2020-07-17 78 瀏覽
兩人叫左個雙重芝士雞蛋仔,香蕉朱古力雞蛋仔,同埋兩杯野飲,港式奶茶同埋柚子冰😋😋😋😋同以前既媽咪雞蛋仔好吾同,佢外面吾同到我差啲認吾到佢!勁靚😍😍完全可以用黎打卡!佢既包裝都吾同左,用左一個袋黎裝,好好用 吾洗我成個手拎住又吾會整到個雞蛋仔變形😘一隻手就可以拎哂啲野👏🏻👏🏻👏🏻買多幾個都得!我個人中意香蕉朱古力多啲,另外雙重芝士就係朋友鍾意多啲❤️❤️香蕉朱古力係香甜嘅,同雞蛋仔個本體好夾!!雙重芝士呢就係好香濃芝士甘☺️雖然唔係流心但係都好重味😌奶茶就完全係舊式嘅奶茶味道好滑🎈柚子冰有好多柚子係入面,吾會淨係冰!好足料👍🏻

買多幾個都得!

香蕉朱古力係香甜嘅,同雞蛋仔個本體好夾!!
雙重芝士呢就係好香濃芝士甘☺️雖然唔係流心但係都好重味😌

奶茶就完全係舊式嘅奶茶味道好滑🎈
柚子冰有好多柚子係入面,吾會淨係冰!好足料👍🏻
2020-07-13 48 瀏覽
食完嘢咁啱經過見到有雞蛋仔食,即刻叫個先,睇餐牌諗住叫牛油果朱古力🥑,但店員話要7月先返貨(出post時已係7月😂)🙈再揀揀,最後叫咗👇🏻·🐣朱古力香蕉雞蛋仔 $32即叫即整,拎上手熱辣辣,求其影咗幾張相就即刻食啦🤗真係粒粒都食到朱古力粒同埋香蕉蓉呀,好正🤩雞蛋仔本身都做到半空心,有蛋香味,好味🤤🥳下次有機會試牛油果味嘅😎·後記:媽咪雞蛋仔轉咗logo同包裝都唔知添,不過呢,你個門面嘅射燈太太太光啦,燦到人隻眼好痛😂😂😂光污染...🙊🌏
🐣朱古力香蕉雞蛋仔 $32
2020-07-04 74 瀏覽
仔仔至愛嘅‘媽咪雞蛋仔’原來搬左新舖喇🥰🥰👏🏻👏🏻上次白行咗一趟,佢好失望!終於等到新店搬遷開張!我哋叫咗個期間限定嘅「檸檬🍋芝士雞蛋仔」仔仔平時係食開佢芝士味,但原來加咗檸檬味係好清新,又唔會膩!而媽媽我當然㨂咗我喜愛嘅「伯爵茶」味道啦!有淡淡嘅伯爵茶味,食到我地舔舔脷😋仍然保持到佢哋脆卜卜嘅外皮,裡面係軟軟熟!咁熱我地2個頂唔順叫左凍飲1️⃣特濃朱古力🍫沙冰、奶茶控媽媽叫左2️⃣奶茶沙冰🥤🥤咁熱嘅天氣唔叫番啲沙冰涼一涼,真係會火燒心架🤣🤣個新包裝我好buy,手捥袋型,方便拎又keep住雞蛋仔個脆度!唔錯啊!留意,搬左去船澳街呀!📍紅磡船澳街99號黃埔新邨地下1A15舖
仔仔至愛嘅‘媽咪雞蛋仔’原來搬左新舖喇🥰🥰👏🏻👏🏻

上次白行咗一趟,佢好失望!終於等到新店搬遷開張!

留意,搬左去船澳街呀!
📍紅磡船澳街99號黃埔新邨地下1A15舖
2020-07-03 69 瀏覽
擒日好朋友放假👭,一齊出黃埔行街街,晏就四點幾大家都有啲口痕,但又唔想食太多野,怕再晏少少食唔落晚飯,最後我哋去到附近新開嘅「媽咪雞蛋仔」。店舖門面雖小(只提供外賣),但又估唔到有咁多款雞蛋仔、格仔餅 和 飲品可以選擇。🍋法式檸檬芝士雞蛋仔🧀 $35之前都有試過其他地方的純芝士餡雞蛋仔,但個人略嚴膩了一點,所以今次就叫左呢款係水牛芝士配上鮮檸檬汁煮成的檸檬餡,感覺比較清新、開胃,唔怕滯。🧂 鹽燒紫菜粟米雞蛋仔🌽 $32呢款係零罪惡感嘅小吃, 鹽燒紫菜小小鹹,加咗粟米粒感覺即時健康咗,差不多每一口雞蛋仔都咬到有粟米粒,口感唔錯。🥤凍港式奶茶$20試左兩款新餡料嘅雞蛋仔,覺得要叫返樣傳統野,果然係港式奶茶,茶味濃,有茶餐廳水準。🧃凍鮮榨檸檬汁 $20呢個係朋友order嘅,不過都飲左幾淡試下,原本怕會太酸,估唔到係甜甜地,只有少少酸味,飲完有解膩感。鐘意佢地嘅凍飲不加冰🧊,所以就算外賣返到屋企飲都好夠味,飲唔晒放入雪櫃,隔左一個鐘頭再飲,味道依然不變。

🍋法式檸檬芝士雞蛋仔🧀 $35

🧂 鹽燒紫菜粟米雞蛋仔🌽 $32