2023-04-28 17 瀏覽
🥣珍寶Jumbo  combo 大餐呢個真係超超超豐富呀!有香煎多士2塊,窩夫2塊,薯餅2塊,炒蛋1份,煎煙肉2條,炸魚柳2塊,照燒汁雞扒1塊,德式豬肉腸2條,茄汁焗豆1份,牛奶奇亞子甜麥皮1份,淨係忌都覺得飽!全部都好好食,炒蛋勁滑,豬肉腸又脆又香,薯餅同窩夫都好脆,另外既麥皮都好健康,食完真係飽到傻呀!🍝🥩忌廉BB菠菜意粉加頂級西冷呢個意粉好大份呀,意粉真係菠菜意粉黎,好濃菠菜味,亦有再加好嫩好新鮮既菠菜苗嫩,仲要有滿滿芝士碎係意粉面,本身就已經好香,外加既西冷又係好好,夠晒腍夠晒嫩,5成熟,粉嫩既牛肉仲有肉汁,不得了!🍝🦐龍蝦汁大蝦意粉加慢煮雞胸呢個意粉就另一風味,有啲酸酸地,幾開胃,但酸既同時係有好重既龍蝦味,因為意粉用龍蝦汁去煮,好入味,配料既大蝦都真係好大傻,又新鮮,蝦肉好爽好彈牙,另加既雞胸就好嫩,完全無雞胸既鞋口,只有香濃既雞味,超級好食!
🥣珍寶Jumbo  combo 大餐
🍝🥩忌廉BB菠菜意粉加頂級西冷
🍝🦐龍蝦汁大蝦意粉加慢煮雞胸
2023-04-28 14 瀏覽
係屋企樓下食個靚早餐先番工就最精神,我叫佐薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆🥣雞扒煎得好脆,皮脆肉嫩,薯條都係新鮮炸起,係粗薯條,炸得好脆,熱辣辣好正,茄汁焗豆都好正,唔會太甜,亦都唔會太酸,味道啱啱好,一個早餐咁嘅嘢最好食啦🤓媽咪就叫佐薯餅煎煙肉茄汁焗豆🥣煙肉煎得好脆,但係又唔會太濃,煙煙韌韌好香,薯餅有兩大塊,炸得好好,唔會油淋淋,脆卜卜好好食,同樣都係配茄汁焗豆,濕濕地,成個早餐都唔會太熱氣,媽咪食完都話覺得好飽😙另行飲品我飲佐銀河🥤係檸檬梳打黎,有氣嘅梳打飲完真係好舒服,凍冰冰又唔會太酸,成杯整得真係啱啱好呀😜媽咪就飲佐大黄蜂🥤原來係熱情果益力多,成杯校得啱啱好,益力多唔會太甜,因為有熱情果喺度,有啲酸酸地,飲落反而幾清新,幾好飲😆

2023-04-28 9 瀏覽
《太平洋酒吧》將軍澳中心B1樓B02號舖環境🌈🌈🌈🌈🌈食物👍👍👍👍👍服務😆😆😆😆炸芝士塊,超濃郁嘅炸芝士塊:外面用麵包糠炸,食落口脆卜卜好香,入邊炸到芝士拉絲,一路食一路拉,超正!龍蝦汁大蝦pasta,龍蝦啖啖肉,非常滋味!配上彈牙意粉🍝,意粉用日式照燒汁炒非常特別,上面有木魚絲,我都係第一次食咁嘅配搭,好新鮮好好味!Tiramisu waffle burger,呢個窩夫甜品超正,鍾意食Tiramisu嘅人一定唔可以錯過,成個甜品有好濃郁嘅Tiramisu味,配上香脆嘅窩夫一齊食,感覺真係完全食緊Tiramisu!焦糖 waffle burger,焦糖配窩夫絕嘅配搭,入邊有雪糕,忌廉,焦糖,士多啤梨,仲有兩支百力滋,材料超豐富!
《太平洋酒吧》
將軍澳中心B1樓B02號舖
環境🌈🌈🌈🌈🌈
食物👍👍👍👍👍
服務😆😆😆😆

