上個星期六,同太太兩個人全日都留守喺旺角消遣,晏晝睇完戲出嚟就去花墟公園嘅睇展覽, 大約黃昏時候就嚟咗呢間放題餐廳食嘢, 因為係「早鳥」時段食平啲,所以其實預早一晚已經 book定位😄到咗餐廳好快被安排入座, 呢度嗰位經理同埋啲侍應都有笑容有禮貌,首先講下環境地方唔算太大, 因為自助食物區(甜品+沙律+少許熱食)、飲品櫃共同係個reception後面, 嗰度嘅空間估計同時只可以企五至六個人, 不過都唔係太大問題,大家禮讓一下便可😁講番食物質素,正常大路水準,刺身起碼唔會有雪味( 因為試過有啲大名氣嘅解凍唔切真係幾差)、 燒物、炸物上到張檯唔算熱都仲係暖身嘅,已經好好㗎喇😅 食物調味唔鹹, 但係好老實講句呢度各項目選擇係唔多嘅! 但係呢度點解會畀我標題為「非一般」呢? 因為呢度有幾點係如果大家食開放題都會感覺到幾滿意嘅~第一: 冇漏單。 雖然咁大個場唔我唔敢包枱枱都係,但起碼我自己嗰枱同隔離左右幾枱都冇漏過單, 呢樣係我試過不下十數間放題從未出現過嘅情況😁第二: 唔需另外付款追加貴價食材。 因為同我先前所講呢間嘢食物選擇唔多, 而且可能佢想做得比較集中容易控制場面, 唔會好似一般放題要加
講番食物質素,正常大路水準,刺身起碼唔會有雪味( 因為試過有啲大名氣嘅解凍唔切真係幾差)、 燒物、炸物上到張檯唔算熱都仲係暖身嘅,已經好好㗎喇😅 食物調味唔鹹, 但係好老實講句呢度各項目選擇係唔多嘅! 但係呢度點解會畀我標題為「非一般」呢? 因為呢度有幾點係如果大家食開放題都會感覺到幾滿意嘅~第一: 冇漏單。 雖然咁大個場唔我唔敢包枱枱都係,但起碼我自己嗰枱同隔離左右幾枱都冇漏過單, 呢樣係我試過不下十數間放題從未出現過嘅情況😁第二: 唔需另外付款追加貴價食材。 因為同我先前所講呢間嘢食物選擇唔多, 而且可能佢想做得比較集中容易控制場面, 唔會好似一般放題要加幾多錢有啲特別高質嘅食物, 總之你係畀嗰個時段嘅價錢加一就啱, 其實對食客係幾好嘅唔使混亂!第三: 上菜速度快及侍應招呼服務好。舉例嚟講就以刺身為例,真係約莫等五分鐘左右,同時遞單嘅食物都係期間或者之後兩三分鐘便送到,而且真係主動幫你換碟( 估計今次因為小弟食刺身居多,隻碟無咁「花」所以侍應幫我換咗兩次碟), 時段結束前半小時last order,結束前15分鐘再溫馨提示一次,真係等你有曬心理準備, 所以眼見起碼九成九嘅客人都好守時好規矩, 呢樣我覺得餐廳處理得幾好,侍應收紙、埋單真係可以叫做用得「溫柔」嘅語氣講又唔該前唔該後, 同埋值得一提唔會搏「貼士」, 兩個人連埋加一440蚊,畀500真係找三張廿蚊紙唔會畀散銀,呢幾點係令我覺得加分嘅!足以彌補地方淺窄、食物選擇少嘅缺點。 如就啱時間都值得encore。
芝士焗帆立貝、羊架、燒鰻魚、各式壽司
2019-01-05
  • 刺身
  • 刺身拼盤
  • 放題
2019-01-03 192 瀏覽
家裡的老友記們自助餐就吃得多今次決定帶她們出城試一試年輕人最喜歡的日式放題 哈哈!Book 了枱準時到達 可以直入 不用等飲品都係d大路野仲有雪糕甜品沙律冷盤熱盤嗌咗好多野食無逐樣影 魚生都算新鮮嘅雖然影得樣衰d 😂😂😂叫咗幾round 都無走樣必食推介嘅有 滷肉撈烏冬 烏冬彈牙 滷肉入味一啖一碗 啱啱好天婦羅 做得好出色 上枱熱辣辣特別係炸鮮奶 外脆內軟帆立貝/一口牛/牛舌/豬仔骨同羊架都好味惹味得黎又唔會太咸 肉類方面入味得黎亦夠juicy 最後食埋雪條做甜品就真係大滿足雖然偶有漏單 不過仍可接受 上菜速度都算快 招呼都ok 唔會舉一世手都無人理 環境都企理 五個人埋單九百有找 食到反晒艇仲有長者價 添下次想放肆嘅時候可以再黎😂
家裡的老友記們自助餐就吃得多
今次決定帶她們出城
試一試年輕人最喜歡的日式放題 哈哈!

