2022-05-18 223 瀏覽
印象中日本嘅豆漿就係入口好順滑😋好似牛奶感嘅口感🥛印象中台灣嘅豆漿就係豆味好香🫘餸早餐飲嘅🍳而好豆製研究所嘅豆漿就係希望可以做到屬於香港人嘅豆漿🥰所有豆漿入口好順滑😚豆味好出好香😉飲到最尾都唔會飲到少少渣😨當中唔同嘅口味都好特別🫣仲可以選擇無糖或者微糖添🫡認真認真! 有機會真係要去試下!🤫😆🤍原味豆乳 $22 (🌕🌕🌕/5)原味豆乳係屬於無糖嘅 佢嘅味道真係好純粹😌係純粹嘅豆味!如果中意飲台式早餐店豆漿嘅你一定會中意!😝如果平時唔鍾意飲甜嘢嘅話🤨呢個都係一個好選擇😏🤍西瓜豆乳 $28 (🌕🌕🌕🌕/5)‼️推介‼️早排天氣熱辣辣🥵成30幾度...一見到就即刻買左西瓜味🍉飲落口真係好清爽!!🎐🎐清爽嘅同時口感又好smooth又好又豆味🤭🤭小編覺得可以整到呢個味道真係好神奇! 😋😍雖然係又少少偏甜 但係炎炎夏日真係好適合買黎飲呀!😎-🚨另外另外🚨1️⃣只收現金💸2️⃣佢地會恆常更新特色嘅味道 得閒都可以去試下🤩3️⃣佢地間中都會有外送團 記得要留意佢地ig呀!📱
印象中日本嘅豆漿就係入口好順滑😋好似牛奶感嘅口感🥛
印象中台灣嘅豆漿就係豆味好香🫘餸早餐飲嘅🍳
而好豆製研究所嘅豆漿就係希望可以做到屬於香港人嘅豆漿🥰
當中唔同嘅口味都好特別🫣仲可以選擇無糖或者微糖添🫡
認真認真! 有機會真係要去試下!🤫😆

🤍原味豆乳 $22 (🌕🌕🌕/5)
原味豆乳係屬於無糖嘅 佢嘅味道真係好純粹😌
係純粹嘅豆味!如果中意飲台式早餐店豆漿嘅你一定會中意!😝
如果平時唔鍾意飲甜嘢嘅話🤨呢個都係一個好選擇😏

🤍西瓜豆乳 $28 (🌕🌕🌕🌕/5)
‼️推介‼️
2022-05-05
外賣自取
  • 西瓜豆乳
2022-05-14 163 瀏覽
呢間採用加拿大無基因改造大豆 全部即日新鮮製造無防腐劑😯 之前飲過佢嘅無糖豆漿 絕對唔啱嚐甜人士🤭喺健康嘅味道 ————————————————————————🐕小麥胚芽豆乳($28)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯呢枝預設少甜 比起無糖易入口好多感覺枝豆漿幾足料質地偏濃稠 黃豆味重 但帶少少豆渣底下沉澱咗好多小麥胚芽飲落少少似麥精不過健康嘢都係貴啲🫣————————————————————————
小麥胚芽豆乳
飲落少少似麥精
不過健康嘢都係貴啲🫣
————————————————————————
2022-05-09 139 瀏覽
之前成日經過,再加上係網上成日見到有人介紹e間,今日終於有機會試到啦,見到有好多款味道選擇,例如有紅豆,玫瑰,等......今日試左原味(微甜)&焦糖咖啡,二款味道都好好,不會太甜,又會保持豆乳的味道,下次一定試其他味道
外賣自取
2022-05-06 131 瀏覽
之前搵元朗好食推薦嘅時候,見到有YouTuber 介紹呢間豆乳飲品專門店,成間店主要賣不同口味的豆漿~~~經過該店嘅時候就買左一支黎飲,我買嘅係芋頭味。入口豆漿順滑,豆味香濃,但係飲唔太到芋頭味,有少少失望🥲🥲 唔知其他口味嘅飲品係咪都係咁,有機會再試下其他味。店面裝修幾靚😂打卡影相幾靚可惜芋頭味不足小店仲有其他口味的豆乳飲品,例如西瓜、牛油果、紅豆、黑糖、黑米等等。 價錢由二十幾蚊至三十幾蚊不等。

經過該店嘅時候就買左一支黎飲,我買嘅係芋頭味。

店面裝修幾靚😂

打卡影相幾靚

可惜芋頭味不足

2022-04-15 349 瀏覽
豆乳推薦💛好豆研究所⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣一直bookmarked 左呢間小店好耐 終於試到啦😋佢地係一間豆乳飲品專門店有勁多款唔同嘅口味💕而且全部係即日新鮮製造無添加👍🏻真係好健康!▫️紫米豆乳💲2️⃣8️⃣豆味好香濃同幼滑😍呢款雖然冇得揀甜度 但係都唔會太甜😚而且底層仲有紫米 搖勻佢飲仲會有到淡淡紫米香味😆✨見到佢哋仲會有啲好特別嘅味道 例如:西瓜味、芋頭、咖啡等等 一共有成10幾款咁多👍🏻同埋有部份更加係標明無糖或者低糖 仲有一款係啱你🥳不過價錢相對來講就會偏貴少少❣️因為始終係無添加~同埋用咗非基因改造大豆每日新鮮製造🤩
豆乳推薦💛好豆研究所
⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣
一直bookmarked 左呢間小店好耐

