2019-07-12 200 瀏覽
第一次來呢間食五知好五好食,開始沒想著要跑這麼遠,結果被我朋友推兩推。一踏進火鍋店,店員都很熱情的招呼,還會幫我介紹菜單。看到晚市的麻辣雞煲,愛吃辣的我當然是點這個!無奈的是朋友並不能吃太辣。呢次想吃唔辣汤底,点佐猪骨汤,猪骨汤香气扑鼻,还有粟米,红萝卜,汤仲加佐胡椒,好惹味,正!未打边炉前先饮碗汤先,感觉好甜好浓味,非常香甜。打頭炮嘅就係新鮮熱辣炸出嚟嘅即炸紫菜響鈴,啱啱炸出嚟真係十分香口而且入邊包住紫菜,紫菜亦都有甜芝麻入邊,非常可口之餘又冇乜油膩感。應該下次繼續來。
2019-07-10
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
無意中見到openrice上呢間天龍🐲海鮮火鍋做緊六折及五折優惠,于是試下。間鋪在先達廣場右邊第二條街,都易揾,裝修都時尚,干淨朋友想試椰子雞,我想食麻辣,于是叫左鴛鴦鍋,等左幾分鐘鐘,離遠聞到麻辣香味,有種想即刻食衝動。好香。正見到我們有六個人,佢本身的海鮮拼盤由四嘅份數升至六嘅份數,個經理幾識做,叻女,佢條石斑都幾大條,肉質都鮮甜,爽滑。鮑魚幾大隻,蝦都新鮮,插住著都重識郁,雞子幾大隻下都新鮮,六折我們平均百零蚊位,可以食到咁高質素火煱,超抵,認真想推介下,火鍋質素高,平,食材新鮮,服務一流,下次再去。
間鋪在先達廣場右邊第二條街,都易揾,裝修都時尚,干淨

2019-07-03 99 瀏覽
今晚做完野突然想打邊爐,即興搵到間地點方便嘅試一試如果可以連湯底飲我就一定揀椰子雞煲啦!呢間野主要係食牛,就直接叫左個拼盤咁嘅野上面有好多款牛,而我完全唔知佢地係乜野😂有唔同嘅口感,有爽爽的、有煙韌的,都好特別同埋唔好碌太耐先食呀!呢個牛丸好係包心嘅,入面又係爆醬,好好味特別黎講呢個紫菜響鈴真係好少見,我又係浸左3秒就即刻食,佢同平時果d響鈴唔同,因為多左層紫菜勁好味味道同口感嘅層次都提升左炸魚皮同平時嘅差不多,不過佢夠香脆整體黎講,係一間好好味同零失望嘅食牛邊爐,雖然地段有d唔顯眼,平時經過都未必食,但唔試過唔知道係會卧虎藏龍
今晚做完野突然想打邊爐,即興搵到間地點方便嘅試一試

如果可以連湯底飲我就一定揀椰子雞煲啦!

呢間野主要係食牛,就直接叫左個拼盤咁嘅野
同埋唔好碌太耐先食呀!

呢個牛丸好係包心嘅,入面又係爆醬,好好味

味道同口感嘅層次都提升左

炸魚皮同平時嘅差不多,不過佢夠香脆

2019-05-29
$250 (宵夜)
有朋友上網見到呢間做緊六折,睇左下餐牌都抵于是大家試下,我去過試過都幾好味,于是同意再去。朋友見到餐紙有椰子雞,于是想試,等左:幾分鐘,店員拿著過來,好遠已聞到好香,一兩分鐘左右滾左,好香甜,$198六折$119都抵嘅,店員話椰肉打碎左一齊煲㗎,重見到有海底椰絲幾甜,唔怪得咁好味,正。雞都幾滑,新鮮海鮮拼盤認真扺食,有條石班,好鮮甜,鮑魚新鮮甜美,幾大隻下,蝦重郁緊,加埋椰子雞湯更加絕配,蜆還可以,都大隻,最喜歡都係魚炸響玲首要推介:即炸,夠脆,有紫菜在內面,即刻使佢層次唔同哂,下次試佢其它嘢,見到還有不少特別食物。
🎉康少生日晚宴🎉認真極力推介小店,旺角天龍🐲,食材滿意,價錢實惠,仲要有K唱🎤,有骰盅搖🎲,店員服務一流🙋🏻‍♂️,敬業樂業👍🏼👍🏼仲要一個月內生日都送生日蛋糕🎂😯貼士俾成二百絕對抵俾👍🏼支持香港小店💕🍻店員服務優質到香港僅有,Openrice訂位仲有六折
🎉康少生日晚宴🎉