Book 了枱

• 天婦羅
  • 串燒
  • 燒物
2018-12-21 264 瀏覽
已經好耐無去吃日式🇯🇵放題啦!突然心血來潮好想吃,於是上網找交通最方便嘅旺角區,可以方便大家吃完乘車回家🚊🚌,所以我們選擇了創興廣場「大滿喜」。呢度除咗食物選擇多🍣🍹🍮🥙🍤🍜最重要係地方夠大,一大班朋友可以慢慢食吓嘢,舒舒服服咁𣈱談。你,自助區擺放的食物也不少,真 能滿足喜歡食嘢的人😁。刺身光澤,肉質厚,無腥味👍炸物有南瓜天婦羅🍤,蟹棒天婦羅,炸鮮奶夠甜及虎蝦天婦羅。粉漿不厚,不油膩,炸得剛好😋鐵板炒帆立貝,肉質爽彈,不會過韌。瑤柱海鮮粥熱騰騰,味道鮮甜非凡,粥底夠綿。🥣🥣3人分享剛剛好。但,辣酒煮大蜆,一碗有4隻,味道不太辣🌶。採用沙律醬焗元貝,焗得十分惹味,少許酸酸甜甜的沙律醬口感一流😋
你,自助區擺放的食物也不少,真 能滿足喜歡食嘢的人😁。
刺身光澤,肉質厚,無腥味👍
鐵板炒帆立貝,肉質爽彈,不會過韌。
但,辣酒煮大蜆,一碗有4隻,味道不太辣🌶。
  • 刺身
  • 天婦羅
  • 蟹粥
2018-12-19 244 瀏覽
這個週末和朋友到旺角購物,路經創興廣場見8樓有間専吃放題店鋪”大滿喜“,可能近日天氣轉冷,胃口大增,決定和朋友入去大吃一頓。進入店鋪感覺地方寬敞整潔,員工有禮,入座後便急不及待落單掃吃,飲品方面都有很多選擇,汽水,綠茶,解茶,啤酒,忌廉鮮奶等等都有,最驚喜仲有清酒和梅酒任飲,這樣當然和朋友一人一杯梅酒甜下啦!首輪落單當然點這裏出名的新鮮剌身,娜威三文魚,油甘魚,赤海蝦,鮮帶子,吞拿魚,甜海蝦,象拔蚌,希靈魚,嘩~件件刺身肉厚鮮甜,入口味道十足!跟著再點了兩款創作壽司迷你拖羅盛和鵝肝帶子壽司,拖羅入口溶化,鵝肝帶子香滑!炸物方面,芝麻鷄翼不能少,黃金炸生蠔,榴蓮炸彈和紫心香芋丸都要佢一一奉上,鷄翼肉滑香口,生蠔肥美鮮甜,榴蓮炸彈和香芋丸吃後都連忙要加單!燒物方面太座至愛當然係香草燒紐西蘭羊鞍啦,羊鞍燒得洽到好處,香草味道配合得非常好,真估不到太座胃口竟能涮下兩件,勁!串燒方面要佢奉上鹽燒海蝦,鹽燒牛舌和有機甜薯仔,海蝦肉質彈口,牛舌牛味香濃(朋友吃後又話要加多串,哈哈!)甜薯真的甜入心!天婦羅進供了海蝦和南瓜天婦羅,供品都急不及待入肚了!再來就係瑤柱海鮮粥和辣酒煮大蜆,我們咁大吃今晚太過

