2011-08-25 150 瀏覽
友人曾來這兒午膳,評價不錯,這天特地與老婆仔前來一試。店在商場地庫,要入內幫襯,先要經過一道以佈置成竹林樣的迂迴的樓梯。這天我們在下午十二時多來到,偌大的店內竟然只得兩三張檯有人在吃飯,雖然這天是平日,也覺這裡的生意實在有點冷清,教自己心裡不期然在想,這裡假如單靠晚市生意,究竟是否能做得住。從侍應手中拿過午市的餐牌,當中最吸引的,是多款價錢平貴不一的「午市燒肉定食」。與老婆仔分別點了「新鮮風雞腿肉、黑椒牛舌、鯖魚定食」($ 68)與「岩鹽上腿肉肩、黑椒羊架、海蝦定食($ 68),不多時,我們的兩個定食已先後送到我們的桌上。這裡隨定食奉上的沙律水準不錯,份量既多,以日式油醋汁調味也令人倍感開胃。在六款主菜中,最好味的是「黑椒牛舌」和「黑椒羊架」。牛舌煙韌惹味,羊架軟嫩肥美,都好吃。至於其他的雞腿肉、牛上腿肉、鯖魚與海蝦,質素和味道也不錯,加上作為配菜的南瓜片與冬菇,還有麵豉湯與御飯,這一頓質素不俗的燒肉午膳,可令自己感到頗為滿意呢!吃罷一頓較為熱氣的燒肉午膳,每人來一杯冰凍的汽水,實在最好不過。在繁忙的午市時段,在熱鬧的旺角鬧市,竟可找到這麼一個環境清靜,食物也有質素的吃飯好地方,友人這
友人曾來這兒午膳,評價不錯,這天特地與老婆仔前來一試。
店子門外的餐牌介紹
步下這裝飾成竹林樣的樓梯便到餐廳正門
平日的午市時段,偌大的店子食客不多
午市一品料理餐牌
午市燒肉定食餐牌
岩鹽上腿肉肩、黑椒羊架、海蝦定食
日本芥辣、檸檬汁與蘸肉類吃的日式醬油
開胃沙律
在六款主菜中,最好味的是「黑椒牛舌
和「黑椒羊架
。牛舌煙韌惹味,羊架軟嫩肥美,都好吃
。至於其他的雞腿肉、牛上腿肉、鯖魚與海蝦,質素和味道也不錯
岩鹽上腿肉肩、黑椒羊架、海蝦定食
燒肉的最佳配搭----冰凍汽水
在繁忙的午市時段,在熱鬧的旺角鬧市,竟可找到這麼一個環境清靜,食物也有質素的吃飯好地方,友人這次的介紹可真不錯

店子門外的餐牌介紹
步下這裝飾成竹林樣的樓梯便到餐廳正門
平日的午市時段,偌大的店子食客不多
午市一品料理餐牌
午市燒肉定食餐牌
新鮮風雞腿肉、黑椒牛舌、鯖魚定食
  • 黑椒牛舌,黑椒羊架
2011-08-18 10 瀏覽
係當日下晝先打去BOOK,好在都BK到4位去到即刻有得入(門口有好多人等位)一坐低就拎個併盤黎,有專人講解隻虎蝦要燒幾耐,D汁用黎點咩食物,雖然講得好快,但算幾有誠意種類都幾多,除左肉類都有好多種類既熟食,D炸物既粉唔算口,唔怕一口漿如果唔係邐住飲清酒既話,汽水散叫既會抵D,COZ$10罐,任飲就$50D野黎得幾快,無漏單,但埋單時,明明4個人,佢計埋格離枱果4個人落我地張單度,收左8位=。=好在有CHECK!依度扣番D分整體都唔錯,唔算坐得迫,服務員唔係好夠下次會再黎!
係當日下晝先打去BOOK,好在都BK到4位
去到即刻有得入(門口有好多人等位)
整體都唔錯,唔算坐得迫,服務員唔係好夠
下次會再黎!
正!有牛舌
種類都唔小
2011-08-16
種類都唔小
正!有牛舌
2011-08-12 18 瀏覽
事隔2個月了,現在補番個食評先~話說有一天同事話呢間(當時)新開既鐵板燒好ok,所以有朋友生日便決意試一下!訂位時已知道係可以食2小時,可惜朋友們遲到了半小時,剩下1.5小時可以食野,因為遲了入場都不可以補回時間喎...豆腐沙拉,蕃茄沙拉都有點,真係凍上,好味~其他肉類都好新鮮,牛肉片同牛舌一定要讚! 由於本人同朋友們都係牛精,所以食得十分開心~另外,豬肉同雞肉都有得選擇架~仲有新開張送既一人一隻大大蝦,真係好味到呢~~~ 食物黎講都真係唔錯! 至於飲料,就一人送一杯汽水,之後order要收錢。我地問其中一個waiter: "有咩汽水揀呀?" 佢回答: "free的只可以揀可樂,其他要收費..." 咁我地唯有點了4杯可樂啦...點知食到中途,隔離枱入場,點的都不是可樂,而我地亦冇聽到個西裝男人(懷疑係老闆)有同佢地講要另外收費既事,所以我地100%覺得之前waiter咁樣同我地講只係一個字: 懶!朋友生日,當然有預備定cake啦! 大約到了1.5小時(即我們只食了1小時)便問要不要上埋個蛋糕,可是當時我們還未填飽肚皮,當然叫他不要上住啦,然後他仍然十分熱心的跟我們說尚有半小時我們便要走
事隔2個月了,現在補番個食評先~

