2024-11-28 209 瀏覽
如月居酒屋 📍香港🇭🇰 旺角👉🏻follow @kumikofindfun 分享我的足跡#米吃 #今日教練食呢D #今日食呢D.整體黎講 旺角呢間丼飯 性價比高 平民價成碗刺身飯 堂食$100都不用 好少有了.✨時令魚導造(12切) $128真鯛魚 手切12片味道清新淡雅 同時帶有甘甜味一次建議沾少少就夠鮮味.真鯛在日本是自古以來的高級魚類,也用於賀禮作為見面禮,可以說是高級魚的代名詞。養殖真鯛全年都有出產,但最肥美的季節是從秋天到春天。富含不飽和脂肪酸,有助心血管健康。烹調方法也有非常之多,無論是刺身、火鍋、汁煮還是鹽烤都十分好吃。.✨丼飯 配菜都唔同 全部壽司飯 赤醋飯本身都有味 煙靭比米飯酸點 但較柔和壽司飯唔會過濕 有咬口.🍚三文魚親子丼 配薑 $88三文魚 火灸三文魚 蟹籽 三文魚籽三文魚粉絲的我 點製作我都好喜歡油脂分布平衡 火炙三文魚半生熟 軟滑又特別魚子份量都不少 .🍚火灸海鮮丼 配蔥蒜 $98三文魚 鯛魚 赤蝦 帆立貝 赤身帆立貝大件 面頭嘅刺身好大件 份量性價比高.共 $314 加一 = $345.
如月居酒屋 📍香港🇭🇰 旺角
#米吃 #今日教練食呢D #今日食呢D
整體黎講 旺角呢間丼飯 性價比高 平民價
成碗刺身飯 堂食$100都不用 好少有了
✨時令魚導造(12切) $128
真鯛魚 手切12片
味道清新淡雅 同時帶有甘甜味
一次建議沾少少就夠鮮味
真鯛在日本是自古以來的高級魚類,
也用於賀禮作為見面禮,
可以說是高級魚的代名詞。
養殖真鯛全年都有出產,
但最肥美的季節是從秋天到春天。
富含不飽和脂肪酸,有助心血管健康。
烹調方法也有非常之多,
無論是刺身火鍋、汁煮
還是鹽烤都十分好吃。

✨丼飯 配菜都唔同
2024-11-25
  • 三文魚親子丼
  • 火灸海鮮丼
2024-10-14 441 瀏覽
嗰日喺旺角搵食嘅時候,搵搵吓就見到呢間居酒屋 ,裝修係走懷舊日式居酒屋風,價錢又唔算好貴,就試吓佢小女子 $38呢款小食比較少見,係小魚乾加合桃,食落甜甜哋,幾特別😉日本蒜頭漬 $28用嚟送酒幾好,蒜味唔算濃,食落都係甜甜哋牛油炒支豆 $38枝豆多數都係用鹽,但係佢用牛油炒香左,份量都Oᴋ,食落又係另一番風味😊吉列日本多春魚 $38一共4條,Sɪᴢᴇ唔細嘅,香脆嘅外殼下係充滿魚春嘅多春魚,多春魚嗰陣獨特嘅味道夾埋吉列外殼,又幾惹味五花腩串 $28半肥瘦,燒得幾香口嘅,豬味都幾突出豬頸肉串 $28呢款帶少少辣,油脂都唔錯,爽口彈牙嘅茄子串 $18調味適中,味道都係正常發揮青椒仔串 $28坊間比較少食到嘅一款,味道都係食返原本身材嘅味道,燒得幾乾身,唔錯牛肉烏冬 $68牛肉份量算多,肉質都幾嫩滑嘅,烏冬都頗為彈牙,味道就係正常牛肉烏冬嘅味道串燒嘅調味幾有個人特色,同出面食到嘅串燒有啲唔同🤩 呢間居酒屋都好受遊客歡迎,坐係到食咁耐,都見到有3-4枱係外國人😮

