2017-12-25 3376 瀏覽
不是第一次來,第一次黎記得是很好的。今次卻令我很失望,我是選擇港式燒烤,不幸被編到室內,隨即問他可否轉到外面,他說要到6點才可轉到外面,但當我們到6時許再問他時,惡劣態度回應不可以,我知你很忙,態度可否好少少,下次不會再來了。另外食物方面,本人認為港式燒烤可增強蔬菜類、菇類,連牛油金菇也沒有,就算加錢也沒有的,這算燒烤嗎?飲品方面,每人只可有一次免費飲品增送,是罐裝汽水或一支cool樽裝水,這樣即是迫人買貴價飲品不會再來了。
不是第一次來,第一次黎記得是很好的。

不會再來了。
2017-12-25
2017-12-16 2831 瀏覽
尋(15-12-2017 Fri)晚公司o係呢o度攪聖誕BBQ,時間由6:30pm-10:30pm,我o地去到.已經開好晒爐,重已經有盤o野食o係o度,呢o度o既凳係韓燒o個種圓桶凳,真好,又可以擺啲o野入去放心燒o野食.我食o左唔係好多o野,全部都係basic o野,魚餅(呢個算係特色,而且好好食),腸仔,芝士腸,雞中翼,墨魚丸,牛丸, 雞全翼,香茅豬扒,香草雞扒,燒賣,粟米,蕃薯,魷魚翼同雞腎(呢兩樣都辣辣地).全部o野都唔會太鹹,味道o岩o岩好,好舒服.叉燒,牛扒,多春魚(梅梅地,因男同事DN叉o左o黎燒後,佢就即刻彎落去.)環境:我坐o係有簷蓬下面o既位,佢o地係開大o左風扇,我o地係感覺到o既,不過有啲位就擺得迫啲.而當我行出去攞o野食時,見到出面o既凳又唔同噃,係有椅背o既藤椅,食物出口處對住o既更係一片草地,又有帳幕,幾靚.衛生:出奇地好,地下好乾淨,連廁所都乾淨先至好o野.而食品唔係擺出o黎自己夾,而係放室內,客人只可以靠個窗仔叫佢o地俾食物我o地.其他:呢o度係唔俾膠叉膠碟,而係鐵叉同鋼碟,如果要膠叉膠碟,索價$10.00份.而且飲品換領劵同蔬菜換領劵都係膠造,可以重

全部o野都唔會太鹹,味道o岩o岩好,好舒服.

環境:

衛生:
出奇地好,地下好乾淨,連廁所都乾淨先至好o野.

其他:
而且飲品換領劵
同蔬菜換領劵都係膠造,可以重用,好環保.

價錢:
呢個我唔知幾錢.
2017-12-15
慶祝紀念
聖誕節
2017-12-03 2770 瀏覽
之前朋友介紹話呢度地方坐得舒服,環境又靚又乾淨,又有港式韓式重慶燒3款。所以朋友生日選左呢度。詳細價錢無留意,只知星期六價錢$178,營業至零晨2點,限時3小時。我地選左韓式重慶燒,有用鐵網烤,同串串燒咁。食物一開始就會指定俾一盤你,樣樣有D。不過我覺得咁好浪費,因為唔係樣樣中意食。食物選擇多,普普通通,無乜大驚喜。不過話韓式燒,點解唔覺有泡菜既 仲包香蕉一條,菠蘿當甜品,係一次性,無任食呢盤比較靚D既牛,青口,只包一次,都係一次性,無得任食For 重慶燒係幾舒服又唔迫,露天位好涼爽,BBQ完D衫都無乜味。最壞印象係1點15分有個執野既阿E走過黎,一開聲就問我地走人未😢一黎無禮貌,二黎未食夠3個中,三黎呢度又話收零2點。我反問返佢,佢就話明早開8點,而家無乜客想早執野早關門。有解釋咪好囉,何解一開始就咁無禮貌 即刻乜印象分都無晒
仲包香蕉一條,菠蘿當甜品,係一次性,無任食