豆腐沙拉,蕃茄沙拉都有點,真係凍上,好味~
另外,豬肉同雞肉都有得選擇架~
仲有新開張送既一人一隻大大蝦,真係好味到呢~~~

朋友生日,當然有預備定cake啦! 大約到了1.5小時(即我們只食了1小時)便問要不要上埋個蛋糕,可是當時我們還未填飽肚皮,當然叫他不要上住啦,然後他仍然十分熱心的跟我們說尚有半小時我們便要走了,如果現在不上,怕我們不夠時間食呢! w#^y%^&$tge$wt
再過了15分鐘,自動波送上一人一杯ice-cream,及賬單。
再過了15分鐘,賬單及我們自購的蛋糕一同送上,示意我們要走了。當然被人亳不留情的趕走,我們也不會厚顏冇恥地再坐一會啦。儘管有些食物還未燒,雪糕只食了一半,汽水都未渴完....

我們十分明白"任食2小時"的意思,但經常食"任食"的朋友,都應該未試過2小時即走吧! 這樣子確實令我們對此餐廳扣了不少分及感覺很急,心裡不太舒服的感覺。如果食完2小時,之後再上ice-cream及作收費等事宜,客人逗留多20分鐘至半小時應該不為過吧... 希望可以改善改善啦!
2011-06-08
2011-08-11 16 瀏覽
前一日訂位, 只剩下五點半和九點半, 太早同太遲, 所以六點半收工去碰下運氣結果六點半入座, 即場WALK IN 限食個半鐘, 諗下都OK o既就入去, 唔使等位入座時已送上拼盤係明智決定, 因為又要燒又要等野食, 個半鐘真係好快過.最後食當然係牛舌, 而且唔會好似其他牛肉咁大舊咁膩, 不過塊塊口感都唔同, 都係要撞彩睇下好無食! D刺身就一如其他人所講唔好食, 無味又唔多新鮮吉列蠔、薯餅都OK!去到八點鐘真係好準時黎趕你走... 個甜品好怪唔好食-.- 總結:係有DD貴囉, 可以一試的

D刺身就一如其他人所講唔好食, 無味又唔多新鮮

吉列蠔、薯餅都OK!

