朋友話發現咗呢間好運泰國美食,話係間街坊小店,價錢親民但啲嘢食好有傳統泰國風味,今次特登去試下!首先嚟講,佢哋嘅招牌黯然銷魂飯真係冇浪得個名!個蛋煎得金黃蛋液未全熟,切開嗰陣蛋汁流哂出嚟,配埋啲燒得香噴噴嘅叉燒同香噴噴嘅白飯,簡簡單單就已經好滿足!最緊要係佢啲叉燒夠香夠嫩,完全冇韌身嘅問題。青木瓜沙律就更加正!個青木瓜爽脆清甜,配埋花生同蝦乾,酸辣適中,食落去開胃醒神,完全冇咩怪味。泰式燒牛肉就香辣夠味,啲牛肉燒得啱啱好,冇嚼不爛嘅問題,配埋佢個特製辣醬,香辣過癮!香葉辣椒肉碎炒飯雖然叫少辣,但係香料味夠晒濃,個香葉香氣撲鼻,肉碎炒到粒粒分明,唔會一嚿嚿咁,飯粒都係粒粒分明,完全冇濕淋淋嘅問題。最令我驚喜嘅係串燒!雞腎串同雞心串食落去香口彈牙,完全冇雜味,調味入味又唔會太重,連平時唔食內臟嘅朋友都讚好!總括嚟講,呢間好運泰國美食真係街坊價就食到地道泰國味,份量夠,價錢又親民,最緊要係啲嘢食真材實料,啲調味又夠道地!

2025-04-06
  • 香葉肉碎飯
2025-05-12 32 瀏覽
好耐之前嚟過新蒲崗廣場2樓嘅好運燒烤,印象中平價得來環境幾好,今日二訪食吓平價泰國菜。呢度喺2樓自成一角,除咗擺滿泰國布飾幾有泰國風情之外,細心留意吓啲Figure擺設都好得意😂唔起眼但幾好坐,同Fd嗌啲串燒小酌聚下一流白鱔串 $24幾好食同抵食,食到燒得香脆嘅魚皮,都算鮮香雞全翼 $20 雞肉燒得仲好滑亂,火候唔錯,肉質Juicy,推介泰式燒牛肉 $78 估唔到牛嘅份量真係咁多!成塊薄牛扒香煎😆做到焦香效果,個人鍾意牛肉串燒嘅質地多啲泰式叉燒(例牌) $88叉燒已經切好一嚿嚿,份量都幾多,有成24舊咁多,好抵食。味道上,叉燒用蜜汁調味,有啲似中式,再加少少酸汁提鮮;另外胡椒味會偏重,調味相對冇中式咁濃郁泰式串燒飯 $68 已配太陽蛋,豬、牛、雞串燒各一串。賣相唔錯,個人而言最鍾意雞肉串燒,肉汁相對彈牙泰式奶綠 $20食濃味的泰國野,當然要配返一杯經典嘅泰式奶綠爽吓啦😌
好耐之前嚟過新蒲崗廣場2樓嘅好運燒烤,
印象中平價得來環境幾好,今日二訪食吓平價泰國菜。
呢度喺2樓自成一角,除咗擺滿泰國布飾幾有泰國風情之外,
細心留意吓啲Figure擺設都好得意😂
唔起眼但幾好坐,同Fd嗌啲串燒小酌聚下一流

