朋友仔去元朗行完山,專程速遞咗元朗好豆製研究所嘅特產俾我!😛 佢地每日新鮮製作濃豆乳,仲自創咗好多款新口味,有啲口味仲可以選微糖/無糖! 咁就唔怕飲到變肥仔啦! 😎 樽身嘅設計仲好靚,飲完仲可以重用添!😙1. 特濃豆乳 ($22)見到特濃當然要試下係咪真係濃啲啦,今次揀咗有糖版,黃豆味超級濃😍,質地比較濃厚嘅感覺,比起普通豆漿會竭身少少,但口感都好香滑!🤤2. 烏龍茶豆乳 ($26)有淡淡的烏龍茶味,質地無咁竭身,如果茶味再濃少少就好~😂

烏龍茶豆乳

1. 特濃豆乳 ($22)

2. 烏龍茶豆乳 ($26)

有淡淡的烏龍茶味,質地無咁竭身,如果茶味再濃少少就好~😂

2021-02-24
5 分鐘 (堂食)
烏龍茶豆乳
  • 特濃豆乳
2021-02-25 170 瀏覽
建議: 有熱/凍豆腐揀。如果想買番屋企,店員話揀凍既一個鐘內放番入雪櫃就得 👏👏作為一個荽人一直想試Bean Lab 芫荽豆漿😆 不過原來係團購限定品,所以今次難得黎到舖面就試左:紅豆豆漿 ($26) 有紅豆小顆粒係底,要記得搖勻先好飲😋玉米豆腐 ($26) 打開嗅落無人工味,飲落啖啖有粟米小顆粒,同豆漿又幾夾👍 仲有好多唔同口味既豆漿,舖面仲有阿豆同豆B ❤️😆

紅豆豆漿 ($26)
有紅豆小顆粒係底,要記得搖勻先好飲😋

玉米豆腐 ($26)
打開嗅落無人工味,飲落啖啖有粟米小顆粒,同豆漿又幾夾👍

仲有好多唔同口味既豆漿,舖面仲有阿豆同豆B ❤️😆
2021-02-11 185 瀏覽
好豆製研究所係專賣每日新鮮製作嘅濃豆乳🤤 除咗最基本嘅原味同特濃豆乳,仲有「調」 同埋「製」呢兩個特色系列嘅豆乳,加埋有十幾款口味㗎🤤有啲口味仲可以揀微糖/無糖~另外,幾欣賞佢哋膠樽嘅設計,又靚又夠硬淨,飲完帶返屋企洗乾淨又可以繼續用👍🏼 不過呢樣都係成本之一,所以佢哋嘅豆乳比一般港式豆漿貴唔少,價錢同一杯手搖飲品差唔多~•🥢 原味豆乳 (微糖) $20原味豆乳就可以試清楚佢哋嘅賣點喇😛 因為我怕無糖飲落會太「寡」,所以就叫咗微糖。佢哋嘅豆乳真係比一般嘅濃,豆味更濃郁,質哋都稍為竭身少少,但口感都好滑,飲到底唔會有渣~•🥢 黑芝麻豆乳 $26黑芝麻味幾香濃,同時又唔會蓋過豆乳嘅味!•🥢 烏龍茶豆乳 $26一開始未飲原味就飲咗呢款,所以覺得同飲普通豆漿差唔多😂🙈 有比較之下就發現其實係有淡淡嘅烏龍茶甘味,但係豆味都係比較突出,作為茶控嘅我就有啲失望😬•🥢 燕麥豆乳 $26燕麥份量好多,飲之前一定要先搖勻~呢款飲落比較普通,因為只係豆乳加燕麥,味道同原味分別不大,只係多咗啲口感同飽腹感~🤣

🥢 原味豆乳 (微糖) $20

🥢 黑芝麻豆乳 $26
黑芝麻味幾香濃,同時又唔會蓋過豆乳嘅味!