去到八點鐘真係好準時黎趕你走... 個甜品好怪唔好食-.-

總結:係有DD貴囉, 可以一試的
2011-08-06
2011-08-07 11 瀏覽
宮崎則大概於大半年前開業,,價錢由$17x-$2xx(依不同時段計算),,開業初期訂位電話多到打唔通,,十分誇張。半年來光顧過三四次,,初期比較有驚起,,款色多,,不但有烤肉,,還有魚生片,,沙拉,,炸物等等,,熟食質素比大多放題要好。初期的沙拉真是令我最驚喜,,以長碟奉上,,唔食得都睇得!沙拉菜算幾新鮮,,而下圖的大蝦沙拉,,大蝦毫不吝嗇,,而且爽口,,沙拉汁酸酸辣辣,,既開胃又能減輕烤肉的油膩感。可惜,,最近的沙拉已開始hea魚生片也是任食的,,但我只吃甜蝦,,未知魚生片味道如何.....入座時都會立即端上烤肉拼盤及每人一隻的大蝦,,大蝦是雪藏貨是可以理解,,蝦味不足但肉質還可,,收貨。烤肉拼盤則麻麻,,雞翼,,豬扒等都沒有調味,,只有雪味。不過螺十分有鮮味,,不過有些卻有沙。牛肉則以牛胸腹及牛舌較好,,可惜有數次皆不是以客人的菜單分配,,而是每次都以牛拼盤上桌,,搭了不少不想吃一口牛及牛仔骨.....點菜紙中的蝦雖不及送的那隻大,,質素每次都不一樣,,曾經是小蝦一隻,,但最近那次竟是新鮮的中蝦,,十分驚喜!而另一樣較特別的海鮮是青口北海燒,,不過有時酒味過重......而飲品則每
不過螺十分有鮮味,,不過有些卻有沙。
而飲品則每人只有一杯/罐,,曾經是fruit punch,,之後便轉成可樂,,沒有任飲

最後更有甜品,,也是會次不一樣,,吃過雪糕,,布甸,,杏仁豆腐。

唯一極不推介的是羊架......羶到只係經過其他枱燒緊都頂唔順......唔止聞,,食落口都係羶嘅......
2011-08-04 11 瀏覽
之前聽朋友介紹, 話食過好正, 但人好多, 所以一早book定枱試試. 我地一行10人, 佢仲留咗間VIP房我地, 地方大又清潔, 在旺角的食市, 真係難得, 值得一贊!一坐低, 即有附送的大蝦同燒肉拼盤, 超贊! 唔使點, 又唔使等選擇超多, 有刺身, 天婦羅, 熱食, 燒肉有牛, 豬, 雞, 海鮮, 比起之前我去過的日式燒肉店, 種類真的多好多. (鳴謝朋友: 小白, 果然無介紹錯)除咗種款多, 食物仲好新鮮, 必食當然有每人附送1隻的大蝦啦(超大隻, 不過要燒好耐, 所以一開始即放落去,然後點啲可即食的)首選當然係刺身啦, 好好味, 又新鮮 燒肉: 牛 + 海鮮係必選, 超正, 又可以一展我的廚藝, (材料好 + 我的廚藝好 = 好味)仲有炸生蠔, 超好食, 可惜唔記得影相.其實仲有好多都好好味, 不過我掛住食, 無影到相.另外, 每人另加$50, 可以汽水, 啤酒, 清酒任飲 (同一班酒鬼朋友一齊去, 我地當然有加錢任飲啦, 食完唔使再去飲野添) 絶對是值得推介的一間.

首選當然係刺身
, 好好味, 又新鮮

燒肉: 牛 + 海鮮係必選, 超正, 又可以一展我的廚藝
, (材料好 + 我的廚藝好 = 好味
仲有炸生蠔, 超好食, 可惜唔記得影相.
其實仲有好多都好好味, 不過我掛住食, 無影到相.

絶對是值得推介的一間.

