2024-06-22 650 瀏覽
百年老店當然唔洗我幫手做宣傳,係我lee d 街客怕冇位就真,當日早上訂12:30的枱,佢哋安排咗個有間隔嘅卡位俾我哋,正!今日繼續低碳飲食,叫咗鹹牛脷、羅宋湯、周打魚湯、瑞士雞翼、乾炒牛河、啫喱。用咗啲quota去食兩啖暖笠笠嘅餐包,真係要一上枱就食,之後放咗一陣再食已經開始硬。鹹牛脷非常腍,配菜簡單,貼地窩心的一道菜。炒河配余均益辣椒醬,河粉冇碎唔太油,小朋友食咗大半碟👍 瑞士雞翼脹卜卜,有焦香味,expectedly good. 周打魚湯比想像中鹹香,配餐包啱啱好,最後嘅鮮綠色啫喱加花奶係兒時回憶嘅重點,在昏黃燈光及木裝潢中像綠寶石。staff 上菜速度頗快,同我哋傾有講,餐廳到一點已經座無虛席,很高興見到老店能夠有活力地承傳落去。