小女子 $38
呢款小食比較少見,係小魚乾加合桃,食落甜甜哋,幾特別😉

日本蒜頭漬 $28
用嚟送酒幾好,蒜味唔算濃,食落都係甜甜哋

牛油炒支豆 $38

吉列日本多春魚 $38

五花腩串 $28
半肥瘦,燒得幾香口嘅,豬味都幾突出

豬頸肉串 $28
呢款帶少少辣,油脂都唔錯,爽口彈牙嘅

茄子串 $18
調味適中,味道都係正常發揮

青椒仔串 $28

牛肉烏冬 $68

2024-09-27
20 分鐘 (堂食)
2024-09-22 692 瀏覽
行行下街突然傾盆大雨,見隔離有間日本嘢啱啱開燈開門做生意,望一望餐牌,價錢都唔貴,即刻入去避下雨,早啲食埋個晚飯先。小店啱啱開門,我哋係第一枱客,哈哈,店員話廚房未ready,叫我哋坐低睇下餐牌先,大概五至十分鐘倒先至可以上菜㗎。⭐蒜頭漬件餐牌有樣餐前小食叫蒜頭漬,好奇係咩味就叫一份試下,入口意外地無蒜頭嗰陣獨特嘅氣味,咬落爽口,酸酸地咁好特別喎。⭐吉列多春魚未係好肚餓多叫幾樣小食過下口引先,先嚟一個吉列多春魚,多春魚黏粉炸好脆口,咬到個肚度仲爆春添,正呀。⭐炸雞皮再來一個炸雞皮,十分香脆唔油膩,配個啤酒應該會好正。⭐櫻花蝦豆腐仲有個櫻花蝦豆腐,豆腐上面黏滿櫻花蝦,炸完之後配上甜醬油,蝦味香濃豆腐嫩滑,加上甜甜地嘅醬汁係幾好食喎。⭐麵豉湯朋友作為麵豉湯愛好者,嚟到就梗係要叫返碗試下啦,個湯有驚喜喎,入面有唔少雜菌,先用牛油炒香過,所以個麵豉湯有著濃濃嘅牛油菌香,好飲👍⭐海膽明太子烏冬叫咗咁多小食都要整返個主食嘅,揀咗海膽明太子烏冬,海膽十分鮮甜,烏冬彈牙,每一條都黏著明太子醬,鹹香鮮味,勁好食🤤⭐串燒拼盤最後就係串燒啦,即叫即燒製作需時,有茄子串、牛肉香蔥串、五花腩串、日本雞腿肉串同雞

⭐蒜頭漬

⭐吉列多春魚

炸雞
再來一個炸雞皮,十分香脆唔油膩,配個啤酒應該會好正。

⭐櫻花蝦豆腐

⭐麵豉湯

⭐海膽明太子烏冬

⭐串燒拼盤
最後就係串燒啦,即叫即燒製作需時,有茄子串、牛肉香蔥串、五花腩串、日本雞腿肉串同雞軟骨串🤤每樣一串share食就夠了。較有驚喜係茄子串帶牛油香,同牛肉串嗰陣蔥花香好正,五花腩串略微乾身咗少少,雞軟骨串有咬口,雞腿肉串嫩滑,基本上都好好食呀。