超大隻大蝦 - 好味, 啖啖肉, 又多羔^^
我點選的牛拼盤- 有牛舌, 排骨, 牛排,
海鮮都有好多款選擇, 我最愛燒魚^^
2011-07-30
15 分鐘 (堂食)
超大隻大蝦 - 好味, 啖啖肉, 又多羔^^
我點選的牛拼盤- 有牛舌, 排骨, 牛排,
海鮮都有好多款選擇, 我最愛燒魚^^
  • 海鮮
  • 刺身
2011-07-31 16 瀏覽
一向鍾意食牛, 見到旺角呢度開左間宮崎放題, $198 呢個價錢如果係好味就真係一o的都唔貴, 睇埋呢度o既食評於高高興興去試, 結果係失望失望失望.送o既食物有大蝦、雞牛豬同螺都有, 蝦o既味道唔錯, 全部肉類最好食係豬頸肉, 香甜肉厚爽口, 初初以為送o既係咁上下啦, 點知食到後尾先知原來豬頸肉已經幾乎係最好食o個幾味之一~和牛放題當然係以食牛為主, 我將所有和牛類每款都叫, 諗住每樣都試, 第一round 結果黎漏左牛胸腹同埋白酒牛仔腸, 令我地印象特別差原因係黎左o既所有和牛類, 幾乎冇樣好食!大部份都冇咩味, 要落鹽去燒, 而且唔知點解全部肉類都係厚切, 大大舊肉淡然無牛味, 好似美國極上沙朗心、醬油帶骨牛小排, 全部係大塊之餘, 有一種茶餐廳牛扒 - 用梳打粉整到好滑好淋, 但冇哂牛味o既感覺!黎食和牛真係冇expect 過會有茶餐廳牛扒o既水準!當然並唔係全部野都難食, 推介o既有:牛舌: 黑椒牛舌, 都算唔錯澳洲一口牛肋肉 - 全晚最有牛味, 肥美o既肉蔥醬油牛胸腹 - 味道唔錯, 呢個唔駛落鹽, 但係都係略嫌太厚雞脾菇 - 大塊到你唔信, 好好食京都小瓜 - 好似脆肉

原因係黎左o既所有和牛類, 幾乎冇樣好食!

黎食和牛真係冇expect 過會有茶餐廳牛扒o既水準!

當然並唔係全部野都難食, 推介o既有:

牛舌: 黑椒牛舌, 都算唔錯

澳洲一口牛肋肉 - 全晚最有牛味, 肥美o既肉

雞脾菇 - 大塊到你唔信, 好好食

京都小瓜 - 好似脆肉瓜, 好味, 不過要燒好耐

食左全晚就係以上幾款好味, 本來我對刺身冇咩要求, 話哂都係和牛放題o者, 但刺身反而唔錯, 就係得五款款色太少

另外雞肉就唔好食血地獄雞腿肉, 鹹到爆!

順提一帶, 個燒網如果要換過個, 係要俾$30. 第一次見到呢樣野要收費, $30 覺得唔值唔俾的話, 後尾o的野食就會全部黑漆漆.
老實講真係第一次見到換網要收費, 感覺就好似打邊爐明明俾左錢買湯底, 煲乾水加水又要另外收錢咁..... 係就係無可厚非, 但係感覺唔係太好

