太安樓多美食就出哂名、台式飲品亦都係開到成行成市,要突圍而出就要有特色。今日同事請飲野🍻,佢話呢間大諾亞唔錯,所以就3個人一齊SHARE飲,試多D唔同既味😝。呢間飲品睇黎係重點賣蜜糖類飲品,佢地門口仲有個位畀大家試飲,睇黎對自己出品幾有信心👍。蜂蜜奶蓋綠那堤 ✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️✨呢杯飲到淡淡地蜜糖既清甜味,配埋奶蓋獨有既咸香同奶香,成杯好有層次感🤩。手打檸檬蜂蜜莉莉絲 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️檸檬既單寧味加埋蜜糖就好清新好refreshing,就算有其他既糖水味,但係都飲到蜜糖既香,酸酸甜甜,大熱天時就適合啦🏖️!極品金宣青茶 🅰️🅰️🅰️🅰️呢杯好適合鍾意茶味既朋友,我同事今次叫左半糖,我試飲左少少,飲到係茶香突出,少少甜岩岩好帶出個茶味🍵。佢地呢隻仲有得係門口試飲,似乎都係佢地信心既作品🥳。一開始講要係太安樓突圍就要有特色,我覺得呢間都算係其中一間做到既舖頭,大家黎開太安樓買野食可以順便黎買返杯,尤其係呢家咁熱🔥🥵🔥,一杯清新既蜜糖類飲品就更加消暑啦🧊。#chillchill_aloye#大諾亞#台式飲料#台式手搖#手搖#太安樓#蜜糖#蜜糖飲品#手打檸檬茶

蜂蜜奶蓋綠那堤 ✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️✨

#蜜糖
#蜜糖飲品
#手打檸檬茶
2024-08-28 121 瀏覽
今日經過太安樓買嘢食,見到呢間新開茶飲店,見佢門口有做優惠,我哋就同朋友一齊買咗幾杯,呢個咁熱嘅天氣真係最啱飲。呢度選擇都幾多㗎,最開心係呢度嘅飲管唔係紙飲管,係可分解嘅飲管,真係太好了。奶蓋茉莉綠茶奶蓋口感綿密, 味道鹹鹹地好好飲,茉莉綠茶香味撲鼻,茶底好濃郁。蜂蜜檸檬愛玉冰茶蜂蜜檸檬酸酸甜甜,令到人哋好開胃,愛玉口感10分Q彈。極品金萱青朋友因為唔飲甜嘢就叫咗呢個,味道清新,另外加咗愛玉多咗一份口感。

奶蓋茉莉綠茶

蜂蜜檸檬愛玉冰茶
蜂蜜檸檬酸酸甜甜,令到人哋好開胃,愛玉口感10分Q彈。

極品金萱青
2024-08-28 140 瀏覽
忍唔住寫食評,因為係一次十分差劣既體驗!杯野飲我揀微糖,佢話因為黑糖珍珠所以甜度固定,ok fine,跟住因為身體唔飲得凍野,想走冰,店員同我解釋走冰會變相份量少左,我都確認左無問題,但我拎到杯野飲時發現有冰,我係😧呆左。店員解釋,走哂冰會令到奶蓋下墜,咁你一開始唔同我講??點解同一款野飲,出面既舖頭做到既野,你呢間舖係滿足唔到客人要求?最後杯野飲飲左頭一啖,係超級甜,甜到乸喉既程度,我就原杯扔左。好嬲好嬲,好耐先得一次既飲廢水quota就嘥左。😢
忍唔住寫食評,因為係一次十分差劣既體驗!

10 分鐘 (堂食)
2024-08-28 149 瀏覽
太安樓夜市咁 有好多飲品店響度今次試吓新開嘅大諾亞飲品台式飲品 來自台南品牌焦糖椪糖奶蓋红椪糖係睇Netflix 魷魚遊戲認識響奶蓋上面脆脆帶甜好有趣帶焦糖香甜。奶蓋香滑絲密帶少少芝士味紅茶帶茶香奶蓋苿莉綠拿鐵茉莉花茶花香回甘 奶蓋順滑再加多杯店員推介極品金萱青茶加愛玉凍店員推荐 果然好飲 回甘清香 加愛玉涷十分合適夏天口味第一間海外大諾亞飲品大諾亞飲品-香港太安樓店地址:香港香港島西灣河筲箕灣道57-87號太安樓A51#BigNoah大諾亞飲品#大諾亞飲品太安樓店#香港大諾亞飲品##大諾亞飲品香港
焦糖椪糖奶蓋红
椪糖係睇Netflix 魷魚遊戲認識
響奶蓋上面脆脆帶甜好有趣
帶焦糖香甜。奶蓋香滑絲密帶少少芝士味
紅茶帶茶香