呢盤比較靚D既牛,青口,只包一次,都係一次性,無得任食

For 重慶燒

即刻乜印象分都無晒
14/10/17星期六一家大小共5人去了大埔BBQ,諗住哪間有小朋友玩的地方,貴D都試下,選擇了重慶燒烤,每位收費$178+$50開爐費共$880,只包了一罐汽水或者水1支(選其一),蜜糖都要加$20買😡,都算,但當取了食物的第一轉,已經知中伏,因為所有食物真的冇味精,冇味好難食,本人一家都未食過咁難食的東西,連工人妹妹都有同感,所以食完一轉就放棄,坐左2小時就離開,但直得安慰的只是地方大,有空間比小朋友玩,沒有其他可取之處,服務態度不佳,一定冇下次
2017-10-14
2016-10-16 9656 瀏覽
朋友生日來到這裡,品嚐一下bbq重慶燒既風味,我地因為怕落雨所以選擇咗室內,所以比較焗,冇咩風吹到入黎。環境好大,有好多設施俾小朋友玩,當然多數都要另外收費。 有時間限制,燒得不夠暢快。食物沒有得自己拎,要排隊時間較耐。 只包一款飲料。不過啲姐姐都算快手。食物種類不多不少,正常都有,有一些都特別好像是麻辣丸,菠菜丸,重慶燒會容易燒得較乾身,一定要加粉調味就會有重慶燒嘅風味。付有幾件燒菠蘿,甜甜帶點酸酸,都算新鮮。 最後還有雪糕送,雖然不是什麼牌子,不過味道還可以,可以降降溫。燒左好似一陣又要講88了。
環境好大,有好多設施俾小朋友玩,當然多數都要另外收費。
有時間限制,燒得不夠暢快。
食物沒有得自己拎,要排隊時間較耐。
只包一款飲料。
不過啲姐姐都算快手。
付有幾件燒菠蘿,甜甜帶點酸酸,都算新鮮。
燒左好似一陣又要講88了。
2016-10-01
2016-05-02 8944 瀏覽
5.1假期,決定去大尾篤郊遊一下,上網搵到呢間燒烤嘉年華,俾佢個超大兒童彈床吸引左,就即刻卜左,一行4老,7大,2小,一共$1800,4小時。未夠12點我地已經到左,等開門,門口點人數時佢會check下你啲handcarry, 確保你冇帶野飲,野食可以帶!我地簡左港式燒烤,環境開楊,呢度蔬菜要自費,$20蔬菜包,雖然唔貴但都覺得唔應該自費!6人一爐,一個爐包2包炭一枝蜜糖,一卷廁紙,幾對膠手套。佢枝百花蜜味道比較淡同稀。第一次拎食物盤,冇得簡,咩都有啲,等你食晒呢盤,就可以拎個盤去自選。丸類:唔推介,試左幾款,好似咬緊粉團!香腸:好咸!豬頸肉:肉好林,啲汁好入味叉燒:充滿叉燒汁,燒完後都唔會乾曾曾,又juicy又林又好味!牛扒:燒完好似牛肉乾黑椒/香草/咖哩雞扒:無得輸,勁推介!「葉」到好入味,皮脆肉嫩,每啖肉都有黑椒味,香草味亦好香!好似出面食既一樣!好味!魷魚蘇:冇蘇既魷魚,叉嗰時有啲輪盡,不過燒左好耐都唔會變un,重辣辣地,幾好味!有啲似包裝既「葉」魷魚,不過呢度唔un架!豬扒:超大舊,味道一般!雞全翼/雞翼:燒野必食!好味!第一次燒野食食咁多肉,呢度既肉類質素都幾高,枝蜜糖冇咩
丸類:唔推介,試左幾款,好似咬緊粉團!
香腸:好咸!
豬頸肉:肉好林,啲汁好入味
牛扒:燒完好似牛肉乾
豬扒:超大舊,味道一般!
雞全翼/雞翼:燒野必食!好味!
第一次燒野食食咁多肉,呢度既肉類質素都幾高,枝蜜糖冇咩味但野食葉得好入味,大家都玩得食得好開心!不過呢度如果唔係自駕,都幾難到同離開,同一地點有兩個燒烤場,車位好少,走既時候見到好多車都係度等位!
  • 香草雞扒
  • 黑椒雞扒
  • 叉燒
  • 豬頸肉
  • 魷魚
2016-04-05 6615 瀏覽
不是第一次光顧,但最近的一次卻令我感到非常不快。一行十幾人同行幾個BB, 俾完錢想入閘的時候,有一個女工作人員非常無禮貌地叫停我們,要搜我哋隨身物品。明既明既,生意難做嘛,但可以禮貌一點嗎? 可以先解釋一下嗎?我有錯覺以為俾訓導主任搜緊書包!還有,小童收費係身高80cm就要收。有小朋友的家長都知,80cm大概等於1歲-1歲半的年紀,哩個年紀剛剛食粥仔,咁都要收錢?! 不過哩樣要求個場website都有講,係我無睇清楚,所以中伏。燒烤分為港式、韓式、同重慶燒, 我哋簡咗港式,即係最普通圍住燒烤爐BBQ那款。一般大路食物佢哋都有: 幾款雞翼、雞排、豬排、牛排等等, 但不要期望有驚喜新食物,所有蔬菜類亦都欠奉。除咗雞排好酥之外,其他肉類味道是可以的,丸類都有幾款選擇,不過我哋試咗一轉都覺得麻麻哋,好似食緊舊粉咁,就無再扲盤去添。最差勁的居然是方包,牛油蒜蓉醬要另買,又乾又削,因為會碎,用燒烤叉叉起之後塊方包會爛哂。任食價錢只包一罐飲品,可選擇的只有汽水、罐裝菊花茶檸檬茶,其他飲品要另加錢。D規矩無話啱定唔啱既, 不過對客人來講,光顧一間餐廳你賣我買,咁攪只係絕不會有下次囉!
不是第一次光顧,但最近的一次卻令我感到非常不快。