白鱔串 $24

幾好食同抵食,食到燒得香脆嘅魚皮,都算鮮香

雞全翼 $20

雞肉燒得仲好滑亂,火候唔錯,肉質Juicy,推介

泰式燒牛肉 $78

估唔到牛嘅份量真係咁多!成塊薄牛扒香煎😆
做到焦香效果,個人鍾意牛肉串燒嘅質地多啲

泰式叉燒(例牌) $88

叉燒已經切好一嚿嚿,份量都幾多,有成24舊咁多,好抵食。
味道上,叉燒用蜜汁調味,有啲似中式,再加少少酸汁提鮮;
另外胡椒味會偏重,調味相對冇中式咁濃郁

泰式串燒飯 $68

已配太陽蛋,豬、牛、雞串燒各一串。賣
相唔錯,個人而言最鍾意雞肉串燒,肉汁相對彈牙

泰式奶綠 $20

食濃味的泰國野,當然要配返一杯經典嘅泰式奶綠爽吓啦😌

2025-05-07
2025-04-13 114 瀏覽
知道新蒲崗有呢間又平又好食嘅泰菜餐廳,即刻今晚去試下係咪咁好食。4串串燒(雞肉,豬肉,免治雞肉串,翠肉瓜)食得出幾串肉類串燒個火候燒得剛剛好,外面燒到微微有啲脆口感覺,同時保留到裏面肉汁。而翠肉瓜同樣咬落好juicy。串燒係分別跟酸辣嘅泰式醬同沙嗲醬一齊食,兩個醬(沙嗲醬&泰式酸辣醬)都好夾啲串燒。泰式炒通菜碟菜上枱嗰陣見到個份量都算幾多,落單嗰陣我係揀左小辣,但對我呢個唔食得辣嘅人嚟講,個辣度係剛剛好,我鍾意呢度係用比較粗嗰隻通菜,食落會比幼身嗰隻有口感多啲,再加埋啲炸蒜一齊炒,好夠鑊氣。泰式脆皮燒五花肉飯落單嗰陣店員話呢度嘅燒肉飯係推介,所以我地都嗌左一份試下。呢度嘅泰式燒肉同喺泰國食嘅一樣塊皮脆卜卜,下面連住肥瘦交替嘅豬肉,碟飯大約有7至8舊燒肉,加埋個醬汁食好開胃。青檸梳打呢個天氣飲,冇得輸。椰汁紅豆冰椰汁好夠香濃,紅豆煮得夠淋。芒果糯米飯用左蝶豆花糯米飯配白糯米飯,好軟糯,椰汁好香,芒果切到一粒粒好香甜。總括嚟講呢間泰菜性價比好高。

4串串燒(雞肉,豬肉,免治雞肉串,翠肉瓜)

泰式炒通菜

泰式脆皮燒五花肉飯

青檸梳打
呢個天氣飲,冇得輸。

椰汁紅豆冰
椰汁好夠香濃,紅豆煮得夠淋。

芒果糯米飯

總括嚟講呢間泰菜性價比好高。
2025-04-13
泰國旅行的回憶念念不忘,回到香港後,對於泰菜的熱愛只係愈發強烈,百吃不厭。約親戚食飯,作為街坊的他們,都推介新蒲崗的「好運泰國美食」,又再次品嚐到正宗的泰國味道。⟢ 1. 肉碎生菜包新鮮生菜包裹著香噴噴熱辣辣的肉碎,肉碎中加入了香料與花生碎,非常惹味又富有辣香,一口又一口停不下來。其實生菜包除了惹味,還充滿健康感,適合想要輕食的人。⟢ 2. 泰式炒金邊粉(蝦肉)經典泰國街頭小吃,餐廳將金邊粉炒得非常地道,色澤金黃誘人。金邊粉非常有口感,而且蝦肉鮮甜,再搭配脆口的豆芽和花生,最後再添加酸酸的檸檬汁,整道菜更加提味,還原度十足。⟢ 3. 芒果糯米飯芒果糯米飯是泰式甜品必點之選。芒果非常鮮甜,搭配著香甜的椰漿糯米飯,無論是外觀還是味道都出色。值得一提的是,糯米飯有白糯米和紫米兩種,非常有趣,亦可以作打卡之用。⟢ 4. 椰汁冰 | 龍眼冰椰汁冰奶香味濃郁,龍眼冰則口感清爽。難怪這麼多街坊都推介好運泰國美食吧。喜愛泰國菜的,真的要親自來品嚐一下!
泰國菜
⟢ 1. 肉碎生菜包
肉碎生菜包
⟢ 2. 泰式炒金邊粉(蝦肉)
⟢ 3. 芒果糯米飯
⟢ 4. 椰汁冰 | 龍眼冰
椰汁冰奶香味濃郁,龍眼冰則口感清爽。
椰汁冰、龍眼冰
2025-01-12
泰國菜
椰汁冰、龍眼冰
泰國癮忽然發作,但係又請唔到假去泰國旅行😈一於嚟新蒲崗呢間好運泰國美食,餐廳位於小店林立嘅新蒲崗廣場,定價真係親民,啱晒一大班朋友去刷餐勁😎呢個價位真係買少見少!泰式炸蝦餅幾乎每一間泰國菜都會有嘅前菜小食,炸得好香口🤭蝦肉肉質鮮美,口感好彈牙😀配上特製醬汁真係零舍醒神🤩青咖哩雞大大碟嘅青咖哩雞,雞肉份量驚人😬咖哩香辣混合一陣椰奶甜味,正正係泰菜最引人入勝嘅地方😋香酥薄餅食咖哩一定要配埋薄餅,先夠晒泰國風味😁泰式乾炒豬肉河鑊氣十足,非常香口🤪材料亦好豐富,以晚市嚟計六十幾蚊一碟真係物超所值😍芒果糯米飯泰國經典飯後甜品,當然唔能夠錯過啦😜香甜嘅芒果配上糯米飯軟糯嘅口感,真係一秒返咗去泰國街頭咁👍泰國奶茶、泰式檸檬茶食泰國菜要整返兩杯泰式飲品先夠地道🤣

