2024-01-27 565 瀏覽
講到食得Openrice一個樣,點可以唔試下呢間嘅招牌菜?今日我揀咗鳳爪排骨飯啦,開盒瞬間已經鬼香👻後巷煨得滑嫩嘅鳳爪同上好排骨湯汁夠哂味,簡直係撈飯神器。仲有架!燒賣咬落去Q彈得滯又唔會過肥,真係可以話係平民價錢嘅高級享受。口感呢?排骨飯嘅肉質彈牙得嚟唔肥膩,啖啖肉嘅滿足感真係正啊!而燒賣嘅肉汁一咬就流出,配上少少豉油,簡直係咸香又滋味❤️。總括來講,今次食嘅鳳爪排骨飯同燒賣,真係價廉物美,難怪傳嘅咁開。下回再嚟,我一定要試吓佢哋嘅腸粉同咸水角,講到我嘴角都流晒口水噃!要係你仲考慮緊食咩,不妨嚟呢度,真係唔會令到你失望架!👍🏻

2023-01-13 1444 瀏覽
喺太子睇完花 去搵嘢食 諗起好耐冇去嘅富城火鍋 入到去自己搵位 只見3名姐姐 好忙 取火鍋單自己點餐 叫咗鴛鴦湯底 肥牛 鵝腸 鮮蝦雲吞併韮菜餃 墨魚丸拼蝦丸 皇帝菜 啤酒 食品ok 招呼就冇喇 推介肥牛鮮蝦雲吞 墨魚丸蝦丸 幾新鮮好爽 食品同以前一樣都可以服務就比以前差
2021-04-04 2764 瀏覽
以前成日都有黎打邊爐,係呢年疫情黎少左,今日終於都黎打一次邊爐,因為想食小食,所以叫左酸薑皮蛋同泡椒鳳爪,但個短髮女職員話無酸薑皮蛋,由於該名職員見到我地想食,就話廚房肯幫我地整,咁好啦,我地就照叫,出黎既酸薑皮蛋真係大失所望,同以前既水準差好遠,無紅油同醋,居然落鼓油……真係無野好講。其實如果唔識整既,唔好話可以幫我地整,亂咁黎····因為呢碟酸薑皮蛋餐牌無寫價錢,我地又唔記得左問幾錢,埋單發覺佢寫廚部手寫單$58,當我問呢個係咩黎時,佢地答我係酸薑皮蛋,一碟連個廚師都唔識整既,要收$58真心係有d 貴囉,同埋佢女職員都應該要同我地講下幾錢,咁樣其實唔係咁老實囉。錢我都會照俾,$58蚊買到你地公司既誠信,雖然最後男職員自己拎20蚊出黎俾返我地,但我地無收到,因為唔係個男職員既問題,係個短髮女職員唔老實,咁樣做生意,只會趕客,俾你厄都係厄一次,以後都唔會再黎……其他食物都退步左
2021-02-13 1495 瀏覽
Restaurant Review📋Food🍽Steamed Sabah Giant Grouper🐟- Perfectly Steamed. Super Soft & Juicy, Fresh & Umami👍Ambience💗- Called to place the takeaway order 10 mins⏳before arriving the resto, still needa wait for 25 mins⏳after arrived the resto. May due to the resto prefer to well received the money💵before start cooking🤔
Restaurant Review📋

Food🍽
Steamed Sabah Giant Grouper🐟

Ambience💗
2019-09-24 2104 瀏覽
嗰日交貨俾阿Gary哥肚仔超級餓就見到呢間野中午係食點心,咁就試吓啦一入去同阿姐講飲汽水唔要茶位得唔得呀姐佢話你洗杯都要開茶所以為咗個幾蚊我就唔飲汽水不過頂住道氣大如大陸的麵點皇,飲汽水可以扣翻一個茶位。我仲趕時間熱辣辣,本來好想比負評。阿姐就教我擺兩隻筷子打開蓋吹快啲涷啲茶講真依間野唔係平,不過腸粉都OK好食。佢哋唔明白好多後生仔唔想飲茶想飲汽水...要遷就一下年青人市場點心,總唔算難食算數啦。中評
嗰日交貨俾阿Gary哥

肚仔超級餓

就見到呢間野中午係食點心,咁就試吓啦

一入去同阿姐講飲汽水唔要茶位得唔得呀姐

佢話你洗杯都要開茶

所以為咗個幾蚊我就唔飲汽水

不過頂住道氣

大如大陸的麵點皇,飲汽水可以扣翻一個茶位。

我仲趕時間熱辣辣,本來好想比負評。

阿姐就教我擺兩隻筷子打開蓋吹快啲涷啲茶

講真依間野唔係平,不過腸粉都OK好食。

佢哋唔明白好多後生仔唔想飲茶想飲汽水...