lunch同同事去左公司附近嘅將軍澳中心到食晏,行過見到有間唔錯嘅餐廳👩‍🍳,環境開陽,而且座位又大又舒服。所以就決定黎呢到開餐!我就叫左炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🧇+ 牛奶奇亞子甜麥皮🥛炒蛋🍳- 非常滑溜,只要加少少鹽蛋味就已經岀哂黎!炸魚🐟 - 魚柳好厚,魚味勁重。切開有勁多汁流岀黎。啖啖肉,超滿足!窩夫🧇 - 外面烤到好脆,入面就軟綿綿。係我食過比較高質嘅窩夫!茄汁豆🥫- 廚師將佢加熱左。有好香嘅茄汁味。牛奶奇亞子甜麥皮🥛- 非常養生嘅飲品!味道甜甜地,唔錯👍🏻同事就叫左薯餅煎煙肉茄汁焗豆🥔+ 大黄蜂熱情果益力多🍯薯餅🥔 - 薯餅大大塊,炸到脆卜卜,食落口唔會覺得好油膩。煎煙肉🥓 - 煎到好脆!咬落口好似食緊薯片咁!大黄蜂熱情果益力多🍯 -有好香嘅熱情果同益力多味,兩種味道好夾。唔算好甜。好飲!呢餐我同同事都好滿意,下次會再黎👍🏻
我就叫左炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🧇+ 牛奶奇亞子甜麥皮🥛
炒蛋🍳- 非常滑溜,只要加少少鹽蛋味就已經岀哂黎!
茄汁豆🥫- 廚師將佢加熱左。有好香嘅茄汁味。
牛奶奇亞子甜麥皮🥛- 非常養生嘅飲品!味道甜甜地,唔錯👍🏻
同事就叫左薯餅煎煙肉茄汁焗豆🥔+ 大黄蜂熱情果益力多🍯
薯餅🥔 - 薯餅大大塊,炸到脆卜卜,食落口唔會覺得好油膩。
煎煙肉🥓 - 煎到好脆!咬落口好似食緊薯片咁!

呢餐我同同事都好滿意,下次會再黎👍🏻
2023-04-24 29 瀏覽
🆚我和男朋友的食物擂台🥊🥋特製熔岩芝士肉醬意粉+熱菊花蜜龍蝦汁大蝦意粉+牛奶奇亞子甜麥皮到底兩款食物邊款比較好味?──────⭐️✰⋆。:゚・☽:゚・⋆。✰⋆。:゚・☽:゚・⋆。⭐️我個人認為特製熔岩芝士肉醬意粉加熱菊花蜜嘅味道比較特出,特製熔岩芝士肉醬意粉嘅芝士真係同火山嘅熔岩有得揮,流哂出黎,好吸引我呢個芝士控🤭芝士同肉醬味道互相襯托,好滿足。菊花蜜香甜得黎完全唔覺膩。另外龍蝦汁大蝦意粉加牛奶奇亞子甜麥皮都好好味嘅,不過輸在冇咁邪惡🤣。龍蝦汁味道濃郁,而大蝦鮮美彈牙。相反味道好加分,牛奶奇亞子甜麥皮唔會好黏稠,幾易入口。總括而言,呢兩款食物都好好味,只係特製熔岩芝士肉醬意粉加熱菊花蜜嘅味道令我個人更加滿意❤️。最特別係佢地係bar嘅設計,但係營業時間係收4點,大家要注意‼️
🆚我和男朋友的食物擂台🥊🥋
特製熔岩芝士肉醬意粉+熱菊花蜜
龍蝦汁大蝦意粉+牛奶奇亞子甜麥皮

到底兩款食物邊款比較好味?