今晚玉嬋姐堅持請食飯,經濟一點,大家又喜歡燒烤又唔想去太遠,大尾篤夠方便啦。大埔燒烤以味道及價錢黎講當然首選係麥師傅,但今晚兩口子想環境靜一點、地方開揚一點、坐得舒服一點、有私人空間一點,決定嘉年華啦 ﹗上年劉德華既歌迷聚會都係揀依度乍 ﹗當晚包場,外牆圍晒黑布,守衛深嚴,只可隱約聽到劉德華講野同唱歌。搞到食客們迫晒去其他燒烤場,我就迫左去隔離既汀角灣囉。港式燒烤件食每位 $110 另加開爐費 $50,送 2 包碳及每人 1 罐非酒精飲品,都叫抵食既。贈飲完全無用過,我地全程飲藍妹罐裝,無支裝提供。今晚個場都較為冷清,10 枱都唔夠,夠清靜我鍾意。最嘈係班師拉帶住成團細路囉,討厭 ﹗我地決定坐係韓燒區邊位,遠離班吵耳師拉所佔據既區域,對面就係士多同食物處,好方便呢。攞野食既粗重功夫都係我做架喇,先黎每款兩件,熱下身、hot hot 口先。廚師腸、紅腸、魚蛋、牛丸、貢丸、豬肉丸、墨魚丸、脆皮腸、咖哩雞中翼、黑椒牛扒、黑椒雞扒、有骨蒜香豬扒、蜜味金沙骨、香茅豬頸肉、多春魚。起勁個火就開波喇 ﹗今晚天氣都幾涼,圍住個火暖笠笠好舒服呢。腸仔、雜丸,頭盤都係快熟易做先架啦,但依家個火咁靚,有點浪

起勁個火就開波喇 ﹗今晚天氣都幾涼,圍住個火暖笠笠好舒服呢。腸仔、雜丸,頭盤都係快熟易做先架啦,但依家個火咁靚,有點浪費。黑椒雞扒,個火咁猛點可以只係燒腸燒丸呀 ﹗等我即時使出雙叉流先 ﹗上次我比黑椒雞扒滿分,今晚再添食 ﹗簡單既雜丸交比玉嬋姐玩啦,我要集中精神用雙叉流處理好黑椒雞扒及有骨蒜香豬扒呢 ﹗好采今晚個士多妹妹肯比多支叉我乍,上次拒絕我囉。

有骨蒜香豬扒,比多一點愛心、多一點耐性慢慢燒,越燒越香呢 ﹗豬扒跟蒜香味四散,流晒口水喇。蜜味金沙骨,結實無肥膏,骨少肉多,好期待燒出黎會有幾好味呢?經過一輪二叉流熱身後,係使出三叉流既時候喇 ﹗連續技 Knock 低脆皮腸、牛丸、雞扒同豬頸肉先 ﹗必殺三叉流!三千煩惱風!萬千世界!殺呀 ﹗

多春魚,話咁快又到尾聲,都食到差不多飽晒喇。可以回一回氣,用二叉流對負堆多春魚,食埋可以徹退喇。秘技凌空多春魚,唔洗拮穿多春魚個肚,魚春及魚汁可以完整地保存,更鮮甜可口 ﹗

蜜味金沙骨,啖啖肉,質地結實有咬口,濃厚蜜糖及燒烤醬味道,好食 ﹗廚師腸、脆皮腸、紅腸,正常無怪味無腍劈劈無過咸,滿意。魚蛋、牛丸、貢丸、豬肉丸、墨魚丸,都係粉太多囉,免強入得口,但唔想再添食。

