,佢哋每枱包一個煲仔,可以煮下南瓜、娃娃菜、豆腐、生菜、金菇、冬菇、粟米、公仔麵等,食物質素還可以,食物款式算多,只係唔鍾意佢哋個綠色天幕, 影相影到咩野都變咗綠色,仲要係新年喎!😅😅😅搭車方面非常方便,我哋就搭咗61M巴士,大欖涌站落車,步行約十分鐘就到啦!6人總共價錢$1368個人口味總評分:8/10@tlc_bbq地址:屯門大欖涌村385地段Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#大欖燒烤 #BBQ #港式燒烤 #屯門 #屯門好去處 #新年好去處 #屯門美食 #香港美食
大欖燒烤

6人總共價錢$1368

個人口味總評分:8/10

@tlc_bbq

地址:屯門大欖涌村385地段

#大欖燒烤 #BBQ #港式燒烤 #屯門 #屯門好去處 #新年好去處 #屯門美食 #香港美食 #圍爐取暖 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2024-01-31 775 瀏覽
上週六天氣凍,來到朋友推介嘅大欖燒烤,我哋一行14人book左白色燒烤小屋全日(14:00-22:00)package,集燒嘢食、打麻雀、唱K、boardgame於一身🎵🀄️🎮,有得食又有得玩~🥳蘑菇個人覺得性價比中等,但重要嘅係有個地方可以同一眾好友敘下舊。📝環境:⭐️⭐️⭐️📝食物:⭐️⭐️⭐️📝服務:⭐️⭐️📝回頭指數:⭐️⭐️🍖先講燒烤呢部分,食物種類算齊全,肉類有雞翼、牛仔骨、鮮牛肉、叉燒、雞扒、咖哩魷魚等等;午餐肉、腸丸類亦都好豐富;蔬菜則有三色椒、茄子、娃娃菜、生菜、金菇、冬菇、南瓜、粟米等可供選擇。令人驚喜嘅係除左餐包同方包之外,連窩夫餅都有得燒🧇🧡唔只燒嘢食,仲可以自己隨心配搭豬骨湯底嘅鍋物👍我哋間房嘅特製燒烤網中間啱啱好可以fit一個鍋,可以一路BBQ一路打邊邊😆🎲娛樂方面,自動麻雀機好方便,最受朋友歡迎😁唱K個部分就差啲,因為音響效果欠佳同埋啲歌唔齊全😂略略止下唱歌癮ok~board game冇太多選擇,好在有個朋友自己帶左幾款黎玩。🌝再講返缺點,其實個人覺得拎嘢食嘅屋仔對於如此大嘅燒烤場地黎講,的確太細。因為去到夜晚時段最多人個陣,已經需要大排長龍先有得入,其實好嘥時間…而且我地個日

📝環境:⭐️⭐️⭐️
📝食物:⭐️⭐️⭐️
📝服務:⭐️⭐️
📝回頭指數:⭐️⭐️

🌝再講返缺點,其實個人覺得拎嘢食嘅屋仔對於如此大嘅燒烤場地黎講,的確太細。因為去到夜晚時段最多人個陣,已經需要大排長龍先有得入,其實好嘥時間…而且我地個日去嘅時候,廁所係冇水沖廁嘅…🌚去到夜晚9點幾個陣開始落雨,出面嘅帳篷竟然漏水😿希望店家可以改進,起碼要確保啲基礎設施冇錯漏!

建議有車一族揸車前來。不過公共交通都算方便,小巴43B,城巴952,九巴61M、52X,港鐵巴士K51都去到。
由於上次去龍鼓灘燒得唔夠喉,於是呢次轉返黎大欖燒😎。上次黎應該都一年前(每年得冬天先會燒野食😂),估唔到無黎一排仲正左🤭價錢方面好似無乜點加,港式燒烤日/夜間$168/1,全日$188/1,加$80開爐費。炭就每個爐都有一箱,基本上都唔會用得晒~燒烤爐升左lv🤣變左喺圓枱既中間,仲可以擺個小鍋喺上面打邊爐🤤~懶人最愛!坐得舒服左,圍住個爐就有得食😎,仲唔使額外加錢買網😂,真係好加分!另外餐具都變左靚啲既兜&筷子,終於唔使用紙碟同鐵叉🥺自助區包埋汽水抵讚👍🏻,食物都選擇好多,環境都keep到乾淨,refill得幾快~推薦加娃娃菜打邊爐,超甜💚💬有對比有傷害,呢間真係環境同食物都高質啲,圍住枱一齊坐爐邊燒真係💮