呢個價位真係買少見少!

泰式炸蝦餅

青咖哩雞

香酥薄餅
食咖哩一定要配埋薄餅,先夠晒泰國風味😁

泰式乾炒豬肉河

芒果糯米飯

泰國奶茶、泰式檸檬茶
食泰國菜要整返兩杯泰式飲品先夠地道🤣
2025-05-24 0 瀏覽
今晚同朋友去新蒲崗搵食,行過商場見到間泰國菜館,價錢幾平民就試下啦! 首先叫咗個**蒜蓉炒芥蘭**,夠鑊氣又唔會太油,芥蘭爽脆仲有蒜香,好開胃!跟住個**菠蘿炒飯**都唔錯,炒得粒粒分明,仲有啲肉鬆,口感豐富。 最驚喜係個**香酥薄餅**,外皮脆到不得了,入面軟熟,點埋咖喱食真係無得彈!講到**黃咖喱海鮮**,椰香味濃但又唔會太辣,海鮮份量都算足,撈飯食一流。 另外叫咗**豬肉串燒**同**雞肉串燒**,燒得啱啱好,肉質嫩滑,點埋沙嗲醬更加惹味。 整體來講,呢間泰國菜性價比高,味道正宗又抵食,下次一定會再幫襯!

2025-05-23
2025-05-16 0 瀏覽
位於屋邨商場嘅泰國餐廳泰國菜款式都幾多👍🏻叫左泰式肉碎蛋餅半煎炸嘅蛋餅好香脆而且可以點埋辣醬,就算唔點都夠調味喇沙摻摻椰香味都幾突出而且唔會好鹹有魚蛋,蝦,豬皮,豆卜好多料😋米粉同油麵嘅口感都啱啱好唔會淋曬!串燒飯除左豬牛雞嘅串燒,仲有煎太陽蛋!串燒嘅調味都唔會好鹹點埋沙爹/酸辣醬好開胃🤤椰汁西米糕甜度適中而且share每人兩粒啱啱好~龍眼冰超多龍眼肉😍整體飲落唔會太甜椰汁冰椰香濃郁好好飲
位於屋邨商場嘅泰國餐廳
泰國菜款式都幾多👍🏻

叫左泰式肉碎蛋餅
半煎炸嘅蛋餅好香脆
而且可以點埋辣醬,就算唔點都夠調味

喇沙摻摻
椰香味都幾突出而且唔會好鹹
有魚蛋,蝦,豬皮,豆卜好多料😋
米粉同油麵嘅口感都啱啱好唔會淋曬!

串燒飯
除左豬牛雞嘅串燒,仲有煎太陽蛋!
串燒嘅調味都唔會好鹹
點埋沙爹/酸辣醬好開胃🤤

椰汁西米糕
甜度適中而且share每人兩粒啱啱好~

龍眼冰
超多龍眼肉😍整體飲落唔會太甜
椰汁冰
椰香濃郁好好飲
2025-05-11 0 瀏覽
今次喺新蒲崗廣場搵到間好唔起眼嘅泰國餐廳,食物有驚喜!1. 香葉肉碎飯($59 + 煎蛋 $8)一上枱已經聞到香葉嘅香氣,肉碎炒得夠乾身、唔油膩,由細辣到大辣任揀,我揀咗中辣,啱啱好又唔會搶味。煎蛋煎到外脆內流心,撈埋飯一齊食超正,辣香撲鼻,一啖接一啖。2. 泰式豬頸肉飯($61)豬頸肉炭香味突出,外脆內嫩,咬落仲有啲肉汁,加埋酸酸辣辣嘅醬汁,解膩又惹味。白飯好香,整體份量啱啱好,配菜都算有心思。整體嚟講,環境舒服、裝修有泰式風味,價錢親民,值得再嚟試下其他小炒同甜品!
今次喺新蒲崗廣場搵到間好唔起眼嘅泰國餐廳,食物有驚喜!