#香港大諾亞飲品
#
#大諾亞飲品香港
2024-08-28 90 瀏覽
平時送完彤彤學畫畫有一個鐘me time,我多數都會去太安樓掃吓街先去接返彤彤😂呢日咁啱彤爸放假就同佢一齊嚟掃街😅食飽我地諗住買嘢飲就經過👉🏻大諾亞,彤爸話呢間未試過想試吓呢間😏黑糖珍珠鮮奶 $30買比彤彤落堂後飲嘅珍珠份量好多,口感煙韌飲落奶香味重再加上甜甜嘅黑糖彤彤好快就飲咗大半杯可可Oreo沙冰 $32一見到呢杯真係嘩咗聲😱估唔到沙冰都可以整到虎紋,原來係加入咗鮮奶整成,視覺效果好靚😍飲落朱古力味好香唔會太甜,面層仲加咗大量oreo碎,口感豐富👍🏻極品金萱青 $23加愛玉凍 +$5金萱青帶有淡淡嘅花香同奶香,加入口感Q彈嘅愛玉凍後感覺非常清爽👍🏻

黑糖珍珠鮮奶 $30
買比彤彤落堂後飲嘅
珍珠份量好多,口感煙韌
飲落奶香味重再加上甜甜嘅黑糖
彤彤好快就飲咗大半杯

可可Oreo沙冰 $32

極品金萱青 $23
加愛玉凍 +$5
2024-08-26 95 瀏覽
太安樓多美食不用多說,今次想試近月開業,來自台南的手搖飲品,門面整潔,當天店外設有小杯茶飲,店長邀請我們試飲,店員態度亦很友善,真的很讚!手打檸檬蜂蜜綠 $33除了滿滿檸檬香外,還有荔枝蜜的花香味,香醇順口,超好喝!必試!焦糖椪糖奶蓋紅 $33皇牌出品之一,用上頂級紅茶,三個層次,先係紅茶香,再嚐奶蓋,濃厚的奶味,質感棉密,甜鹹不膩口,配椪糖脆粒,拌勻後,就是台式奶的味道。極品金萱青 $23愛玉風味凍 +$5另一人氣出品就係金萱青,清爽的香氣,還有輕微的奶香。

手打檸檬蜂蜜綠 $33
手打檸檬蜂蜜綠

焦糖椪糖奶蓋紅 $33

極品金萱青 $23
愛玉風味凍 +$5
另一人氣出品就係金萱青,清爽的香氣,還有輕微的奶香。
極品金萱青
  • 手打檸檬蜂蜜綠
2024-08-26 119 瀏覽
焦糖椪糖奶蓋紅 (少冰) $33 有種甜甜牛奶糖的味道,茶味有種甜甜的香氣,適合螞蟻人🤣-極品金萱青 (+愛玉風味凍 $5) $23茶底很清,愛玉很滑,很解膩-奶蓋鐵觀音烏龍那堤 (半糖去冰) $33奶蓋微鹹重奶味,微碳香味的烏龍-🥤 大諾亞飲品西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A51B號舖12:00 - 00:00-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去西灣河 #hongkongfood #hongkong #香港美食 #西灣河美食 #太安樓美食
焦糖椪糖奶蓋紅 (少冰) $33
有種甜甜牛奶糖的味道,茶味有種甜甜的香氣,適合螞蟻人🤣

極品金萱青 (+愛玉風味凍 $5) $23
茶底很清,愛玉很滑,很解膩
奶蓋鐵觀音烏龍那堤 (半糖去冰) $33
奶蓋微鹹重奶味,微碳香味的烏龍
🥤 大諾亞飲品
西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A51B號舖
12:00 - 00:00
2024-08-25 230 瀏覽
今次呢間大諾亞茶飲,茶飲有特色,唔死甜,選擇都幾多。奶蓋鐵觀音烏龍茶濃郁清香,茶香和奶香配合,口感順滑,芝士濃郁。奶蓋黑糖珍珠鮮奶,黑糖的香甜與珍珠的Q彈相得益彰,加上鮮奶和奶蓋,好cremy既口感,超級可口同正。極品金萱青,清香回甘,好清新既感覺,茶味好夠。呢到既茶飲口味獨特,茶葉品質和製作都屬上品,係是享受茶香時光既好去處。之前都唔覺有呢間飲店,應該都係新開,估唔到有驚喜,下次可以再試其他飲品。
今次呢間大諾亞茶飲,茶飲有特色,唔死甜,選擇都幾多。

