2025-02-19
成日覺得太平館充滿老派浪漫情懷🌹港式西餐廳,待應著住西裝,每個都有返一定嘅年紀,我諗個個都係老臣子了,但照舊一樣嘅親切平時食開葡國雞,今日轉下口味,叫咗兩個套餐。套餐有餐湯,當然有餐包軟熟好味道,搽完牛油已經覺得好好食其中一個瑞士雞翼套餐,其實係包海龍王湯,不過另一半想要焗洋蔥湯,所以轉咗餐湯(不用另外加錢)待應上湯會拎埋芝士粉畀你。餐湯夠熱,但個人鍾意佢嘅羅宋湯多啲,足料,好味燒豬髀飯套餐配飯,連羅宋湯•餐包•餐飲($198+10%)豬髀肉切成薄片,今日比平時鞋咗少少,但味道依舊好味,汁帶微甜,好送飯另一瑞士雞翼套餐,要咗岑味牛脷配意粉,連餐湯·餐包·三隻嘅瑞士雞翼·甜品·餐飲($273+10%)醬汁有少少蘑菇,個汁配意粉一流牛脷嫩滑,岀色。另一主角,太平館經典嘅瑞士雞翼,餐牌寫明大概要等20分鐘左右,不過今日味道唔夠入味,較牛脷失色每次嚟呢度食,都係呢一個甜品,應該用椰漿整成嘅布甸 仲有少少椰子肉,其實有少少膩,但係總括而言都係好食嘅 餐飲方面,叫咗凍奶茶,但係真係好甜,下次都係要叫少甜
燒豬髀飯套餐配飯,連羅宋湯•餐包•餐飲($198+10%)
醬汁有少少蘑菇,個汁配意粉一流牛脷嫩滑,岀色。
餐飲方面,叫咗凍奶茶,但係真係好甜,下次都係要叫少甜