2023-06-12 500 瀏覽
之前食過套餐,今次試新野,長腳蟹一隻四食再加左幾個餸,蟹蓋同羔蒸蛋好香滑,身就椒鹽,腳就清蒸同蒜茸蒸,師傅手勢真係好正,樣樣都好好味👍🏻 隻蟹新鮮又整得出色,冇浪費到隻長腳蟹😋😋值得一提係個炒飯,一定要試,粒粒分明👍🏻 唔會油淋淋,就算飽都要試下😆😆食飽左最後就緊係要食埋個3.6牛乳布甸,有牛奶味仲有朱古力味,又香又滑,入口即溶,非常滿足。朱古力味好香濃,甜品係少甜,飽左都可以食得落,啱啱好。
  • 家之味粒粒炒飯
  • 北海道3.6牛乳布甸
新一年2023年2月9日又再帶一大班朋友到此新春聚餐,食物新鮮又有驚喜,朋友都好滿意,大家一早到達唱K,打麻雀,大笑大叫,都唔怕俾人投訴呀,因為可以包場,大家都覺得最正係可以包場食玩唱傾。7時入座享受前菜食左豬腳仔(大細適中,大家食得有儀態),水魷魚(呢度菜好有風味呀),椒鹽🦑(好正,夠野味)送啤酒一流呀。「金銀蒜炸蠔」,大大隻好好味「XO醬腸粉大蝦」,咪講笑成個煲食到見底,太野味配菜都食哂,腸粉入哂味,好好食。「老椰子雞湯」,清甜「白雪肉山大扇貝」,呢味唔使講,我次次必食架,新鮮好味。「盤龍地頭鱔」,自己煮唔到架,要新鮮處理才有嫩滑煙韌肉質,食到呢度大家都已經飽飽地,但都食哂,仲話好飽。「荷葉蟲草花雞」好好味,有荷葉香味,飽飽地,大家都打包走,唔好浪費食物。「富貴黃金炒飯」好香呀,但已經好飽飽,打包啦。最後唔小得就係最滋潤糖水「紅棗元肉桃膠雪耳茶」大家食到腸滿腸肥,(肚腩)滿載而歸呀。下次下次一定再幫襯。

「金銀蒜炸蠔」,大大隻好好味
「老椰子雞湯」,清甜
「白雪肉山大扇貝」,呢味唔使講,我次次必食架,新鮮好味。
「富貴黃金炒飯」好香呀,但已經好飽飽,打包啦。
最後唔小得就係最滋潤糖水「紅棗元肉桃膠雪耳茶」
大家食到腸滿腸肥,(肚腩)滿載而歸呀。

下次下次一定再幫襯。
野味水魷魚

紅棗元肉桃膠雪耳茶
富貴黃金炒飯
白雪肉山大扇貝
XO醬腸粉大蝦煲
  • 三杯扇貝王,白玉雪山大扇貝
2022-09-21 356 瀏覽
朋友介紹比我話包場飯局,所以去試試,鋪位置有少少唔就腳,入到鋪都好光猛同舒服,成晚只有我地,因為4人以上就可以包場,感覺非常好,前菜賣相同味道已經好好👍🏻食極都仲有菜上,一半左右已經投降,問一下原來仲有4樣未黎,繼續努力😆邊傾邊食都唔知食左幾耐,終於完成任務,全程都冇壓迫感覺,老闆出菜又冇急住上,非常好,比我地慢慢食同傾計。$450/1個人,有12樣野食真係抵食到不得了,碟頭又夠又好味😋仲包飲品任飲。
2022-09-16
  • 杏汁豬肺花膠湯
  • 富貴雞
2022-08-17 368 瀏覽
呢間食肆我新年同佢訂過盆菜,趁屋企人生日去試下,冇好靚既裝修,最好就係包場食飯,野食同佢出既盆菜差不多,食完冇口渴😋 d野好食,仲好大碟😆😆 食到一半已經飽晒。杏汁燉豬肺湯好正,依家好少地方有得飲架喇,前菜都有4款,份量都唔少,樣樣都食到差不多先再上菜,冇趕住叫你走既感覺,我家人食飯好慢,可以慢慢嘆😅😅 我最鍾意係黑白胡椒蟹,個味好似去左新加坡咁,一樣好味,用煲仔上,打開仲出晒煙咁,超正👍🏻👍🏻
2022-08-05
生日