🥢 烏龍茶豆乳 $26

🥢 燕麥豆乳 $26

外賣自取
早幾日又去咗元朗,終於試到呢間舖頭嘅豆漿喇🥛#芋頭豆乳 $26 7/10———————————店舖有17款豆漿,今次就買咗芋頭味🤔$26嚟講真心好貴,飲咗三四啖就無晒😅豆味唔算重,不過勝在有芋頭蓉,絕對真材實料,令口感更加濃厚♥️有機會的話下次試紫薯味先
早幾日又去咗元朗,終於試到呢間舖頭嘅豆漿喇🥛

#芋頭豆乳 $26 7/10
———————————
2021-02-01 133 瀏覽
真正Made in HK嘅新鮮豆乳😋口感唔似港式豆漿咁稀,反而似牛奶咁濃厚🤩 個樽仲要好有質感🥰宜家疫情下,用佢代替手搖飲品,又健康又衛生😉☕️烏龍茶豆乳 ($26)聞都聞到陣陣烏龍茶香🤤飲落茶香下滲出豆香,豆香唔會比茶味遮蓋👍🏼感覺係健康版嘅奶茶🥰🥛芋頭豆乳 ($26)好濃嘅豆香😌比烏龍甜少少,不過芋頭味就唔算好突出😗如果當純豆乳都幾好味😋研究所仲研發咗好多種口味😍😍令平淡嘅豆乳變得更多元化,打破以往對豆漿固有印象😙 有機會要試晒所有口味先😌😌

☕️烏龍茶豆乳 ($26)

🥛芋頭豆乳 ($26)

2021-01-21 164 瀏覽
比起豆漿,小妹更喜歡豆乳,因為比一般傳統豆漿濃稠,有牛奶嘅厚滑口感☺ 呢間「研究所」所長見香港嘅豆漿比較稀薄,於是就研究出啱香港人口味同時濃豆香味嘅厚滑「豆漿」;仲將出咗十幾款,將平凡嘅豆漿變得新潮! 分別試咗特濃豆乳、芋頭、抹茶味豆乳,小妹最like特濃豆乳!滑得黎真係有厚奶個種質感,最重要係豆味夠濃,甜道亦適中👍🏻。芋頭味相對比較稀同甜d,不過有芋頭粒,座暖黎食有少少似食糖水🤣。抹茶味就偏淡,對小妹黎講只係有抹茶色嘅豆乳,唔推介俾抹茶控。

抹茶豆乳、特濃豆乳
芋頭豆乳
2020-12-05
抹茶豆乳、特濃豆乳
  • 特濃豆乳
2021-01-03 169 瀏覽
見到好多人入元朗都會試呢間專賣豆乳嘅黃店 甚至買多幾支走當手信 所以入得元朗點都買枝試😋-📌薑汁豆乳 $28新出嘅口味😀飲之前一定要搖好 如果唔係入到最底只有薑汁味無黃豆香味😂 呢款可以話真材實料 薑味好突出😚😚會飲到薑嘅辣味 配合甜甜嘅豆乳係夾(其實即係食豆花配薑糖嘅原理) 唔會中伏嘅口味😙 呢款我相信暖飲/熱飲會好飲更多😬📌特濃豆乳 $22試左一款特色啲 就叫返classic 款先知實力如何 話明特濃 豆香味更出 豆乳會再杰身啲 飲半支都幾飽肚 甜度嘅話相信本身已經係少甜配方 所以我覺得ok-整體嚟講豆乳(叫得日系啲又可以叫價高啲😅)價錢偏貴 味道會係你嘅expectation 之下所以唔會有咩驚喜除非你好想試特別口味 否則唔係必去~
📌薑汁豆乳 $28
📌特濃豆乳 $22
除非你好想試特別口味 否則唔係必去~
2020-12-30 126 瀏覽
第二次申請visa入元朗國,我係唔會放過機會去試特色嘢,朋友同我第一站就去beanlab,好多款有選擇困難症既我揀咗特濃微糖,太頸渴既關係我係一口氣飲咗一支,豆味好香濃,可惜太細支,於是我再買多支今次買珈琲味留返遲尐飲。朋友揀咗茶味,佢覺得茶味同豆味唔算好夾,另外佢買咗支紅豆,佢嫌紅豆太少,如果再多尐就正!難得一間以豆漿做賣點既小店,而且做得唔差,雖然貴咗尐尐,之但係味道值得一飲再飲,店員斯文有禮貌,俾完錢靚靚店員會溫馨提示飲之前先搖勻,下次入元朗國我會再幫襯!
2020-12-29 127 瀏覽
經過元朗,發現一間門面很特別既店舖-beanlab好豆製研究所。就比佢裝修吸引左。原來呢間鋪製作各式口味的日式豆乳飲品,店裡設計簡約。標誌好得意,可愛搞鬼。店外有不少人打卡影相。雪櫃入面放左幾十款口味豆乳比客人選擇。有d款式有得選擇微糖同無糖。又有冷熱選擇。樽身都比較簡約。特濃微糖-呢款有少少甜加上特濃既關係。感覺到真正豆漿既感覺。豆味比較濃而且豆香相對濃郁加上滑溜。下次要試下黑豆先。。仲要限量的。。

