2022-02-12
2022.02.12情人節👩🏻❤️💋👨🏻同元宵佳節🏮快到了當然要孝敬下兩老給佢地一點甜而兩老係芋頭迷💜上網搵到呢間位於荔枝角工廈專賣台灣大甲芋頭既無色素&無防腐劑產品🙂即刻去幫襯下先💰💜麻薯芋心蛋卷 $105~拎落好有份量,食落就好輕盈,一啲都唔膩,甜度亦適中👍🏻~外型似平時嘅蛋卷,橫切面係同心圓,最外圍係軟身嘅海綿蛋糕,中間係芋泥,最中心係類似麻薯或軟年糕🍡咁💜芋心波波球 $55/6粒~好似平時魚蛋同牛丸咁大粒,就算直接由雪櫃拎出嚟食,都唔會因為雪過而好硬(唔洗解凍),咬落仲係軟綿綿嘅芋泥🥰~亦可以配牛奶🥛/豆漿,當甜品咁一齊食,我就揀咗加椰奶🥥,朝早當早餐食,味道都幾夾😋💜芋頭酥 $25/件有4隻味:原味💜話梅味💗蛋黃味💛麻薯味💚~今次揀左原味💜同蛋黃味💛因為同屋企既插花好襯色💐食之前仲可以影番幾張靚相📸完全係賞心悅目😘~食落好多層次好鬆化,超香芋頭味💜~而蛋黃味💛好創新,入面係蛋黃餡!都幾夾!食到兩老讚不絕口👏🏻真係幾高質🌟另外呢間小店仲提供吐司🍞貝果🥯生日蛋糕🎂無論自食或者用黎做送禮同散水餅都係一個好選擇💁🏻♀️
情人節👩🏻❤️💋👨🏻同元宵佳節🏮快到了
當然要孝敬下兩老給佢地一點甜
而兩老係芋頭迷💜
💜麻薯芋心蛋卷 $105
~拎落好有份量,食落就好輕盈,一啲都唔膩,甜度亦適中👍🏻
💜芋心波波球 $55/6粒
💜芋頭酥 $25/件
有4隻味:原味💜話梅味💗蛋黃味💛麻薯味💚
~食落好多層次好鬆化,超香芋頭味💜
~而蛋黃味💛好創新,入面係蛋黃餡!都幾夾!
食到兩老讚不絕口👏🏻真係幾高質🌟
另外呢間小店仲提供吐司🍞貝果🥯生日蛋糕🎂