2023-10-18 22 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨AIRSIDE新鮮果汁店 -如菓 · 愛 Amour De Fruit🇭🇰 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 2樓L220號舖 🇭🇰-💗上次來食飯時已經注意到呢間果汁店, 鋪位好大, 有賣新鮮生果, 除咗水果, 仲有買果汁同甜品💓 全部產品每日鮮製好抵買, 最好係有小bar枱俾人坐喺度食, 仲有落地大玻璃望吓夜景-🍧如菓愛心脆果杯 - 火紅菲菲 $58💯個底係紅火龍果smoothie, 加一層薄薄地甜甜地既cream, 再有粟米片同朱古力脆波同新鮮紅肉火龍果💯打卡一流又超足料, 快lunch好選擇-🍎12星座果汁 - 巨蟹座神石榴紅菜頭蘋果 $32✨12星座都有唔同鮮果配搭, 各有功效, 雖然我唔需要降血壓, 但呢款最啱口味😍✨石榴甜甜地仲去左核, 紅菜頭同蘋果飲落更 refreshing -🍅新鮮水果杯 $25💯想一次過食唔同種類生果就可以買水果杯, 綜合左鋪頭賣既時令水果, 蜜瓜超級甜🤤-🥭 楊枝金露 輕量裝 $28✨ homemade楊枝甘露超足料, 大大粒芒果又甜又冇根, 再加上飽滿西柚絲同西米, 整體都唔會太甜好味-🍉 1升水果汁 $48💯捉緊夏天尾巴飲返樽西瓜
👧🏻😋👅🍽✨
AIRSIDE新鮮果汁店
如菓 · 愛 Amour De Fruit

🍧
如菓愛心脆果杯 - 火紅菲菲 $58
💯打卡一流又超足料, 快lunch好選擇
🍎
12星座果汁 - 巨蟹座神石榴紅菜頭蘋果 $32

🍅
新鮮水果杯 $25
🥭
楊枝金露 輕量裝 $28

🍉
1升水果汁 $48
💯捉緊夏天尾巴飲返樽西瓜汁, 變咗果汁都飲得出佢起晒沙, 超級甜
2023-10-18 34 瀏覽
今日行啟德新開商場AIRSIDE,由稅務大樓的天橋穿入便是商場二樓,門口有間賣水果和果汁的店鋪,有很多顧客選購水果和排隊買飲品。店的一角有一排座位,居高臨下望住出面天橋和車輛,於是我和朋友也湊熱鬧買了水果甜品和果汁坐下享用。這店的產品全部用新鮮水果製作,絕不加糖,健康又好味,而且價錢不貴,於是臨走時還外買多支大果汁回家。🍹12星座果汁 $3212款混合果汁,真讓人有選擇困難。我想飲♍️處女座(檸檬芒果雪梨),可是♋️巨蟹座(神石榴紅菜頭蘋果)又好吸引,最後最後揀了♑️摩羯座(藍莓紅火龍果雪梨),因為紫色好靚,而且我也是摩羯座的呢。新鮮即叫即做的果汁,完全無添加糖份也特別清甜。🍹如菓愛心脆果杯 $58-$68有金黃茫茫(芒果)、火紅菲菲(火龍果)和甜甜蜜蜜(蜜瓜)3種選擇。脆果杯層次分明,最頂層是大大粒新鮮生果;中間是忌廉椰奶粟米片和可可脆球;底層就是新鮮果汁。🍹楊枝甘露分碗裝$28和支裝$38兩種,全是店家自家製作,非常足料,芒果、柚子和西米夠多又夠平均,味道清甜,口感濃稠,好好飲。🍹新鮮水果杯 $25有5-6款時令水果,鮮甜多汁。🍹 1公升果汁 $48超大支西瓜汁,同樣是新鮮即榨。外賣回家