再來就係瑤柱海鮮粥和辣酒煮大蜆,
我們咁大吃今晚太過份了!太飽了!一於行下消化下,行到自助區,又被甜品吸引了!又多手夾了件芒果慕絲蛋榚,朱古力碎鬆餅和薑汁撞奶,整多杯道地蜂蜜綠茶雪榚來封肚,吃後不能再裝下了!這餐真的大滿喜啊!
2018-12-19 193 瀏覽
今日係朋友生日,所以就諗住揀間放題興生~朋友一揀再揀,最終決定食大滿喜💕環境方面,大滿喜既座位都相當闊落,而且裝修得都幾靚,比人舒服同乾淨既感覺。員工非常有禮貌,一到步佢就好快咁幫我地安排好座位,值得一讚係上菜好快,服務質素好好。咁我地一坐低當然係叫左刺身啦,刺身好新鮮,無論係魚類定貝類,質素都幾好。我地本身諗住一盤就夠,都忍唔住再加多盤呢~而壽司方面,壽司配搭出色,而且最重要最重要係飯唔會太大舊(否則就飽到食唔落其他野了)所以我地都試到唔同款式💜另外想一讚佢既海膽手卷,食落好鮮甜下,我地都忍唔住要再去加單~熟食方面,除左串燒同炸物之外都仲有好多選擇~有鍋啊、湯啊、羊肉同牛柳等等。覺得佢比其他放題更加多選擇!☺️仲想讚一讚佢既天婦羅,因為食落粉唔會算太厚,同埋唔多油。好多放題餐廳都會做到好厚粉好多油🙈 仲有串燒蝦都好好食,蝦肉彈牙,而且幾大隻!黎到甜品自助區,樣樣望落都好吸引~食埋個甜品就非常滿足~飽曬總既黎講,呢間放題質素算幾高,而且唔算貴,都係$200鬆少少,大家可以收藏,有機會試一試啦~

2018-12-19 201 瀏覽
今日同朋友🏃‍♀️🏃🏻‍♂️行山行足全日,整個人又餓又累😩,食乜嘢好呢?於是朋友便提議去旺角 “大滿喜”佢之前食過,話水準都不錯👍,好!就決定去試試!餐廳環境非常寬闊,佈置富有聖誕氣氛,價錢合理$220,就算聖誕節期間都只是$258!七點鍾時段,人流不是太多,直接入坐!這裏食物種類繁多,除了一般放題食品外,還有自助區,可取熱燻食品,凍蝦、青口、熱湯羹、飲品和甜品等。刺身種類有三文魚、油甘魚、赤海蝦🦐、鮮帶子、吞拿魚、甜蝦、象拔蚌及北寄貝......等等,我就最鍾意食赤海蝦,因為肉質鮮美,蝦身夠厚肉👍芝麻雞翼入口肉質鮮嫩,榴槤炸彈外脆、甜甜地好好味,一囗芝士炸得岩岩好,外脆內流心👍!蒲燒鰻魚亦燒得香甜好食。最後來一碟羊架,肉質燒得剛剛好,一D都晤會太乾身,亦都好入味😋!
1928 瀏覽
七點鍾時段,人流不是太多,直接入坐!
蒲燒鰻魚亦燒得香甜好食。
2018-12-19 7786 瀏覽
聖誕節🌲就快到,同事們都懷着開心嘅心情迎接聖誕假期來臨,同時大家都贊成在放假前一同吃番一餐開心吓😄所以選擇咗旺角創興廣場嘅「大滿喜」放題。食店位於創興廣場8樓,到達時看見門口已有很多人排隊搭lift😱,幸好屬低層的三部lift不用排隊。當上到8樓時lift門一打開,感覺非常有節日氣氛,大堂佈置得很美麗,我們一班同事還站在一起拍照留念📸。餐廳食物款式選擇都很多,壽司🍣、刺身、手卷、串燒、天婦羅🍤、炸物、一品料理、燒物等等數之不盡。還有自助區,飲品選擇多,又有雪糕🍦、熱食、冷盤、雞湯及碗仔翅,任君選擇。這裏食物味道不錯,特別是這碟芝麻雞翼,炸得很香口,肉質嫩滑,不油膩,帶有少許辣味,非常惹味,我一口氣吃了6隻鹽燒左口魚邊火炙壽司🍣,細細件,飯質軟綿綿,魚質很滑鹽燒海蝦和鹽燒雞軟骨,鹽香味重,燒得香口。最後來10粒超級榴槤炸彈,外脆內有一陣陣榴槤香撲鼻,愛吃榴槤嘅朋友,一定非常欣賞總結:「大滿喜」放題,食物水準不錯👍,侍應生代客有禮,做事快捷。
這裏食物味道不錯
鹽燒左口魚邊火炙壽司🍣,細細件,飯質軟綿綿,魚質很滑
鹽燒海蝦和鹽燒雞軟骨,鹽香味重,燒得香口。
  • 炸物
  • 芝麻雞翼
2018-12-17 199 瀏覽
跟同事去大滿喜食set lunch🤤估唔到超抵食 $68 有得食埋出面d自助選擇😍好飽足!雖然得星期一至五,但真係好正🥰仲要有埋甜品 岩晒女性們😍一定會再番黎食過😍如果有埋星期六日優惠就正🤤
一定會再番黎食過😍如果有埋星期六日優惠就正🤤
2018-12-11 173 瀏覽
第一次同我BFF食放題慶生,好在依度都冇令我地失望🥳 雖然人好多坐得比較密,但都係至在一齊大吃一餐姐~ 野食正就得了💗係「咪做大徙鬼」既大原則底下,我地冇一開始就點到超大盤刺身,全部都按自己胃口去點。(雖然影相會冇咁壯觀🙈 但其實依個都係不錯既食放題策略 咁先食到更多好東西🥳)刺身一黎到,有埋杯乾冰係旁邊,好有效果,感覺係要影slow mode了😂 刺身差不多樣樣都點左啲,而片片都幾新鮮,最開心係有三種蝦可揀,爽口鮮甜💗 不過稍嫌啲魚生太薄,如果厚切啲,就更滿足啦🤤💗💗 值得一讚係啲羊架既入面係燒到粉紅色架,唔會太乾身燒過龍,肉質剛剛好呀👍 依樣我地係有再翻點架~ 好味!放題通常都係肉肉肉肉,所以菜類顯得特別珍貴。佢味萵筍雜菇真係好好味,好香又入味!(似落左牛油去整)同個燒菠蘿都燒得好靚,而且好多汁。最後讚一讚個廁所,幾光猛,地下唔會濕漉漉/污糟邋遢/成地廁紙。衛生算係幾唔錯,等到大家方便都舒暢啲呀~哈哈🥳

