2023-02-24 100 瀏覽
每次去食串燒店多數都係食肉類為主,因為海鮮多數都係偏貴的。但係呢一間嘅海鮮竟然係比起肉類好似仲抵少少🤏🏻海鮮雖然唔係十分新鮮但係佢嘅調味係好好食的,特別有蒜頭喺上面嘅都係用新鮮的蒜蓉並不是用李錦記罐裝蒜蓉。對我來講呢一個係10分大加分!
2023-02-24 76 瀏覽
入到串燒店睇餐牌嘅時候竟然見到有三重芝士撈麵,身為芝士愛好者的我當然機不可失叫咗啦😚😚芝士撈麵真係有三種芝士,最上層嘅芝士仲要有燒過的☺️令到成個麵更加香!雖然一個人食晒有少少滯但係食完好滿足。另外仲叫咗少少串燒,但係我都係覺得撈麵係最好食的!

2023-02-20 88 瀏覽
同幾個朋友去食串燒 夜晚七點入去都有啲空位 唔使特別訂位落單唔夠5分鐘已經陸續上菜快到嚇親 通常串燒都要多啲時間雖然咁快上菜 但係全部都係熱嘅應該都冇整定嘅問題都幾好食 價錢合理
同幾個朋友去食串燒
夜晚七點入去都有啲空位 唔使特別訂位
落單唔夠5分鐘已經陸續上菜
快到嚇親 通常串燒都要多啲時間
雖然咁快上菜 但係全部都係熱嘅
應該都冇整定嘅問題
都幾好食 價錢合理
2023-02-20 91 瀏覽
一行4人夜晚10點零鐘見有甘多好評就去試下!點知中哂伏!野食難食都不突止!燒烤唔洗燒係咩玩法!落完單唔洗2分鐘已經開始上野食!好似同你玩食得快定佢上得快甘!全部所謂嘅燒烤都唔係燒嘅感覺!好似一早整定係到等你落單再丁返暖甘!價錢又唔係平!真係非常垃圾!一定唔會再去

2023-02-09 97 瀏覽
🔅安安燒🔅旺角🔅串燒🔅好耐冇食過呢一間串燒店,係由安安集團,即係火鍋撚同系列集團經營,之前一直喺旺角都好鍾意深宵去幫襯!但今次呢一個食評將會係一個諫言,因為覺得食物水準跌咗,真係好可惜呀🥺最主要係食物準備方面落多咗調味,亦都品嚐到食物質素爭咁啲,菜式嘅款式同埋創意依然十足,所以鍾意食串燒嘅朋友仔都係唔可以錯過嘅~😄 黑松露墨魚餅有黑松露同墨魚膠打成嘅煎餅!味道十足,好香嘅黑松露,個膠亦打得好Q膠~😄 沙茶金菇煲個煲仔滾住咁煮真係好有feel,雖然金菇就唔值錢😂但個feel值錢!😄 美國牛小排牛肉嘅生熟程度控制得唔錯, 亦都好重牛味!😄 花枝丸同年糕不過不失,都燒得好香脆,內裏軟熟🤨 蒜香燒白鱔如果有留意我食評嘅朋友,就會知道我幾鍾意食鱔,幾乎每次去串燒店都係必叫~但今次真係令我好失望,我第一次食燒鱔係醃咗燒烤汁,感覺因為鱔魚唔新鮮先至咁處理,超級失望😭🤨 蒜蓉惹味生燒茄子喺呢一度嘅招牌菜,當然都係食串燒必叫!可能係因為生燒嘅關係,我自己就覺得佢燒焦咗嘅情況比較嚴重,令到茄子有燒焦味同苦澀味,蒜香都係好好食同重手,嚴格嚟講都遮蓋到,但係我自己就食得比較辛苦🤨 燒牛舌隨着其他食店upgra
🔅安安燒🔅旺角🔅串燒🔅

😄 黑松露墨魚餅

😄 沙茶金菇煲

😄 美國牛小排
牛肉嘅生熟程度控制得唔錯, 亦都好重牛味!