下次要試下黑豆先。。仲要限量的。。
2020-12-26 106 瀏覽
機緣巧合下去左元朗行個圈,咁岩見到哩間—好豆製研究所,買左支豆漿就一試難忘。佢地有十幾款豆漿揀,今次試左呢2款~🔹 原味豆漿 $22豆漿夠香濃唔太甜,十分健康!🔹 焦糖咖啡味豆漿 $26打開就已經聞到濃濃的焦糖味!味道其實好似某咖啡店既焦糖咖啡,加左豆漿後都幾得意咖🥰📍好豆製研究所元朗鳳翔路63號金馬大廈地下12號舖

佢地有十幾款豆漿揀,今次試左呢2款~

🔹 原味豆漿 $22
豆漿夠香濃唔太甜,十分健康!

🔹 焦糖咖啡味豆漿 $26

📍好豆製研究所
元朗鳳翔路63號金馬大廈地下12號舖
2020-12-07
2020-12-20 135 瀏覽
嚟元朗梗係要試下呢度嘅豆乳啦😆 有很多口味可以選擇,有選擇困難症嘅話真係有排揀🤣📍 黑豆豆乳 ($28):係限量㗎!黑豆味好出,甜度啱啱好,好飲!好食指數:4.5/5📍 黑芝麻豆乳 ($26):真材實料,啖啖都飲到黑芝麻碎,飲落比黑豆豆乳甜啲,不過都係幾好飲好食指數:3.5/5抵食指數:3.5/5環境指數:4/5推介指數:4/5

📍 黑豆豆乳 ($28):
黑豆豆乳

係限量㗎!黑豆味好出,甜度啱啱好,好飲!

好食指數:4.5/5

📍 黑芝麻豆乳 ($26):
黑芝麻豆乳

好食指數:3.5/5

抵食指數:3.5/5
環境指數:4/5
推介指數:4/5
黑豆豆乳
之前見到呢間豆漿店有咁多口味,已經想試吓,尋日難得入到元朗,為左keep住雪櫃溫度,我仲特登帶咗保冷袋去裝住兩枝返去飲(我住港島),但結果係有點令我失望。我買咗兩款口味,分別係抹茶味同烏龍茶味。首先係抹茶味,飲落去完全似係普通豆漿味,一D抹茶味都冇,只係一支淺綠色的豆漿。至於烏龍茶味方面,好過抹茶味少少,至少飲落係有少少烏龍茶味,但都係豆漿味太重。但無可否認呢間店豆漿既豆漿味比出面真係濃好多,如果以飲原味豆漿嘅心態去試我覺得係OK,但如果係以試其他口味的豆漿去試的話,我會有少少失望,味道同價錢不成正俾。

