2023-08-07
最近返工成日都好忙,有時真係忍唔住想返屋企食住家飯,少咗好多出街食,最重要係好耐冇打邊爐,真係好掛住!🥹🥹 都趁便推介下,我最近試過一間喺荃灣嘅火鍋店-大紅袍火鍋料理。我點咗啲食物包括雞腸、鵝腸、刺身拼盤、貴妃蚌同埋日本豚肉,湯底就試左店員推介嘅「金屋藏嬌」湯底。首先,食物方面,雞腸同鵝腸都好嫩好彈牙,入到湯底入面之後仲保持住佢哋嘅鮮味。刺身拼盤有好多新鮮嘅生魚片,有三文魚、鮪魚同鯛魚,魚片切得好薄,質感仲好好。貴妃蚌好鮮味,有微微甜味。至於日本豚肉,個肉肥瘦啱啱好,入口即溶,有啲香味,肉食愛好者一定鍾意。湯底方面,金屋藏嬌湯底真係出色,香味濃郁,可以增加食材嘅味道。服務方面,店員笑容滿面,態度友善,介紹菜單同湯底時好專業。餐廳環境舒適整潔,桌面井井有條。總括而言,大紅袍火鍋料理係一間值得一試嘅火鍋店。啲食材新鮮有質感,湯底味道豐富,服務態度友善,令用餐體驗更加愉快。如果你鍾意火鍋同埋喺荃灣附近,可以考慮去試下大紅袍火鍋料理嘅火鍋,相信會有個美味嘅用餐體驗!