• 燒羊架
  • 萵筍煮雜菇
2018-12-11 136 瀏覽
約齊朋友放工去疏符下,諗唔到想食咩野,咁索性唔諗,見咩食咩,所以去左大滿喜放題,縱觀餐廳一句講哂:闊落、乾淨、企理。入門附近有酒水吧枱可以無限添飲,梅酒嘅甜味是我的最愛,係我食串燒嘅拍檔,轉過頭就見到沙律吧,不過食放題又點會食沙律呢?所以一嚟落單叫刺身開胃,刺身有赤海蝦、象拔蚌、北寄貝、油甘魚、貴妃蜜汁鮑片,蝦身白哲,新鮮,一啖一隻。象拔蚌、北寄貝、鮑片爽口,咬落就似有卜卜聲響出,油甘魚夠厚肉地。開完食羊架羊鞍外香內嫩,當然唔係全熟,羊騷味混合香草味,食完都係一啖酒清清口腔先。接續係串燒,燒海蝦同燒雞軟骨夠香,不過唔加檸汁會稍為乾身,然後叫左碟壽司填一填肚,唔係嘅話只食海鮮同燒肉真係怕唔舒服。呢度分別係醬燒蟹棒同鹽燒左口魚,其他仲有好多,不過一個肚裝唔哂,埋單有加一,整體上放題嚟講係好食嘅。
約齊朋友放工去疏符下,
諗唔到想食咩野,咁索性唔諗,見咩食咩,
所以去左大滿喜放題
縱觀餐廳一句講哂:闊落、乾淨、企理。

