2020-03-12 98 瀏覽
坐係咖啡店飲杯茶,電話無電可以充電,職員有禮貌,值得一去咖啡店.職員有會同客人傾計.有時遇到無買飲品或食譜坐係到啲客人,職員會取咖啡餐牌叫客人購買飲品或食物,,
2019-08-08 199 瀏覽
經常都會搭hong kong express去旅行,閘口通常都會係2號客運大樓,禁區入面可以選擇既食物都唔多,而呢間Pacific Coffee正正就係今次既起飛閘口隔離,今次飛東京要4個鐘有多,當然要買少少野食😆因為有安信銀聯wewa卡,憑登機證同信用卡就可以用$1換到1杯咖啡!所以1杯Mocha+1份三文治都只係30幾蚊。Ice Mocha甜度適中,即使沒有要少冰,都唔會有太多冰塊;傳統火腿芝士三文治亦非常大份同足料。
2019-07-10
用餐優惠
信用卡優惠
平時係街既pacific coffee, starbucks想揾個位坐都難,係機場呢間pacific coffee就冇呢個問題喇!今次飲左matcha latte, 味道唔錯,仲有個心形圖案,好有抹茶味,而且冇starbucks果杯matcha latte 咁甜添
2016-08-30 556 瀏覽
係機場等朋友落機冇野做,去左pacific coffee hea下。呢間咖啡店座位超舒服。叫左杯牛奶抹茶。鐘意呢度既牛奶抹茶,好香抹茶味,但唔會搶走牛奶味。服務員既態度又好好,好親切。坐下坐下就一個鐘。服務員都唔會趕人走,想坐幾耐就幾耐。呢間咖啡店真係超舒服。下次再黎呢度試下其他野飲同野食!
鐘意呢度既牛奶抹茶,好香抹茶味,但唔會搶走牛奶味。

服務員既態度又好好,好親切。
下次再黎呢度試下其他野飲同野食!
2016-05-12 349 瀏覽
今日約左舊公司嘅朋友食飯, 早過佢地收工所以去T2坐陣,我有DBS張Credit card當然去pacific coffee因為有75折,一於嘆返杯咖啡先焦糖咖啡個caramel嘅圖案...可能整俾女仔會有公仔?哈哈, 平時飲開latte但今日個fd飲我就試下佢個焦糖. 首先份量(tall)同價錢成正比, 賣相有d藝術家feel不過佢嘅咖啡一向賣味道唔賣樣大家都知道, 奶泡夠多夠密仲帶微微焦糖香,新鮮打起嘅熱暖奶泡加上充斥住濃香焦糖嘅latte, 又不失咖啡香, 由此可見佢嘅咖啡豆都唔係hea野,不枉我飲左pacific咁多年!

焦糖咖啡
Caramel  latte

2016-05-04
Caramel  latte
2016-02-23 500 瀏覽
吃過「飛機餐」後,轉乘兩程無人駕駛到達登機閘口,真幸運地這邊有比星巴克更好的選擇一太平洋咖啡,作為我的「飛機餐飲」。  除了外帶外,也可選擇在店内享用,不過無論是AA或是HK Express的候機位置都是挺好坐的,也有充電器可以使用,因此外帶會是更好選擇。  Latte(Grande $39)咖香濃得來十分順喉,奶香也足,有一層厚身的奶泡,不過熱度稍為高一點。  行前一杯咖啡,是精神層次的需要吧!

Latte(Grande $39)
咖香濃得來十分順喉奶香也足,有一層厚身的奶泡,不過熱度稍為高一點
Latte

行前一杯咖啡,是精神層次的需要吧!
2016-02-15
5 分鐘 (外賣自取)
Latte
2015-05-06 177 瀏覽
女兒的飛機 delay 了,有一個小時的等候。在沒有人的咖啡店,叫了一杯 Caramel Latte。Pacific coffee 的咖啡沒有 starbucks 的過甜。香味比較純厚。奶味適中。body 沒有籽粒,是沖調的功力。after taste 是微甘。但焦糖本身就是過甜,心情在等待便是苦澀。坐在紅色的沙發上。聽著異域的音樂。咖啡在等一個人。直到電話響起,就行去接機的區域。$39 買一個座位,或是買一些空閒的心情。

Caramel Lattee
2015-04-29
$39 (宵夜)
2012-06-26 74 瀏覽
4月25日, 旅行前經過pacific coffee, 撞啱又有買一送一優惠, 免為其難入去買一杯咖啡飲下, 見餓餓地加多個pie先~::: Ice Vanilla Latte ::: $36本身Latte奶味都已經好重, 加埋雲尼拿香油味道更香甜~ 但係甜還甜咖啡味依然突出~ 不過要少甜會更好.::: Ice Cappuccino :::Cappuccino係一貫嘅香濃, 比Latte咖啡味更重, 奶味唔算多, 我不嬲要開正常甜, 想咖啡味更濃可以要少甜~::: Spinach & Mushroom Quiche ::: $24呀菲都幾鐘意食菠菜蛋批, 因為雖然只得疏菜同蛋做材料但係味道都可以好惹味~ 而家有菠菜蛋之外仲加埋呀菲勁愛嘅磨菇~ 惹味之餘更多重口感! 不過呢個quiche就油咗d… 略嫌有d肥膩…我地都成日吼住有優惠就會去買咖啡, 畢竟有買一送一優惠真係好抵, 佢地嘅咖啡又好飮過starbucks~ 希望佢地可以有多d優惠俾我地啦~

::: Ice Vanilla Latte ::: $36

::: Ice Cappuccino :::

Ice Vanilla Latte Ice Cappuccino
Spinach & Mushroom Quiche
2012-04-25