2019-05-23
今晚晚飯夜左少少食, 求其係屋企附近解決, 哩間太興岩岩裝修完無耐, 門面都光鮮左好多, 就試下食物如何啦。驟眼睇入面裝修都幾靚, 好光猛而空間感亦幾大, 睇黎唔錯wo落完order等晚餐到既時間無聊周圍望, 唔望由自可, 一望就發現可怕既事實, 隔離張櫈有幾粒剩菜, 再望落地下, 好多細細類似廁紙碎既垃圾, 然後望埋右邊同後面個枱底, 成埋用完搓埋1舊既紙巾係度, 個堆起碼有10舊8舊, 真係好嘔心! 原本想影低佢但太核突真係唔想再望同埋影落電話度! 感覺似係樓面懶得清理掃埋一舊收鋪先清理?但我到達既時間只係9點左右, 距離佢收鋪時間仲有成2個鐘!! 真係有無攪錯放大圖由於單已落, 焗住係度食埋佢啦, 叫左咸檸檬蒸倉魚同埋魚香茄子煲。食物味道同賣相都ok啦, 只能講合格, 因為佢價錢都唔平。咸檸水仲有食飯期間有烏英仔飛來飛去, 不過佢咁既衛生環境都唔出奇食完拿拿林走, 唔想再唔小心望到堆廁紙賣單138蚊, 無乜必要都唔會再黎食, 太污糟啦! 既然花錢去裝修得咁靚, 點解內部環境會咁惡劣架, 整得幾靚都無用
放大圖
咸檸水