入門附近有酒水吧枱可以無限添飲,
梅酒嘅甜味是我的最愛,
係我食串燒嘅拍檔,
轉過頭就見到沙律吧,不過食放題又點會食沙律呢?
所以一嚟落單叫刺身開胃,

刺身有赤海蝦、象拔蚌、北寄貝、油甘魚、貴妃蜜汁鮑片,
蝦身白哲,新鮮,一啖一隻。
象拔蚌、北寄貝、鮑片爽口,咬落就似有卜卜聲響出,
油甘魚夠厚肉地。

開完食羊架
羊鞍外香內嫩,當然唔係全熟,
羊騷味混合香草味,食完都係一啖酒清清口腔先。
接續係串燒,

燒海蝦同燒雞軟骨夠香,不過唔加檸汁會稍為乾身,
然後叫左碟壽司填一填肚,

唔係嘅話只食海鮮同燒肉真係怕唔舒服。
呢度分別係醬燒蟹棒同鹽燒左口魚,
其他仲有好多,不過一個肚裝唔哂,
埋單有加一,
整體上放題嚟講係好食嘅。
2018-12-08
2018-12-07 150 瀏覽
今日同女朋友行旺角行到9點幾 開始肚仔餓 突然想食放題 行行下就見到呢間 所以最後就決定左食佢入到去睇Menu 種類都算多 我諗一開始每個人都會叫D魚生食住先 叫完野食然後就出去拎野飲同埋再睇下有D咩熟食可以頂住肚先 同埋拎野睇甜品 我本身甜品唔大興趣 所以冇睇到 飲品方面選擇都算多 有十幾款以上 除左罐裝,紙包裝之外仲有熱豆漿 豆漿唔算甜幾岩我飲 仲拎左罐蜂蜜柚子茶 呢個會偏甜 但我都幾推介野食方面 小食為主 有翠肉瓜,雞軟骨,牛舌,天婦羅🍤,天婦羅蟹棒,羊鞍,焗扇貝,芝麻雞亦⋯⋯等等因為已經唔係第1次食 魚生方面 水準同之前一樣 都係咁新鮮 小弟非常鐘意三文魚 係呢個價錢既呢個質素已經非常好 小食方面呢 牛舌同雞軟骨亦都係小弟既大愛 但今次既雞軟骨有少少偏乾身 羊鞍會有少少羶味 天婦羅炸得唔錯 有脆既口感 仲有女朋友最鐘意既榴槤波波 榴槤果好勁 我頂唔順 但女朋友食得好開心 😂😂😂食完呢D都飽左 下次再行開附近 我會再返黎食 大集團果然有保證👍

又係放題時間啦,次次睇完戲都9點半,搵食相對上真係比較難。餓左咁耐,可以快手搵到野食就最好。😅係呢個時候,放題就係最快靚正既選擇。😏—呢間連鎖式放題集團,食過唔少次,每幾個月都總會食一次。今次又黎睇下佢退步定進步先。😆—10點鐘先去食放題有樣好,就係唔洗等位,行入去就即刻有位坐。🤪叫慣叫熟,三兩下手勢就叫好想食既。—焗帶子今次第一樣上枱既竟然係呢個😁有睇開既都知藍妹超鐘意食呢個,酸酸甜甜既味道真係好開胃,帶子又唔會太細隻。—燒羊鞍燒羊鞍最緊要有肉,仲要騷,呢個合格!☺️—帶子壽司(?) + 拖羅壽司呢個係藍妹男朋友食既,唔知味道如何,不過冇encore,我估係普通貨色。不過細細粒幾好,食多兩粒都唔會飽哂。😂—炸蠔 + 芝麻雞翼 + 炸榴槤丸1️⃣炸蠔,依然乾身,唔錯,不過今次炸粉略嫌厚左少少。🤔 2️⃣芝麻雞翼,香口,大隻3️⃣炸榴槤丸,好多榴槤蓉,一咬「芝」哂出黎,勁香(男朋友覺得勁臭)。—刺身盤今次個蝦同鮑片都好食,反而三文魚藍妹覺得麻麻,唔夠新鮮。😣—天婦羅我地好少叫天婦羅,應該係上錯左,不過照食可也。粉醬唔會好厚,不過蝦就唔夠新鮮啦。反而蟹柳OK啵。😲—芥辣八爪魚軍艦 + 櫻花魷魚軍艦芥辣八
係呢個時候,放題就係最快靚正既選擇。😏

呢間連鎖式放題集團,食過唔少次,每幾個月都總會食一次。
今次又黎睇下佢退步定進步先。😆

叫慣叫熟,三兩下手勢就叫好想食既。
焗帶子
今次第一樣上枱既竟然係呢個😁
燒羊鞍
燒羊鞍最緊要有肉,仲要騷,呢個合格!☺️
帶子壽司(?) + 拖羅壽司
不過細細粒幾好,食多兩粒都唔會飽哂。😂
炸蠔 + 芝麻雞翼 + 炸榴槤丸
1️⃣炸蠔,依然乾身,唔錯,不過今次炸粉略嫌厚左少少。🤔
2️⃣芝麻雞翼,香口,大隻
刺身
今次個蝦同鮑片都好食,反而三文魚藍妹覺得麻麻,唔夠新鮮。😣
天婦羅
我地好少叫天婦羅,應該係上錯左,不過照食可也。
粉醬唔會好厚,不過蝦就唔夠新鮮啦。反而蟹柳OK啵。😲
芥辣八爪魚軍艦 + 櫻花魷魚軍艦
芥辣八爪魚一向係藍妹既至愛,但今次有啲失望,雖然味道依然可以,但係好水,食落去口感唔好。😭
櫻花魷魚,味道幾清新,幾鐘意佢滑溜溜既口感,完全唔會腥。
燒雞軟骨
叫左兩次佢先黎,燒得太乾了,可能趕收工🙁
燒翠玉瓜
次次都叫呢樣!真係好好味,少少鹽已經夠哂。😝
我地叫左3串,佢結果黎左3舊,我地百思不得其解。🙄
燒牛舌
又係必點既野,好香好林
燒菠蘿
食到飽飽滯滯,食返兩塊燒菠蘿就最岩,好甜完全唔酸,當飯後果食。🤤