極品金萱青,清香回甘,好清新既感覺,茶味好夠。

2024-08-25 88 瀏覽
🔹️經過西灣河太安樓便到‘ ‘’大諾亞飲品’ 買杯嘢飲👭🧋店內有多款飲品任君選擇😍 店員效率高👩🏻‍💼價錢親民💰🔸️薄荷香檸蜜露🍋🍯以滋潤蜜糖和清新檸檬沙冰加薄荷, 味道酸酸甜甜、清爽, 冰凍又解渴👍🔸️奶蓋朱古力那堤🍫🥛朱古力香氣濃郁、芬香撲鼻、質感幼滑, 加順滑柔絲鮮奶, 甜度適中😋🔸️極品金萱青茶愛玉凍🥤金萱青茶味道獨特, 甘香醇厚、甘中帶甜, 清新解渴, 加上玉凍, 口感豐富🤗

🔸️薄荷香檸蜜露🍋🍯

🔸️奶蓋朱古力那堤🍫🥛

🔸️極品金萱青茶愛玉凍🥤

2024-08-24 79 瀏覽
西灣河太安樓不嬲都多茶飲店😋 今次就㨂咗依間新開嘅🌟 大諾亞🌟 試下佢❤️ 佢地熊人紳士嘅logo 又特別又搶眼,都幾令人印象深刻🥴 今次㨂咗店舖任選2 杯$50 嘅超值飲品🥰 首先係焦糖椪糖奶蓋紅❤️ 同一般茶飲唔同,店舖採用蜜糖取代糖漿,飲落滋味更清新更甘甜😋 非常特別🤭 紅茶醇香迷人,搭上順滑鹹香嘅奶蓋,味道超群👍 奶蓋茉莉綠拿提則採用茉莉綠茶為基底,再加入蜂蜜和香滑奶蓋,一齊享用別有一番滋味😋 再㨂多一杯店舖推薦嘅極品金萱青茶🤩 茶飲好清香順口,零苦澀味,解暑消滯一流👍 內裡特地加上愛玉凍,軟潤Q 彈嘅口感超級正😘

奶蓋茉莉綠拿提

宵夜
奶蓋茉莉綠拿提
極品金萱青茶
最近天氣好熱,經過西灣河時忍不住想買杯飲料。看到這家在太安樓的茶飲店,原來來自台南的品牌,就決定試試看。極品金萱青茶 $28這款青茶加兩分糖,再加上愛玉凍(加$5),清爽的茶味帶有輕微的甜味。愛玉凍口感適中,味道也清新。奶蓋黑糖珍珠鮮奶 $33果然是來自台南的產品,黑糖珍珠的甜度比一般市面上的同類飲品高,珍珠有彈性,奶蓋鹹甜的味道喝起來不會感到膩,是一杯不錯的黑糖珍珠鮮奶飲品。手打檸檬蜂蜜鐵觀音 $35這杯喝起來清爽,帶有明顯的香水檸檬味,同時也有蜂蜜的甜味,但不會太甜,反而覺得鐵觀音的味道不太明顯,香水檸檬味比較突出。

極品金萱青茶 $28

奶蓋黑糖珍珠鮮奶 $33

手打檸檬蜂蜜鐵觀音 $35
平時都好鐘意去西灣河太安樓掃街,最近無意中見倒間來自台南既過江龍手搖飲品店,選擇有果茶/奶茶/奶蓋等飲品,以家仲做緊優惠精選飲品$50/2杯,一於試下先鹿兒抹茶綠歐薈夏日炎炎消暑一流,抹茶味香濃,甜度剛剛好,鮮奶口感順滑🍋🍯手打檸檬蜂蜜莉莉絲莉莉絲個名好特別,即係用紅茶加莓果乾一齊煲,手打檸檬猜檸檬酸澀味,另外再加埋荔枝蜂蜜,比起一般糖水會更加清甜 生津解渴極品金萱青茶愛玉凍+5金萱茶湯清清地,清爽甘甜擁有獨特的牛奶香氣,淡淡花香,配上愛玉有助解膩,大滿足