總之又未至於樣樣野都難食, 但呢個價錢食呢o的野真係唔值, 有好多其他選擇.
2011-07-28
60 分鐘 (堂食)
因為睇到喺OPENRICE 有關呢間食店嘅食評, 同經過時見到好多時都大排長龍, 所以就決定試下嚟食!前後喺門口等咗成一粒鐘先至有位, 事後就覺得呢粒鐘可以…….一落到去埋位, 最最最令我欣賞嘅係一間以任食為放題嘅食店竟然已經將”送”嘅食物放晒喺枱先叫食客埋位, 呢樣嘢係全日最抵讚嘅!!!!!送嘅食物有2隻大蝦、有雞肉、有螺、有牛同有豬肉, 雖則有啲嘢唔係咁啱食, 但係唔想浪費食物, 我都係照單全收食晒。大蝦一食就知係雪過嘅, 因為啲肉無咩彈性同實, 但總算有少少蝦味, 其他嘅肉一食落口就知道只係尚可!!!食晒啲贈品, 就叫咗好幾種牛肉食, 話晒呢度都係標榜牛肉;叫咗牛肋肉、牛心、牛舌等等, 只係有一至兩種無叫度, 唔記得實在叫咗咩牛, 因為無論食邊一個部份(除咗牛舌), 都係得一種味, 就係經過粉”喇”嘅味!!!!!全部都係!!!!!每次叫嘅牛肉都係!!!!!完全唔得同唔好食!!!!!估唔到一間標榜食燒牛肉嘅店舖嘅牛肉係咁嘅!!!!!!!!反而啲羊肉就有羊味, 不過, 啲肥膏多咗啲! 啲雞肉都係, 都係有肉味但係肥咗少少!!!由於點嘢張紙要寫明有幾多人, 所以每次嚟嘅嘢食都係得兩片!
估唔到一間標榜食燒牛肉嘅店舖嘅牛肉係咁嘅!!!!!!!!
由於點嘢張紙要寫明有幾多人, 所以每次嚟嘅嘢食都係得兩片!係兩片, 唔係兩塊, 加上我唔好彩, 次次都漏單, 所以我要等得比較耐先有嘢食!
至於啲剌身就更加普通, 全部都無咩味!!!就算你間鋪以任食放題作招來, 都無理由俾啲咁嘅嘢客人食架?!
影咗好多相, 但係費事POST出嚟, 因為都無咩特別同唔想俾人覺得我心存偏見!
奉勸各位唔需要食呢間嘢而浪費寶貴嘅光陰嚟等位!!!因為就算將價就貨, 都唔係太抵食, 我可以大膽講一句, 呢度只係一間有日式火爐提供嘢食嘅BBQ食肆, 啲牛肉唔好食到我”累”滿晒佢放喺枱度放骨嘅”兜”!!!!!
如果閣下食過伊呂波、或者平少少嘅和幸嘅話, 你更會體會到我嘅感受同覺得難食, 你可好好利用自己嘅時間食其他嘢!!!!
$198一位, 仲要等一個鐘先有得食嘅話, 我就寧可俾多少少去食唔係放顕嘅日式燒肉店喇!!!!!
"送"嘅食物, 已經係全日叫OK之作!不過啲蝦只係虛有其表囉!!!
完全無味!
差! 全部牛肉都"喇"過晒, 無味!!!難食!!!!!
不知所謂嘅牛肉!!!!無味!!!!!
....唔講啦! 想食難食嘅嘢就自己去食下啦!...
2011-07-11
60 分鐘 (堂食)
  • 無!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-07-05 17 瀏覽
昨天是一週年紀念喔,男朋友帶我來吃燒肉放題。預約六點半,以為我們都算早,但原來已經差不多坐滿人了。我們坐 B 區的二人卡位,桌椅很闊落,環境乾淨企理。有個小型鐵桶,可把蝦殼、骨、吃剩的東西全倒進去,這真是最好發明之一(!)。任點任吃網燒兩小時,送一杯可樂,添飲 $8 一罐,也可加 $50 任飲。新張期間每人送一隻大海蝦,有成隻手掌咁大。剛剛坐下,就發現桌面有一大碟新鮮未燒的食物。可以先放進網燒,之後再慢慢點食物(好貼心,最岩愛把握時間放題的香港人!)。點食物的是 MC 紙,他們有讀紙器的,好先進(!)。食物的種類很多,網燒食物有和牛、黑豚肉、地雞、羊架、海鮮、野菜類。即食有壽司、卷物、刺身、炸物、飯麵、沙律類。網燒的好處是不用下油,而且食物冇咁快燶。油煙味仍是有的,不過沒有韓燒店那麼濃烈。男朋友整晚都很忙碌,他提供了自家小秘方:在網燒過程中,灑下店子提供的海鹽,這樣燒出來就更好味!推介食物:三文魚、甜蝦刺身(完全是壽司店的水準,吃了幾 round。)、印度洋海蝦(超大隻!吃個不停!)、澳洲一口牛肋肉、醬油橫隔肌、青檸蒜味牛舌、黑椒牛舌(牛舌超讚!)、醬油豬頸肉(超讚!)、血地獄雞腿肉、

推介食物:三文魚、甜蝦刺身(完全是壽司店的水準,吃了幾 round。)、印度洋海蝦(超大隻!吃個不停!)、澳洲一口牛肋肉、醬油橫隔肌、青檸蒜味牛舌、黑椒牛舌(牛舌超讚!)、醬油豬頸肉(超讚!)、血地獄雞腿肉、鹽味雞中翼、甜心栗米、翠玉瓜、雞腿菇(超大片!)、牛油蒜子(這個很特別,用網燒爆香蒜頭!)秋刀魚、多春魚(容易痴底,很難燒得好。)、沙律、壽司(我們只顧吃刺身,但看別人點的壽司,很肥美,不是迷你size。)。熟食推介:和牛薯餅、廣島蠔。全部食物都在水準以上,唯天婦羅和卷物麻麻,可以不吃。