😄 花枝丸同年糕
不過不失,都燒得好香脆,內裏軟熟

🤨 蒜香燒白鱔

🤨 蒜蓉惹味生燒茄子

🤨 燒牛舌
隨着其他食店upgrade食材,食牛舌竟然食到茶餐廳嗰隻比較冧身,冇彈性嘅牛舌,係有啲失望😔

🤨 惹味鰻魚汁秘製三重芝士撈丁
呢個都係佢嘅招牌菜,三重芝士撈丁的確好吸引,既有芝士醬又有少少藍芝士吊味,作為飽肚之選,係非常滿足!但我會落個註腳係因為個鰻魚汁唔得,其實好似佢個撈丁再加額外調味醬,即刻令佢變成街邊小食咁款🥲

總括而言,佢係比較平民嘅街頭串燒店,其實如果好好控制期望佢唔係咁差,不過隨着年紀增長quota減少🤣,希望同身邊嘅好朋友食到更加高質嘅黃店,所以希望串燒店好好加油!!!

串燒店氣氛無得輸架🥹

安安燒 (染布房街)
網上訂座即賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS0zlz0G0~uZ5MGAA
地址: 旺角染布房街6號地舖
電話: 26172220
=====================
#串燒 #港式串燒 #安安燒 #黃店 #旺角黃店 #黃店地圖 #旺角美食 #啤酒 #生燒茄子 #蒜蓉茄子 #三重芝士撈丁
本人是串燒愛好者,平時搭車經過,想試呢間好耐了,今次終於有機會。環境非常逼窄,串燒是飲杯酒慢慢嘆吹下水才對,但呢間限食時間個半小時食物味道屬中間偏下,那些招牌菜如年糕同餈飯,唔好意思,真係覺得非常普通。其他串燒亦不夠惹味。辣度只有小辣或唔辣選擇,要知道後加辣粉唔等於做到燒時大辣的惹味。$25墨魚丸串,圖片有五粒,黎到原來每粒切一半,即一串得2.5粒,真係佢先做得出。$404條多春魚,好味都值呀,最慘係無味。煲仔蠔仔$58得四小粒,會唔會過份左d? 廚師腸一條$12,我買開一包$廿幾蚊12條。Anyway,兩個人食唔多飽,埋單$658。坐咁耐,呢個價錢,一杯水都無。只此一次啦。注:門口餐牌無價錢,要入到去開埋QR code先睇到。我特意screen cap了,方便大家睇完再決定去唔去

[IMG.5]
[IMG.6]
[IMG.7]
[IMG.8]
[IMG.9]
[IMG.10]
[IMG.11]
2023-02-07 58 瀏覽
眾所周知旺角黑布街附近有好多隱世美食,其實呢間係幾年前住旺角已經不時過嚟食。今日難得喺旺角附近收工,夜晚其他舖頭收晒。呢個就係一個好選擇🤭安安燒距離地鐵站有一段距離,但係一班朋友行吓5分鐘就去到。佢嘅優點係營業時間去到凌晨四點😊岩收工黎食價錢方便佢一向都唔最平,不過不失。比較推薦嘅係佢既海鮮,舖頭標榜每日新鮮運到,我哋都試咗幾款👍🏻送到上枱嘅時候啲油仲係滾既。總括嚟講,呢間適合一班朋友過嚟食,唔怕油煙味嘅話可以坐喺路邊位置更加有風味👍🏻
價錢方便佢一向都唔最平,不過不失。
又去旺角揾好野食啦🤗,今次想食串燒就揾左呢間位於旺角染布房街嘅安安燒,落單用qr code落,圖文茂並好方便,上菜亦幾快!🧡燒蟶子皇$45燒蟶子大大隻,加上大量蒜蓉同醬汁,更加鮮味!💛白汁芝士煙肉碎烤大蘑菇$32大蘑菇加上滿滿的白汁芝士煙肉碎,呢個配搭超夾的,而且大蘑菇仲好多汁😋🧡蒜蓉燒扇貝(4隻)$60賣相好吸引,燒扇貝大大隻又鮮甜,配上蒜蓉燒更正呀😊!💛正正麻吉年糕燒$22一串有三件,麻吉年糕煙煙韌韌真係幾正🧡燒芝士餈飯$35第一次食燒餈飯,餈飯微微燒香更香口,入面包滿肉鬆,面頭加上芝士,又邪惡又飽肚💛燒甜美菠蘿$25每次食串燒都必點🍍燒菠蘿,菠蘿燒過後仲更香甜多汁呢😆!🧡日式煉奶燒麻糬 $29麻糬我至愛,外脆內煙韌,仲上點埋煉奶同花生一齊食就更好味!
又去旺角揾好野食啦🤗,
今次想食串燒就揾左呢間位於
旺角染布房街嘅安安燒,落單用qr code落,
圖文茂並好方便,上菜亦幾快!