🍹12星座果汁 $32

🍹如菓愛心脆果杯 $58-$68

🍹楊枝甘露

🍹新鮮水果杯 $25
有5-6款時令水果,鮮甜多汁。

🍹 1公升果汁 $48
超大支西瓜汁,同樣是新鮮即榨。外賣回家雪凍飲,涼透心。

除了以上5款產品,這店還有奶昔系列、益力多系列,傳統果汁店的五青汁、紅寶石等都有供應,還有時令水果和適合送禮的多款水果禮盒,可說非常全面。
外賣自取
2023-10-17 11 瀏覽
果汁除左好飲仲好有營養!!🐸🐸行過Airside 一定會飲返杯 如菓.愛 @ 果汁🍈1升水果汁 哈蜜瓜汁即渣超甜哈蜜瓜汁無加水加糖都超好飲🥭自家製足料楊枝金露啖啖芒果香甜濃郁仲有陣陣奶香仲有柚子,西米等每一啖都非常足料🍉新鮮水果杯 芒果,菠蘿,西瓜,香印提子等💜12星座果汁 魔羯座 藍莓,紅火龍果,雪梨汁非常夾既配搭🍧如菓愛心脆果杯 金黃茫茫餐廳招牌產品由芒果粒,cream,粟米片,朱古力脆脆等製成下面係芒果汁黎㗎~
果汁除左好飲

仲有陣陣奶香
仲有柚子,西米等
每一啖都非常足料

🍉新鮮水果杯
芒果,菠蘿,西瓜,香印提子等

💜12星座果汁 魔羯座
藍莓,紅火龍果,雪梨汁
非常夾既配搭

🍧如菓愛心脆果杯 金黃茫茫
餐廳招牌產品
由芒果粒,cream,粟米片,朱古力脆脆等製成
下面係芒果汁黎㗎~
2023-10-17 329 瀏覽
啟德站樓上開咗個新商場,今日行街時候見到有間生果店入面有新鮮果汁賣~ 平時啲果汁店都淨係會賣果汁,呢家仲有自家製楊枝甘露,新鮮水果杯同脆脆甜品杯賣,每日新鮮即製,款式多樣~自家製足料楊枝金露 楊枝金露真係好足料,好多芒果肉同西米,口感超濃厚~ 每一啖都充滿芒果香,用咗新鮮芒果整唔會死甜~ 呢個價錢真係真心抵~12星座果汁:射手座 有12款組合可以選擇,對應12星座,我揀咗射手座羽衣甘藍甘筍蘋果~羽衣甘藍係蔬菜之王,可以抗氧化,促進腸道蠕動~ 加咗甘筍同蘋果好清甜,健康有益,完全冇添加糖分~如菓愛心脆果杯:甜甜蜜蜜有三款可以選擇,我揀咗蜜瓜~ 底下係清甜嘅蜜瓜汁,上面有好多蜜瓜,中間加咗粟米脆片同可可波波脆,增加香脆口感~新鮮水果杯 有多款新鮮水果,包括西瓜,香橙,蜜瓜,提子,火龍果,梨等等… 啱晒我呢啲懶人,又想食多幾款生果又懶得切同買,一至兩個人食啱啱好,又唔怕食唔晒浪費~西瓜汁 今日做緊半價優惠,呢個價錢1公升抵飲,新鮮西瓜汁,完全冇加水加糖~

12星座果汁:射手座

如菓愛心脆果杯:甜甜蜜蜜

新鮮水果杯

西瓜汁

自家製足料楊枝金露
✨近排注重健康, 每日食多種顏色蔬菜水果🌈啟德Airside 2樓有間專賣水果的店舖🍎🍐🍊🫐🍓✅除咗原個新鮮水果, 仲有鮮榨果汁, 水果杯等🔆每日鮮製|💯鮮果製成|❌不含糖水當中最吸引我嘅喺12星座果汁🌌12個星座, 12種顏色, 12款果汁❣️全部都新鮮蔬果製造, 12款配搭各有功效🙌🏻😽好啱買俾身邊的星座朋友, 送禮自用都好靚😍~☑️店內有少量窗邊吧枱可供飲食~🔸1公升水果汁 $48/支 7/10🛎️鮮榨果汁, 現點現榨, 製作需時🕑當日都有好多人買西瓜汁🍉😙十分消暑~🔸自家製足料楊枝金露 $38/支裝 7/10真係好足料🫨超多西米, 柚子, 芒果🥭😋🔸新鮮水果杯 $25/杯 7/105-6款時令水果✔️白肉火龍果, 紅肉火龍果, 青提, 蘋果🍎, 橙🍊, 西瓜🍉🔸12星座果汁 $38 7/10本身想要射手座♐️, 可惜羽衣甘藍冇貨🥺唯有轉另一星座水瓶座♒️: 藍莓甘筍蘋果🫐🥕🍎🧡顏色呈橙色, 飲落清甜蘋果同甘筍味較出🔸如菓愛心脆果杯 $58 7/10 3️⃣款口味:芒果🥭|紅肉火龍果🟥|蜜瓜🍈頂層放上火龍果粒🟥中層有鮮忌廉+早餐穀物片🥣(粟米片&美祿可可球)底層係鮮榨火龍果汁🥤🥰火龍果
✨近排注重健康, 每日食多種顏色蔬菜水果🌈
啟德Airside 2樓有間專賣水果的店舖🍎🍐🍊🫐🍓
✅除咗原個新鮮水果, 仲有鮮榨果汁, 水果杯等
🔆每日鮮製|💯鮮果製成|❌不含糖水