而且底層仲有紫米 搖勻佢飲仲會有到淡淡紫米香味😆

同埋有部份更加係標明無糖或者低糖 仲有一款係啱你🥳
不過價錢相對來講就會偏貴少少❣️
因為始終係無添加~同埋用咗非基因改造大豆每日新鮮製造🤩
홍콩 위안랑구 인기 두유 매점🤩두유만 파는 매점 😍옛날부터 들어본 적이 있는 매점인데 오늘 집 가는길에 지나서 2병을 샀어요! 두유를 진하게 만들었어요. 두유 고소가 많이 났고 너무 달콤하지 않아요.👍🏻두유메뉴를 16종 까지 체공해요! 오늘메뉴:검은쌀 두유 타로 두유
홍콩 위안랑구 인기 두유 매점🤩

두유만 파는 매점 😍

두유메뉴를 16종 까지 체공해요!

오늘메뉴:
검은쌀 두유
타로 두유
2022-04-02 186 瀏覽
元朗 - 《好豆製研究所》📍元朗鳳翔路63號金馬大廈地下12號舖經過呢間豆漿店比啲玩味公仔吸引住,好得意~好多款豆乳選擇,有啲有得揀微糖同無糖榛果可可豆乳(💰28)呢個冇得揀甜度但係估唔到飲落又唔甜!好香榛子🌰味~當中又帶啲微微既可可味又幾左飲,好多層次既感覺♪( ´▽`)以為好似朱古力奶咁,但係完全唔同佢係豆漿味,豆味都幾重整體飲落都好健康😚環保少少,記得洗乾淨個樽當水樽用啊個樽都好可愛🤣🤣
元朗 - 《好豆製研究所》
📍元朗鳳翔路63號金馬大廈地下12號舖

經過呢間豆漿店
比啲玩味公仔吸引住,好得意~
好多款豆乳選擇,有啲有得揀微糖同無糖

榛果可可豆乳(💰28)
呢個冇得揀甜度
但係估唔到飲落又唔甜!
好香榛子🌰味~
當中又帶啲微微既可可味
又幾左飲,好多層次既感覺♪( ´▽`)
以為好似朱古力奶咁,但係完全唔同
佢係豆漿味,豆味都幾重
整體飲落都好健康😚

環保少少,記得洗乾淨個樽當水樽用啊
個樽都好可愛🤣🤣
🇭🇰好豆製研究所·無糖核桃黑豆芝麻豆漿$30呢個其實係我哋行完山返去買81手工餃子既時候再買既😎我地等緊外賣嘅時候 見到呢間舖頭好似幾得意咁 啲豆漿好似幾legit就買左一支試下😈😈雖然佢呢個豆漿望落去幾黑 但係佢個芝麻味同核桃味都唔算好出 係得少少餘韻咁🤔不過佢個豆味就真係幾重 我男朋友幾鍾意 但係呢個價錢就有少少貴 可能就咁買原味會開心啲🤣🤣·📍元朗鳳翔路63號金馬大廈地下12號舖
🇭🇰好豆製研究所
無糖核桃黑豆芝麻豆漿$30
無糖核桃黑豆芝麻豆漿

📍元朗鳳翔路63號金馬大廈地下12號舖
$30 (宵夜)
無糖核桃黑豆芝麻豆漿
好豆!好豆!烏龍茶豆乳初體驗👄沒有什麼事濃豆乳解決不了!元朗之豆乳專門店!被專門店的可愛裝潢和圖案吸引店有六款豆可以買走,返屋企整即磨豆漿包括台南,高雄,俄羅斯,加拿大黃豆🤤而即場買走嘅支裝豆乳,就會用加拿大非基因改造黃豆!因為呢一款豆蛋白含量最高,營養度最高最健康。而瓶身包裝圖案好靚!拎走都方便~入正題!❤️叫咗烏龍茶豆乳$26茶味好香 豆味香濃細緻豆乳加埋烏龍茶味道平均行街行到口渴嘅不錯選擇🍌仲有限量香蕉燕麥豆乳$35 香蕉味濃 口感偏傑身 有渣比較似香蕉奶呢個啱早餐過嚟飲 飽肚既
好豆!好豆!烏龍茶豆乳初體驗👄
沒有什麼事濃豆乳解決不了!
元朗之豆乳專門店!
被專門店的可愛裝潢和圖案吸引

店有六款豆可以買走,返屋企整即磨豆漿
包括台南,高雄,俄羅斯,加拿大黃豆🤤
而即場買走嘅支裝豆乳,就會用加拿大非基因改造黃豆!
因為呢一款豆蛋白含量最高,營養度最高最健康。
而瓶身包裝圖案好靚!拎走都方便~

入正題!

