平時最鍾意就係打邊爐❤️ 今次嚟到位於尖沙咀嘅居酒屋120分鐘任食日式火鍋,最吸引係可以任食鹿兒島和牛🐮及松葉蟹🦀 店內設有榻榻米手、吧枱及卡座,食材質素高且份量十足😍✨ 「松」頂級鹿兒島和牛 · 松葉蟹日式火鍋放題($728/人 - 星期日至四10pm前享有85折優惠,每日10pm後更有8折優惠‼️)❀ 湯底 🥘分別係日本醬油及豬骨湯湯底,醬油味鹹鮮又濃郁,豬骨湯鮮甜濃香~❀ 刺身拼盤 🐟當日有三款刺身:帆立貝、三文魚及鯛魚✨ 每款都厚切肥美,好新鮮呢👍🏻❀ 鹿兒島和牛|宮崎和牛|松葉蟹|日本豚肉雞肉 🥢 每款都係無限任食,超級吸引😍 當中最推介鹿兒島和牛及松葉蟹❤️ 和牛色澤粉嫩,油脂分佈均勻,入口柔嫩,脂香四溢,輕輕碌下就食得😝 松葉蟹味道鮮甜飽滿,配搭蟹醋食更提鮮,啖啖肉超正🥰❀ 時令野菜拼盤 🥬有齊皇帝菜、娃娃菜、金菇、冬菇、豆腐、京蔥及冬粉,食材新鮮仲好索湯,吸收晒湯汁精華😝❀ 日本米粥|烏冬 🥢❀ 雪糕 🍨💥 每晚10點後更有深宵割引,多款指定小食及酒精飲品享有半價優惠❀ 自家製雞肉棒 (汁燒) 🐥雞肉棒入口軟腍又帶爽脆口感,蘸上蛋漿食更惹味☺️❀ 炸沖繩魷魚鬚 🦑炸到外脆內軟,

✨ 「松」頂級鹿兒島和牛 · 松葉蟹日式火鍋放題

❀ 湯底 🥘

刺身拼盤 🐟

❀ 鹿兒島和牛|宮崎和牛|松葉蟹|日本豚肉雞肉 🥢

❀ 時令野菜拼盤 🥬

❀ 日本米粥|烏冬 🥢

❀ 雪糕 🍨

❀ 自家製雞肉棒 (汁燒) 🐥
雞肉棒入口軟腍又帶爽脆口感,蘸上蛋漿食更惹味☺️

❀ 炸沖繩魷魚鬚 🦑
炸到外脆內軟,爽滑彈牙好香口😘

❀ 瑞穗 梅美人 🥃

2024-12-25 4560 瀏覽
宴 一間開業2️⃣0️⃣年,以沖繩為主題嘅居酒屋,最近推出咗一個放題,其中「松 」更加可以任食頂級鹿兒島和牛🐃同埋松葉蟹🦀,大癲!仲癲嘅係而家火鍋放題每日10點後8折, 而星期日至四10點前85折。店內裝潢以日式木系風格為主,簡約乾淨空間感足,除設有一股卡位外,仲有吧檯、榻榻米及VIP room,適合客人各種需要🥰。「松 」 $728火鍋湯底鴛鴦湯一邊係豬骨湯🐖而另一邊係日本醬油🏺。豬骨湯底味道濃厚鮮香;日本醬油醬味香濃,味道鹹鮮又無油😋。頂級鹿兒島和牛和牛🐃肉質柔嫩、油膩豐腴,霜降均勻,口感豐富,並且帶有濃郁風味,而且色澤粉紅明亮,非常之靚😍。輕輕灼一灼,口感軟嫩,入口即溶,油脂香味四溢,牛肉香味滲出,每食一啖都係滿滿的幸福感😋。松葉蟹松葉蟹🦀十分新鮮,蟹肉絲絲分明帶光澤,肉質緊緻而細嫩,肉味香甜,鮮味無比😋,可以無限享受,感覺好爽😍。其他肉品質素同樣出色特上宮崎和牛🐃油花豐富,肉味較濃厚,口感軟腍多汁;日本豚肉🐖質感爽滑彈牙,肉味香濃,油脂邊位油香溢出,味道更覺鮮香;日本雞肉🐓味道鮮香,口感勁嫩滑又juicy😋。任食時令野菜拼盤、飯或烏冬野菜🥬有春菊、金菇菇、鮮菇及豆腐,吸咗帶有肉汁嘅湯底

