2023-10-16 434 瀏覽
間唔時,有啲推廣都幾抵之前買咗個食物再加咖啡個食物有半價成日會留意吓有會員優惠。環境都舒適,算係休息唔錯既地方仲要分店都多,周圍行嘅時候都可以隨便入一間分店休息一下,都幾方便!
間唔時,有啲推廣都幾抵

之前買咗個食物再加咖啡

個食物有半價
成日會留意吓有會員優惠。環境都舒適,算係休息唔錯既地方
2023-02-26 1114 瀏覽
Medovic 8-Layer Honey Cake 俄式八層蜂蜜蛋糕$38 ✨:8.5/10之前YouTube見過教學,但係好少見有得賣。竟然見到Pacific coffee有😍而且又唔算好貴。一開頭以為乾身,點知原來係好濕潤。(・o・)甜度正常,同一般蛋糕相若有啲似Tiramisu嘅感覺,不過比Tiramisu乾身啲。相比木糠布丁嚟講,就實在啲。但係都類似唔使咬,“妹”幾下就得🤣個人幾鍾意,食完有啲想再食😋
$38 ✨:8.5/10
俄式8層蜂蜜蛋糕

之前YouTube見過教學,但係好少見有得賣。
竟然見到Pacific coffee有😍而且又唔算好貴。
一開頭以為乾身,點知原來係好濕潤。(・o・)
甜度正常,同一般蛋糕相若
但係都類似唔使咬,“妹”幾下就得🤣
個人幾鍾意,食完有啲想再食😋
俄式8層蜂蜜蛋糕
2023-02-21 531 瀏覽
那天放工後,我專登走到旺角,打算物色生日禮物給兩星期後生日的好姊妹!那天天氣炎熱,我也不想在街舖餐廳食晚餐!於是,我走到 Moko 新世紀廣場,物色生日禮物之餘,順便醫肚!由地下向上行,行了一層又一層,4樓見到戲院附近,有間 <Pacific Coffee>,雖然舖位細,勝在裝潢清新舒適!又有打卡位的背景,影相一流呀!兩位男店員都幾 young,而且服務態度好!Matcha Latte 抹茶牛奶 (Tall) $39 :半甜恰巧!店方由 7~8月推廣是指定飲品可按自己口味,自選甜度,務求更貼合食客所需!相當貼心!自此之後,抹茶牛奶繼續可以自選甜度,太好嘞! 水溫夠熱,散發甘香,入口輕微苦澀而少許甜,正合我意!蘋果核桃蛋糕 $39表面是酸甜的蘋果粒,蛋糕濕潤香軟,滲出肉桂香,夾雜核桃碎及核桃粒,口感充滿核桃的嚼勁!

那天天氣炎熱,我也不想在街舖餐廳食晚餐!

又有打卡位的背景,影相一流呀!
兩位男店員都幾 young,而且服務態度好!

自此之後,抹茶牛奶繼續可以自選甜度,太好嘞!

水溫夠熱,散發甘香,入口輕微苦澀而少許甜,正合我意!
Matcha Latte
蘋果核桃蛋糕 $39
蘋果核桃蛋糕
2022-09-15
蘋果核桃蛋糕
我每次去親pacific coffee 都係飲咖啡提下神,今次竟然俾我意外地發現有“俄式8層蜂蜜蛋糕”, 咁一於買黎試下佢! 點知竟然有意外驚喜。仲要係好好食呀,真係估佢唔到!❣️ 俄式8層蜂蜜蛋糕 $38- 總共有成8層既蜂蜜蛋糕, 一層奶油,一層蛋糕,口感層次好豐富呀!- 又唔算太甜喎,鐘意食提拉米蘇既你一定要試~真係一試難忘,食到停唔到口呀!仲要佢唔係日日都有貨番架, 真係可遇不可求 !📍餐廳: 太平洋咖啡 Pacific Coffee🏠 地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓433號舖Shop 433, 4/F, MOKO, 193 Prince Edward Road West, Mong Kok
我每次去親pacific coffee 都係飲咖啡提下神,

❣️ 俄式8層蜂蜜蛋糕 $38

仲要佢唔係日日都有貨番架, 真係可遇不可求 !

