餐廳: 天仁茗茶
資訊:

2018-08-03 287 瀏覽
前日去咗太子搵朋友,見到有天仁茗茶,之前飲過一次,我覺得麻麻地,但係又口渴,所以就膽粗粗再試一次~見唔係好多人幫襯,其實都有少少擔心!我叫咗913奶茶,見佢menu上面有皇冠,店員有推薦我揀呢一款,所以就叫左因為唔係好多人,所以等左大概1-2分鐘左右,就已經拎得!我覺得都算幾快,同埋店員效率都好高味道方面,我覺得同一般奶茶冇乜分別,係茶味比較濃,奶味比較少,可能本身天仁茗茶出名茶類,所以茶嘅味道好純👍🏻👍🏻 不過我覺得都係有返珍珠好啲,有少少口感比較好,所以我唔係咁推介913奶茶,下次可以試吓913珍珠奶茶

外賣自取
之前都有飲過天仁茗茶,不過就唔係成日飲~ 今日特登去試下其他口味,就去咗弼街呢間去到已經見到有人等緊,可能天氣太熱,所以一定要解解暑 我之前會叫珍珠奶茶,都好好味,甜度冰度都適中 我今次就試香橙綠茶,我見之前同事係咁話香橙綠茶好飲,佢淨係飲佢所以我就叫咗等咗2分鐘左右,聽個電話既時間,就整好咗好有效率 試咗一啖,味道超級清新 橙味好濃,但又唔係橙汁味,有綠茶味,好止渴。橙有啲酸但好好,因為唔會係咁飲係咁飲,飲一杯可以飲好耐真心好味同啱咁熱既天氣👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻
之前都有飲過天仁茗茶,不過就唔係成日飲~
今日特登去試下其他口味,就去咗弼街呢間

去到已經見到有人等緊,可能天氣太熱,所以一定要解解暑
我之前會叫珍珠奶茶,都好好味,甜度冰度都適中

等咗2分鐘左右,聽個電話既時間,就整好咗
好有效率
試咗一啖,味道超級清新
真心好味同啱咁熱既天氣👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻
2018-08-01
2 分鐘 (外賣自取)
  • 香橙綠茶
2018-07-15 176 瀏覽
本來打算飲913鮮奶茶加珍珠, 點知去到見到佢都有出近期好hit嘅黑糖珍珠奶茶, 不過佢叫做913黑糖珍珠鮮奶茶. 見佢同我本來想飲嘅野差唔多就trytry, 但一拎上手就知奶野, 啲珍珠係熱到個杯都熱手, 珍珠熱到咁梗係完全無煙韌口感, 淋patpat半溶狀態, 仲要搞到杯奶茶唔凍唔熱, 啲冰溶得快過全球暖化😑其實就算唔係今次啲珍珠出事, 近來飲幾次杯野都係唔夠凍, 同埋茶味越黎越弱, 果然走唔出分店開多左就會變差嘅定律, 而家競爭咁大, 咁難飲上左市都救你唔到, 睇黎珍珠奶茶我要轉投第二間喇.黑糖呢兩個字有魔力, 唔知點解一有左呢兩個字就好多人追捧, 我就飲唔出同之前有乜分別= =
913黑糖珍珠鮮奶茶
2018-07-14
8 分鐘 (堂食)
2018-07-06 89 瀏覽
依個價錢同份量,真係好抵食呀,佢d軟雪糕真係食到落筒底都有嫁,大大杯,個筒仲要係窩夫筒,超讚!雪糕本身好有茶味,唔會太甜,夏天食完,即刻涼浸浸,爽晒💦!個人喜歡鐵觀音味多個綠茶味😋因爲比較少地方有仲個味道👍🏻

