2012-01-14
星期日是爸爸生日 我地一行13人 來到一間經朋友介紹既地方『宮崎』一黎到門口已經見到人山人海 心諗好彩我地早左一星期訂位加落埋訂金 吾係都吾知要等幾耐我地係訂左19:30 但都遲左10分鐘入去 後來先知上一台客人因遲左還台 害我地要白白等多10分鐘好了入正題 我地先被安排到貴賓秀 一入到去已經有汽水 大大隻虎蝦 親友們見到都非常開心仲有個什錦拼盤係台面 侍應該都好詳細咁解釋點解會有尼D野先 當然我地都係為左『虎蝦』而黎 哈哈咁我地都好聽女侍應講 邊燒住D拼盤邊take order 黎爭最D時間先講下牛肉類既野 橫隔肌 叫左好多次都係冇黎 查問之下先知冇 點解吾一早講尼 黑椒牛舌 好食 夠彈牙 沙朗心 口感出奇地非常好 (吾記得問佢地係牛邊個部位 到最後都吾知) 一口牛 彈牙 一口一粒 『正』 牛小排 有一陣陣香草味 但賣相有點兒那個本人係牛肉主義者 無牛不歡 尼幾樣野都係本
黑椒牛舌 好食 夠彈牙
一口牛 彈牙 一口一粒 『正』
牛小排 有一陣陣香草味 但賣相有點兒那個
本人係牛肉主義者 無牛不歡 尼幾樣野都係本人既心選 超好食 用佢地既自家製燒肉汁好配搭 完全可以用好好好食黎形容
豬肉雞肉類既野 除左雞腿肉外 其他都冇咩特別 但豬肋肉太咸了(完全吾需要醬油都咸到想死)
羊肉有一陣陣羊so味 但勝在夠肥美
海鮮直得一提 海蝦及牛油青口
刺身 三文魚 甜蝦 對刺身愛好者一定係最喜愛 哈哈 可以任食ma
總括黎講 尼間野以牛肉為主 價錢合理 有時間我一定會再黎