小店陸陸續續有食客進來,都幾熱鬧喎,喺旺角想食日本嘢又多個好選擇👍
2024-09-22
同朋友相約喺旺角行街,喺旺角女人街搵到呢間日式居酒屋,經過已經見到舖頭門面充滿日式風情,餐廳內環境都雅致舒適,職員親切有禮,最吸引嘅係食物嘅價錢都相當之親民~滑蛋炸雞飯💰HK$68炸雞外皮酥脆金黃,內裡肉質多汁鮮嫩!滑蛋香甜軟滑,另外仲有少少爽脆嘅洋蔥,米飯粒粒分明,夾埋一齊食有一種香醇細膩嘅風味~自家手打烏冬配豬軟骨💰HK$68烏冬口感比平時嘅烏冬更加煙韌彈牙,豬軟骨非常之入味,軟骨嘅部份咬勁適中,味道有驚喜~吞拿魚玉子(2件)💰超值加配+HK$15吞拿魚碎碎加上甜甜玉子,味道都幾夾~炸廣島蠔(2件)💰超值加配+HK$15炸廣島蠔外酥內嫩,既保持咗廣島蠔嘅鮮味,又增添咗香脆可口嘅口感~炸餃子(2件)💰超值加配+HK$15炸餃子皮脆餡嫩~蒲燒鰻魚(1串)💰HK$38鰻魚肉質細緻嫩滑,配上甜甜哋嘅燒汁,味道一流~秋葵釀蝦膠(1串)💰HK$32第一次食呢個配搭,味道有驚喜~北海道帆立貝(1串)💰HK$38帆立貝鮮嫩彈牙~鹽燒牛脷芯(1串)💰HK$48牛味濃郁,肉質厚實彈牙~宮崎黑豚肉腸(1串)💰HK$32味道香甜多汁,感覺有啲似台灣腸~阿波尾雞軟骨(1串)💰HK$28咬勁十足~巨峰提子檸檬

滑蛋炸雞飯💰HK$68
滑蛋炸雞飯、吞拿魚玉子
滑蛋炸雞飯

自家手打烏冬配豬軟骨💰HK$68
自家手打烏冬配豬軟骨、炸廣島蠔、炸餃子
自家手打烏冬配豬軟骨

吞拿魚玉子(2件)💰超值加配+HK$15
吞拿魚碎碎加上甜甜玉子,味道都幾夾~

炸廣島蠔(2件)💰超值加配+HK$15

炸餃子(2件)💰超值加配+HK$15
炸餃子皮脆餡嫩~

蒲燒鰻魚(1串)💰HK$38
鰻魚肉質細緻嫩滑,配上甜甜哋嘅燒汁,味道一流~

秋葵釀蝦膠(1串)💰HK$32
第一次食呢個配搭,味道有驚喜~

北海道帆立貝(1串)💰HK$38
帆立貝鮮嫩彈牙~

鹽燒牛脷芯(1串)💰HK$48
牛味濃郁,肉質厚實彈牙~

宮崎黑豚肉腸(1串)💰HK$32
味道香甜多汁,感覺有啲似台灣腸~

阿波尾雞軟骨(1串)💰HK$28
咬勁十足~

巨峰提子檸檬綠茶💰HK$58
充滿巨峰提子嘅香甜味~
巨峰提子檸檬綠茶

自家手打烏冬配豬軟骨、炸廣島蠔、炸餃子
自家手打烏冬配豬軟骨
巨峰提子檸檬綠茶
金桔檸檬綠茶
🌜裝修方面走日系風格,木系嘅裝修,配合長長嘅吧台設計,配置大量清酒🍶,好似係咗日本壽司店咁,仲可以見到師傅忙碌地燒烤!餐牌選擇都好多,從日式串燒、日式飯麵、炸物都齊全,所以每樣點咗少少試味:🔥串燒 必點!串燒款色都有好多,從肉類到海鮮、蔬菜都有,串燒全部都幾出色,每個種類都點嚟試吓:💛燒豆腐串 $18 💚脆肉瓜 $16蔬菜豆腐都保持新鮮度,唔會燒得太乾身!🤎蒲燒鰻魚$38入面嘅肉質超級肥美,外皮經過香烤,味道唔算太腥,仲有鰻魚汁令到個串燒更加惹味!🐔阿波尾雞胸骨 $32雞胸骨同平時雞軟骨略不同,真係有成條雞骨喺入面,屬於日式嘅做法,好有口感!🐽宮崎黑豚肉腸 $32腸仔出面微微香脆,好香口惹味!🩷 有我至愛厚燒牛脷芯 $48牛舌使用黑椒同埋鹽調味,肉質都算嫩滑,唔會燒得太乾身,味道唔錯!😋多款香口日式小食:日式炸雞/ 芝麻雞翼⋯⋯其中我最鍾意 🧀一口芝士香濃嘅芝士香氣,咬入去外皮炸得鬆脆,鹹鹹香香令我覺得好食!主食🐷🍳🍚滑蛋吉烈豬扒飯 $78配料豐富嘅滑蛋豬扒飯,滑蛋已經同洋蔥菇類互相混合,面頭仲有有香蔥,增加日式風味,豬扒肉質勁腍身,可能經過前期處理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,飯沿