有骨蒜香豬扒,好味道又唔肥,每啖都充滿蒜香及肉汁,Good 呀 ﹗咖哩雞中翼、黑椒牛扒、黑椒雞扒都係必食之選,皮香肉嫩又入味,越食越起勁。香茅豬頸肉,口感超級油淋淋,可能要好似串燒咁燒到乾晒,燒到油肪迫走晒先好食,依家都味濃爽口,係太油囉。多春魚,燒得乾爽香脆,魚春鎖住係肚入面,跟魚肉齊齊食,甘香又卜卜脆,魚味特濃,好好食 ﹗

今晚清晒所有食物完全無浪費,玉嬋姐跟我一樣 BBQ 係無需蜜糖架,唔好浪費,我成樽退返比士多妹妹喇。Call 唔到的士,行出門口碰碰運氣啦,居然有的士無人上,Lucky ﹗送埋玉嬋姐返屋企,我就單拖落酒吧飲多兩杯先。

腸仔、雜丸
蜜味金沙骨
脆皮腸、牛丸、雞扒、豬頸肉
脆皮腸、牛丸、雞扒、豬頸肉
蜜味金沙骨
有骨蒜香豬扒
魚蛋、牛丸、貢丸、豬肉丸、墨魚丸
2015-11-28
  • 黑椒牛扒
  • 蜜味金沙骨
  • 有骨蒜香豬扒
2015-12-15 3506 瀏覽
本想去麥師傅燒烤皇架,見朋友仔興致勃勃推介嘉年華,我都未黎過,又話有 discount 咪黎試試囉,同麥師傅舖頭差一個路口乍喎。行一段仔路就見到大門口喇,好開揚喎,仲有閘口架喎。價錢好實惠亦大眾化,百幾蚊任食仲可以揀港式、韓式或重慶添,另加開爐費同埋只係送兩包碳架乍,燒晒就要比錢買,HKD30 蚊包碳囉,而且每人只準攞一支燒烤叉?有無搞錯,我無得洗出我既 3 叉流,一次過用 3 支叉,慳時間又慳碳麻。左問右開最後咪又係無 discount 亦無任何食物送,搞到咁麻煩為咩啫?無緊要,我都唔貪小便宜既,最緊要好食同玩得開心。第 1 次黎幫襯,環境都幾骨子喎,最正係有個開揚大草地,仲有帳篷提供燒烤添喎,洗手間都滿意,到處感覺乾乾淨淨,而且空間好寬倘。剛才入黎既時間有點混亂,有班鄉下佬同阿嬸好似食唔切咁,一窩蜂擁實個收銀處,爭住入場,七咀八舌、鬼殺咁嘈 ﹗我地都未比完錢又未吸印仔。跟住我地入到場又無職員帶位,摸摸下行左去坐大枱,跟住有個職員衝埋黎話唔比坐,我地六個要坐細枱。成個場得幾枱客,您痴筋架 ﹗之後先比我地坐返大枱,有病 ﹗第 1 次見燒烤場有免費小食提供架,非常新奇呢 ﹗咖哩蘿蔔、肉丸

第 1 次見燒烤場有免費小食提供架,非常新奇呢 ﹗咖哩蘿蔔、肉丸、魚蛋,雖然味道同質數都未如理想。今日行山前十二點幾食 lunch,依家差不多 6 點勁肚餓囉,見到有免費小食,求其啦 ﹗入得口算數。起壇開動,餓死我喇 ﹗今晚只有我、車厘、史提夫、安東尼、卡文、瑪雅出席燒烤,重質不重量。

入夜後既大草地更靚,帳篷著晒燈更浪漫,嘉年華既環境加分不少,今晚食客得小貓三四隻,各據一方坐都舒服,夠晒寧靜。今晚幾乎包場勁開心,可以坐得舒服又寧靜!誰知中段殺出幾個強國師拉帶埋幾隻超級小學雞坐正隔離,嘈到拆天!We 嘩鬼叫,個燒烤場咁大係要坐係我隔離架咩!好鬼掃興架 ﹗算數,急急食完就閃。我都係較鍾意港式呢。雖然任食既食物種類唔算太多,其實試晒每款兩件已經好飽架喇。

以前細個燒任何野都加蜜糖,阿媽教囉,不知不覺已成習慣。後來諗諗下點解咩都要加蜜糖呢?根本味道唔夾架喎,可以清熱氣?蜜糖加熱會變酸,仲變成反式脂肪、不飽和脂肪,完全被人體吸收勁肥又唔健康 ﹗自此之後走蜜糖食原味喇,仲好食啦。