當中最吸引我嘅喺12星座果汁🌌
12個星座, 12種顏色, 12款果汁❣️
全部都新鮮蔬果製造, 12款配搭各有功效🙌🏻
😽好啱買俾身邊的星座朋友, 送禮自用都好靚😍~

☑️店內有少量窗邊吧枱可供飲食~

🔸1公升水果汁 $48/支 7/10
🛎️鮮榨果汁, 現點現榨, 製作需時🕑
當日都有好多人買西瓜汁🍉
😙十分消暑~

🔸自家製足料楊枝金露 $38/支裝 7/10
真係好足料🫨
超多西米, 柚子, 芒果🥭😋

🔸新鮮水果杯 $25/杯 7/10
5-6款時令水果

🔸12星座果汁 $38 7/10
本身想要射手座♐️, 可惜羽衣甘藍冇貨🥺
唯有轉另一星座
水瓶座♒️: 藍莓甘筍蘋果🫐🥕🍎
🧡顏色呈橙色, 飲落清甜
蘋果同甘筍味較出

🔸如菓愛心脆果杯 $58 7/10
3️⃣款口味:芒果🥭|紅肉火龍果🟥|蜜瓜🍈

頂層放上火龍果粒🟥
中層有鮮忌廉+早餐穀物片🥣
(粟米片&美祿可可球)

底層係鮮榨火龍果汁🥤
🥰火龍果好鮮甜,
🤔不過覺得中層的忌廉同早餐穀物片好似有點兒不搭🤣🙈
2023-10-14 34 瀏覽
同屋企人去咗行啟德新商場行到攰攰地就入咗呢間主打生果嘅舖頭舖頭好大寬敞就算多人都唔會迫有好多款果汁選擇今日試咗佢幾款主打嘅番石榴益力多益力多平時就飲得多估唔到同番石榴混和一齊有幾清新番石榴微甜配上益力多嘅酸鮮榨西瓜汁好浮誇嘅鮮榨果汁今日係西瓜汁一共有1公升用個桶裝住可以同屋企人share西瓜汁好清甜新鮮水果杯仲有好抵食嘅水果杯一杯入邊有好多款包括香印提子、橙、哈密瓜、梨同西瓜每款都好甜唔會酸甜甜蜜蜜最有驚喜嘅一款甜品最頂係蜜瓜同埋cream中層係可可脆片同可可粒最低係蜜瓜汁一次過試晒三種唔同嘅口感份量都好多可以share嚟食12星座果汁——白羊座(白火龍果香蕉雪梨)呢個係創作型嘅果汁香蕉味好出,但亦都飲得出雪梨同火龍果味道
同屋企人去咗行啟德新商場