🔥串燒 必點!

💛燒豆腐串 $18
💚脆肉瓜 $16
蔬菜豆腐都保持新鮮度,唔會燒得太乾身!

🤎蒲燒鰻魚$38

🐔阿波尾雞胸骨 $32

🐽宮崎黑豚肉腸 $32
腸仔出面微微香脆,好香口惹味!

🩷 有我至愛厚燒牛脷芯 $48

😋多款香口日式小食:日式炸雞/ 芝麻雞翼⋯⋯
其中我最鍾意 🧀一口芝士
香濃嘅芝士香氣,咬入去外皮炸得鬆脆,鹹鹹香香令我覺得好食!

主食
🐷🍳🍚滑蛋吉烈豬扒飯 $78
配料豐富嘅滑蛋豬扒飯,滑蛋已經同洋蔥菇類互相混合,面頭仲有有香蔥,增加日式風味,豬扒肉質勁腍身,可能經過前期處理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,飯沿用日本珍珠米,飯量勁多,一個人都食唔晒!

仲有充滿日系特色的🐽迷你豬軟骨飯
同🥢迷你九州蕎麥麵,豬軟骨好大粒,鹹香滿分,入面仲有充滿口感的軟骨,食完主食大滿足!

🍹荔枝檸樣綠茶 / 🍵菠蘿檸檬綠茶
食日本炸物同串燒一定要飲杯嘢,香甜嘅水果綠茶可以解一下油膩感,都唔錯!

✨ CP值好高,位於旺角交通方便,想食日本嘢都可以一試!

@kisaragi_izakaya

🌛如月居酒屋 (旺角)
📍旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖
  • 蒲燒鰻魚
  • 厚燒牛脷芯
2024-12-24 0 瀏覽
【旺角•如月居酒屋】@ππππππππππππππππππππππππππππππ刺身五點拼盤汁燒封門柳串免治雞肉棒豚肉京蔥串刺身五點拼盤 新鮮的海味,色彩繽紛,搭配醬油與芥末,口感滑嫩,令人滿足。汁燒封門柳串 外焦內嫩,醬汁香甜,肉質鮮美,令人垂涎欲滴。免治雞肉棒 口感細膩,香氣四溢,搭配特製醬料,增加了風味層次。豚肉京蔥串 豚肉多汁,京蔥的清香恰到好處,增添了整體的口感層次。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #如月居酒屋 #web3旺角如月居酒屋通菜街59-61號德發大廈地下2號舖
【旺角•如月居酒屋】@

