2024-01-27 229 瀏覽
和朋友外出吃飯,遇到這間餐廳,非常不開心的用餐體驗,貴夾唔好食。黑椒牛柳絲意粉 $52很鹹,很油膩,牛肉數量少,與價錢相比,性價比非常低。叫了杯茶走少甜,但係並沒有少甜,落了很多煉奶。向侍應反映,竟然跟我們說,要少甜就喝奶茶自己落糖,邊有得換。豬手拼貢丸撈麵 $52份量非常少,貢丸得兩粒。朋友想問清楚有咩汁可以揀,侍應態度非常之差,愛理不理。由於附近沒有其他餐廳,可算是獨市生意。但環境衛生情況欠佳,地下佈滿油漬,不會再去光顧。

黑椒牛柳絲意粉 $52
黑椒牛柳絲意粉

豬手拼貢丸撈麵 $52
豬手拼貢丸撈麵
豬手拼貢丸撈麵

2022-03-28 1153 瀏覽
富園 清河原來有分店😂之前食過早餐 貴 性價比低一個魚蛋粉42😅唔包野飲料唔係多 都係普普通通一碗附近甘多住宅 先得兩間食店相信好多人係冇得揀情況下先入去………..獨市 冇計
富園 清河
相信好多人係冇得揀情況下先入去
………..
獨市 冇計
2020-10-04 1576 瀏覽
員工態度十分惡劣,尤其收銀果位女士,雖然做獨市生意,但總可以改善一下態度吧?有次佢落錯單,同佢講想換番岩野食,佢反應甚大,令客人十分反感!做服務業咁冇心做,失望
2020-01-04 1613 瀏覽
平日真係好少黎上水,今日工作關係黎左呢頭附近,行勻都係得呢間茶餐廳,睇黎係獨市生意😂鹹牛肉蛋治烘底 + 菜蜜 🥪🍵多士烘得幾脆,餡料份量都幾足,鹹牛肉同雞蛋比例幾好,正常的一份蛋治👌🏻可能因為獨市生意,價錢就比較貴,唔抵食,一份蛋治餐要$33🤷🏻‍♀️烘埋底就$35啦食之前睇過網上嘅食評,普遍都話呢度服務態度好差,試過之後又唔覺,大部份侍應姐姐及收銀姐姐都幾好禮貌👍🏻唯獨有位衣著睇落應該係高一級的侍應比較差,明明見到我舉手想落單,望左我一眼就走左😒係肯定佢見到我的😤另外,餐廳地板立痴痴,可以改善一下就好啦
鹹牛肉蛋治烘底 + 菜蜜 🥪🍵
另外,餐廳地板立痴痴,可以改善一下就好啦
2020-01-03
2019-05-29 1248 瀏覽
晚上11點05分路過,間舖11點45分關門,見有D餓仲有大半個鐘,間舖又無乜人咪入去吃個宵夜,入到去是但搵個位,未坐低伺應已經拿著本簿崔落單,大佬,menu都未睇,坐都未坐低點落單,好趕客,垃圾餐廳,不建議.
2019-05-29
宵夜
2018-07-30 1618 瀏覽
今日睇完醫生諗住費事周圍去 ,咁返到嚟屋企樓下去茶餐廳買左三盒飯, 點知收銀櫃檯收銀員話兩個字到有飯攞㗎啦你坐下先啦 ,點知我全程等咗五個字仲要啲飯出左係到冇人理, 幾個夥記行埋去開咗幾次個飯盒,但都係沒有人包外賣, 後來我出聲叫另外一位員工 ,叫他包他先主動埋去, 攞盒飯返到嚟已經凍曬, 呢間富苑越嚟越差, 冇辦法先幫襯佢, 仲要裝修完啲嘢食仲差咗, 所以我下次都係叫外賣叫拒地送上屋企,可以慢慢坐係屋企等好過係拒舖等 ,有時叫外賣送上門仲整錯嘢添。
2018-07-30
25 分鐘 (外賣自取)
2018-06-30 997 瀏覽
同老婆落街食,意想不到的差,服務差,野食差,永不去第二次,就算餓死都無可能再去!!!獨市生意做到咁,絕!趕住收工就唔好叫人入去食,入都去咩都無的食都算,態度仲要勁差,都算,野食難食到嘔,算唔到,買單走人,花錢買難受!
2017-12-12 998 瀏覽
很難找到比富園更難食,價錢比其他茶餐廳更貴一倍,份量少得可惜(咖哩牛腩飯得一舊牛腩,真人真事),服務態度惡劣.寧願行多5分鐘去祥龍圍大家樂或者去OK叮飯或者去百佳買餅食或者去遠d食或者餓死,都唔會幫襯呢間野。
2017-09-17 883 瀏覽
之前外賣叫左兩個西班牙炒飯。點知兩個飯都冇落鹽,搞到爆難食。一直知態度好差,都費時同他理論要求換番。試過去間餐廳食個陣話想要多過碗, 服務員個表情好似覺得你好麻煩咁。每次食呢間餐廳都成肚氣走,諗住杯葛唔食。寧願行遠d 去其他地方食。
2017-06-24 806 瀏覽
第一次寫食評,估吾到係要寫間餐廳有幾難食,個楊洲炒飯好似炒白飯甘,男友既梅菜扣肉冇色的,係米人食架?拎去喂狗隻狗都吾食啦!😡😡😡仲要樣樣都$4x幾,係大埔可以食到兩個餐喇!!人地仲要好食好多!我諗有生之年一定吾會再泥!
我諗有生之年一定吾會再泥!
2017-05-05 577 瀏覽
下午茶餐上有英文標記,當日我用英文單字叫餐,個收銀話吾識英文,叫我用中文講,之後我再用中文講要雞脾沙律,佢就話係雞脾薯條,我再講話係沙律,佢就發爛渣,叫我企埋一邊慢慢睇!其實係佢自己吾熟悉個餐牌,個牌明明寫住雞脾薯條或沙律,其中一樣,佢以為我叫錯,仲黑我面。都等左好耐,又吾係特別好食,佢好似好吾想做我生意甘,所以自此以後就行遠少少,寧願食大家樂果隻豉油雞脾紅豆冰喇,呢個野真係垃圾中既垃圾。報告完畢。
2017-02-05
15 分鐘 (外賣自取)
2017-03-05 548 瀏覽
上次响到叫外賣,叫咗凍奶茶同肉絲抄麵。佢就嚟咗凍好立克同菜軟排骨河粉。打去好幾次都唔聽電話。 有一次我落去食,見到佢又唔係特别唔得閒,只係收緊$$,但佢地都唔聽電話!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!仲要有兩個人企係櫃面添*******************曰頭櫃面個阿姐服務態度超唔好,啲伙計態度一 D 都唔得!!!!!!!!!!!!😨😨
上次响到叫外賣,叫咗凍奶茶同肉絲抄麵。
佢就嚟咗凍好立克同菜軟排骨河粉。