乾柴烈火已預埋好,個火仲好靚添,我黎喇 ﹗起動 ﹗廚師腸、芝士丸、紅腸、蒜香豬扒。再黎蒜香雞中翼、蜜味金沙骨、黑椒牛扒、黑椒雞扒。最後多春魚、麻辣丸、牛丸、黑椒貢丸、豬頸肉、香辣火雞腎、咖哩魷魚翼。似乎都係唔多夠喉,黎多個外援虎蝦及魚塊,請比錢。

廚師腸、紅腸,先黎個腸宴頭盤先。好肚餓呀!即刻整返四條廚師腸,我鍾意燒到發脹先食,特別多汁,外脆內嫩口感特別好架,而且保證全條腸都內外熱透,熱騰騰先最好食麻 ﹗咸得你鴉!上次黎食明明係正牌廚師腸,今次都唔知咩牌子黎架,口感腍腍劈劈,仲咸得咁出眾添。紅腸正常,燒到外層微濃帶脆,乾爽好香口,腸肉好有彈性,好好食。

咖哩雞中翼,咖哩味稍淡,不香不辣,雞翼本身都已燒到皮香肉嫩,只係整體淡了一點,仍然食得到雞味。耐心地慢烤,燒到皮脆肉嫩脹卜卜,肉汁旺盛,正呀 ﹗燒汁雞全翼,拍爛手掌,堅美味可口,燒汁濃郁帶甜,燒得外皮微脆帶黏,肉嫩又多汁,滿意滿意。其實因為掛住食,好多都唔記得照相呢 ﹗另外仲有雞扒,厚厚滑溜雞肉,燒到雞皮黏黏膠膠的,一啖塞晒入口,大滿足。洋蔥豬扒肉味香,帶點洋蔥甜味,味濃有咬口,好食 ﹗

黑椒牛扒,Good 喎 ﹗無話用鬆肉粉鬆到腍劈劈,合格。咬落棉得黎有趙口,牛味香濃加點點黑椒惹味,切得又夠厚,肉汁鎖住晒係裡面,好食 ﹗推介。有骨蒜香豬扒,最緊要有條骨,燒起黎就更香,有骨既豬扒質地比豬柳更彈更有趙口。引人蒜香味道,誘惑著舌頭不停打轉,豬肉味濃厚且香,食仲想再食。蜜味金沙骨,非常濃厚既蜜汁味道,甜中帶著碳燒香氣,肉質比豬扒更彈,更有嚼勁 ﹗每一口都滲出肉汁,好食好食。咖哩魷魚翼,大路無咩特別,略厭鮮味欠棒。

黑椒雞扒,都係非常好食 ﹗慢慢燒,唔好燒燶,唔好浪費師傅醃得咁好味 ﹗黑椒味強烈,刺激又突出,微微牛油香令辣味稍為降低。雞扒肥美又夠厚身,雞油一路燒一路溶化,不自覺地滲透每條肉絲之間,食時雞味更濃,質地更滑更彈 ﹗豪爽地擘盡個口咬落去,一扯肉汁飛踐,非常有快感呢 ﹗啖啖肉,多汁又彈牙滑溜,皮香肉嫩,滿分 ﹗

多春魚,以反地深吸力燒法,唔洗刺穿多春魚個肚,所有魚春、水份及肉汁都完全鎖係魚之中,燒得乾爽帶脆,食落魚籽甘香又脆卜卜,魚味濃超美味 ﹗我又黎表演反地深吸力燒多春魚喇 ﹗都唔記得左係邊位朋友仔教,將多春魚鋪係鋪叉之上燒,燒都彎曲乾身,魚皮溶化既膠質黐住鐵叉就可以反轉再燒喇,只要比多一點耐性,唔好心急反轉就一定可以成功 ﹗原條燒比起叉住燒好食萬倍呢 ﹗丸類麻麻地,大部份都好粉口,平價貨色。

急凍虎蝦,HKD18蚊隻,多謝。火焰真的很美!虎蝦同樣都很美!始終係雪藏貨,鮮味及質感都會強差人意,整體都有蝦味道而且微爽,過下口癮都可以,合格。另外要加錢買既魚塊咸到不得了,入唔到口呢。

