2005-01-17 49 瀏覽
反而幾年前我見pacific coffee 好多pastry 同muffin(同宜家差唔欠咁多啦),而香港o既starbucks就冇咁多snack wor
2005-01-17 27 瀏覽
我買左2 drinks and one cake, but i feel not well go to the counter and ask for water. That waiter seems look down on me, i feel very bad when she doing that. bad service.........
2005-01-13 14 瀏覽
黎左呢度買杯iced vanilla cafe latte飲,唔錯,覺得pcc既vanilla野飲叫得過~樓下個食評我寫果個banoffee cake應該係pie唔係cake~*我見到而家pcc有好多pie呀cake呀果d買,以前唔多覺有既...唔知係咪我先入為主呢?見到starbucks有先見到pcc有,係佢地一齊推出丫,starbucks先定pcc先?~不過都唔係好理喇~好食就得

2005-01-05 14 瀏覽
呢度真係裝修得好靚,係同朋友傾計既好地方我食過一款蛋糕好得下~叫做banoffee cake(唔知有冇串錯),係香蕉蛋糕,cream有蕉味,中間夾住d香蕉肉,下面餅底都好好食.加上佢唔太甜,所以我好鍾意食呢個蛋糕~
呢度真係裝修得好靚,係同朋友傾計既好地方

每次在又一城逛完街,我和朋友也會選擇在Pacific聊聊天,喝一杯咖啡。那兒的咖啡不算太突出,只算是中規中矩,但勝在氣氛清靜,坐上半天,即使桌上的咖啡杯已喝得空了,但也沒有職員會給我們看面色,更不會對我們下逐客令。價格方面,Pacific一向也是走中高檔路線,故價格不算低廉。但來Pacific主要是「吃環境」,所以也算是物有所值的。

2004-12-08 7 瀏覽
其實好甜,好濃朱古力味,好朱古力者一定鍾意,$25都ok,坐得舒服,同朋友傾計坐番個幾鐘就抵好多.
2004-11-14 9 瀏覽
焦糖咖啡好好飲,不太甜,咖啡味又夠濃。而且真係加焦糖沖咖啡,唔似Starbucks在咖啡上加焦糖就當係焦糖咖啡
焦糖咖啡好好飲,不太甜,咖啡味又夠濃。
2004-10-14 8 瀏覽
今日去食左個Mango cheesecake,因為d芝士落得好勁,所以覺得几好食。自家製Mango juice都好味,不過甜左少少~不過sofa位太少,坐得唔係好舒服。另外友人在喝自己帶來的水,侍應好聲提點收起水樽,我有些介意佢咁鬼煩。還有cashier有d混亂,果個經理...唉。
今日去食左個Mango cheesecake,
因為d芝士落得好勁,所以覺得几好食。
自家製Mango juice都好味,不過甜左少少~
不過sofa位太少,
坐得唔係好舒服。
另外友人在喝自己帶來的水,
侍應好聲提點收起水樽,我有些介意佢咁鬼煩。
還有cashier有d混亂,果個經理...唉。
2004-10-02 11 瀏覽
來amc睇戲,未入場前先來買杯咖啡,在讀書時都常來,不過唔呢一邊,而且地方冇咁大。在這裡看書聊天真是超級舒服,咖啡沖得又夠水準,在眾多的分店中,除了中環半山那一間,我覺得這間的環境是第二好。
2004-08-01 6 瀏覽
Starbuck 的咖啡好好飲,好過太平洋咖啡好多...
Starbuck 的咖啡好好飲,好過太平洋咖啡好多...
2004-07-31 9 瀏覽
good place to sit around in kowloon tong~~ nice enviroment~ big enuff
2004-07-24 4 瀏覽
其實我係去黃埔分店,不過database無...試左凍既Hazelnut Latte,味道好甜,都有咖啡味,我覺ok,但係飲唔慣太甜朋友就唔係咁岩!我想一讚黃埔分店既服務態度,因為我個日同朋友去已經好晏,到佢地收工既時候我地仲坐係度飲緊野,我問佢地係咪收工,佢答我唔緊要,可以坐多陣,我地最後坐多左半個鐘先走呀!
其實我係去黃埔分店,不過database無...

[Ray: wait to add it back]

2004-07-17 7 瀏覽
行過口渴於是買杯咖啡飲下而家cut左另外一半﹐地方細左好多新出左個mocha brownie﹐之前見雜誌介紹過,係張舊brownie放入杯mocha到一齊搞﹐幾得意心思思想試﹐但由於太渴﹐呢杯野又一定點到爆唔夠liquid唔解渴﹐所以冇叫到本來想叫香蕉latte﹐但賣哂於是叫左vanaila latte冇咩vanaila味﹐而咖啡味就好重﹐我都係比較鐘意starbuck0既咖啡﹐咖啡味重得黎唔會好似pacific咁苦33 貴貴地
行過口渴於是買杯咖啡飲下
而家cut左另外一半﹐地方細左好多
本來想叫香蕉latte﹐但賣哂
於是叫左vanaila latte
33 貴貴地

2004-07-09 11 瀏覽
starbucks同PCC真係差好遠....starbucks d coffee款太少相反PCC就有好多不過野食都幾貴其實我係住o係九龍tong附近所以一星期都去又一城PCC兩次對o個間分店幾熟又一城分店而家好細呀...經常有客人爭電腦的case發生...都幾嘈下.....
starbucks同PCC真係差好遠....
starbucks d coffee款太少
相反PCC就有好多
不過野食都幾貴
其實我係住o係九龍tong附近
所以一星期都去又一城PCC兩次
對o個間分店幾熟
又一城分店而家好細呀...
經常有客人爭電腦的case發生...
都幾嘈下.....

2004-06-22 9 瀏覽
Pacific 好正呀!個間名人出入又多,好似我今年就見過財爺同成家人響我隔離食早餐,之後仲見過森美呀等人。可惜依家間pacific由2大1小,變左做1大2小。有間小o既仲整緊。不過真係好舒服好開心!
Pacific 好正呀!
個間名人出入又多,
可惜依家間pacific由2大1小,變左做1大2小。
有間小o既仲整緊。
不過真係好舒服好開心!