🧡燒蟶子皇$45
燒蟶子大大隻,加上大量蒜蓉同醬汁,
更加鮮味!

💛白汁芝士煙肉碎烤大蘑菇$32
大蘑菇加上滿滿的白汁芝士煙肉碎,
呢個配搭超夾的,而且大蘑菇仲好多汁😋

🧡蒜蓉燒扇貝(4隻)$60
賣相好吸引,燒扇貝大大隻又鮮甜,
配上蒜蓉燒更正呀😊!

💛正正麻吉年糕燒$22
一串有三件,麻吉年糕煙煙韌韌真係幾正

🧡燒芝士餈飯$35
第一次食燒餈飯,餈飯微微燒香更香口,
入面包滿肉鬆,面頭加上芝士,又邪惡又飽肚

💛燒甜美菠蘿$25
每次食串燒都必點🍍燒菠蘿,
菠蘿燒過後仲更香甜多汁呢😆!

🧡日式煉奶燒麻糬 $29
麻糬我至愛,外脆內煙韌,
仲上點埋煉奶同花生一齊食就更好味!
2023-01-17 66 瀏覽
呢間喺染布房街嘅串燒店,平時經過見到都好多人,今次黎試吓發覺質素真係唔錯🌝美國牛小排 $67牛小排燒得岩岩好,帶粉紅色,食落肉質好嫩😋🌝蒜蓉燒扇貝(4隻)$60呢個價錢幾抵食,扇貝唔係好大粒但幾厚肉🌖燒雞軟骨串(2串) $32外層燒得好焦脆,加埋調味辣辣哋咁好惹味🌝薑蔥煲仔廣島蠔 $58蠔好嫩滑同脹卜卜,一啲都唔腥,仲索晒啲薑蔥味好正🌝燒翠玉瓜 $22冇奇怪苦味,好juicy!🌝甜蜜脆脆糖燒菠蘿 $29外面燒得脆脆,咬開入面甜甜又多汁,正!

呢間喺染布房街嘅串燒店,
平時經過見到都好多人,
今次黎試吓發覺質素真係唔錯

🌝美國牛小排 $67
牛小排燒得岩岩好,
帶粉紅色,食落肉質好嫩😋

🌝蒜蓉燒扇貝(4隻)$60
呢個價錢幾抵食,
扇貝唔係好大粒但幾厚肉

🌖燒雞軟骨串(2串) $32
外層燒得好焦脆,
加埋調味辣辣哋咁好惹味

🌝薑蔥煲仔廣島蠔 $58
蠔好嫩滑同脹卜卜,
一啲都唔腥,仲索晒啲薑蔥味好正

🌝燒翠玉瓜 $22
冇奇怪苦味,好juicy!

🌝甜蜜脆脆糖燒菠蘿 $29
外面燒得脆脆,
咬開入面甜甜又多汁,正!
今日事呢間串燒小店,好似都幾出名😲 好多人食 店鋪環境唔大 座位都迫迫地 不過好有氣氛✨ 尤其係冬天食 有帳幕圍住餐廳係用QR code自助落單📱 好方便👍🏻 我就點咗燒法式羊架、美國牛小排、安格斯肉眼牛柳串、極品烤餃子釀雞翼、蒜蓉燒扇貝、燒翠肉瓜、燒墨魚丸、燒餈飯、雞肉軟骨棒 👉🏻蒜蓉燒扇貝 蒜蓉好好食😋好香好惹味 平時出去食我都會挑晒啲蒜蓉出嚟 扇貝都新鮮 無沙推薦蒜蓉類的菜式🌟👉🏻燒餈飯 都好味 即叫即燒 熱辣辣🔥表面燒得焦焦地啱啱好👉🏻肉類~牛肉好有口感 醃料可以醃得重味d~