1. 香葉肉碎飯($59 + 煎蛋 $8)

2. 泰式豬頸肉飯($61)

2025-05-11
  • 炭燒豬頸肉
  • 香葉肉碎飯
2025-05-11 0 瀏覽
今日同同事去咗新蒲崗食lunch,雖然位置有啲難搵,但食物真係幾正宗!🍚 香葉辣椒肉碎炒飯一上枱就聞到好香香葉味!炒飯夠鑊氣,辣度啱啱好(可以叫佢調校辣度)。🍜 泰式干炒河河粉炒得夠乾身,唔會一pat pat。配料有豬、芥蘭同蛋絲,幾啱香港人口味。嫌唔夠辣可以問佢拎辣椒粉~🍮 芒果糯米飯芒果超甜!糯米飯暖暖地,椰汁香得嚟唔會太漏。雖然唔係用原個芒果上枱,但呢個價錢來講已經好抵食!🦐 泰式炸蝦餅即叫即炸熱辣辣,外皮香脆,蝦肉彈牙,點埋甜酸醬。一份有四件,兩個人share啱啱好。🧋 泰式奶茶茶味夠濃,甜度適中。最緊要係夠凍,食完辣嘢飲一啖真係爽呀!環境:冷氣夠涼。雖然位置有啲隱蔽,但午市都幾多街坊幫襯,證明係有實力!服務:態度幾好,落單快上菜更快。趕返工嘅話呢度絕對係好選擇~總括:食物質素拍得住九龍城泰菜!兩個人食到飽飽,絕對會encore!下次想試埋佢個生蝦刺身同青咖哩~

🍚 香葉辣椒肉碎炒飯

🍜 泰式干炒河

🍮 芒果糯米飯

🦐 泰式炸蝦餅

🧋 泰式奶茶
茶味夠濃,甜度適中。最緊要係夠凍,食完辣嘢飲一啖真係爽呀!

環境:

服務:
態度幾好,落單快上菜更快。趕返工嘅話呢度絕對係好選擇~

總括:
2025-05-06 0 瀏覽
黯然銷魂飯與泰式小吃位於新蒲崗廣場一家泰式餐廳。首先是“黯然銷魂飯”,這道菜的米飯軟糯,淋上濃郁的醬汁後,口感特別好。泰式叉燒做法有所不同,食落去實在是令人難以忘懷。有少少像鴨胸的烹調手法值得一試。然後是“泰式手抓餅”,外皮酥脆,裡面的餡料也非常多汁,搭配上特製的醬料,真的是一口接一口停不下來。再來的“喇沙摻撥”則是另一種驚喜,湯頭鮮香,搭配滑順的麵條,滿足!串燒部分也相當出色。“牛肉串燒”、“雞肉串燒”和“羊肉串燒”都烤得恰到好處,特別是牛肉串,肉質鮮嫩,散發著誘人的香氣,讓我忍不住多點幾串。最後,我點了一杯“泰國奶茶”,濃厚的奶香和茶香圍繞在嘴裡,讓人感覺十分放鬆。整體而言,這頓飯的價格也相當合理,對於喜愛泰式料理的朋友們,這裡絕對值得一試!真心推薦!
黯然銷魂飯與泰式小吃