店員會講解怎樣燒、醬汁的運用,服務不錯。人手足夠,他們常常在通道上「飛奔」工作,很給力(!)最後半小時,店員會來提示 last order,送上雀巢的迷你杯雪糕。謝謝男朋友請客,又撐著肚子離開啦。
三文魚/甜蝦刺身
和牛/羊架
好棒的蝦
三文魚/甜蝦刺身
2011-07-02 9 瀏覽
失望~唔覺得好食, 所以, 冇點影相影左2張,都係大家有影既大蝦果d,唔擺上黎la之前見食評好似唔錯又成日見有人等位我同男朋友又鐘意食呢d燒燒下既野wor於是琴日放假特登book位同男朋友食打去既時候已經排到10點果批,不過係第一批9點45 mins去到, 已經入得去到即刻送左個拼盤,同埋2隻大蝦(都ok大隻ge),送2杯百事...可惜我唔鐘意飲百事..冇計我明, 百事平丫ma個拼盤有3隻海螺, 有d雞翼, 雞件, 豬頸肉,腸仔咁d雞勁難食, 唔夠味又冇雞味,肉質又實到死左咁,食左一啖冇食反而d 螺就ok個螺好彈牙同ok鮮甜, 豬頸肉幾爽, 幾好味 其他唔食都罷大蝦就夠爽, 我咬落去果陣都聽到"chok"一聲,不過蝦味就冇乜叫左唔係好多野,樣樣都係叫2塊,主力想試d牛..點知好失望點解冇普通既牛舌 得2種唔知咩牛舌根一d都唔好食, 冇味! 又薄切切冇口感!個牛粒好難食,又係完全冇牛味 , d調味料勁重, 淨係食到d調味,個牛小排算係ok..叫做食到d牛味....又係d汁太濃味...(但係其實我冇叫到..我係叫牛胸腹架囉! 但就黎左呢個)呢個時候男朋友已經好失望,停左手唔再食, 對於好
失望~唔覺得好食, 所以, 冇點影相
影左2張,都係大家有影既大蝦果d,唔擺上黎la

打去既時候已經排到10點果批,不過係第一批
9點45 mins去到, 已經入得

個拼盤有3隻海螺, 有d雞翼, 雞件, 豬頸肉,腸仔咁

反而d 螺就ok
個螺好彈牙同ok鮮甜,
豬頸肉幾爽, 幾好味 其他唔食都罷

大蝦就夠爽, 我咬落去果陣都聽到"chok"一聲
,不過蝦味就冇乜

叫左唔係好多野,樣樣都係叫2塊,主力想試d牛..點知好失望

點解冇普通既牛舌

得2種唔知咩牛舌根
一d都唔好食, 冇味! 又薄切切冇口感!

呢個時候男朋友已經好失望,停左手唔再食, 對於好牛既佢呢d真係唔合格, 結果得我1條友食埋落去
第2次叫牛胸腹,叫左2塊,佢黎得1塊, 個橫隔肌叫左又唔黎想點?
黎1塊就1塊, 反正係我食, 呢個就係唯一覺得好好食既,見到佢d脂肪分佈都已經覺得會唔錯

橫隔肌就ok la. 我仲以為係橫隔膜, 之前食過一次驚為天人,好多地方都冇呢個部位食
我見到就好開心,諗住回味一下,點知...原來係厚切, 都係薄薄一塊膜好食d, 腍d香口d!
我buy原汁原味多d, 就算調味都唔需要咁重手,
仲有d五花腩呀, 菇呀....翠玉瓜呀...都係普通貨仔,,,不值一提

另外其實叫左少量刺身, 算係咁, 至少唔會冇味同埋唔新鮮
個沙律ok...舊蕃茄幾新鮮,
但我黎係食燒肉囉...多謝哂
我明明未飽,但全部食過一次之後, 除左個牛胸腹之外冇野係想encore,最後都係放棄,埋單

最後想講....d汁真係太太太濃,,,,唔係我唔食得濃味野...但係呢d緊係原汁原味最好食la!
而家好似食緊韓燒果d咁....

