2024-09-06 113 瀏覽
等左咁耐終於唔洗次次都特登去九龍灣食ikea🙊我最中意叫佢既熱狗加可樂,真係好平咁就可以搞掂一餐,可樂仲可以任飲🫢另外都好推介佢既肉丸真係幾好味,我個人最中意叫肉丸,配埋佢既紅桑莓汁真係好正,食過覺得好味仲可以即場係果度買一大包番去自己整🙈真心推介大家黎食👍🏻👍🏻🥰
#mochicouple_hkikea搵食團推出多款榴槤主題的甜品後,IKEA美食站就宣布推出兩款西瓜雪葩甜品—西瓜雪葩筒和西瓜雪葩杯配西米涼粉1️⃣ 西瓜雪葩杯配西米涼粉($16)雪葩筒的質地清爽,咬下去的瞬間,濃郁的西瓜香氣立刻在口中爆發。西瓜的甜味瞬間在舌尖融化!配爽滑的西米涼粉,讓口感變得更加豐富。西米的Q彈感與雪葩的清新😍😍好味指數:🍡🍡🍡📍 IKEA美食站🕒 至8月31日#香港ikea#ikea雪糕#HongKong#foodiehk#香港美食#香港foodie #ikea美食#香港美食#ikea打卡

#mochicouple_hkikea搵食團

1️⃣ 西瓜雪葩杯配西米涼粉($16)

好味指數:🍡🍡🍡

📍 IKEA美食站
🕒 至8月31日

2024-08-20
2024-06-15 124 瀏覽
榴莲雪糕真系好有感觉!加多左一块榴莲泥,d口感好好,好似真榴莲!肉丸和土豆泥同鸡块都好美味而且好抵食!最中意滴梅子酱,咸甜搭配好钟意。坑口新食堂get~以后多来
  • 榴莲雪糕
  • 肉丸
2024-05-10 143 瀏覽
自從知道IKEA出咗開心果味雪糕之後,一隻好期待嘗試。但今日嘗試咗之後,覺得口感同味道都有啲令人失望。雪糕嘅開心果味唔突出,而軟雪糕本身都同開心果唔夾,感覺一般🤧

2024-04-20 122 瀏覽
Ikea又有新限定口味啦!雖然冇蕃茄炒蛋味咁特別,但係黑色既薄荷朱古力味一定係薄荷控必試口味!脆皮薄荷黑朱古力新地配心形窩夫($16)*只限香港供應*朱古力脆皮令雪糕有更濃朱古力味,配埋薄荷味都幾match,唔好睇佢顏色雖然係黑色,但佢既薄荷味好濃!☺️ 窩夫比我想像中脆,係可以中和雪糕既甜,不過好似得個皮,食緊薯片咁🤣但!作為一個薄荷控,我諗$6既薄荷黑朱古力新地筒岩我多啲,因為成筒都係薄荷朱古力,冇脆皮同窩夫影響我享受薄荷朱古力😚😍😍😍 結論🫰濃濃的薄荷味⚡️ 依然都係好甜,特別層脆皮🎡餐廳資料餐廳名稱:ikea美食站餐廳地址:坑口重華路8號東港城2樓221號舖

脆皮薄荷黑朱古力新地配心形窩夫($16)
*只限香港供應*

脆皮薄荷黑朱古力新地配心形窩夫

結論
🫰濃濃的薄荷味
⚡️ 依然都係好甜,特別層脆皮

🎡餐廳資料
餐廳名稱:ikea美食站
餐廳地址:坑口重華路8號東港城2樓221號舖
脆皮薄荷黑朱古力新地配心形窩夫
2024-04-11 76 瀏覽
香濃花生新地筒 ($6)花生味濃郁,但冇花生碎(?) ,因為見openrice cwb分店既相係有。不過哥哥仔嗞得好靚又好多,正!🫰預左係甜架啦,但唔係死甜既,小心溶得都幾快。總結,6蚊俾得過👍🏻
香濃花生新地筒 ($6)

香濃花生新地筒

不過哥哥仔嗞得好靚又好多,正!🫰
香濃花生新地筒
2023-12-31 258 瀏覽
🌻宜家家居美食站🐱平日去親  都會食佢地既美食站,熱狗加汽水餐係我最愛,少少地,又可以食到美食既滋味,又唔會太飽食到肥肥,對我黎講真係剛剛好。近排宜家家俬終於開到過黎將軍澳了! 東港城新分店都有個美食站,真係一個大好消息! 以後行落樓就可以食到喇! YEAH! 如果大家來到坑口行下街又想醫下肚,都可以黎到東港城嘅宜家家居美食站食嘢呀?唔知大家去到宜家家居美食站又會有咩必點精選架呢?📍 宜家家居美食站 IKEA Bistro將軍澳重華路8號東港城2樓221號舖⚡️為食貓:😻😻😻⚡️氣氛貓:😹😹😹⚡️翻食貓:😸😸😸😸
🌻宜家家居美食站🐱

唔知大家去到宜家家居美食站又會有咩必點精選架呢?

📍 宜家家居美食站 IKEA Bistro
將軍澳重華路8號東港城2樓221號舖