2017-03-03
2 分鐘 (外賣送餐)
2017-01-19 543 瀏覽
今晚放工去食飯 睇完餐牌 西炒飯40$ 右上角再寫住飲品+12$ 凍飲再加2$於是我同個伙記落單 要西炒飯 佢問我飲唔飲野 我答唔洗然後佢轉個圈番黎問我 西炒飯餐送野飲 你真係唔要?我心諗 餐應該抵D 同埋佢話明係送 咁我就話 咁要凍檸茶啦唔該結果埋單果時 佢話要收54$我問點解 佢夠膽死大大聲話凍像+2$啊我再問清楚D 佢話西炒飯單叫40$ 今日是日套餐西炒飯係52$我一早話左唔洗飲品 係佢話送我先落order同埋 正價西炒飯40$+飲品12$ 是日套餐又係呢個價 咁呢D係咩套餐黎?或者係我蠢 不過各位下次去佢地餐廳食野 任何野都要問清楚先同埋佢D套餐都要睇清楚 可能佢地無良到套餐仲貴過正價

於是我同個伙記落單 要西炒飯 佢問我飲唔飲野 我答唔洗

然後佢轉個圈番黎問我 西炒飯餐送野飲 你真係唔要?

結果埋單果時 佢話要收54$

我問點解 佢夠膽死大大聲話凍像+2$啊

我一早話左唔洗飲品 係佢話送我先落order

同埋 正價西炒飯40$+飲品12$

是日套餐又係呢個價 咁呢D係咩套餐黎?

或者係我蠢 不過各位下次去佢地餐廳食野 任何野都要問清楚先

同埋佢D套餐都要睇清楚 可能佢地無良到套餐仲貴過正價
2017-01-19
2016-10-29 698 瀏覽
有時出外用餐,茫然唔知想食咩又或者太多提議/要求時,富園就可幫到我……「是旦」茶廳餐是友輩起的代號。 全因它選擇之多,梗有一款啱,價錢街坊價,味道不賴不折不扣的茶廳風味,三百幾個位、旁邊還有$10一小時的停車。淨係早餐就有西式通粉、三文治、沙律、奄列、特色包餐、早餐粥餐、通粉、潮州湯麵、酸辣湯麵、小食供選擇。晚餐仲多,選擇以種類分,計有套餐、碟頭、鐵板、咖喱、小炒、煲仔菜/飯、蒸魚餐、燴飯、湯飯/麵、煲飯/麵…… 數到有排數。今朝食左個茘灣艇仔加炸兩餐只係$30真抵。

今朝食左個茘灣艇仔加炸兩餐只係$30真抵。
2016-10-29
$25 (早餐)
  • 炸両
  • 生滾魚腩粥
2016-10-12 469 瀏覽
我打電話明明就話要個椒鹽豬扒剩餸 個阿姐仲要重複問我幾次系咪套餐 我都已經話剩餸 個阿姐態度重要串過馬x 跟住送到上黎佢竟然送個椒鹽豬扒飯 打翻電話過去仲叫我再加多一張單話無得換態度一樣系咁差 個呀姐擺明玩野 垃圾餐廳 垃圾員工 !
話無得換
態度一樣系咁差 個呀姐擺明玩野 垃圾餐廳 垃圾員工 !
外賣送餐