鹿兒抹茶綠歐薈
夏日炎炎消暑一流,抹茶味香濃,甜度剛剛好,鮮奶口感順滑

🍋🍯手打檸檬蜂蜜莉莉絲

愛玉凍+5

2024-08-10 92 瀏覽
大諾亞飲品(西灣河太安樓) 蜂蜜茉莉綠那提(L)$33 🍯🐝🌿半糖少冰+$4 珍珠Total:$37由於係經外賣平台叫,攞上手時有少少嚇親,冇諗過大杯係呢個size😳😳會有啲疑惑如果係中杯嘅話個杯得返幾多…呢個位有少少扣分,好似有少少唔抵😖😖蜂蜜🍯味道好出,係香嘅🥰不過睇到飲品貼紙冇寫住半糖,可能店員唔記得咗落少啲糖,所以成棵嘢飲有少少偏甜🫣🫣茶味同奶味都會冇咁突出🥹🥹珍珠好難得咬入去會有好香嘅粉味,鍾意珍珠有味道😍😍🧋🧋而唔係就咁一舊橡膠會再幫襯的,期待下次會進步多少少🔥🔥

大諾亞飲品(西灣河太安樓)

蜂蜜茉莉綠那提(L)$33 🍯🐝🌿半糖少冰
+$4 珍珠
Total:$37
蜂蜜茉莉綠那提

會再幫襯的,期待下次會進步多少少🔥🔥
2024-08-10
午餐
2024-08-04 152 瀏覽
店舖招牌「焦糖椪糖奶蓋紅」🔥熱賣🔥老闆首創將魷魚遊戲中既椪糖遊戲加到飲品度 配上奶蓋、莉莉絲紅茶同焦糖‼️飲落有脆既椪糖 加上混合焦糖既香滑奶蓋層 而最後品嘗到香濃既莉莉絲紅茶☕️👍🏻👍🏻👍🏻$50/2杯特飲 🧋薄荷香檸蜜露 |葡萄可爾必思|焦糖椪糖奶蓋紅|奶蓋茉莉綠拿提 葡萄可爾必思唔太甜🫶🏻 好濃🍇🍇味 手打檸檬蜂蜜莉莉絲 好濃茶味 而且甜味係蜂蜜🍯加埋檸檬🍋 感覺好清新🤩夏天必飲🤗🤗
店舖招牌「焦糖椪糖奶蓋紅」🔥熱賣🔥

$50/2杯特飲 🧋

葡萄可爾必思唔太甜🫶🏻 好濃🍇🍇味
夏天必飲🤗🤗

太安樓真係好多正野食同飲品😍😍 大諾亞係來自台南既手瑤店推介❤️🥤焦糖椪糖奶蓋紅椪糖係魷魚遊戲🦑入面爆紅,係哩間手瑤店就可以飲到焦糖味好香😋😋配合埋厚身奶蓋👍🏻👍🏻好好飲☘️薄荷香檸蜜露沙冰好解暑💦💦加入左菠蘿果醬🍍檸檬汁和蜂蜜🍯而且中間仲有薄荷果凍,除咗可增加飲品口感,視覺上令到杯飲品好有pattern 好吸睛😍😍🧋奶蓋鐵觀音烏龍那堤鐵觀音茶味清香☕️配埋奶蓋令到飲品更滑身同厚身💕💕但我唔記得加珍珠🫠🥲📣而家仲有優惠😍😍$50有2杯特飲及學生月費優惠‼️‼️➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 大諾亞飲品 (西灣河)西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A51B號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#西灣河好去處 #西灣河美食#西灣河#大諾亞 #
太安樓真係好多正野食同飲品😍😍 大諾亞係來自台南既手瑤店

推介❤️

🥤焦糖椪糖奶蓋紅
椪糖係魷魚遊戲🦑入面爆紅,係哩間手瑤店就可以飲到
焦糖味好香😋😋配合埋厚身奶蓋👍🏻👍🏻好好飲

☘️薄荷香檸蜜露
沙冰好解暑💦💦
加入左菠蘿果醬🍍檸檬汁和蜂蜜🍯

🧋奶蓋鐵觀音烏龍那堤

📣而家仲有優惠😍😍$50有2杯特飲及學生月費優惠‼️‼️

好味指數:😋😋😋😋😋
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 大諾亞飲品 (西灣河)
西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A51B號舖

#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#西灣河好去處 #西灣河美食#西灣河
#大諾亞 #台灣 #kol #西灣河 #Foodie #香港美食 #台飲 #手搖飲品 #夏天 #解渴 #太安樓 #掃街 #大諾亞飲品