各食物都唔錯,牛扒、豬扒、雞扒,滿意食得過!雞扒三種味,黑椒、非洲、蒜香都有試,但食落全部好似一隻味咁,好搞笑。如果以食物及價錢作比較,始終麥師傅最好。但以環境、配套、衛生黎講,嘉年華贏足成條街。 我問過職員哥哥,嘉年華係可以帶狗入黎玩架,每隻入場費 $20 之麻。如果帶我隻歌基黎,佢見都咁大塊草地任跑,實開心到發癲都似 ﹗大家都由頭帶到尾,食到抱住個肚腩走,下場 After 5 ﹗Let's go ﹗

2084 瀏覽
咖哩蘿蔔、肉丸、魚蛋
廚師腸
咖哩雞中翼
黑椒牛扒
黑椒牛扒、燒汁雞全翼
廚師腸、芝士丸、紅腸、蒜香豬扒
蒜香雞中翼、蜜味金沙骨、黑椒牛扒、黑椒雞扒
廚師腸、紅腸
黑椒牛扒、燒汁雞全翼
黑椒雞扒、有骨蒜香豬扒
  • 紅腸
  • 蜜味金沙骨
週日和家中細細打完波,馬不停蹄再到大尾督參與燒烤活動。大尾督一帶有很多燒烤場,大美督嘉年華燒烤是其中之一。從汀角路駕車一直走,不用多久便會見到其招牌在右方出現。將車駛入路口便已是停車場,可免費停泊一定數目的車輛。雖然停車場也不算細,但太晚抵達還是會滿座的,建議早一點抵達。 進場前先購票,燒烤場有港式燒烤、韓式燒烤及重慶串燒三款燒烤方式供選擇,價錢差不多,約百五六元一位,任食三至四小時,另包一罐飲品。 依據燒烤方式,場地畫分了多個區域,有的是有蓋燒烤場,有的是在草地邊的港式燒烤爐,更特別的是一個個白色的冷氣「蒙古包」,可供「過冷河」之用。 對於小朋友,燒烤只是其次,更重要的是玩樂設施。一片綠油油的草地,最宜忘我奔走,吹泡泡放風爭。一個吹氣彈彈設施,更是小朋友最愛,百玩不厭。吹氣設施旁有小公園,供細一點的小朋友玩樂。在草地的另一角,更設有一個羊栅,可近距離與小羊接觸,隨意在附近拾起樹葉也可親身餵飼小羊。在其他燒烤場,這些活動通常要額外付費,這兒的設施則完全免費,小朋友可盡情玩樂。 開爐後攜帶入場卷在取食物處先拿一盤燒烤生料及其他餐具配套。吃畢食物後可拿回膠盤取用其他食物。 燒烤
燒烤包
燒烤場免費供應的都是一般丸類肉食,老實說,丸類雜項水準只屬一般,但肉類食材則醃得不錯,尤其是叉燒,肉質腍中富彈性,很好吃!想吃海鮮蔬菜?則要額外付費... 想喝某飲品... 對不起,套餐只包指定汽水,其他款式要另外買。這也是美中不足的安排吧!
燒烤包
不經不覺已玩到過時,但燒烤場都未有摧趕離開,或許星期日晚上不是黃金時段吧!

整體來說,燒烤場食品只可說普通,但個別一兩款生料的上佳水準也予人驚喜。至於其他玩樂設施的配套,確實十分適合小朋友,閒時可來一試!

[25/10/2015; Sun]

題外話/補充資料: 人均消費:HK$150 (大人) / HK$100 (80-120CM高的小朋友) 泊車情報:免費室外停車場 網址:http://bbqparty.com.hk/
2015-10-25
$150 (其他)
2015-04-14 4000 瀏覽
一早約咗兩位老友踩單車兼BBQ,雖然當天天氣雨粉粉,但無損我地BBQ嘅雅興,入到場已經感覺環境非常舒服,地方又夠大~員工態度唔錯幾有禮貌,對我嚟講第一次到燒烤場燒野食,呢到俾我嘅印象很好!食物方面,一開始先俾一盤咩都有d燒烤食品,例如:雞翼,扒類,丸⋯等等,食完可以再攞,雖然有d食物係要另外俾錢例如粟米,蕃薯⋯但價錢合理嘅~
2015-04-10
  • 柚子乳酪丸,芝士丸
2015-03-15 3618 瀏覽
琴日一行十人,去左呢度試港式任食,4小時bbq真係一次,以後都唔會再去!人去到其中一位小朋友,只係三歲,剛剛到80cm都要收小童價,準則係夠80cm收小童價,無奈落左訂,只好幫襯!入到去,燒烤义,食物乜都未攞,已有員工立刻幫手透爐!筷子,食用既义,碟,全部痴立立既!吓……甘急做乜,攞好所以野,d炭已經燒玎白白地,浪費左半包炭!食物方面,標榜無人造色素,但係d牛扒燒到全熟都仲係紅色的,甘都叫無色素,豬扒太厚,好難燒熟,燒完仲係黃黃地,甘又係無色素?只有义燒係好食,不過舊义燒係紅色既,又係無色素?其餘,腸仔,丸類叫ok另外,方包係凍既,沒有蒜蓉醬,要另外買,粟米,沒有牛油,又要另外買,錫紙又要另外買,連燒烤既其本食材都要另外收費,太離譜!只有環境叫做可以,地方夠大,唔迫!各位想去既,真係要諗清楚
琴日一行十人,去左呢度試港式任食,4小時bbq
真係一次,以後都唔會再去!