口感偏傑身 有渣
比較似香蕉奶
呢個啱早餐過嚟飲 飽肚既

2022-01-12 195 瀏覽
買咗支豆漿,返到屋企發現已經變壞左,又酸又臭.......🤢☹️嘗試去舖頭同返店員講,店員態度非常之差,完全唔覺有咩問題,佢仲話”唔出奇呀啲豆漿係個櫃度比太陽曬住”...😅😅😅明白有時奶類製品容易變壞,但如果儲存方式有問題,係咪有需要改善下,instead答我唔岀奇......一句sorry都冇講,仲話如果要換要拎返支臭嘅野比佢😅..........一定唔會再幫襯,真係無下次.....😐

一定唔會再幫襯,真係無下次.....😐
2021-12-10 268 瀏覽
#好豆研究所 微糖原味豆漿 $22平時飲開壹品豆漿 入得元朗國點可以唔試下好豆研究所!不過其實豆味同壹品差唔多 不過價錢就差成倍🤔自己屋企整嗰個反而豆味仲濃 有小小失望嘅不過都可以try try嘅 個樽同個公仔都幾靚 當支持香港design lol🤣
#好豆研究所
微糖原味豆漿 $22
平時飲開壹品豆漿 入得元朗國點可以唔試下好豆研究所!
不過其實豆味同壹品差唔多 不過價錢就差成倍🤔
自己屋企整嗰個反而豆味仲濃 有小小失望嘅
2021-11-20 243 瀏覽
經過見到間舖好QQ,係專門賣豆乳野飲既,而我本身就超鍾意飲豆乳,所以就買黎試下🏃🏻‍♀️☑️紅豆豆乳 $26支裝甘賣,好方便拎走飲,個樽亦好可愛🤓豆乳底有好多紅豆溶,搖勻黎飲到啖啖紅豆溶,加埋豆既豆香,行過覺得頸渴都係幾唔錯既選擇👍🏻

☑️紅豆豆乳 $26
想試這間手工豆漿小店很久,這天入元朗就順路去買樽飲下,味道有好多選擇,部分更屬無糖或微糖,入口也真的香濃好味呢。好豆製研究所位於元朗的小街之中,由元朗站行過去都有點距離,可以搭輕鐵會比較方便。豆漿原料採用加拿大非基因改造黃豆。每日新鮮口味要到現場才看到,當中都蠻多無糖和微糖選擇,適合戒糖健康人士。看起來都很好喝的豆乳口味。無糖黑芝麻豆乳 HK$26黑芝麻這款飲之前要搖勻,可以喝到粒粒黑芝麻,豆味香濃細緻,細細樽一口氣就飲完了。喜歡喝豆漿的話真的要試試這間香港小店,不過元朗咁遠就好難日日飲到了。

豆漿原料採用加拿大非基因改造黃豆。

看起來都很好喝的豆乳口味。

無糖黑芝麻豆乳 HK$26

2021-10-26
🇭🇰好豆製研究所唔同款嘅豆乳🥛有得揀無糖同微甜🤩啱晒唔鍾意飲甜嘢嘅你哋🥰難得入元朗國又點可以唔買多啲手信😌提提大家開咗就要即日飲晒㗎🤍﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/黑芝麻豆乳(無糖) $26/有黑芝麻渣🖤所以飲之前一定要chok好先😚黑芝麻味好出好夾 好養生 口感會有啲粒粒芝麻幾特別😚🎖/特濃豆乳(無糖) $22/豆味好香濃 飲落去超smooth順滑💦微杰身唔係好水🤤平時都飲開壹品豆漿 但係相比之下豆味重啲/烏龍茶豆乳(微糖) $26/好耐無飲過珍奶🧋所以好掛住奶茶☕️最低係微甜 烏龍茶味比較淡 唔係回甘嗰種🥺要飲多幾啖先濃味啲 有種豆同茶味都唔太出嘅感覺🙈﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎🌟整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)味道: ♡♡♡︎環境打卡: ♡♡♡性價比: ♡♡♡♡Encore指數: ♡♡♡﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🇭🇰好豆製研究所
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/黑芝麻豆乳(無糖) $26/
黑芝麻豆乳

🎖/特濃豆乳(無糖) $22/
特濃豆乳

/烏龍茶豆乳(微糖) $26/

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🌟整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)
味道: ♡♡♡︎
環境打卡: ♡♡♡
性價比: ♡♡♡♡
Encore指數: ♡♡♡
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
黑芝麻豆乳
朝早做完瑜伽未食早餐🧘🏻‍♀️行過見到一直想試但係次次都撞唔啱Timing嘅好豆製研究所😗就即刻走咗入去買返支嚟做早餐😛其實一直都係想試西瓜或者青瓜味😋但係由於季節轉變所以已經冇晒啦🥲我諗應該要等下年先有得試🥲今次就試咗榛果可可味🍫飲落好重豆味👍🏻反而榛果可可味就只係隱約feel到😗唔會因為叫可可味而好甜/好濃👍🏻冇搶到主角風頭不過個人本身以為會多少少榛果可可味🤣希望我有機會飲到西瓜同青瓜味😆
朝早做完瑜伽未食早餐🧘🏻‍♀️
就即刻走咗入去買返支嚟做早餐😛