店員服務優質到香港僅有,Openrice訂位仲有六折
2019-06-30
慶祝紀念
生日
朋友生日約左聚會,見到網上有六折兼送生日蛋糕,于是訂位試下,等左幾分鐘朋友到齊,叫左個沙爹鍋,都幾香下,夠濃,有的淡淡的花生香味,叫左佢招牌黃金炸魚皮,有好濃咸蛋味,但又唔咸,夠脆,食得出係即炸,又唔會好油,叫左個蜆,夠新鮮,有十只,幾大隻下,抵食,朋友喜歡本地牛食得出幾新鮮下,粉紅色幾靚, 牛味都幾濃,唔係幾肥,又幾大碟下,六折平過其他火鍋店,我喜歡佢安格斯牛,軟軟的,肥廋均勻,牛味幾濃下,肥過本地牛,
在網上見到有六折,又幾多好評,訂左7點半,試下。試左佢鴛鴦鍋,一邊麻辣一邊清湯,都幾快有得食,麻辣勁香,叫左中辣唔夠辣,店員幫我加左二次辣我先夠,服務幾好,應該少有咁食得辣,辣又麻好過癮,另一邊係皮蛋芫茜,初放菜好一般,相比佢麻辣就差的,放左海鮮後鮮甜左好多,佢拼盤,店員問經理幫我升級左變左十隻鮑魚,十隻海蝦,十只大蜆,加條石班,吃到我地幾吃力,海鮮都新鮮,魚夠甜,鮑魚夠大隻,蝦新鮮夠大,肉質幾實,鵝腸夠肥夠爽,本地牛都幾大碟,$288折完$172抵食牛味夠濃,幾新鮮,折完平均二百蚊位都抵食,質素幾好,又唔貴,值得一試
今次係用訂座優惠幫襯呢間打邊爐😎 除咗海鮮同酒水之外全單都有六折優惠🥰入到去7:30不過無乜人,得一台客係食緊😂 睇咗一陣餐牌,我哋就決定要一個鴛鴦火鍋🍲 女朋友就要四川麻辣味,我就當然揀清湯啦🤣 同埋隨心咁tick左幾款食物 😆 落完單之後侍應就俾咗醬油盤我們自行調配醬油👍🏽過咗一陣之後嘢食就開始出出嚟!打頭炮嘅就係新鮮熱辣炸出嚟嘅即炸紫菜響鈴🔔 ✅ 即炸紫菜響鈴啱啱炸出嚟真係十分香口而且入邊包住紫菜,紫菜亦都有甜芝麻入邊,非常可口之餘又冇乜油膩感我哋仲叫咗安格斯牛、黑牛柏葉、萵筍片、手打芥辣墨魚丸、韭菜餃、蟹籽蝦滑!✅ 安格斯牛($168)薄薄嘅一片,好重牛味。唯一係168嘅話份量的確唔夠喉😂✅ 黑牛柏葉望落去幾新鮮同埋份量我覺得都幾足夠,食落口都非常之爽✅ 手打芥辣墨魚丸每一粒都真材實料大大粒而且係食到有墨魚味,入邊加埋芥辣,成個層次唔同晒🆗 韭菜餃非常之迷你🤡 買咗單之後原來仲有生果食㗎🥰 最後,我只係覺得呢一間打邊爐普普通通,原因係佢正價嘅價錢都比較貴,而且份量同埋價錢唔係好匹配。好在佢有六折優惠,如果唔係買單嘅價錢分分鐘仲貴!果晚連埋我哋都係得三台客人,亦都可以解釋到點解

入到去7:30不過無乜人,得一台客係食緊😂

落完單之後侍應就俾咗醬油盤我們自行調配醬油👍🏽

過咗一陣之後嘢食就開始出出嚟!