入到去,燒烤义,食物乜都未攞,已有員工立刻幫手透爐!
筷子,食用既义,碟,全部痴立立既!
豬扒太厚,好難燒熟,燒完仲係黃黃地,甘又係無色素?
只有义燒係好食,不過舊义燒係紅色既,又係無色素?
其餘,腸仔,丸類叫ok
另外,方包係凍既,沒有蒜蓉醬,要另外買,
只有環境叫做可以,地方夠大,唔迫!
各位想去既,真係要諗清楚
2015-02-17 3937 瀏覽
BBQ,燒野食,是香港人最愛的活動之一。一大班人,在秋高氣爽之際,週末去郊野公園燒野食,無論是以前的現在,都是一爐難求的。不過,商人總是聰明的,見香港的燒烤爐位難求,而且有好多人都對透爐、準備食物、飲品、燒烤用具、炭....等等等等,覺得很煩,若是沒有車,坐公共交通工具時,攜帶以上的物品,若是要迫巴士,我真係會死俾你睇,若是一大包肉,一大包炭上小巴、的士,我相信個司機同樣會死俾你睇...於是,就出現了這些自助燒烤場,我們帶個人去,就可以了。我同太太結婚當日的好姊妹出嫁了,太太亦成為她姊妹團的其中一員,而我就充當當日花車司機,亦因為這樣,我們一眾兄弟姊妹及工作人員,來了一個 gathering,而太太的好姊妹就決定去 BBQ,來這《大美督嘉年華燒烤》,既有豐富美食,又可以完美地,乾手淨腳。在《大美督嘉年華燒烤》,燒烤,對小朋友同老人家來說,可以算是一個 Hassle free 的一個地方。因為地方夠大,而且未在門口附錢購票,基本上是不能進場。小朋友在場內跑就一定要小心看管,但沒有車,沒有太多閒雜人等,絕對令家長們多了幾分的安心。場內分了三個區,有港式、韓式、同重慶燒三種,而我們就選擇了最