藍妹覺得佢同以前一樣,冇明顯既進步退步,不過可能真係趕收鋪,有啲野叫極都唔黎,又或者會黎錯。
不過算啦,整體水準都OK既。
2018-11-21 310 瀏覽
今日去左食旺角大滿喜放題,一入門口係自助沙律吧,冷盤中華沙律,八爪魚仔,螺肉。飲品係大雪柜有好多選擇,入面安排坐大卡位都幾舒服。坐底即該order d大盤刺身先,有三文魚,吞拿魚,带子,北寄貝,螺片,油甘魚,甜虾等,都厚切新鮮。卷物手卷軍艦壽司好多選擇,細細件吾會食飽哂個肚。串燒牛舌,雞軟骨,番薯仔,芝麻雞翼,牛柳粒,羊架都好好味!推介有花膠仔同辣大蜆!點少得炸虾同蟹腳天婦羅,每樣食左幾件!個肚好飽,仲有d菜式都未嘗試到!要留返第二個胃食甜品雪條!食左new york 芝士餅,綠茶慕士餅,tiramisu 細細件吾太漏!雪條柜好多選擇,都食左兩條呀!下次再帶朋友黎食,價錢都抵食!
2018-11-21 185 瀏覽
今日家人生日,去旺角創興大滿喜食放題,入到裹面地方好大,大多數係卡位,坐得幾舒服,侍應有禮貌,收碟都勤快,食物落單都黎得快,冇乜漏單。坐底最快上枱食嘅緊係大大盆刺身,三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子,北寄貝,螺片,鮑片,甜虾,刺身都新鮮,最鐘意係帶子同螺片,吞拿魚刺身有根散開,吞拿魚壽司較好味,海膽手卷亦吾錯!每款壽司卷物都好多選擇!串燒雞軟骨好食,叫左十幾串!羊架,牛柳粒,芝麻雞亦,炸虾同蟹腳天婦羅都吾錯!特別d有花膠,細細隻炆得淋。日本番薯同牛油粟米都好味!甜品細細舊可以食多幾款,纽约芝士餅,綠茶慕士幾好!飲品,雪條好多選擇!早段時段價錢都好抵食!吾錯有下次!
2018-11-19 220 瀏覽
旺角創興廣場既大満喜,位置幾方便,所以呢一間放題有唔少捧場客,經常都要等位,所以我建議去食最好book 定先。放題分兩部份,一係餐紙上任點,又或者出去好似自助餐形式咁夾食物,有沙律吧、前菜、甜品部、湯飲、雪糕等等,尤其沙律吧可以任選沙律菜,沙律菜都非常新鮮,最好嘅就係可以自己揀沙律醬,淨係沙律都咁多款式!前菜有芝麻八爪魚、蒜味螺肉、中華沙律等等,芝麻八爪魚好香芝麻味,八爪魚亦都好彈牙,蒜味螺肉嘅蒜味好香濃,唔錯。芝士焗扇貝鍾意食芝士嘅人一定要點呢一個,芝士厚厚一層鋪滿扇貝之上,芝士味好濃,而且扇貝好彈牙多汁,亦都好甜,令我翻叫不少次。自選刺身拼盤,刺身魚生選擇好多下,同埋亦夠新鮮。羊架非常不錯,餐廳將羊架燒得恰到好處,而且咬落好肉質好鬆軟,又無羊既騷味。連唔鐘意羊騷味既我都接受到。食到唔識停 😊 值得一讚係員工服務態度好好,清碟快, d 野又黎得齊。日式放題黎講好少見,抵讚!
book 定先。

芝士焗扇貝

自選刺身拼盤,刺身魚生選擇好多下,同埋亦夠新鮮。

2018-11-16