「松 」 $728
火鍋湯底

頂級鹿兒島和牛

松葉蟹

其他肉品質素同樣出色

任食時令野菜拼盤、飯或烏冬
野菜🥬有春菊、金菇菇、鮮菇及豆腐,吸咗帶有肉汁嘅湯底,特別好味😋。

每位仲有一份3️⃣點刺身🐟和 1️⃣杯雪糕。

另外餐廳每晚10點後仲有深宵割引,🔟款指定菜式以及5️⃣款酒精飲品一律半價。

🌟厚炸沖繩島豆腐
外層酥脆,內裡Q彈,豆味濃郁。

🌟炸沖繩魷魚鬚
魷魚鬚🦑好粗身,好新鮮,炸完之後完全沒有死實乾硬的情況👍,完全做到外脆內軟。

2024-12-14
2024-11-05 5240 瀏覽
發掘尖沙咀好去處,除咗行商場之外,梗係唔少得發掘吓有咩好嘢食,尖沙咀一到夜晚就爆曬人,要揀餐廳嘅話梗係要試吓啲有噱頭嘅餐廳啦。呢間以日式風格做主打嘅餐廳,啱晒我哋一邊食,一邊relax,一邊傾偈吹水面頭落咗啲黑胡椒同埋南蠻味增嘅厚燒牛舌南蠻,厚度有成2cm咁滯,牛扒都冇咁厚,食落又唔會韌到有筋,加埋啲檸檬汁一齊食,酸酸鹹鹹咁,都幾好食。沖繩腐乳聽落好新奇有趣,梗係要試吓!其實食落去個味道同芝士蛋糕有啲似,腐乳用喺甜品度竟然意外地咁夾!豬肉柚子胡椒燒,炒豬肉麵筋同埋燒豬手整得幾出色,豬肉片切得薄薄哋好香口,炒得好香,食落去好惹味,肥瘦均勻,真係會食唔停口。雞肉棒係用新鮮嘅食材自己整嘅,外皮燒得好脆口,入面唔會太多軟骨,所以更加鬆軟綿滑,點埋啲蛋黃醬之後口感仲滑,係我嚟食日料必點嘅item👍苦瓜炒豬肉:苦瓜、豬肉、雞蛋等等一齊炒,講真要食之前都係會有一絲猶豫嘅,但下一秒就覺得猶豫係多餘嘅。同平時食開嘅苦瓜唔同,呢碟苦瓜處理得好好,回甘鮮甜,瓜肉爽脆,真係一啖接一啖食唔停。食完飯嚟個菠蘿雪葩,特別清新。成個新鮮菠蘿起肉打成雪葩,再擺喺菠蘿入面拎上嚟,菠蘿香味特別濃郁,冰感幼細,而且唔會太甜。
,要揀餐廳嘅話梗係要試吓啲有噱頭嘅餐廳啦。

沖繩腐乳聽落好新奇有趣,梗係要試吓!