2020-12-09
2020-12-06 100 瀏覽
有23款比你揀, 有啲係同一味有微糖同無糖, 適合唔鍾意飲太甜嘅我。每樽350mL, 而且樽身非常靚。🔳無糖黑豆: 豆味香, 好滑, 凌晨時分飲好舒服。不過味道淡咗啲, 但真係好明顯係無糖。黑豆係限量發售架!⬜️特濃微糖: 呢一隻真係有點甜味, 加上係特濃, 喺味覺上真正感受到豆漿。豆味濃郁而且香, 加上滑溜, 夏日消暑健康飲品。🔲無糖黑芝麻: 呢一隻令人失望。雖然有好多黑芝麻碎, 卻飲唔到黑芝麻味。同原味豆漿一樣, 香滑。如果想試, 記得搖耐啲, 因為較多沉澱。🟥西瓜味: (限量發售) 好過癮!西瓜同豆漿嘅融合, 意外地夾, 一開始仲驚中伏。西瓜嘅甜味同清涼配合豆嘅香濃, 將整杯飲品昇華。飲到底嘅時候發現有西瓜蓉(沙), 足以證明係有用真西瓜。Super Like!!💞 比較: 西瓜>特濃微糖>無糖黑豆>無糖黑芝麻感覺上需要少少甜味, 先可以帶出豆嘅味道。而且微糖都唔算太甜, 唔怕✌🏻💰 HKD 20-28✨ 採用左加拿大非基因改造黃豆, 開咗要即刻飲, 未開可以放兩日並放入雪櫃, 因為冇防腐劑, 所以唔擺得耐。我嗰日經過臨時想買返屋企, 店員好好會提供冰袋,

💞 比較: 西瓜>特濃微糖>無糖黑豆>無糖黑芝麻

💰 HKD 20-28

✨ 採用左加拿大非基因改造黃豆, 開咗要即刻飲, 未開可以放兩日並放入雪櫃, 因為冇防腐劑, 所以唔擺得耐。我嗰日經過臨時想買返屋企, 店員好好會提供冰袋, 大家都可以自備冰袋, 盡快返屋企。
外賣自取
$30 (其他)
  • 黑芝麻豆乳
  • 西瓜味
  • 特濃微糖
  • 無糖黑豆
=====================📍元朗多款口味濃豆乳 -- 好豆製研究所🍶💛Bookmark咗好豆製好耐,不過地點對小編嚟講真係有少少遠所以一直未去🤣🤣上星期終於的起心肝同朋友一齊長征入元朗國,終於一嚐呢到嘅豆乳🤤豆乳有勁多款口味,款款都好吸引好難簡🥺雖然好多隻味都想試,但由於保存期限只有兩日,小編怕飲唔切所以精挑細選之下揀咗兩款🙈後尾睇返舖頭ig先知原來依家佢哋不時有做外送服務,而且次次地點都唔同㗎,咁各區嘅朋友仔都有機會試到啦💖------------------------------⭐️南瓜豆乳($28)店舖窩心提示呢個味係會偏甜,不過飲落小編又覺得其實甜度唔算好高,所以都幾中意!🙈豆乳嘅質感非常濃厚,滲出濃濃嘅南瓜香🤤飲完都幾飽肚~------------------------------⭐️黑芝麻豆乳($26)質感濃稠,飲飲下會有沙沙嘅芝麻顆粒,好足料🤤芝麻味香突出,如果豆味都再濃啲會更出色!!🤣另外甜度唔高,感覺天然健康😍------------------------------賣相:7.8/10味道:7.3/10性價比:6.5/10回頭度:7.5/10----
=====================
📍元朗多款口味濃豆乳 -- 好豆製研究所🍶💛

⭐️南瓜豆乳($28)
⭐️黑芝麻豆乳($26)
賣相:7.8/10
地址:元朗鳳翔路63號金馬大廈地下12號舖
前往方法:元朗站A出口
2020-11-07
2020-11-03 264 瀏覽
不是傳統意義上的豆漿,是那種濃厚的豆乳,選擇了芋頭的豆乳,味道沒有特別的驚豔,也不難喝,是那種濃厚的豆乳的味道吧,順路試試無妨,一瓶26遠,略貴,小店裝修的倒是很舒服!