1K
日前推出913黑糖鮮奶茶,都唔要求話飲到好濃茶香,但求正常。即日於太子店購買,比平時仲少啲人,可能因為落雨掛。右邊收銀落單,左邊店員接到單即沖,飲品冇5分鐘就到手,難得有效率。913黑糖鮮奶茶 $28天仁用原有紙杯盛載,並無為新品安排透明杯裝。失去打卡意欲,憑肉眼亦都見唔到黑糖份量、珍珠多少。即管當飲手搖杯唔環保嘅情況下比較環保啦。隱約見到沖泡過程,先加保溫黑糖珍珠,再加一早沖好嘅鮮奶茶,飲品到手時面頭有一層奶泡,珍珠亦都係暖的。可惜成為暫時飲過最難飲、最唔值嘅黑糖鮮奶,沒有之一。珍珠黑糖熬煮,口感尚算有噍頭,正常珍珠水平。黑糖弱到幾乎以為自己飲梗普通鮮奶茶,再三確認杯上嘅label。奶茶底亦弱爆,奶淡茶淡,大半杯係冰水老實講,點黑糖產品預左係甜的,真係接受唔到淡如水嘅黑糖鮮奶茶。咁我飲番913鮮奶茶唔好?做乜要俾多4蚊?

913黑糖鮮奶茶 $28

913黑糖鮮奶茶

咁我飲番913鮮奶茶唔好?做乜要俾多4蚊?
2018-06-11
2018-05-11 130 瀏覽
是晚食完野好口渴,來到天仁買野飲。雖然落住毛毛細雨,但都不減天仁粉絲的熱情,有大概七、八個人排隊落單,但完全無人等拎飲品,好奇怪。店不大,收銀基本同沖茶位並肩的,跟店員說要一杯熱的913奶茶無糖,用八達通付款,拿了收據站到隔離,居然茶飲已經出了,好快呀!錢一比完就有得飲,快得好緊要,哈哈天仁的913真係好好飲,茶香醇不苦澀,奶滑,茶同奶比例剛剛好,十分啱口味,百飲不厭。介紹了朋友飲,要了凍913奶茶半糖半冰,佢都係讚不絕口,話無介紹錯喎

錢一比完就有得飲,快得好緊要,哈哈

2018-05-09
1 分鐘 (堂食)
2018-04-22 419 瀏覽
經常喝天仁茗茶的台茶,卻是第一次買它的茶葉蛋。這東西不容易買,貌似不是每家分店都有,我在某些分店看不到茶葉蛋的廣告牌,有時候廣告牌在了,但是詢問店員又說沒有或是賣光,相遇機率很低。六元一隻,十元兩隻。蛋殼不像我平常吃的茶葉蛋那樣橙橙啡啡,而是米色的偏白,蛋殼跟蛋白已經完全分離,輕輕一拉蛋殼彷如絲帶被抽走,只餘下蛋肉。 它的全名是台灣阿薩姆茶葉蛋,名字聽起來強悍得會核爆😎我用"零蛋"來命名這篇是因為這個茶葉蛋擁有零茶味,酷似滷水蛋,味道甜甜的,毫無茶香,然而台式奶茶正是以甜味主導,茶味不突出,如此想來這裡出品的茶葉蛋是這模樣又感覺合情合理,怪罪不來,只能說是它不對我口味了,永別。
台灣阿薩姆茶葉蛋
它的全名是台灣阿薩姆茶葉蛋,名字聽起來強悍得會核爆😎
2018-04-21
10 分鐘 (外賣自取)
2018-04-13 104 瀏覽
今日行過天仁茗茶好口喝,但係又真係唔係好想飲珍珠奶茶,就決定試吓洛神花茶!凍洛神花茶 - 少冰 / 7分甜雖然前面都有成10個人左右,但係買完都係等咗5分鐘就有得飲👍叫咗 7 分甜不過都係略嫌甜咗啲,建議怕甜人士試吓半糖!

凍洛神花茶 - 少冰 / 7分甜

叫咗 7 分甜不過都係略嫌甜咗啲,建議怕甜人士試吓半糖!
2018-02-28 136 瀏覽
去到已經見到好多人等緊,咁我啦啦林排隊落單,我叫左凍珍珠奶綠,少冰,他收左我$19,我見銀碼岩就冇望張單,等緊個陣聽到d人講話等左好耐,又落錯單,我都冇為意,冇望張單,因為冇諗過他會落錯單,之後他們一次過上左幾杯嘢飲,我趕時間,所以一聽到自己個number就去拎,一拎就走,冇飲啖先,返到去坐底先發現他落錯單,落左茉香奶綠😡😠
2018-02-28
10 分鐘 (外賣自取)
$19 (其他)
  • /