推薦蒜蓉類的菜式🌟

👉🏻燒餈飯 都好味 即叫即燒 熱辣辣🔥表面燒得焦焦地啱啱好

👉🏻肉類~牛肉好有口感 醃料可以醃得重味d~
用餐優惠
試食活動
2023-01-07 50 瀏覽
呢度環境比較麻甩🤣 但成日都好多人好有人氣~ 主打港式串燒 我哋嗌咗好幾款而以下幾款係我地幾推薦嘅~水菓牛肋條 $68牛肋條賣相已經非常精緻 切開就係粉紅色嘅牛肉並富有均勻油脂 入口機乎即化 好軟身好juicy 調味都好好👍🏻 燒朱古力香蕉 $25其實係香蕉切半後 面頭加上砂糖燒成焦糖脆脆 再加朱古力醬 香蕉微溫 加上呢個配搭冇得輸好好味😋 香甜可口腐竹雞蛋沙冰好特別嘅沙冰 同腐竹雞蛋糖水一樣味道但變咗沙冰 味道相當濃郁👍🏻

呢度環境比較麻甩🤣 但成日都好多人好有人氣~ 主打港式串燒

我哋嗌咗好幾款而以下幾款係我地幾推薦嘅~

水菓牛肋條 $68

燒朱古力香蕉 $25

腐竹雞蛋沙冰
2023-01-06 53 瀏覽
꧁安安燒💛꧂ #黃店推介Another one check off the list!!凍冰冰最啱食熱辣辣嘅串燒喇!呢間都bookmark左好耐但無奈每次想食嗰時都full booking…今次平日黎終於都食到~除左有勁多串燒揀,仲有邪惡嘅三重芝士撈丁、燒每日新鮮運到海鮮、小食同迷你煲仔類呢度嘅串燒主要係川式口味,大部分以孜然粉、辣粉調味,偏重口味。特別推介惹味蒜蓉生燒茄子、蒜蓉燒扇貝同燒雞肉軟骨棒;另外特飲檸檬冬瓜沙冰都不錯,不過宜家呢個天氣飲就應該太凍喇🤣⇢ 惹味蒜蓉生燒茄子⇢ 蒜蓉燒扇貝⇢ 燒蟶子皇⇢ 燒雞肉軟骨棒⇢ 烤法式羊架⇢ 脆皮燒滑雞片⇢ 王牌燒牛舌⇢ 惹味黑松露墨魚滑⇢ 麻吉年糕燒⇢ 冬瓜檸檬沙冰ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️7.5/10༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄📍 安安燒 (染布房街) (旺角)旺角染布房街6號地舖...#cty_黃店#cty_油尖旺#cty_港式...

꧁安安燒💛꧂ #黃店推介
凍冰冰最啱食熱辣辣嘅串燒喇!

⇢ 惹味蒜蓉生燒茄子
⇢ 麻吉年糕燒
⇢ 冬瓜檸檬沙冰

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️7.5/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 安安燒 (染布房街) (旺角)
旺角染布房街6號地舖
#cty_黃店
#cty_油尖旺
#cty_港式
  • 惹味蒜蓉生燒茄子
2022-12-28 52 瀏覽
咁話說天氣涼涼地 就諗住食個串燒仔夜晚8點幾去到 得一兩圍枱 咁兩條友就諗住坐下卡位 佢就話四人位唔坐得 俾咗個門口食塵位俾我野食就例牌牛同豬 仲有個扇貝 基本上係樽仔個啲熟蒜再加炸蒜 收費為300食唔飽
咁話說天氣涼涼地 就諗住食個串燒仔
夜晚8點幾去到 得一兩圍枱
咁兩條友就諗住坐下卡位
佢就話四人位唔坐得 俾咗個門口食塵位俾我
野食就例牌牛同豬 仲有個扇貝
基本上係樽仔個啲熟蒜再加炸蒜
收費為300食唔飽
2022-12-28 91 瀏覽
相信一提起串燒應該無人唔知呢間係旺角嘅安安燒!即叫即燒又充滿風味最啱秋冬嘅時候黎食.見隔左一段日子都未黎過食串燒就特登過黎食下!安安特色蒜蓉撈丁出前一丁上嘅蒜蓉量多得邪惡,海量蒜蓉上再加上少少炸蒜令味道更香口惹味.爽彈又熱辣辣嘅出前一丁麵條,吸晒蒜香,入口蒜味極濃厚.皇牌燒牛舌厚身牛舌爽彈又帶嚼勁,入口唔會過韌.味道帶住陣陣牛脂香,面層灑上少少七味粉更惹味.極品烤餃子釀雞翼脹卜卜又飽滿嘅雞翼包住餃子肉餡,juicy得黎又帶住肉香.串燒蜜糖燒賣燒賣外層燒得極香脆,加上蜜糖後為鹹香嘅燒賣增添左一陣蜜香.燒自家製juicy韮菜餃皮薄又燒得脆卜卜既韮菜餃!多菜少肉既餃子餡充滿陣陣韮菜香.咬開餃皮後仲會爆汁.燒墨魚丸彈牙脹卜卜嘅墨魚丸帶住墨魚鮮味.燒雞軟骨串充滿軟骨脆口感,燒得唔會過乾身,帶住一陣油香.沙茶醬燒雞脾菇好juicy嘅雞脾菇!雞脾菇厚身又爽口,配上沙茶醬後帶少少辛辣沙嗲香.杞子雞眼菊花蜜食左咁多燒物當然要飲返杯滋潤既菊花蜜清一清熱.腐竹雞蛋糖水沙冰將中式糖水變成沙冰超有新鮮感!!充滿腐竹香又冰凍解渴.