特別係牛肉類....d味完全遮住哂
好似食緊d cheap雞餐廳既牛肉咁,明顯係因為d野唔係靚野先咁重手
問題係cheap雞餐廳selling point係大件夾抵食, 呢度唔貴,但絕對稱唔上抵食
一路燒一路諗起之前食過幾次九龍城廣場間蒲鍋燒肉放題,
全部都原汁原味自己落鹽, 而且食物質素唔覺得差過呢度好多, d豬牛羊都ok
連加一170蚊仲有啤酒汽水任飲,勁抵, 我都返兜食左3次!

呢度懶係扮高格調但係野食真係唔多得... 我見隔離2台都食到好嬲, 一台話d野難食, 一台就係咁漏單
埋單連加一要466,
服務又唔好, 永世冇下次

2011-07-02 36 瀏覽
上星期六太座說要吃日式燒烤,本來想到之前食過的盛八,但它的晚餐實在很貴,所以轉移到這間比較平的放題店試試,因這裡不用等位,即時入座。說到它的裝潢都很新及乾淨,最重要的食物:座落已有一大盆放在的食物,有二隻很大的虎蝦(蝦不錯)、海螺數隻(還可以)加一大堆肉、牛肉及雞翼(全部一般),這樣將食物放在而客人還沒坐下的做法,原全唔掂,加上二杯冰都溶了的可樂,之後點了些牛舌、牛胸腹、一口牛肋肉和菇菜類(都是麻麻),反而它的刺身樣樣都ok,轉過頭一小時便過去了,還有一小時,但我和太座已沒興趣吃了,結帳走人。共銀港元每人208加10%之後我和太座同樣的話!貴D都是吃盛八了!!!!
的虎蝦(蝦不錯)
、海螺數隻(還可以)加一大堆肉、牛肉及雞翼(全部一般)
,這樣將食物放在而客人還沒坐下
的做法,原全唔掂
,加上二杯冰都溶了的可樂
,之後點了些牛舌、牛胸腹、一口牛肋肉和菇菜類(都是麻麻),
反而它的刺身樣樣都ok
之後我和太座同樣的話!貴D都是吃盛八了!!!!
什錦盆
刺身
飲品menu
炸蝦天婦羅(很細)
清潔
2011-06-25
刺身
飲品menu
炸蝦天婦羅(很細)
清潔
  • 燒肉店吃刺身
2011-07-01 10 瀏覽
地庫條樓梯太長!傷殘人仕、拿BB車和老人家很不方便。送的長蝦都算唔錯,爽口新鮮啦!燒肉質素OK啦!一口牛和牛舌都算嫰肉,牛仔骨就鞋一點了。熟食太少,魚生太細件。好彩我們二人坐到四人枱,但四人枱就番四人枱,SIZE太細太逼,不夠位放食物。招呼算OK啦!一提的是剛巧用大新信用咭埋單,點知有九折...其他咭話冇優惠,但事前又唔講唔問喎!
地庫條樓梯太長!傷殘人仕、拿BB車和老人家很不方便。
送的長蝦都算唔錯,爽口新鮮啦!
燒肉質素OK啦!一口牛和牛舌都算嫰肉,牛仔骨就鞋一點了。
熟食太少,魚生太細件。
招呼算OK啦!
2011-06-30
紀念日
  • 牛舌、羊排、大虎蝦(送)、雜菜沙律
昨晚一行七人預約左七個人坐四五人卡位 .. 七個人共用一個爐燒 .. 真係是但一個King Size都大檸樂食物雖然OK不過服務欠佳友人問佢有無多個裝蝦殼既桶佢就答 囂張態度加上SORRY都無句 無禮貌到不行 !!!轉頭友人見個火細想整大少少黎燒個服務員即刻衝埋黎喝止大佬呀 開大少少個火都要管 ? 咁食乜駛唔駛你欽點埋單每人兩舊幾三舊 仲要受你氣間野唔改善下D員工質素真係好快閉門大吉 !!
昨晚一行七人預約左
七個人坐四五人卡位 ..
食物雖然OK不過服務欠佳
友人問佢有無多個裝蝦殼既桶佢就答
[每張台得一個架咋喎] 囂張態度加上SORRY都無句
[架咋喎] 無禮貌到不行 !!!