場內分了三個區,有港式、韓式、同重慶燒三種,而我們就選擇了最便宜,最受歡迎的港式燒烤。而原因不是因為平,而是出得黎燒野食,梗係一班人圍住個爐,用叉拮住舊肉燒最正最爽啦。
有專人幫大家起爐,是燒烤場的重要賣點之一。試回想一下中學時,透爐呢家野,係一件好難既事,亦令我地深深地體驗到,易過借火呢句話,係正確既。而這兒,有人用火槍幫你完美地起好個靚火,若是全女班來 BBQ,一定是十萬個開心。
食物,基本上是全肉,食完一盆才可以取第二盆,當中,不缺乏牛扒、雞扒、甚至是羊扒,金沙骨、叉燒等等,絕對是豐富,而且,每次換一盆,當中的食物都有少少改變,唔會令大家食死全日牛扒、腸仔、雞翼。
蔬菜包要另付費,$20一份。有足夠的菇菜蕃薯,可以拮住條粟米直燒,不過,我們覺得,蔬菜包要另付費,有少少不歡.....
BBQ,叉住燒係最過癮的,這就是我們香港人的燒烤快樂。雖然,有不少人喜歡外國式的,因為有人幫大家燒,其他可以坐定定食,但人人拮住燒,係十萬分的開心,所以,場內大多數人都是來港式燒烤,其他韓式、重慶式,基本上唔駛等爐。
除燒烤外,這也是一個小朋友的大型戶外樂園,大大的草地,絕對是可以讓小朋友任滾....
場內另有一個 Bouncy Castle,不過有好多小朋友都好曳,俾小朋友入去玩問題不太,只不過要睇住,有乜事佢地都會知道父母係附近。
場內仲有一個角落可以餵下羊仔,大家可以向職員買草,與小朋友一起享受下餵小動物的樂趣。
由中午食到黃昏,我們歡樂不減。沒有特別說會限時,沒有特別地要趕我地走,只是每個爐提供兩包炭,炭用晒就冇得添....冇火,就自然會收檔。有火,就一定會繼續食,繼續燒。是一家大細,叫埋一班姨媽姑姐,以及一大班朋友開心一個下午的好地方。
2014-11-07 4255 瀏覽
目前食過最差的一家燒烤場, 入場後要MUD都要俾錢, 我地18個人只有一小腕開了水的蜜糖, 再問攞多D又話要俾錢. 攞食物要排大隊好似乞食咁, 食物吾係自取, 排隊後再由啊姐分配. 18個人只俾一個盤, 排完隊攞完食物甘不多又要立即出去排過. 食物水準一般吾見特別好. 唯一好是爐與爐次間不太迫, 地方算大.
2014-11-02
同老公慶祝拍拖紀念日(不要取笑結了婚還要慶祝拍拖紀念日),一早已經諗好要去大尾督燒烤,係openrice做晒research,睇晒附近一帶的燒烤場,有D就話服務態度差,有D就話食物無醃過難食,因此最後選擇了不過不失的一間,我們揸車去,可能是星期一,只有兩三架車泊,大把位!去到原本選定了的一間,在門口看看入面一個客都無,但正正隔離的一間就不斷都有人入場!老公同我都覺得應該襯人堆應該無死錯!但我肯定這應該是新開的,因為我做research時openrice度係無Lee間,門口已有大大個LED燈牌寫住價錢,不過第一次去當然要問清楚,門口收銀姐姐好有禮貌(我應該大過佢,不過叫人姐姐親切D)一一解答我的問題,來回三次我問左價錢、泊車位置及有無蚊怕水賣,佢都好有耐性答我,俾我都覺得自己好煩!乖乖俾錢入場第一時間衝去小賣部買蚊水,因為係門口已經餵緊蚊!$40枝蚊水都已經唔算開天殺價喇!由門口收銀姐姐開始印象分都良好!我們選擇了重慶串串燒,選擇位置後就要拿著單去取食物(只是第一次取時需要,因為佢會俾埋工具及一卷廁紙,油、醬汁、辣粉及孜然粉)我們去完取食物個爐都仲未到,碳爐大概要等二十分鐘!爐到了,不是

爐到了,不是火紅紅的碳,是白灰的有想過叫佢換的,但食物放上爐燒不久很快熟,不留心的話有些已燒焦了,這些碳很高溫的,學到野了!
跟老公玩開檔my串燒很開心!食物是他們包好一大盆的,每樣都有一串,這也不錯,好味的再拿,不合胃口的吃了一串便算!
蔬菜建議掃小小油就不會太乾,最得意係燒豆卜脆卜卜都係第一次食,燒燒賣又係燒到皮脆心軟好得意的口感,肉類樣樣都不錯雞翼牛扒好味,食燒烤最怕醃到唔知食緊咩肉,又怕多味精,我味精敏感,太大的味精會即時頭痛,真好沒有頭痛而且食得出是什麼肉,他們貼了banner寫住不添加味精醃製,暫且相信他吧!
推介食物
似午餐肉的火腿扒串,有驚喜!
燒賣皮脆心軟
大量蔬菜夠健康
蒜茸包同粟米,要特別問的不是第一盤食物已有的。蒜茸包在我已吃飽的情況下還可以吃三個,真的又香又脆!
雞翼肉類都很好醃得不太鹹
有個大草地,環境乾淨舒適
我們燒慣蜜糖不喜孜然粉,但黑色醬汁(不知道是什麼汁)搭夠,今次不落蜜糖我們都Ok!
另外我想說的是這店很有心,裝了捕蚊機,多些蚊就可以賣多幾枝蚊水,但店主沒有這樣做,雖然我依然俾那捕蚊機都捕不到的細細粒黑色咬到一粒二粒,但這也看得出店主的用心!抵贊
仲有這裡很乾淨,我竟然在燒烤場見到兩位女工在抺櫈,像火水罐揭蓋可以放手袋的櫈,全場有大概三佰張,她們用濕布一一抺乾淨,燒烤場污Jo 就緊嫁啦!但這裡很有心,我們有乾淨的櫈可以坐都係店主及女工的細心及功勞,抵贊!
還有這裡用的餐具是鐵叉鐵碟,雖然這要花很多時間清潔,但真的減少了很多垃圾產生,很環保的一家燒烤場!
一定會再來第二次,一定要keep住用心經營啊!
2014-05-20
慶祝紀念