要遷就一下年青人市場

點心,總唔算難食算數啦。

中評
昨天同朋友到這酒樓晚飯,小菜都算美味,價錢算是合理(但不老實) 。 點解不老實……就是我致電訂枱時問到是否有象拔蚌$298(條),接電話的職員回答(係有),我拍聽錯,所以重覆問問題真是$298原條……她都是答正確,跟著我訂枱時預留了一條。但最後結帳當我查單時發現不是$298,而是$498……她們話已加價,但是點解我落單時不告訴我們已加價呢,我已問過兩次價錢才落單$298條,埋單後便說不是這個價 ……我覺得不太老實是只這一點。
2019-04-21
2019-01-01 1580 瀏覽
星期五放假,中午出街睇下有咩食,醒起之前的士司機講過呢間平絕全城盅頭飯試試佢先,20蚊有三款飯揀,17蚊點心,呢個價真係冇得輸,食落雖然冇大酒樓啲咁入味,但都吾差,又大盒
收信用咭 但唔收"銀聯"…差啲冇錢埋單宵夜9點後優惠 唔係以前咁部份食品6折轉咗新點菜紙 宵夜紙明碼實價 大部份都低食 貴價嘢質素一般湯底正價冇平嘅 芫荽湯底$58 鴛鴦鍋底$58 唔係沙嗲 係麻辣湯唔太重味 唔係大辣 ……藥材雞湯底 $128 成隻雞低食象拔蚌/條 優惠價 $298薄切細細片 "腥" 冇畀蚌胆嘅桶蠔$98☝️桶蠔 $98 有6大隻 灼咗蠔肚脹卜卜👇廣島蠔$38 5小隻 灼後勁宿水 嚡苦手切鮮牛肉 色淡微水 冇勿牛香醉鮮雞腰 冇酒味 $48 賣相唔靚鮮鵝腸 細條幼身 冇勿油香 $48黃金炸魚皮 $42 脆香脆鯇魚片 每份斤半 $98 大堆頭 有魚片 魚頭 魚腩 魚骨 低食嘅 略嫌魚片切得太厚身 鐘意食魚就夠晒食
收信用咭 但唔收"銀聯"…差啲冇錢埋單