刺身五點拼盤
汁燒封門柳串
免治雞肉棒
豚肉京蔥串

汁燒封門柳串 外焦內嫩,醬汁香甜,肉質鮮美,令人垂涎欲滴。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#旺角美食 #如月居酒屋 #web3旺角
如月居酒屋
通菜街59-61號德發大廈地下2號舖
2024-12-17 28 瀏覽
女人街隱世日本餐:如月居酒屋。角切海鮮丼:有很多的料,包括:長鰭金槍魚,金槍魚(紅),三文魚,蝦,黃尾,蛋,青瓜。飯和料的比例有一半。有黑芝麻。咖喱吉列豬扒飯:脆脆炸皮有麵豉味,酸酸的。咖哩汁不濃列。豬肉本身也唔錯。典型的日式咖哩吉列豬扒飯。三文魚卷(辣):三件炭燒三文魚,三件正常。券包得好實,有三文魚皮和菜。很有口感。有少許辣醬和丘比沙律醬。汁燒封門柳串:非常好美的封門牛串。牛肉是很高質的。佢哋嘅燒物看來非常好食。燒芝士年糕(2件):有薯仔味之餘也有溶芝士做心。總括:一間綜合了要乜有乜嘅日本餐廳。樣樣嘢水準都很有水準。質同量都均好。
女人街隱世日本餐:如月居酒屋。

燒芝士年糕(2件):有薯仔味之餘也有溶芝士做心。

2K
2024-12-14 33 瀏覽
讀書時期 成日同同學逛旺角女人街 而家再去 只為隱藏兩邊嘅食肆 好似呢間日式居酒屋咁 過咗七點半 可能要等位啦😅-🍅日式和風蕃茄沙律角切冷蕃茄入口涼浸浸 加日本醬油做dressing 酸酸地鹹鹹地 最啱做開胃前菜-🦪吉列蠔炸物有水準 金黃色炸麵包糠 酥脆可口 油益味拜拜👋 蠔肉肥美 乾爽有嚼勁😉-🔥火炙海鮮丼刺身級海鮮件炙燒之後 保留軟嫩口感 肉厚肥美 燒汁濃稠 一碗珍珠米飯 話咁快就食完-🍥加州卷卷物款式多 我嘅all-time-favourite係加州卷 外層蟹籽脆卜卜 裏面有我鍾意食嘅牛油果🥑

🍅日式和風蕃茄沙律

🦪吉列蠔

🔥火炙海鮮丼

🍥加州卷
🍱火炙左口魚邊松葉蟹肉丼$98實現左口魚自由!暖暖的魚生飯,超厚肉的左口魚,份量極多,滿滿的左口魚,油脂非常豐富,啖啖都係靚魚油,松葉蟹肉份量滿滿,食落係新鮮實身的感覺,食完是滿足幸福的感覺。🍱壽司8貫配細烏冬$118有帶子、鮮蝦、吞拿魚、三文魚、火炙壽司等,每件都係新鮮好食,而且好香油脂,加配熱湯烏冬,烏冬彈牙,而且份量都唔少,係抵食之選。🍱紫芋甘栗餅($25)、唐揚炸雞($28)我地另外加配左2個小食,小食質素都好高,2樣都係新鮮炸起,紫芋甘栗餅的紫蓉香甜,加上粒粒栗子的口感,外脆內軟。唐揚炸雞童叟無欺,2件大大隻,滿滿的肉,外皮炸到脆卜卜,加上點埋BB沙律醬,正呀!

🍱火炙左口魚邊松葉蟹肉丼

🍱壽司8貫配細烏冬

🍱紫芋甘栗餅($25)、唐揚炸雞($28)

• 火炙左口魚邊松葉蟹丼
  • 紫芋甘粟餅
  • 唐揚炸雞
2024-12-06 98 瀏覽
如月丼親民之選嘅王牌$178✨三文魚,牡丹蝦,帆立貝,蟹籽 ,三文魚子,赤身,松葉蟹肉,油甘魚仲有海膽,都係咁嘅價錢勁親民🍶居酒屋梗係要叫串燒啦🍢🍡簡簡單單叫咗六款串燒✨燒活白鱔~肥美的白鱔,油香充滿整個口腔✨月遇見免治雞肉棒~雞肉棒睇得出廚師嘅心機雞肉同軟骨嘅比例非常之好燒汁啱啱好,份量適中,食完都唔會覺得膩✨雞軟骨~正常發揮好好味✨燒牛舌~外層軟腍 內裹煙韌有彈性 油香肉味濃 ✨燒秋葵蝦肉串~有驚喜這款清新健康「串燒」!秋葵清爽,蝦肉彈牙鮮味
如月丼
親民之選嘅王牌$178