2025-05-04 0 瀏覽
前排同朋友搵食,搵到一間新蒲崗嘅泰式餐廳,點咗六款菜:泰式脆皮燒五花肉飯、青咖喱牛肉、蒜蓉炒通菜、蒜蓉包、蜂蜜生薑茶同椰汁冰。真係食到我哋讚不絕口,每道菜都有驚喜,味道正宗,簡直係泰國街頭feel!💥首先講講泰式脆皮燒五花肉飯,呢個真係全場MVP!五花肉燒到外皮金黃脆卜卜,一咬落去「喀滋喀滋」,真係爽到飛起。肉質肥瘦啱啱好,油香同瘦肉嘅咬口完美平衡,仲有陣陣燒烤醬汁嘅甜鹹味,泰式風味爆棚。配飯更加係粒粒分明,吸晒啲肉汁同醬,食落又香又滿足,份量啱啱好,鍾意燒肉嘅朋友一定唔好錯過!💥跟住試咗青咖喱牛肉,呢個真係泰國菜嘅靈魂!青咖喱醬濃稠得來唔會膩,椰奶香氣撲鼻,仲有青檸葉、羅勒同少少辣椒嘅清新辛香,辣度啱啱好,刺激味蕾又唔會太過火。牛肉燉到入口即化,每啖都沾滿咖喱嘅濃郁味道,配碗白飯,食到好似置身泰國街頭小店咁!同五花肉飯比,青咖喱更濃烈,鍾意重口味嘅朋友會好中意。💥蒜蓉炒通菜就係一道清爽嘅配菜,平衡咗成餐嘅濃味。通菜炒到爽脆,仲保留到菜嘅鮮嫩口感,蒜蓉香氣好濃但唔嗆,簡單調味已經夠突出食材嘅原味。喺濃味主菜之間食呢個,係一個好嘅「休息站」,畀味蕾透透氣。雖然係簡單菜式,但炒功同食材質素
💥蒜蓉炒通菜就係一道清爽嘅配菜,平衡咗成餐嘅濃味。通菜炒到爽脆,仲保留到菜嘅鮮嫩口感,蒜蓉香氣好濃但唔嗆,簡單調味已經夠突出食材嘅原味。喺濃味主菜之間食呢個,係一個好嘅「休息站」,畀味蕾透透氣。雖然係簡單菜式,但炒功同食材質素真係無得彈。
💥蒜蓉包係意外嘅驚喜!包皮烤到金黃微脆,內裏又軟又鬆,滿滿蒜香同牛油香氣,咬落去鹹香同麵包嘅微甜好夾,食到停唔低。呢個包單食已經好正,仲可以拎去點青咖喱醬汁,味道更加升級!份量都幾多,無論係開胃小食定配菜都好掂。
飲品方面,蜂蜜生薑茶真係一大亮點。茶色淡金,聞到陣陣薑香,入口暖笠笠,蜂蜜嘅甜味中和咗生薑嘅辛辣,飲落順滑又舒服。尤其食完啲辣辣嘅泰菜,呢杯茶好似幫你清一清口腔,仲有種溫暖嘅滿足感。無論係冬天暖胃定夏天解膩,呢杯茶都好正。
💥最後有椰汁冰,完美為成餐畫句號。飲品用新鮮椰汁做基底,加咗啲冰塊,清甜唔膩,椰香好濃但唔人工。冰涼嘅口感即刻沖淡主菜嘅濃烈,飲完好似喺泰國海灘hea咗一陣咁!雖然簡單,但喺熱辣辣嘅香港飲呢杯椰汁冰真係好爽。