2024-10-09 6333 瀏覽
好耐冇去我最鍾意嘅居酒屋食晚飯喇,特別懷念嗰邊嘅刺身,所以今晚打算過去食。我同以前一樣,一個人都可以點好多餸,因為真係太好味啦!苦瓜豬肉:豬肉肉質鮮嫩,加埋清脆嘅苦瓜,口感非常多層次,越食越有胃口!而且呢度嘅苦瓜一啲都唔苦,非常可口!雞肉棒:呢度嘅雞肉棒係自製嘅,沾埋生蛋黃一齊食,更加滑順香濃,肉質軟嫩,仲有雞肉獨有嘅香氣,超好味!炒豬肉麵筋:佢哋嘅麵筋真係前所未有咁好食,富有彈性嘅口感,加埋豬肉嘅香氣,食到停唔到口!腐乳:腐乳煮得非常入味,口感好滑,絕對唔會卡牙,特別鍾意佢哋調制嘅味道,好符合腐乳嘅口感。串燒雞肉:肉燒得啱啱好,唔會柴,然後搭配梅子醬,味道好香甜,放入口嗰瞬間,可以食到燒雞嘅香味,好美味!花生豆腐:非常清甜,但甜度適中,唔會膩,放入口都可以充分品嚐到豆腐嘅滑嫩,仲有花生本身嘅香氣,食咗一口根本停唔到口!刺身喜之次:呢度嘅喜之次表面係用火灸嘅,魚肉顏色鮮紅,肉質非常細膩,仲有非常豐富嘅膠原蛋白,食起嚟特別順口。呢度嘅食物水準一啲都冇變,一樣新鮮好味,簡直係我嘅TOP 1 日本料理!

和朋友約了chill night,打卡【宴.居9屋】來個幸福拉🈵 「松」火鍋放題,尊嘟敲滿足!🏮就在尖沙咀!交通便利,出門就是龍豐藥妝店和松本清,購物和吃喝輕鬆搞定~店內有私卡座、榻榻米座和個室,日式氛圍🈶朋友聚會🉑情侶約會🉑主角是4屆榮獲「日本一」的宮崎和牛🥩任食!和牛片入口即化,讓人回味無窮🦀松葉蟹任食!蟹肉鮮甜,口感細膩🍲搭配日本豚肉、雞肉,以及各種新鮮蔬菜和烏冬,清淡的醬油鍋底襯托出食材的美味!雞肉棒和炸豆腐,外脆里嫩,讓人停不下來。🍶嘗試了梅子味有氣9和黑啤,小甜蜜 微微醺feel🈶-💰火鍋放題10pm後20%off,還有小菜&🍹打骨折🤩50%off!星期日-四10pm前也🈶15%off
和朋友約了chill night,打卡【宴.居9屋】
來個幸福拉🈵 「松」火鍋放題,尊嘟敲滿足!

宮崎和牛

🦀松葉蟹任食!蟹肉鮮甜,口感細膩
星期日-四10pm前也🈶15%off
柚子抹茶雪糕
  • 松葉蟹
  • 特上宮崎和牛
  • 時令野菜拼盤
呢間餐廳嘅霓虹燈牌係好搶眼,次次經過都會留意到呢間餐廳。今次經過又唔知食咩好就黎試下先,依度係一間日式餐廳🏯有正餐同小食,仲有火鍋放題同埋清酒,超多選擇🌟雞肉大葉串燒伴梅子醬鮮嫩嘅雞肉串,滿滿嘅焦香味,配埋大葉同梅子醬,酸酸甜甜又好嫩口,超正🌟自家製雞肉棒雞肉棒食落有咬口又有質感,口感軟嫩,味道都好好食,配埋蛋黃汁一啖咬落去,味道更加豐富🌟自家製花生豆腐花生豆腐嘅口感十分滑嫩,營養又美味,比起黃豆豆腐更加滑嫩,口感好特別,而且好幼滑,淡淡既花生味超好食🌟水雲醋物呢道沖繩嘅名物外表係一粒白色既蛋咁,但係食落就特別好味,口感酸甜滑口,清爽開胃又營養,帶少少爽口🌟炸沖繩魷魚鬚炸魷魚鬚好多人都鍾意食嘅小食🦑外皮香脆嘅口感,魷魚鬚嘅煙韌口感令人食咗一啖回味無窮