📍餐廳: 太平洋咖啡 Pacific Coffee
2022-06-08
  • 俄式8層蜂蜜蛋糕
2021-11-13 658 瀏覽
天氣開始變得寒冷,又係時候捧杯熱飲暖暖身。路經Pacific Coffee 見到佢地新推介「Orange Oatly Mocha」梗係要試返杯☕️ 先來一口軟甜的Cream top,配搭糖漬蜜餞橙皮碎及喜馬拉雅粉紅鹽,有種淡淡果香,入口酸甜很特別!再呷一口特選農地直送嘅香濃18/25咖啡、混合🍊橙皮甜酒糖漿及🍫香濃朱古力,佢地仲用咗 OAT-LY! 燕麥奶🥛,使口感更多層次,細滑健康添。
天氣開始變得寒冷,又係時候捧杯熱飲暖暖身。

先來一口軟甜的Cream top,
配搭糖漬蜜餞橙皮碎及喜馬拉雅粉紅鹽,

有種淡淡果香,入口酸甜很特別!

再呷一口特選農地直送嘅香濃18/25咖啡、
混合🍊橙皮甜酒糖漿及🍫香濃朱古力,
佢地仲用咗 OAT-LY! 燕麥奶🥛,

使口感更多層次,細滑健康添。

2021-10-26 383 瀏覽
Pacific Coffee Company , PCC)是亞洲的一個連鎖美式咖啡店品牌,在香港是最大的咖啡連鎖店之一。 由一對在1992年來自美國西雅圖的夫婦Thomas Neir在香港創立。放假去邊好?經過pacific coffee不如靜靜地去cafe坐下,一邊享受牛奶抹茶,一邊放鬆自己。除了咖啡還有其他事物例如蛋糕、牛角包、雞翅等等。牛奶抹茶💰35🔸香濃抹茶味及奶味,口感順滑,甜度適中,非常推薦。

牛奶抹茶💰35
🔸香濃抹茶味及奶味,口感順滑,甜度適中,非常推薦。

2021-10-17
2021-10-04 269 瀏覽
有冇人都唔鍾意飲咖啡加鮮奶/ 糖?不過我又覺得抹茶加鮮奶幾好飲!我就叫咗店員走糖,抹茶嘅味香濃,又唔會俾個甜味搶咗個茶味。除咗有個好靚嘅拉花,第一啖飲落去有啲泡添!呢度嘅選擇都好多,除咗咖啡、茶之外仲有沙冰。
2021-08-31 330 瀏覽
Tuna Salad Panini ($42)Soy Milk Latte Grande ($38)早上需要豐富既早餐迎接一整天既工作食完之後飽到晏晝都唔洗食🤣一直都好中意食Pacific coffee既Panini🥪整熱左之後啲芝士溶左,夾埋吞拿魚真係一流而家Latte可以免費轉做soy milk有豆奶味道既咖啡都幾特別☕
Tuna Salad Panini ($42)
Soy Milk Latte Grande ($38)

早上需要豐富既早餐迎接一整天既工作
食完之後飽到晏晝都唔洗食🤣
一直都好中意食Pacific coffee既Panini🥪
整熱左之後啲芝士溶左,夾埋吞拿魚真係一流
而家Latte可以免費轉做soy milk
有豆奶味道既咖啡都幾特別☕
2021-08-04
  • Tuna Salad Panini
2021-06-09 335 瀏覽
今日去左新世紀廣場等下朋友,搵下地方坐下。行行下有間Pacific coffee shop, 就諗下不如坐下享受寧靜的感覺。環境俾我感覺挺好,而且當時人唔算多,好易搵位。我選擇左Chocolate Mocha, 咖啡幾滑身,好過其他咖啡店,而且餐廳俾我感覺空間大,木造的傢私都舒服。
2021-06-09
2020-11-26 585 瀏覽
旺角东站下了火车,还有两个多小时才吃晚饭,只好先找点东西垫一下肚子。Pacific Coffee 位于 UA 对面,这个时间客人不多,环境十分清静,可以舒舒服服地坐着玩玩手机。保鲜柜内还有一些面包和糕点,虽然选择不多,但也看中合适的糕点。突然间很想吃芝士蛋糕,他们的比 Starbucks 便宜点。自己喜欢纯味的,就买了一件。芝士十分香浓,蛋糕上的芝士很实,不会像普通蛋糕的松,咬下去是很有满足感。一杯咖啡和一件蛋糕算不上 High Tea,但彼此的味道十分相襯,份量也不会影响等一下的晚餐,在这里坐坐是很惬意的。