安安特色蒜蓉撈丁

皇牌燒牛舌

極品烤餃子釀雞翼
脹卜卜又飽滿嘅雞翼包住餃子肉餡,juicy得黎又帶住肉香.

串燒蜜糖燒賣
燒賣外層燒得極香脆,加上蜜糖後為鹹香嘅燒賣增添左一陣蜜香.

燒自家製juicy韮菜餃

燒墨魚丸
彈牙脹卜卜嘅墨魚丸帶住墨魚鮮味.

燒雞軟骨串
充滿軟骨脆口感,燒得唔會過乾身,帶住一陣油香.

沙茶醬燒雞脾菇

杞子雞眼菊花蜜
食左咁多燒物當然要飲返杯滋潤既菊花蜜清一清熱.

腐竹雞蛋糖水沙冰
將中式糖水變成沙冰超有新鮮感!!充滿腐竹香又冰凍解渴.
  • 皇牌燒牛舌
  • 串燒蜜糖燒賣
  • 燒自家製juicy韮菜餃
收工之後想食串燒,來到呢間人氣串燒店,餐廳出面掛住紅燈籠🏮,肉類海鮮蔬菜樣樣齊😍我地去到差唔多8點,店内好熱鬧,用QR code 落單,上菜速度好快,味道都好唔錯,會再去食!🤤🤤 ✨安安秘製三重芝士撈丁🍜 $54真係要趁熱食~~ 以車打芝士、藍芝士、巴馬臣芝士撈出前一丁,表層芝士輕輕燒過好香,食落芝士味濃郁,軟硬適中,邪惡又好味🥰 ✨蒜蓉蒸扇貝四隻 $60熱門之選~~ 扇貝加埋蒜蓉勁香,新鮮口感滑身,60蚊好抵食😍 ✨燒雞軟骨串🍢 $32表現好出色,軟骨有咬口,口感都好爽口☺️ ✨秘製沙嗲醬燒豬頸肉🐷 $37好好味!豬頸肉燒得好香口,配埋秘製沙嗲醬更加惹味😆 ✨美國牛小排🥩 $63呢個表現唔算驚艷,大概5-7成熟,油脂含量豐富且肉質結實🥰 ✨皇牌燒牛舌👅 $45牛舌好厚身,牛味重,口感軟嫩多汁又有嚼勁☺️ ✨蜜糖燒粟米🌽 $25好中意食粟米,加埋蜜糖又加左分!個粟米仲好甜🤤 ✨冬瓜檸檬沙冰🍹 $33甜度適中,酸酸地配埋串燒一流☺️ 安安燒📍旺角染布房街6號地舖

✨安安秘製三重芝士撈丁🍜 $54

✨蒜蓉蒸扇貝四隻 $60

✨燒雞軟骨串🍢 $32
表現好出色,軟骨有咬口,口感都好爽口☺️

✨秘製沙嗲醬燒豬頸肉🐷 $37
好好味!豬頸肉燒得好香口,配埋秘製沙嗲醬更加惹味😆

✨美國牛小排🥩 $63
呢個表現唔算驚艷,大概5-7成熟,油脂含量豐富且肉質結實🥰

✨皇牌燒牛舌👅 $45
牛舌好厚身,牛味重,口感軟嫩多汁又有嚼勁☺️

✨蜜糖燒粟米🌽 $25
好中意食粟米,加埋蜜糖又加左分!個粟米仲好甜🤤

✨冬瓜檸檬沙冰🍹 $33
甜度適中,酸酸地配埋串燒一流☺️

安安燒
📍旺角染布房街6號地舖