🌟雞肉大葉串燒伴梅子醬

🌟自家製雞肉棒

🌟自家製花生豆腐

🌟水雲醋物

🌟炸沖繩魷魚鬚
2025-02-28 0 瀏覽
想食新鮮海鮮刺身,梗係要嚟宴食日本道地海鮮美食。呢度嘅海鮮種類繁多,尤其係松葉蟹,更加係必點嘅食材。以下就係幾款值得推介嘅美食。💚松葉蟹肉牛油果沙律份量滿滿嘅蟹肉沙律,充滿咗濃郁嘅牛油果味仲有松葉蟹嘅鮮味,口感非常之清新,食落去非常之開胃。🧡松葉蟹刺身松葉蟹同其他蟹相比形狀細長,香嫩嘅蟹肉有住濃郁嘅鮮味,每啖都可以感受到紮實嘅鮮甜滋味。🖤生蠔刺身生蠔刺身可以感受到生蠔嘅鮮甜口感,幼嫩嘅蠔肉入口初期有濃烈嘅海水味,口腔瞬間充滿濃郁嘅水果奶香味,味覺層次非常之豐富。🤍白身魚北海道海膽卷白身魚嘅魚肉雪白,肉質清爽唔油膩,配搭味道甘甜,質感細膩嘅海膽,幾乎入口即溶,非常之鮮甜。❤️沖繩風煙燻豬手伴酸汁入口帶有輕怡嘅煙燻氣味,配合薄脆嘅皮層,軟腍嘅口感,內裡嘅筋膜更加充滿彈性,爽脆又多汁超好味道。🩵梅美人梅酒口感同一般梅酒有非常之大嘅唔同,酒體清澈淡雅,米嘅清甜夾雜住有一點梅子嘅味道,清爽又開胃。
💚松葉蟹肉牛油果沙律
🧡松葉蟹刺身
🖤生蠔刺身
🤍白身魚北海道海膽卷
❤️沖繩風煙燻豬手伴酸汁
🩵梅美人梅酒

2025-02-28 0 瀏覽
早排同朋友去大板,食左生蠔🦪同刺身真係超級正,朋友話這家的食物味道正如在日本吃到的一樣味,估唔到香港都有得食 咁就緊係要去試一下啦!食完真係好驚喜🫢,餐廳裝修勁靚,如果想食既朋友仔記得 Book位呀。前菜「松葉蟹肉牛油果沙律」 呢個味道很好,牛油果同松葉蟹肉味道好夾,牛油果味香濃,雖然比的是松葉蟹,但蟹肉份量都不吝嗇 主角「生蠔刺身」 新鮮生蠔刺身,不但保留佐生蠔既鮮美,搭配魚籽一齊食,食完充滿幸福感呀😍之後小食點左炸沖繩苦瓜片,這款小食,炸得很酥脆,苦瓜味香,熱食很惹味。「白身魚北海道海膽卷」 是朋友的最愛,海膽色澤呈橙黃色,味道厚滑 Creamy 濃厚甘甜,搭配白身魚一口一粒的吃,很適合朋友聚會時點。
2025-02-25 0 瀏覽
呢間餐廳係我好姊妹強烈推薦嘅,前幾日佢終於帶我去尖沙咀試下 😊我哋點咗火鍋套餐,湯底係醬油湯拼豬骨湯,經過長時間熬煮,味道好濃郁,醬油嘅香味令湯頭更加出色 ✨上等級嘅宮崎和牛肉,肉質細膩又微彈,擺落湯度煮一下就吸晒啲湯底,變得更加鮮甜松葉蟹係度最受歡迎嘅菜式,真係好新鮮,帶有少少鮮鹹味,千祈唔好煮過熟,煮到啱啱好嘅時候,肉質會好細膩,口感更加好。🦀日本雞肉好嫩滑,唔會乾柴。日本雞臀肉比起一般嘅豬肉口感更加滑,每一啖都可以食得出肉質嘅細膩。時令野菜拼盤,有幾樣唔同季節嘅野菜,口感多變,好新鮮。三點刺身拼盤有三種唔同嘅刺身,每款都有自己獨特嘅口感同味道唔怪得我姊妹咁強烈推薦呢間餐廳,食物真係好好食,我哋都食得好滿足😋