打頭炮嘅就係新鮮熱辣炸出嚟嘅即炸紫菜響鈴🔔

✅ 即炸紫菜響鈴

✅ 安格斯牛($168)
薄薄嘅一片,好重牛味。唯一係168嘅話份量的確唔夠喉😂

✅ 黑牛柏葉
望落去幾新鮮同埋份量我覺得都幾足夠,食落口都非常之爽

✅ 手打芥辣墨魚丸

🆗 韭菜餃
非常之迷你🤡

買咗單之後原來仲有生果食㗎🥰

最後,我只係覺得呢一間打邊爐普普通通,原因係佢正價嘅價錢都比較貴,而且份量同埋價錢唔係好匹配。好在佢有六折優惠,如果唔係買單嘅價錢分分鐘仲貴!果晚連埋我哋都係得三台客人,亦都可以解釋到點解禮拜日都少人幫襯😂😂 但係值得一讚係侍應嘅服務態度非常之好好有禮貌👍🏽

——————————
食物質素:7/10
環境衛生:7/10
舒適度:7/10
服務:8/10
性價比:3/10
總評分:6.4/10
——————————
#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相機食先 #旺角
2019-05-19
2019-06-21 41 瀏覽
有朋友生日約左在呢間打邊盧,店員介紹個海鮮拼盤送鴛鴦鍋我們一邊是麻辣一邊皮蛋芫茜,佢麻辣火鍋幾香下,夠辣,正,晏我們的無辣不歡的人,皮蛋芫茜各邊放海鮮都幾好味,芫茜皮蛋都普通的,但放左海鮮後湯變得好味鮮甜左好多,我較喜歡吃魚,幾鮮甜下,鮑魚都夠大隻夠肥美,蝦都大隻蜆就一般,本地牛牛味都夠濃,份量都足,都新鮮,加埋佢六折都抵食最中意佢鬼馬油條,夠脆,入面的蝦滑都香甜,值得一試。加埋泰式辣醬就咁食,幾好味。
2019-06-18 42 瀏覽
上次朋友訂左呢間,今天跟其他朋友第二次食,朋友想試佢椰子雞,等左約五六分鐘左右,見到店員拿住好大個煲,店員叫我們飲湯先,的湯都幾香濃,有的椰肉在底下,椰絲甜甜的幾好味,雞肉都滑,冇失望,牛魔王拼盤的牛都算扺食,份量唔算少我較喜歡安格斯的肥美,朋友較喜歡本地牛,牛柳粒都好味,就切再大粒的就好的,,羊肉的騷味幾濃,尚算可以,但是我較鐘意牛多的,鴨血普通,鬼馬油條,值得一試,脆撲撲,內面蝦滑好味,我較鐘意食呢的煎炸嘢,香口,有六折都扺食
2019-06-05 179 瀏覽
無意中在網見到有6折優惠, 以及生日有旦糕送, 咁啱我就來生日係7日後就約朋友去試下, 14人分2枱坐, 叫左個棷子雞湯底, 雞好滑湯好飲, 值得推介, 另1枱左個海鮮雞煲, 小食皮旦都好好味, 但一坐低無幾耐有個靚女經理叫ANNIE係咁推介我地叫海鮮拼盤, 原先海鮮拼盤是4人份量送沙嗲湯底, 跟住經理話可以選唔送湯底轉為6人份量, 然後我又同佢講我地14人, 不如加多份(即7份量)比我地, 叫2盤剛好是14人分量, 她又肯答應, 仲送多碟皮旦給我們吃, 本地手切肥牛麻麻地, 反而安格斯肥牛無咁貴仲好食, 牛柳粒其實都好好味但切得太細粒, 而海鮮拼盤內的鮑魚,蜆,魚都好新鮮, 蝦就一般般.. 推介好味: 紫准山及紫薯粉, 魷魚及蠔, 其他的無咩我別, 而唔好味的係丸類, 每碟得6粒,不太值其中麻辣牛丸好咸唔夠辣, 以及餃類都唔多掂,皮厚無咩味, 我地14人, 叫左24支啤酒, 埋單$5100, 平均每位$365.-