用個桶裝住可以同屋企人share
西瓜汁好清甜

新鮮水果杯
仲有好抵食嘅水果杯
一杯入邊有好多款包括香印提子、橙、哈密瓜、梨同西瓜
每款都好甜唔會酸

甜甜蜜蜜
最有驚喜嘅一款甜品
最頂係蜜瓜同埋cream
中層係可可脆片同可可粒
最低係蜜瓜汁
一次過試晒三種唔同嘅口感
份量都好多可以share嚟食

12星座果汁——白羊座(白火龍果香蕉雪梨)
呢個係創作型嘅果汁
香蕉味好出,但亦都飲得出雪梨同火龍果味道

下午茶
2023-10-12 51 瀏覽
啟德新商場airside終於都開啦,今日特地嚟朝聖一下,商場好多人好熱鬧😍我哋行得攰攰地又口渴,見到商場有間店名好得意叫「如菓愛」賣生果同新鮮果汁,決定買黎試下😊店舖有個corner位,我哋一行幾人買左幾杯😋坐係度chill住飲🥳火紅菲菲:呢杯超超超好飲又好食,紅肉火龍果超鮮甜,中間有啲粟米脆片,朱古力脆球同忌廉,最底係火龍果汁,層次超豐富,啲杯好值得買😚白羊座(白火龍果香蕉雪梨):呢個12星座嘅果汁好特別,幾款生果榨汁原來咁match😎楊枝甘露:甘酸甜味道齊全😋夠哂清新,入面嘅芒果鮮香滑嫩,奶香味亦剛好,加埋西米有咬口,好不錯👍🏻1公升西瓜汁:一飲就知道新鮮即搾西瓜汁😊清甜可口😋生果杯:時令生果,有紅肉火龍果,提子橙,桃,蜜瓜,西瓜,火龍果😍款款都有啲,正!

1公升西瓜汁:一飲就知道新鮮即搾西瓜汁😊清甜可口😋

2023-10-10
下午茶
如果有得揀,我想飲一杯唔落糖水嘅飲品位於AIRSIDE 如菓.愛 果汁店佢堅持用鮮果製成飲品,更唔加糖水我發現我最近飲食唔太健康因飲得太多好甜嘅飲品(加糖甜咖啡同甜果茶)如果每日都食得太多糖,係好容易令皮膚老化同“增肥”,我平日煮飯都落好少糖(已改用蔗糖)而我一向都好鍾意飲果汁,但又嫌屋企榨果汁好麻煩,我認為都係外出歎住靚景飲住果汁🥤🍹,好好享受一下😎。我手上嗰杯芒果飲品,係如「❤️菓愛心脆果杯 」叫“金黃茫茫”$68 完全滿足芒果控嘅我,面嘅大粒芒果肉好鮮甜,一啲都唔酸!溝入少少甜嘅鮮椰奶,總比落糖水好😌仲要係好花心思嘅手搖飲品,唔係用機搖底部仲有麥皮,好脆口!我一直相信星座,一定要試下 #12星座果汁用了新鮮蔬果製作完成我呢杯 #摩羯座 嘅 藍莓紅火龍果雪梨魔羯座嘅性格係誠實穩重、堅毅、追求完美用 #排毒 紅肉火龍果 最貼切,低熱量富含纖維能減肥又利便,味道是甜中帶有少許草青味,簡單又帶點獨特的味道。令我好想試下我下一次天秤座係乜味道😌🍉🍊🍓🍋🍐🍈🍇另外我又想買大支裝果汁返屋企好好享受我就買咗1升水果汁(西瓜汁)同埋仔仔放學飲嘅自家製足料楊枝金露同佢下午茶食嘅新鮮水果杯多食水果同飲果
如果有得揀,我想飲一杯唔落糖水嘅飲品

位於AIRSIDE 如菓.愛 果汁店
佢堅持用鮮果製成飲品,更唔加糖水
我發現我最近飲食唔太健康

因飲得太多好甜嘅飲品(加糖甜咖啡同甜果茶)

溝入少少甜嘅鮮椰奶,總比落糖水好😌
仲要係好花心思嘅手搖飲品,唔係用機搖
底部仲有麥皮,好脆口!

我一直相信星座,一定要試下 #12星座果汁
用了新鮮蔬果製作完成
我呢杯 #摩羯座 嘅 藍莓紅火龍果雪梨
魔羯座嘅性格係誠實穩重、堅毅、追求完美
令我好想試下我下一次天秤座係乜味道😌
🍉🍊🍓🍋🍐🍈🍇
另外我又想買大支裝果汁返屋企好好享受
我就買咗1升水果汁(西瓜汁)

同埋仔仔放學飲嘅自家製足料楊枝金露
同佢下午茶食嘅新鮮水果杯
多食水果同飲果汁,有益又健康!