今日想同fd食打邊爐放題,就嚟個👉10點後的火鍋放題🍲🍲‼️見到佢有不同嘅Set可選,我地揀咗個✨松餐 582 限時120mins✨:.選擇咗醬油湯&豬骨湯底,個湯就係有醬油香味啦😂豬骨湯冇嗰浸豬臭味 亦都唔會好死鹹咁。我地order咗:蟹、大大塊肉片🥩、一兜菇+菜、三文魚刺身🍣.店內裝修:就係啡木色枱襯托木櫈🤎🤎設計另有一番創意,同埋有種日式風格🇯🇵

2025-02-17 29 瀏覽
今日選了位於尖沙咀的《宴》作家庭聚餐,首先環境舒適,就算坐滿食客也不感覺吵雜,員工服務態度非常好,食物質素高,尤其刺身併盤及海膽一定要叫,最后送的柚子雪糕真的好味,價錢合理,值得推介。
  • 海膽刺身
  • 特上宮崎和牛
  • 刺身
生日朋友帶我去咗呢一間我想試咗好耐嘅居酒屋,服務幾好,食物唔錯嘅,高過自己本身期望啲。🔸螢光魷魚漬先嚟個小食螢光魷魚漬,好經典好正嘅前菜,咸咸哋,好味,唔會有腥味,好唔錯。🔸雞肉大葉串燒伴梅子醬 ⭐️嗰雞肉好厚,雞肉燒得一啲都唔乾,爽口彈牙香口,同梅子醬一齊食口感好有層次,由外面焦至內部香🔸炸沖繩魷魚鬚⭐️食落脆得黎,好正,裏面好juicy,魷魚肉有質感,好香口。炸粉亦都唔會過厚,啱啱好🔸自家製雞肉棒⭐️燒到外皮超脆, 入面唔多軟骨, 無咁有咬口但就好軟綿綿嘅感覺, 再加生蛋配埋醬汁,撈匀生雞蛋點嚟食,入口口感會滑滑啲🥹味覺享受, 系居酒屋必叫item🔸自家製花生豆腐第一次食確實感覺特別,有濃濃嘅花生味,而且好順口,如果你第一次到訪,一定要試一試啊!
生日朋友帶我去咗呢一間我想試咗好耐嘅居酒屋,
服務幾好,食物唔錯嘅,高過自己本身期望啲。

🔸螢光魷魚漬

🔸雞肉大葉串燒伴梅子醬 ⭐️

🔸炸沖繩魷魚鬚⭐️

🔸自家製雞肉棒⭐️

🔸自家製花生豆腐

2025-02-10 262 瀏覽
搵到呢間居酒屋,入面有日式火鍋放題,而且宵夜時段10點後仲有超抵嘅8折,星期日至四任何時間仲有85折,真係超級抵食,松葉蟹仲係任食,非常之吸引。我自己嚟呢度食宵夜嘅體驗係非常之正!覺得呢度非常適合同朋友一齊打邊爐飲酒,環境舒適,仲有好有私人空間。呢度嘅食材就係非常新鮮非常好食,就攞主角松葉蟹嚟講,煮熟後仲會流汁,而且真係非常鮮美,肉質仲有彈性,仲非常細膩,最緊要係任食!!!湯底係醬油湯拼豬骨湯,有兩種風味可以體驗,仲有非常誘人嘅和牛肉,仲係從日本宮崎嚟嘅上等和牛,煮入湯底就係非常香甜,好好食。另外仲有豚肉同雞肉,都唔輸和牛風味,因為肉類嘅品質都有夠新鮮,口味上就食起嚟同外面一般火鍋有好大嘅區別,唔需要特別調料,都可以食得好美味!除咗肉類,仲有刺身,海鮮刺身嘅品質亦都係一流,鮮香十足,師傅刀工了得。刺身嘅切片厚度啱啱好,可以食到刺身嘅口感,亦都能完整品嚐到刺身嘅鮮美。食咗一堆肉,嚟一啲蔬菜亦都係好解熱解膩,時令野菜拼盤入面嘅蔬菜都非常新鮮,種類亦都多,就係可以一直食不停。我個人非常鍾意呢度,同時亦都非常推薦大家嚟試下
時間仲有85折,真係超級抵食,松葉蟹仲係任食,非常之吸引。

仲有好有私人空間。
,肉質仲有彈性,仲非常細膩,最緊要係任食!!!