小食:皮旦
贈送半磅旦糕
棷子雞湯底
  • 紫准山
  • 紫薯粉
今天幾個人,我朋友用openrice訂位,見到呢間有六折,有好多人贊好味就試下,叫左個花膠雞鍋,佢湯底還可以,幾香濃,花膠都幾多幾大隻下,百零蚊份質素可以嘅,佢嘅活魚海鮮拼盤送鍋底,條斑幾大幾新鮮下,口感幾好,好甜,冇骨我鐘意,的鮑魚都幾大只,切成花咁,上臺仲扭緊,的蝦重想做最後掙扎,再叫左個牛魔王拼盤,有兩層,好大層,我們幾個吃到乞力,勁大份,足量,有本地手切牛牛味好重,安格斯牛我較鐘意佢肥膏多的,下次再去
2019-05-31 137 瀏覽
今天經openrice用左佢六折訂位吃飯,幾扺吓,叫左個花膠雞煲,計左下,折後百零蚊都幾抵下,等左幾分鐘,見到金黃色雞湯,花膠都幾大下,都好香濃,重叫左碟本地手切牛,幾大碟,新鮮,粉紅粉紅,對我的食肉獸來講好正,牛味幾重下,折後$144都抵食,重有的桶蠔都好大隻,新鮮,一盤有六隻勁大隻,佢黃金炸魚皮幾好味,有好濃香咸蛋味,又冇我擔心的好咸,又幾脆幾香下,的菜上臺前先洗,幾乾淨,下次再試下五折時去。
又幾脆幾香下,的菜上臺前先洗,幾乾淨,下次再試下五折時去。
  • 花膠雞
  • 本地牛
2019-05-23 167 瀏覽
為慶祝5月20號,同男朋友為我訂枱食火鍋,感到無奈,本身對火鍋無乜好感,但係男朋友訂左位,都要陪下佢,跟佢黎到天龍火鍋,以為同平時食火鍋差唔多,點知有驚喜,首先我地選了一個鴛鴦湯底,一邊係麻辣,一邊係蕃茄薯仔湯,本身都無乜期望,點知上到枱個鍋底既香味令我異常興奮,未試過有鍋底令我想立即飲淡,飲左一淡茄湯,清甜既味道令我立即開左個胃另外叫左個安格斯肥牛,食落好滑口,好味既 再另外叫左啲丸類,亦都非常好食未試過一個火鍋都可以咁好味,多謝男朋友帶我食到咁豐富嘅一餐,以後去旺角拍拖一定會再黎食過,真心好味過出面其他火鍋專門店

另外叫左個安格斯肥牛,食落好滑口,好味既

再另外叫左啲丸類,亦都非常好食

2019-05-20
2019-05-23 85 瀏覽
今天幾個人經openrice訂左六折,來到見到裝修都幾特別下,于是叫左個椰子雞,等左幾分鐘,見職員拿緊上來,店員介紹,佢哋椰子雞有椰青,椰皇,海底椰一齊做㗎,可以飲湯先,再打邊爐,于是試左下幾清甜下,然後加左雞落去煲見到雞肉都幾滑身下,跟住佢的本地手切牛到左,見到色泽鮮紅,肉質新鮮,試左下牛味幾濃下,都幾大碟,到的鵝腸上來喇,都幾多肥膏下,屬新鮮鵝腸,的山根都好新鮮,冇油味,質素可以,最好係湯底夠濃,飲品再豐富的就好的,吃完重係度唱左k,氣氛幾好,下次會再去
飲品再豐富的就好的,吃完重係度唱左k,氣氛幾好,下次會再去