🍶居酒屋梗係要叫串燒啦🍢🍡簡簡單單叫咗六款串燒

✨燒活白鱔~肥美的白鱔,油香充滿整個口腔

✨雞軟骨~正常發揮好好味

✨燒牛舌~外層軟腍 內裹煙韌有彈性 油香肉味濃

2024-12-04
  • 如月丼
  • 秋葵蝦肉串
2024-12-04 66 瀏覽
放工出旺角搵嘢食,行過女人街側邊嘅餐廳,發現咗呢間裝修簡潔舒適嘅餐廳,於是入去試下。餐廳主打串燒,另外當然有壽司、剌身、丼飯等等,選擇甚多,兩個人嗌咗以下食物:🍣剌身及壽司類三文魚腩 (3切) $48帆立貝壽司 $20松葉蟹肉壽司$20北寄貝壽司 $18非常新鮮嘅食材,三文魚腩夠肥美,壽司上嘅魚生都好大塊,價錢亦相宜👍🏻🍡串燒類日本廣島蠔 $38牛肉香蔥串 $38牛舌串$38雞翼串$32五花腩串 $28頸肉串 $28翠肉瓜串 $18串燒嘅火喉啱啱好,唔會太乾,咬入好juicy,特別推介豬頸肉、翠肉瓜同牛舌,入味又爽口😋照燒牛肉丼配溫泉蛋飯🍛 $78份量頗大,照燒牛肉非常惹味,薄身夠淋,配埋雜茵真係誠意之作,好快就食完成碗飯😚估唔到呢個價錢會有咁優質嘅居酒屋,仲有9折優惠,地點又方便,下次都要再去👍🏻👍🏻

🍣剌身及壽司

頸肉串 $28
翠肉瓜串 $18

照燒牛肉丼配溫泉蛋飯🍛 $78

2024-11-14
「如月居酒屋」係一間位喺旺角通菜街嘅小店,啲人都叫佢串串燒。呢度嘅食物真係出色,有好多款串燒選擇,例如京蔥燒豬、一口牛、雞軟骨、燒雞肉等等,滿足你對串燒嘅渴望。唔單止咁,仲有啲主打嘅滑蛋跟住豬扒飯同埋牛肉烏冬,味道絕對令你回味無窮。「如月居酒屋」嘅最大特色就係佢嘅性價比高,食物唔單止好味,價錢亦都親民啲,真係好適合啲鍾意串燒嘅朋友黎嘆。而且,呢間餐廳位置都好方便,喺旺角通菜街,交通便利,唔論喺行街定係同朋友食飯,都係一個不錯嘅選擇。如果你想食串燒,又唔想太伤荷包,「如月居酒屋」絕對係一個值得一試嘅地方。唔單止串燒好味,而且價錢實惠,仲可以同朋友一齊享受美食,咁就快啲嚟試下佢哋嘅招牌菜啦!

2024-11-21 183 瀏覽
經過女人街,發現有間居酒屋好有好日本feel。看一看餐牌,價錢很實惠,所以就進去試一試。*價格如有變動,以店家為準。♥️加州卷 $58加州卷一碟有6大件,而且擺盤好精緻,裏面有玉子,蟹柳,牛油果,外面舖滿蟹籽,非常搭配,可口美味。♥️牛肉烏冬 $68烏冬彈牙,牛肉份量多,舖滿整碗,湯底鮮味。♥️魷魚串 $28魷魚燒得好鮮味彈牙。♥️秋葵蝦肉串 $28超喜歡吃秋葵的我,原來秋葵還可以這樣吃,秋葵裏面釀滿蝦肉,一起燒,超級美味。♥️翠肉瓜串 $18燒翠肉瓜一直是我最愛,燒得夠熟又爽口。♥️杏鮑菇串 $18十分大塊,燒得非常爽脆,菇味鮮甜。🍸巨峰葡萄檸檬茶 $18酸酸甜甜,清涼可口,非常解膩。如月居酒屋 @kisaragi_izakaya地址: 旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖#旺角 #旺角美食 #旺角居酒屋 #日本餐廳 #壽司 #日本美食 #香港美食 #香港旅行 #日式居酒屋 #串燒 #香港美食推介
*價格如有變動,以店家為準。