等和牛,煮入湯底就係非常香甜,好好食。
火鍋有好大嘅區別,唔需要特別調料,都可以食得好美味!

啱啱好,可以食到刺身嘅口感,亦都能完整品嚐到刺身嘅鮮美。

,就係可以一直食不停。
我個人非常鍾意呢度,同時亦都非常推薦大家嚟試下
2025-02-09 263 瀏覽
喺【宴】食松餐火鍋放題,所有野食都係任食,胡麻、醋同豉油都可以任攞。以下就係食放題嗰陣必攞既野食。首先係醬油湯拼豬骨湯既湯底,鮮甜既醬油湯底,有住醬油香味同埋甜味醇厚既口感,可以帶出食材既風味。而豬骨湯底十分濃郁,香味十足而且係完全冇豬肉既腥味,香濃好飲。必食既緊係呢度既日本豚肉,肉質實淨而且又好有光澤,口感柔軟,多汁而且帶有清爽既甜味,烚熟咗之後都蓋唔過豚肉既味道。食完豚肉之後黎啲時令野菜拼盤,將所有嘅野菜放喺湯底入面,等湯底吸收晒所有野菜嘅鮮甜味,令到湯底嘅味道更加昇華。跟住就係刺身拼盤,整體刺身都好新鮮,帆立貝食落口感好爽口,左口魚肉質幼嫩好食,三文魚肉質含有淡淡嘅海水味同埋魚腥味,但係唔會太重,而且有一種特別嘅清香味。日式火鍋緊係唔少得特上宮崎和牛,放入口就可以食到和牛既肉質有幾正,入口即溶,口感極致順滑,味道更加係鮮甜冇腥味。重點係呢度嘅松葉蟹係任食,食落去會有實淨蟹肉既口感,唔使調味,蟹肉非常新鮮美味,係必食既食物。

2025-02-08 227 瀏覽
日本料理這東西,對於我呢個對食物素來無甚要求既人而言,就像是眾裡尋他的一泓清泉。壽司食材係入口既那一剎那,就知葫蘆藥,新鮮與否一試而知;燒烤每一塊都經過火烤與時間的歷練,成就著廚師手藝的光芒。.👁‍🗨 松葉蟹肉牛油果沙律.➰ 大大碟既沙津上放左一大堆鮮豔的蟹籽,松葉蟹同堆牛油果。我最愛吃蟹籽的彈牙口感,清新可口,同牛油果混著吃口味一流🤫.👁‍🗨 墨汁帆立貝茶碗蒸.➰ 蒸蛋都係用咗墨汁,味道啱啱好,唔會太鹹,鮮味十足,蛋非常滑,帆立貝彈牙,仲配上綠色植物嘅裝飾.👁‍🗨 刺身拼盤.➰ 拼盤內有深海池魚、真鯛、海膽、帆立貝、鮑魚和牡丹蝦等😁成個刺身盛可以用「厚」字來概括,即使量不多,但不論是帆立貝、深海池魚還是海膽及牡丹蝦,其厚切既程度都可算係誠意之作。帆立貝既口感鮮甜,入口即溶,是為上佳。深海池魚既味道上剩,每一口都鮮味逼人。海膽同真鯛十分爽滑,一啲都吾會腥🤩.👁‍🗨 沖繩風煙燻豬手伴酸汁.➰ 煙燻既時間掌握得相當好,肉汁都被穩穩地鎖住,非常好食!配埋個酸汁一齊食,一流😇.🔛 整體評分(7.5/10)

👁‍🗨 松葉蟹肉牛油果沙律

👁‍🗨 墨汁帆立貝茶碗蒸

👁‍🗨 刺身拼盤

👁‍🗨 沖繩風煙燻豬手伴酸汁

🔛 整體評分(7.5/10)