2018-12-03
又係放題時間啦,次次睇完戲都9點半,搵食相對上真係比較難。餓左咁耐,可以快手搵到野食就最好。😅係呢個時候,放題就係最快靚正既選擇。😏—呢間連鎖式放題集團,食過唔少次,每幾個月都總會食一次。今次又黎睇下佢退步定進步先。😆—10點鐘先去食放題有樣好,就係唔洗等位,行入去就即刻有位坐。🤪叫慣叫熟,三兩下手勢就叫好想食既。—焗帶子今次第一樣上枱既竟然係呢個😁有睇開既都知藍妹超鐘意食呢個,酸酸甜甜既味道真係好開胃,帶子又唔會太細隻。—燒羊鞍燒羊鞍最緊要有肉,仲要騷,呢個合格!☺️—帶子壽司(?) + 拖羅壽司呢個係藍妹男朋友食既,唔知味道如何,不過冇encore,我估係普通貨色。不過細細粒幾好,食多兩粒都唔會飽哂。😂—炸蠔 + 芝麻雞翼 + 炸榴槤丸1️⃣炸蠔,依然乾身,唔錯,不過今次炸粉略嫌厚左少少。🤔 2️⃣芝麻雞翼,香口,大隻3️⃣炸榴槤丸,好多榴槤蓉,一咬「芝」哂出黎,勁香(男朋友覺得勁臭)。—刺身盤今次個蝦同鮑片都好食,反而三文魚藍妹覺得麻麻,唔夠新鮮。😣—天婦羅我地好少叫天婦羅,應該係上錯左,不過照食可也。粉醬唔會好厚,不過蝦就唔夠新鮮啦。反而蟹柳OK啵。😲—芥辣八爪魚軍艦 + 櫻花魷魚軍艦芥辣八
係呢個時候,放題就係最快靚正既選擇。😏
—
呢間連鎖式放題集團,食過唔少次,每幾個月都總會食一次。
今次又黎睇下佢退步定進步先。😆
—
叫慣叫熟,三兩下手勢就叫好想食既。
今次第一樣上枱既竟然係呢個😁
—
燒羊鞍最緊要有肉,仲要騷,呢個合格!☺️
—
不過細細粒幾好,食多兩粒都唔會飽哂。😂
1️⃣炸蠔,依然乾身,唔錯,不過今次炸粉略嫌厚左少少。🤔
2️⃣芝麻雞翼,香口,大隻
—
今次個蝦同鮑片都好食,反而三文魚藍妹覺得麻麻,唔夠新鮮。😣
—
我地好少叫天婦羅,應該係上錯左,不過照食可也。
粉醬唔會好厚,不過蝦就唔夠新鮮啦。反而蟹柳OK啵。😲
—
芥辣八爪魚一向係藍妹既至愛,但今次有啲失望,雖然味道依然可以,但係好水,食落去口感唔好。😭
櫻花魷魚,味道幾清新,幾鐘意佢滑溜溜既口感,完全唔會腥。
—
叫左兩次佢先黎,燒得太乾了,可能趕收工🙁
—
次次都叫呢樣!真係好好味,少少鹽已經夠哂。😝
我地叫左3串,佢結果黎左3舊,我地百思不得其解。🙄
—
又係必點既野,好香好林
—
食到飽飽滯滯,食返兩塊燒菠蘿就最岩,好甜完全唔酸,當飯後果食。🤤
—
藍妹覺得佢同以前一樣,冇明顯既進步退步,不過可能真係趕收鋪,有啲野叫極都唔黎,又或者會黎錯。
不過算啦,整體水準都OK既。