♥️加州卷 $58

♥️牛肉烏冬 $68
烏冬彈牙,牛肉份量多,舖滿整碗,湯底鮮味。

♥️魷魚串 $28
魷魚燒得好鮮味彈牙。

♥️秋葵蝦肉串 $28

♥️翠肉瓜串 $18
燒翠肉瓜一直是我最愛,燒得夠熟又爽口。

♥️杏鮑菇串 $18
十分大塊,燒得非常爽脆,菇味鮮甜。

🍸巨峰葡萄檸檬茶 $18
酸酸甜甜,清涼可口,非常解膩。

如月居酒屋 @kisaragi_izakaya
地址: 旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖

2024-11-20
2024-11-18 92 瀏覽
Fafafoodblog為食花太郎 如月居酒屋 🍴鹽燒三文魚98 蚊🐟三文魚點d酸甜豉油 加d檸檬汁 三文魚個皮香脆 魚肉彈牙🍴豬頸肉2 串56 蚊🐖燒得好爽口彈牙既豬頸肉 🍴松葉蟹肉炒飯 88 蚊🦀松葉蟹好鮮甜 芝麻同魷魚乾連埋日本米炒 食落好有風味 🍴咖哩吉列豬扒飯 78 蚊🍛咖哩汁微辣帶d甜 加左醃菜 吉列豬扒夠哂香脆 正#日本菜 #炒飯 #豬扒 #松葉蟹 #豬頸肉 #三文魚Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#如月居酒屋旺角通菜街59 至61 號德發大廈地下2 號鋪~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角====================
Fafafoodblog為食花太郎 如月居酒屋
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#如月居酒屋
旺角通菜街59 至61 號德發大廈地下2 號鋪
~~~~~~~~~
====================

2024-11-10
2024-11-14 81 瀏覽
🚝旺角地鐵站一出嘅日本舖頭🇯🇵都幾企理,高質而且價錢經濟實惠呢度有唔同款式嘅啤酒同埋梅酒🍺🍒我就飲咗個水果味系列嘅白桃啤酒都幾大杯 而且係充滿天然純正嘅白桃味🍑比起平時嘅啤酒特別啲而且佢仲有其他唔同嘅水果味道 可以一試🧡😃跟就叫叫咗碗飯🍱🥙香蔥吞拿魚蓉丼飯 吞拿魚魚蓉佈滿晒成個碗 口感好豐富而且仲有啲蔥喺上高可以充斥下個味道落少少豉油就已經好香🖤留意返呢度啲飯都已經調咗未所以落少少豉油已足夠上高仲有兩粒大帆立貝!🧡再叫咗三文魚刺身 三大嚿又厚又新鮮嘅三文魚🍡另外叫左一串豚肉大蔥卷嘅燒汁味幾香!🫕嗌返一碗暖笠笠嘅野菌味噌湯暖吓個胃

🚝旺角地鐵站一出嘅日本舖頭🇯🇵
都幾企理,高質而且價錢經濟實惠
呢度有唔同款式嘅啤酒同埋梅酒🍺

而且仲有啲蔥喺上高可以充斥下個味道
落少少豉油就已經好香🖤
留意返呢度啲飯都已經調咗未
所以落少少豉油已足夠

上高仲有兩粒大帆立貝!

🧡再叫咗三文魚刺身 三大嚿又厚又新鮮嘅三文魚

🍡另外叫左一串豚肉大蔥卷嘅