宵夜9點後優惠 唔係以前咁部份食品6折
轉咗新點菜紙 宵夜紙明碼實價
大部份都低食
貴價嘢質素一般

湯底正價冇平嘅 芫荽湯底$58
鴛鴦鍋底$58 唔係沙嗲 係麻辣湯

唔太重味 唔係大辣 ……
藥材雞湯底 $128 成隻雞低食

象拔蚌/條 優惠價 $298

薄切細細片 "腥"
冇畀蚌胆嘅

脆鯇魚片每份斤半

韭菜魚皮餃 / 手工魚皮餃
鮮鴨血
2018-06-25
$200 (宵夜)
黃金炸魚皮
  • 宵夜桶蠔
2018-01-17 1637 瀏覽
聽朋友講佢好似冇以前咁好食可能最近天氣凍 大把人去食水準稍為下降尚可接受不過真係好抵食叫咗個138蚊嘅醉雞淨係隻雞都已經夠曬咁多人食醉雞鍋 真係幾香嘅不過下次都係唔會叫食完隻雞 都唔夠肚食其他嘢最緊要連雞件都好味又滑又有雞味我最鍾意佢啲滑啲蝦粒夠曬彈牙口感好好雞子攞出嚟雖然有啲變形但係我都係覺得好好食口感唔會粉但係佢個粉腸就麻麻喇魚腐真係 口感麻麻響鈴炸到脆卜卜真係一流今日多人到仲出現排隊嘅情況服務唔錯嘅
聽朋友講佢好似冇以前咁好食
響鈴炸到脆卜卜真係一流
今日多人到仲出現排隊嘅情況
服務唔錯嘅
2017-11-07 758 瀏覽
諗住同朋友喺旺角傾下計食下嘢已經六半點左右到點知係唔夠早到原來要喺旺角食放題式打邊爐除咗要早到係要更早到如果唔係就要等到十點半先有得食除咗ridiculous之外我都唔知可以用咩去形容佢同埋係人周圍都係人心裏異常 煩躁答咗兩站巴士到地膽中央行咗兩條街諗住求其搵間嘢食下終於都見到呢度 上網見到評論都唔錯諗住好又一餐唔好又一餐其實環境唔算乾淨忙嘅時候阿姐都有黑黑地面湯底老實講初初真係有啲失望但係點解我會再返嚟食呢就係四個字精彩食材老老實實我真係未食過咁鮮味嘅鵝腸同雞子淥兩淥食入口鵝味撲埋嚟雞子淥成晚都唔會硬點解呢佢明明係火雞子即係要雪點解成晚都咁juicy?雖然佢好多嘢都冇得食賣哂但係佢啲海鮮真係鮮到 喺個水缸攞出嚟劏嗰隻連攞嚟做湯底嗰隻蟹都好食好食好好食超級鮮甜最緊要滾完都大把膏連墨魚滑都彈牙到起哂膠口感無法形容我而家先至知起膠係乜嘢意思呢間嘢真係好好食I'll b back現場有唔少吹水客一定冇趕人嘅現象
諗住同朋友喺旺角傾下計食下嘢
老老實實我真係未食過咁鮮味嘅鵝腸同雞子
淥兩淥食入口鵝味撲埋嚟
雞子淥成晚都唔會硬
點解呢佢明明係火雞子即係要雪
點解成晚都咁juicy?
雖然佢好多嘢都冇得食
I'll b back
現場有唔少吹水客
一定冇趕人嘅現象
2017-10-17 1238 瀏覽
睇完一場緊張嘅傑志VS和富大埔,消耗吾少熱量。成班人打下邊爐十十下就最正 😆近近地,frd 子就揀左呢間。豬骨湯底~大大舊嘅豬骨,不過嫌麻煩嘅我無食湯底加左黑楜椒,聞到都精神為之一振鴛鴦湯底~夠惹味,辣個邊frd 子個個食到舔舔脷各類丸子,脆脘~新鮮好食雪花牛~frd 子話無牛肉味(我吾食牛嘅)手切肥牛~佢地話堅有牛肉味皇帝菜,生菜~新鮮清甜手打魚肉~吾腥🌽~香甜蓮藕片~我中意食爽口嘅,呢個啱晒我,食左好多 😋泰式生蝦刺身~吾夠凍,醬汁吾夠味珊瑚蚌~爽口嫩滑又鮮甜👍👍👍炸魚皮~脆卜卜,夠香口。同行小朋友係咁食吾停 😁泡椒鳳爪~醃得好入味,1人1隻清晒 👍叫左10支8支🍺,打邊爐絕配
近近地,frd 子就揀左呢間。
豬骨湯底~大大舊嘅豬骨,不過嫌麻煩嘅我無食
湯底加左黑楜椒,聞到都精神為之一振
鴛鴦湯底~夠惹味,辣個邊frd 子個個食到舔舔脷