2025-05-04 0 瀏覽
星期日同男友去咗新蒲崗一間泰國菜餐廳,期待已久嘅泰國美食終於嚟到!餐廳環境簡潔明亮,裝潢帶有濃厚的泰國風情,讓人一走入去就感受到熱情與活力。### 燒牛肉串燒首先,我哋點咗「燒牛肉串燒」。牛肉串燒外焦內嫩,香氣四溢,淋上特製的醬汁,味道更加出色。牛肉的質地非常鮮嫩,燒烤過程中保留住肉汁,咬下去非常多汁,配搭上新鮮的青椒和洋蔥,增加了不少口感和風味。###燒白鱔接下來,我哋又叫咗「燒白鱔」。這道菜在泰國菜中頗受歡迎,白鱔的肉質滑嫩,燒至外表微焦,口感更佳。配上香料和檸檬,鮮味被充分釋放,吃起來非常開胃。### 馬拉盞炒通菜第三道菜係「馬拉盞炒通菜」。馬拉盞是泰國特有的香料,味道獨特,這道菜用上新鮮的通菜,炒至翠綠,保持了菜的原汁原味。馬拉盞的香氣和微微的辣味完美融合,增加了通菜的風味。。### 豬頸肉炒飯接著,我哋點咗「豬頸肉炒飯」。豬頸肉嘅肉質鮮嫩,搭配米飯炒得粒粒分明,每一口都能感受到肉香與米香的交融。特別係炒飯的調味,恰到好處,不會太鹹,還帶有淡淡的香氣,讓人食欲大開。加上新鮮的蔬菜,令整碗炒飯更加豐富,口感層次更加多樣。
### 燒牛肉串燒
汁,配搭上新鮮的青椒和洋蔥,增加了不少口感和風味。
###燒白鱔
配上香料和檸檬,鮮味被充分釋放,吃起來非常開胃。
### 馬拉盞炒通菜
### 豬頸肉炒飯
2025-04-27 0 瀏覽
最近我同朋友去咗新蒲崗廣場「好運泰國美食」,食咗一餐泰國料理🇹🇭✨主菜我哋叫咗一碟泰式炒蝦肉金邊粉。蝦肉新鮮,金邊粉滑潤,醬汁香濃,落埋青檸汁帶有一點微酸,非常開胃🍤🍋‍🟩炭燒豬頸肉,大大塊又多件,肉汁十足。搭配特製醬汁,味道更上一層樓!呢道菜非常適合與朋友分享🍖 👍 串燒我哋叫咗燒生蠔,蠔肉新鮮,配埋蒜蓉食正呀🦪 另外仲叫咗雞肉串燒,肉質嫩滑,香氣四溢,可以配搭花生醬或者甜酸醬,味道更加豐富🍢 😋甜品方面,芒果糯米飯絕對係一大亮點。白色同紫色糯米加埋芒果,顏色配搭鮮艷。糯米香軟,搭配新鮮芒果,加埋椰汁甜而不膩🥭 ❤️飲品方面,朋友點咗黑咖啡椰汁冰,配搭特別又有香濃咖啡味☕️🥥 我就叫咗泰式奶綠,而泰式奶綠則香濃順滑,適合炎熱的天氣🍵

2025-04-27
2025-04-23 0 瀏覽
新蒲崗返工無意間發現「好運泰國美食」,主打地道泰菜,價錢落地但份量十足,啱晒鍾意泰菜又想食得飽嘅朋友!今次試咗幾款招牌菜式,首先係泰式濕炒雞河($70),一上枱已經聞到撲鼻鑊氣香,雞肉炒得嫩滑多汁,唔會乾柴。河粉掛滿金黃色醬汁,鹹香中帶微微甜味,同時有淡淡辣意,味道層次豐富,炒得夠鑊氣又唔油膩,真係令人停唔到口。泰式豬頸肉炒飯($66)同樣令人驚喜,炒飯粒粒分明,油香四溢,炒得夠乾身。豬頸肉肥瘦適中,燒得微焦香脆,入口煙韌富咬口,咬開仲滲出肉汁,配埋少少青檸同辣椒魚露更加惹味!最後一定要試佢哋嘅泰式炸蝦餅($78),外皮炸得酥脆金黃,唔會油淋淋,內裡真係望至有蝦肉,好彈牙,配埋酸甜泰式醬汁一齊食,更加開胃!

2025-04-23 0 瀏覽
以前想食泰國野都會去九龍城,但今次意外發掘左新蒲崗呢間都不錯!——好運泰國美食餐廳提供既美食應有盡有, 有串燒, 湯河, 金邊粉, 沙律, 等等泰式美食, 價錢亦超值正宗泰式船河($52)+豬頸肉(+$5)算係我食過其中一碗最好食嘅船河! 湯頭濃郁好夠肉味, 配上豬頸肉, 比例剛剛好!豬頸肉真係值得一贊!唔會肥, 食落好爽口, 份量亦都足, 非常滿意!强烈推薦!蒜蓉炒通菜($58), 好香蒜蓉味, 唔會太油, 比例剛剛好, 少少辣,但可接受!份量亦足夠!青胡椒炒大蜆($138)青胡椒炒大蜆辛香撲鼻,蜆肉好肥美!微辣胡椒唔會遮蓋左蜆的鮮甜味,辣辣地又有蜆汁既鮮味,味道不錯!而且火候岩岩好, 蜆肉仲係彈牙口感,!不得不説蜆真係好大粒,同埋係真係新鮮! 菠蘿梳打大大杯,好清甜,配泰餐好適合!總結: 極具風味既泰式隱世小店, 價錢宜人,味道可口,非常推薦各位一試!

正宗泰式船河($52)+豬頸肉(+$5)

青胡椒炒大蜆($138)

菠蘿梳打
大大杯,好清甜,配泰餐好適合!