芝士蛋糕

Americano  +  芝士蛋糕

2020-11-26
芝士蛋糕
Americano  +  芝士蛋糕
本身🦆小編係一個好少喺街買野飲既人,手搖店少,Coffee shop更少,因為🦆小編係唔飲咖啡既…不過早排有位中同比左張兌換coupon比鴨小編,所以有日經過Pacific Coffee就入左去揀喱杯野飲啦~~😗 點知…一切都係錯誤!喱杯野好難飲!!!🦆小編一心諗d食完野想fresh一下,就唔揀朱古力🍫/曲奇🍪味既其冰樂…而揀左水果口味…🍓🍌 不過,🦆小編望住喱杯飲品既製作過程,係一D新鮮既水果都冇擺過落去…全部都類似果jam/糖水既物體…味道出到黎係點相信大家都想像到…完全係好假好化學既味道,🦆小編同朋友仔只係飲左一啖都即刻忍唔住講左句「好難飲呀!估唔到咁難飲!」大家千祈唔好試!!!🤢🤮.🏆 推薦:⋯/10 (小編真係飲唔到⋯)📌 溫馨提示:去到都係買返埋咖啡/茶/朱古力等等好喇…
🏆 推薦:⋯/10 (小編真係飲唔到⋯)
📌 溫馨提示:去到都係買返埋咖啡/茶/朱古力等等好喇…
同男朋友食完飯,想揾個住坐,我地今次醒了,吸收過上次去cafe比嘢咬的緣故,今次唔再去cafe,去左旺角新世紀的Pacific coffee飲嘢坐下,傾下計,一來呢到無最低消費,唔需要限每人一杯飲品,因為係連鎖店,員工態度都好好,唔會要你等好耐,同比說話你聽。呢間pacific coffee都幾好坐,因為人客不多,都比較多位,連員工都好似比較free啲。今次我地叫左杯兩重朱古力沙冰,可能係因為沙冰緣故,所以都幾襟飲,不過就偏甜,當然平時飲pacific都知佢係好甜㗎啦,又或者佢係因為沙冰怕佢溶的關係,要調教到甜啲先得,加上唔係我買,無同到pacific order甜度,所以都不能怪佢太甜。整體而言,飲品水平不錯,而且想揾地方坐,呢間pacific coffee係不錯的選擇。

2019-06-04 688 瀏覽
自從有一次係旺角睇完電影出來、見到Pacific coffee有沙冰系列、我選擇了strawberry banana flush、試過之後便一直愛上。每次經過Pacific Coffee, 必定買一杯。個人喜歡這杯沙冰大大杯.賣相可爱.粉紅色的沙冰有着士多啤梨及香蕉的味道.採用生鮮水果.好fresh, 估吾到這兩種水果味道夾埋一齊會如此perfect match So cool to have one at summer time

• Strawberry banana flush
2019-04-29 495 瀏覽
今日等睇avengers 4,都知最近呢套戲好紅,一定要早啲買飛,我地係開場前幾個鐘到,都得返幾個位,所以即刻買左飛先,之後就坐係pcc呢度等夠鐘睇戲。超驚一陣要去廁所,所以唔敢飲太多,不過又揀左齋啡🤷🏻‍♀️😂😂飲齋啡就可以清楚咁試真啲杯咖啡。呢一杯Columbian supremo 當然比expresso 淡,不過如果同Americano 比,我又覺得佢香同濃過Americano,所以我鐘意呢杯多啲😀得閒黎咖啡店試下today's special 都唔錯,可能會有驚喜😚😚

Columbia's  supremo
Columbia's  supremo
2019-02-04 475 瀏覽
本來想飲brownie個杯其冰樂但咁啱撞正佢哋本身brownie冇貨咁就揀咗抹茶味杯飲品完全冇抹茶味,只有甜味,唯一值得讚㗎係見當時店員都算有心機去做呢啲嘢,可惜都救唔到杯飲品。成杯飲品唯一可以讚嘅就係飲唔到碎冰
本來想飲brownie個杯其冰樂
但咁啱撞正佢哋本身brownie冇貨
咁就揀咗抹茶味
杯飲品完全冇抹茶味,只有甜味,
成杯飲品唯一可以讚嘅就係飲唔到碎冰
抹茶其冰樂