轉頭友人見個火細想整大少少黎燒
服務員即刻衝埋黎喝止
[宜家個火夠架喇喎 其實你地隻大蝦可以放中間囉]

大佬呀 開大少少個火都要管 ? 咁食乜駛唔駛你欽點
埋單每人兩舊幾三舊 仲要受你氣
間野唔改善下D員工質素真係好快閉門大吉 !!
2011-06-26
2011-06-18 4 瀏覽
同事和ex-同事6月生日,經2位壽星女商議後決定生日晚宴在此進行 ... 訂座7點告知爆滿, 改6:30pm (2小時任燒)因有同事當天出差, 結果要分批到達, 先到先燒 新張期間, 每人送一隻“老虎蝦”, 以前來過的同事說老虎蝦縮水了以前6隻蝦能蓋滿整個拷爐, 現在還有空位.每張"點菜紙"都點過作為前菜的沙拉味道不錯, 結果我們番點多2次牛舌應該是必點之物一口牛, 送來有不同部位, 有些嫩有些帶筋 (看你彩數啦)其他不過不失最失望是青口, 錫紙包好送來, 烤了20分鐘打開看, 比手指尾還小的肉服務算不錯, 點的東西上菜速度快20分鐘前就要last order當天送的雪糕只有一種口味, 有點失望

訂座7點告知爆滿, 改6:30pm (2小時任燒)
因有同事當天出差, 結果要分批到達, 先到先燒

以前6隻蝦能蓋滿整個拷爐, 現在還有空位.
每張"點菜紙"都點過
作為前菜的沙拉味道不錯, 結果我們番點多2次

牛舌應該是必點之物

一口牛, 送來有不同部位, 有些嫩有些帶筋 (看你彩數啦)
其他不過不失

服務算不錯, 點的東西上菜速度快
20分鐘前就要last order
當天送的雪糕只有一種口味, 有點失望
2011-06-10
  • 老虎蝦
  • 沙拉
2011-06-13 27 瀏覽
之前係食友既相簿見到呢度啲燒肉個樣好吸引,又有刺身sssssss個樣又好靚仔~好彩深溫有coupon, 大家就可以百零蚊去試水溫喇~yeah~好有型既門面~任點任食~好多種類選擇~一大張長枱~每邊一個爐, 另有兩個冰桶型物體俾你放垃圾~good~每人送杯fruit punch~oj啦~刺身好多種類選擇, 任食嚟講都扇好味喎~我知任食食飯好蠢, 不過我真係受唔到飯的誘惑~壽司一般, 但巻物幾好味~新將期內每人送大大隻燒蝦~好味呀~當晚有四款牛~牛粒極得, 其他都唔錯~另有雞羊G, 最好味係G頸肉~澱粉類做得好好~冷熱烏冬同炒飯都好正~另一推介係燒翡翠螺, 比平時食更濃更鮮味~勁掂~甜品, 勁難食~食咗一啖就放棄咗.........其實兩舊水唔駛, 想怒食燒肉既話呢度係一個唔錯既選擇~
之前係食友既相簿見到呢度啲燒肉個樣好吸引,
又有刺身sssssss個樣又好靚仔~
好有型既門面~
任點任食~好多種類選擇~
每人送杯fruit punch~oj啦~
刺身好多種類選擇, 任食嚟講都扇好味喎~
我知任食食飯好蠢, 不過我真係受唔到飯的誘惑~
壽司一般, 但巻物幾好味~
新將期內每人送大大隻燒蝦~好味呀~
當晚有四款牛~牛粒極得, 其他都唔錯~

另有雞羊G, 最好味係G頸肉~
澱粉類做得好好~冷熱烏冬同炒飯都好正~
另一推介係燒翡翠螺, 比平時食更濃更鮮味~勁掂~
甜品, 勁難食~食咗一啖就放棄咗.........

其實兩舊水唔駛, 想怒食燒肉既話呢度係一個唔錯既選擇~
  • 燒牛粒
  • 燒翡翠螺