2023-04-24 21 瀏覽
今日約咗朋友《太平洋酒吧》食早餐,然後去行街。我哋去咗將軍澳中心嘅分店,餐廳環境好舒服,一面大嘅落地玻璃感覺好開陽,先開開心心食個豐富嘅早餐先。炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🫶🫶🫶🫶🫶薯餅煎煙肉茄汁焗豆❤️❤️❤️❤️❤️薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆😍😍😍😍😍炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆半熟嘅炒蛋,蛋味非常濃郁,好鍾意呢種有蛋液喺度嘅感覺。然後有一塊香脆嘅炸魚柳,魚柳非常Juicy,魚肉幼滑,同香脆的外層非常夾!薯餅煎煙肉茄汁焗豆呢個早餐入邊有薯餅,煎煙肉🥓同茄汁豆。身為一個薯餅紅嘅我,見到呢兩塊薯餅,真係超級超級超級大塊,超正呀!鹹香嘅煙肉煎到外面香脆,配上酸甜嘅茄汁豆,食到舔舔脷呀!薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆佢早餐嘅份量真係好足夠,呢個照燒汁雞扒有兩塊咁多,廚師仲將佢切開成一件件,方便客人食。雞排又係炸到外層香脆,雞肉幼滑,配上照燒汁,感覺更好味!薯條係新鮮,即炸嗰種非常香脆!熱菊花蜜熱菊花蜜飲落去暖笠笠好舒服,有成朵菊花係嘢飲入邊好靚!飲落去甜甜地甘甘地,用來做早餐真係一流呀!

炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🫶🫶🫶🫶🫶
薯餅煎煙肉茄汁焗豆❤️❤️❤️❤️❤️
薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆😍😍😍😍😍

炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆

薯餅煎煙肉茄汁焗豆

薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆

熱菊花蜜
2023-04-24 9 瀏覽
Weekend隨心所欲係將軍澳行,路過餐廳🍴門口,望入去,感覺不錯,就鎖定目標吧🤩帶住冇期望己心情反而好有驚喜。上菜速度快捷🙌🏻要讀嘅!薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆賣相同味道都非常好。薯條香脆內裡綿軟;啖啖都是嫩口的雞肉,焗豆酸酸甜甜的,開胃的說🤩炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆,炸魚散發出鮮甜魚肉,茄汁焗豆增添了料理豐富多層次的口感。窩夫真心唔錯,佢唔係好實淨好飽肚果一種,而係外脆內軟,配埋一齊賣相好吸引~貪心地叫埋珍寶Jumbo  combo 大餐😆😆😆份量十足喎!每樣嘢差唔多都有2塊,例香煎多士,窩夫,薯餅,煎煙肉,炸魚柳、仲有成堆炒蛋、照燒汁雞扒、德式豬肉腸、茄汁焗豆、牛奶奇亞子甜麥皮……(今晚唔洗食luuuuu🤭)賣相、味道算是水準之上。港女嚟講,點少得叫呢一系列飲品來打卡。🔹熱菊花蜜 - 微溫清甜、暖入心頭🔹銀河 -檸檬梳打💜大愛色調,梳打小清新🔹大黄蜂-熱情果益力多💛估唔到混埋都甘夾落地大玻璃窗睇風景,戶外簡約帶點度假風格,完全是鬧區的世外桃源!極力推介比所有人,尤其係想支持小店既人。好期待下次返黎試埋其他野😍

港女嚟講,點少得叫呢一系列飲品來打卡。
🔹熱菊花蜜 - 微溫清甜、暖入心頭
🔹銀河 -檸檬梳打💜大愛色調,梳打小清新
🔹大黄蜂-熱情果益力多💛估唔到混埋都甘夾

2023-04-21 27 瀏覽
好耐沒同老公撐台腳,我今次收到風,將軍澳呢間餐廳既食物認真高質,而且環境都唔錯,又係餵食美食之旅,👨👩👦順便同老公拍下拖先。☄️秘製炸雞,超級新鮮,上臺時仲系熱辣辣,所以唔洗點樣點汁都已經超級好味!🔥惹味之餘都保留肉鮮味。💫秘製炸魷魚圈 💛個粉唔會好厚身,味道鮮甜,食落好香口!個皮好薄。❤️皇牌煙燻豬腩片卡邦尼❤️薄薄既豬肉好爽口,口感十足,卡邦尼好索汁。💕忌廉BB菠菜 💕菠菜好爽口,而且好入味。總括而言,呢間餐廳食物質素高服務好,環境都好唔錯搞到我地不知不覺坐左甘耐,而且系屋企附近行5分鐘就到,得閒多d 黎。
💕忌廉BB菠菜 💕菠菜好爽口,而且好入味。