佢除咗果汁飲品外,仲有時令水果、大吟釀「 上善如水 」同水果禮盒,送禮就最啱啦!

如菓.愛 📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 2樓L220號舖水果控🍉不能錯過呢間係airside 新開水果店🥭除左有新鮮生果、送禮禮盒🎁更有新鮮現榨飲品和甜品🫰🏻每日用鮮果🍓🍎新鮮製造💯不加糖水健康又美味✅性價比超高即場買左個新鮮水果杯食下🤝🫰🏻有多款時令水果🥝多汁又鮮甜🥭🍓🍎見到仲有個12星座果汁🍹~有12款口味嫁好特別啊😄每款都用新鮮蔬果製作各有功效我就揀咗巨蟹座♋️ 係神石榴紅菜頭蘋果💯鮮榨果汁~睇住店員即叫即製🫶🏻🩷同行友人叫左如菓愛心脆果杯 揀咗火紅菲菲~用上紅肉火龍果同忌廉製成又靚又好味😄最尾仲買左1升水果汁🧃返屋企🌟店內有小量吧枱位置🌟🫶🏻可以堂食好貼心#啟德美食 #香港手搖 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #啟德探店 #手搖飲品 #香港好去處 #啟德推薦飲品
如菓.愛
📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 2樓L220號舖

水果控🍉不能錯過

呢間係airside 新開水果店🥭
除左有新鮮生果、送禮禮盒🎁

更有新鮮現榨飲品和甜品🫰🏻

揀咗火紅菲菲~用上紅肉火龍果同忌廉製成
又靚又好味😄最尾仲買左1升水果汁🧃返屋企

🌟店內有小量吧枱位置🌟🫶🏻可以堂食好貼心

2023-10-08 42 瀏覽
值得一提的是1升水果汁。這款飲品給我留下了深刻的印象。它以新鮮的水果為基礎,口感濃郁,充滿了天然的甜味。每一口都帶來了豐富的果香,讓人感到清新愉悅。而且,這個份量真的很大,非常適合與朋友一起分享接著,我選擇了12星座果汁。這款果汁有多種口味可供選擇,而我選擇了我自己的星座對應的口味。這款果汁不僅在味道上令人驚艷,而且在外觀上也很迷人。它以不同的顏色和層次疊加而成,讓人愛不釋手。每一口都帶來了獨特的口感和風味,讓我感覺與自己的星座更加連結。最後,我品嚐了如菓愛心脆果杯。這是一杯以愛心形狀的巧克力杯子裝飾,內部填滿了各種脆果和巧克力。這款甜點不僅美觀,而且口味出眾。脆果的酥脆和巧克力的濃郁相互融合,帶來了一種令人上癮的享受。每一口都讓我感到快樂和滿足。

2023-10-02 75 瀏覽
萬眾期待既啟德新商場AIRSIDE,今日終於可嚟大開眼界😎事實真係比其他商場吸引,亦為新蒲崗添加新氣今日太多人,間間餐廳都都係人龍,正餐食唔到,好彩比我遇上如菓.愛 💖,之前都有食過,佢好彩有位坐,本諗住食水果杯及楊枝甘露就算,點知佢既芒果脆脆杯都好吸引,人人都叫,我當然唔執輸啦🤓水果杯非常岩我,有麒麟果、紅火龍果、香印提子、甜橙、西瓜、密瓜、金奇異果等等,如果食完岩口甜仲可即時在店入配買👍🏻🥭68蚊大大杯芒果脆脆杯,用既係泰國直送芒果,非常香甜,中間脆脆係粟米片及可可脆粒,底層係芒果汁,一杯有三層口感,亦好飽肚🉐🉐🉐🥭足料楊枝甘露真係超超超濃厚,每啖都食到芒果、西柚、西米,38蚊超值👍🏻
萬眾期待既啟德新商場AIRSIDE,今日終於可嚟大開眼界😎
事實真係比其他商場吸引,亦為新蒲崗添加新氣

• 芒果脆脆杯
  • 楊枝甘露