2023-04-20 16 瀏覽
今日我去男朋友屋企,去到將軍澳嘅時候已經係食lunch嘅時間。我哋當然食完嘢先再上去玩!--🌟薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆🉐--呢個套餐一啲都唔欺場。🐔雞扒好大塊,而且燒得好入味。🍟薯條香脆可口,卜卜脆好容易食唔停口😋😋😋😋。--🌟銀河檸檬梳打🉐--顏色好靚😍,而且味道一流。有好濃郁嘅檸檬味🍋。飲落口涼浸浸。超舒服!😋😋😋😋--🌟炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🉐--食材超級豐富,而且全部都係我鍾意食嘅嘢。窩夫🧇好脆,同香濃滑溜嘅炒蛋🥚一齊食簡直係大滿足。炸魚柳🐟超新鮮。同自製嘅茄汁豆🥫。每一樣食物都非常好味,真係超正!😋😋😋😋--🌟大黄蜂熱情果益力多🉐--餐廳嘅特色飲品🍹,益力多同熱情果嘅味道各有特色。加埋蜂🍯蜜喺入邊。啱晒食完熱氣嘢之後,可以清清熱氣!😋😋😋😋
--🌟薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆🉐--

--🌟銀河檸檬梳打🉐--

--🌟炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🉐--

--🌟大黄蜂熱情果益力多🉐--

上星期去左將軍澳搵朋友,我地就去左呢間Bar pacific食飯🤤,今次都叫左幾多野食❤️❤️✨小食叫左炸芝士塊同秘製炸魷魚圈✨炸芝士塊炸完之後,味道更加濃郁,仲夠香脆。炸魷魚圈脆卜卜,魷魚彈牙配上香脆口感,幾出色嘅小食。✨主食叫左慢煮雞胸龍蝦汁大蝦pasta ✨慢煮雞胸口感特別滑,雞肉仲有滿滿嘅肉汁。除咗雞肉,仲配上新鮮嘅大蝦,蝦肉彈牙仲食到龍蝦汁嘅鮮味。✨甜品叫左Tiramisu  waffle burger&焦糖 waffle burger ✨真係好好味嘅waffle burger,佢個waffle burger食落都好鬆脆,仲有好香牛油味道。我揀左Tiramisu同焦糖味,我會鐘意Tiramisu多啲,忌廉滑,甜度適中,仲有陣陣咖啡味。✨飲品叫左曲奇奶昔 ✨曲奇奶昔細滑,而且好香曲奇味,又唔會太甜。
✨小食叫左炸芝士塊同秘製炸魷魚圈✨
炸芝士塊炸完之後,味道更加濃郁,仲夠香脆。
炸魷魚圈脆卜卜,魷魚彈牙配上香脆口感,幾出色嘅小食。
✨主食叫左慢煮雞胸龍蝦汁大蝦pasta ✨
甜品叫左Tiramisu  waffle burger
&焦糖 waffle burger ✨

✨飲品叫左曲奇奶昔 ✨
曲奇奶昔細滑,而且好香曲奇味,又唔會太甜。
2023-04-20 9 瀏覽
忙裡偷閒嘅最佳享受🫰🏻就係嘆返個令人心曠神怡嘅Lunch~這間餐廳十分適合女士們,裡面空間很大,座位很舒適。🐝大黄蜂🐝熱情果益力多 : 一開始係俾佢個名吸引嘅,甜度真係啱啱好🍹🌼熱菊花蜜🌼 :女士恩物🫖菊花仍蘊藏撲鼻,味道清甜,幾好飲。🍟薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆🥫:雞扒燒至鎖住鮮美肉汁,入口滋味無窮🥰賣相吸引🉐推介🉐薯條份量都好多,同埋都自帶少少咸味,記得要趁熱食。🍳炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🥫:嘩!不得了!呢個真喺好好味,窩夫外脆內軟,覺得最好食係呢個!感覺似牛角包啲酥皮咁🉐推介🉐打造視覺與味覺的雙重享受。以小店黎講menu都有好多選擇,餐牌一應俱全,好詳細價錢都幾抵食~同埋我個人享受一頓充滿愛的料理,廚師成功展現食材原味的烹調方式。我 一向鐘意窩夫,所以最欣賞呢間小店,希望下次試埋出名嘅卡邦尼意粉😁PS. 呢度嘅店員都好有禮貌,座位又坐得舒服,一班朋友、家人或者情侶過嚟食飯都好適合~
🍟薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆🥫:
🍳炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🥫:

🥧🦀🥟珍寶Jumbo  combo 大餐,專登星期六過嚟食, 非常之抵食,幾乎個個人都嗌。有香脆多士,部分嘅窩夫,脆口嘅薯餅, 奶香味好重嘅炒滑蛋。。。 銀河 -檸檬梳打🌻🌻🌻,呢杯紫色飲品,好夢幻,好襯呢個飲品名字。熱菊花蜜🌻🌻🌻 嘩!!!毫不簡單嘅菊花蜜,真係成朵菊花係杯中,唔打卡都唔得啦!薯餅煎煙肉茄汁焗豆🥓🥓🥓, 早餐有薯餅已經係一個感恩,哈哈!!! 而且呢個薯餅非常之香脆可口。

2023-04-18 13 瀏覽
放左學,同呀仔去將軍澳中心B1樓的《太平洋酒吧》食午餐。入面有好多野玩,啊仔叫開心有得食有得玩!😻珍寶Jumbo  combo 大餐呢份餐真係大家細路都鍾意食架!超豐富,超多嘢食!香煎多士2塊,窩夫2塊,薯餅2塊,炒蛋1份,煎煙肉2條,炸魚柳2塊,照燒汁雞扒,德式豬肉腸,茄汁焗豆,牛奶奇亞子甜麥皮。全部食物都好好食😻秘製炸魷魚圈,即叫即炸魷魚🦑圈,外面非常香脆,魷魚鮮甜彈牙!龍蝦汁大蝦pasta,好多龍蝦,龍蝦肉爽口彈牙,龍蝦甜美,醬汁非常多,同Q彈嘅意粉一齊食,非常好味!
😻珍寶Jumbo  combo 大餐
2023-04-18 6 瀏覽
呢間係將軍澳中心既餐廳,聽個名以為淨係酒吧,點知有午餐,又幾好feel,就即管試下。我叫左忌廉BB菠菜意粉,加左頂級西冷,意粉好香菠菜味,亦真係有啲菠菜苗係度,煮得好嫩,又有好多芝士碎,芝士味都好濃,重點既西冷肉質好好,好腍,又好重牛味,煮得岩岩熟,份量都多,超級抵食👍🏻👍🏻另外朋友叫佐龍蝦汁大蝦意粉,加左慢煮雞胸,意粉真係食到啖啖龍蝦味,好掛汁,大蝦又新鮮彈牙,仲有啲蕃茄醬,酸酸地幾開胃,雞胸就好柔嫩,慢煮真係唔同啲,特別嫩,岩岩熟,表面再煎香佐,超正😚😚最後我地叫埋甜品焦糖 waffle burger,waffle好脆,好鬆厚,熱辣辣配埋香滑既忌廉同甜甜既焦糖,一個好好晚甜品,仲有啲麻糬添,好好食呀🤩🤩
同朋友聚會,去《太平洋酒吧》食午飯,我哋去左將軍澳中心B1樓B02號舖果間,環境舒服,一邊食一邊傾,賞心樂事!我哋叫左2個甜品和2個意粉。Tiramisu  waffle burger呢個係一個甜嘅burger,佢用兩塊窩夫夾住Tiramisu味嘅雪糕🍦,好香咖啡味!仲有麻糬同埋士多啤梨🍓,呢個配搭超幸福呀!😍焦糖 waffle burger超甜美,濃郁嘅焦糖窩夫burger,窩夫夾住忌廉雪糕同埋煙韌嘅麻糬,甜甜嘅焦糖夾埋微酸嘅士多啤梨真係超正!皇牌煙燻豬腩片卡邦尼超濃郁卡邦尼,好香奶🥛味和蛋🥚味,醬汁超creamy, 再配上咸香的豬腩片和一大堆芝士碎,成個味道提升左10倍,真係超級「芝」味!頂級西冷牛扒忌廉BB菠菜超多菠菜的意粉🍝超正!入面有蘑菇和咸香脆口的煙肉粒,令整個較為清淡的菠菜意粉提鮮,廚師🧑‍🍳真係對落芝士呢様野唔手軟的👍我仲加多塊西冷牛扒,牛扒juicy好味!

我哋叫左2個甜品和2個意粉。
Tiramisu  waffle burger
焦糖 waffle burger