各類丸子,脆脘~新鮮好食
雪花牛~frd 子話無牛肉味(我吾食牛嘅)
手切肥牛~佢地話堅有牛肉味
皇帝菜,生菜~新鮮清甜
手打魚肉~吾腥
🌽~香甜
蓮藕片~我中意食爽口嘅,呢個啱晒我,食左好多 😋
泰式生蝦刺身~吾夠凍,醬汁吾夠味
珊瑚蚌~爽口嫩滑又鮮甜👍👍👍
炸魚皮~脆卜卜,夠香口。同行小朋友係咁食吾停 😁
泡椒鳳爪~醃得好入味,1人1隻清晒 👍
叫左10支8支🍺,打邊爐絕配
2017-10-14
慶祝紀念
生日
2017-10-06 942 瀏覽
今晚想食刺身但又唔想食口本菜,於是两個人走到這火煱酒樓看看。看到魚池海鮮唔錯於是點了一隻两斤重龍蝦及两隻象拔蚌。全部做刺身生食。當然要有啤酒佐這美食啦。两隻象拔蚝先上。擺設唔錯,祗可借不是加拿大而是美國加洲的。但價格祗是 $590一隻。而龍蝦刺身亦很好。如果龍蝦大隻一点就更好了。店長更極力推薦我們食鮑魚刺身,每隻祗是$38元。於是叫了两隻冰鎮鮑魚。這個菜亦做法不錯。整個晚餐包两支啤酒,两隻象拔蚌,一個龍蝦都不用二仟元。 認真抵食。
  • 龍蝦刺身
2017-08-08 578 瀏覽
再食宵夜 9:30 之前讚 而家扣晒分招呼一般都係唔好 .......個個都係經理 經而不理得1個後生仔好勤力 但都成日比罵埋單就要睇實啲 試過幫襯1次,2次,3次都多收啤酒錢 落單咭係冇錯嘅 就係結算單打多食過咁多次都錯 收銀員應該要注意吓啦部份食料6折 很底食 魚腩 大魚頭 魚卜 都好新鮮 云吞~ 皮濕晒 唔鮮 肉饀怪味 魚皮餃~賣相靚 食都正肥牛~第1碟正 有牛味 色澤紅嫩 再叫2碟就變晒樣 白曬曬 勁多肥&根話佢似豬肉 都信 牛展~切得很厚 色紅帶黑 水嗲嗲桶蠔~ 138 加一 冇優惠 有3隻大 2隻細細 用個大大冰底上生蠔價... 湯底~藥膳雞1大隻 滑 138
再食宵夜 9:30 之前讚 而家扣晒分

招呼一般都係唔好 .......
個個都係經理 經而不理

湯底~藥膳雞1大隻 滑 138

魚頭 魚腩
魚頭 魚腩
2017-04-04 1800 瀏覽
友人生日 喺Long Ocean玩鏢飲啤 宵夜就腳就去富城 來個“生日火煱“9點後宵夜 有部份食物“6折“就真低食嘅過往幾次經驗 呢間係 no service預咗冇.... 竟然今次又幾好喎新面口 應該喺換咗男經理 好招呼經理好識做生意.....即刻介紹啲冇優惠嘅食物成8嚿水嘅象拔+湯底而友人就揀咗“花彫醉雞鍋“$138 全雞湯底藥材味唔太濃 雞大隻夠滑嫩手切肥牛 ~ $198 之前食過就唔得 牛肉色暗瘀色問前經理無彩行咗去..... 今次特意叫經理留意 牛就零捨不同正價嘅 響鈴~ 脆嘅 略嫌太厚 6大件$38皮旦尖椒~ 皮旦冇糖心 干身 灰泥色尖椒黑色 唔食冇損失大量6折火煱料 冇減份量魚腩 魚卜鵝腸 雞子都好鮮味水餃今次都出色 (上次食就濕皮)成個大魚頭新鮮劏咁 折咗都係$36 菜類就比較少 1執仔 折咗都可以接受最討厭就係用“椰菜絲“墊底啲菜絲濃邊嘅 應該都切咗一段時間黐住啲食物又難夾 又影響個湯底嘅味道連侍應都叫你唔好放落煱 咁用一片生菜又有幾難呢
友人生日 喺Long Ocean玩鏢飲啤
宵夜就腳就去富城 來個“生日火煱“

9點後宵夜 有部份食物“6折“就真低食嘅
過往幾次經驗 呢間係 no service
預咗冇.... 竟然今次又幾好喎
新面口 應該喺換咗男經理 好招呼
經理好識做生意.....

即刻介紹啲冇優惠嘅食物
成8嚿水嘅象拔+湯底
而友人就揀咗“花彫醉雞鍋“$138 全雞

湯底藥材味唔太濃 雞大隻夠滑嫩

手切肥牛 ~ $198
之前食過就唔得 牛肉色暗瘀色
問前經理無彩行咗去.....
今次特意叫經理留意 牛就零捨不同

正價嘅
響鈴~ 脆嘅 略嫌太厚 6大件$38
皮旦尖椒~ 皮旦冇糖心 干身 灰泥色

尖椒黑色 唔食冇損失

大量6折火煱料 冇減份量

魚腩 魚卜鵝腸 雞子都好鮮味
水餃今次都出色 (上次食就濕皮)
成個大魚頭新鮮劏咁 折咗都係$36

魚頭
之前惠顧 嘅 手切肥牛
有晚芥 有醬油 有酸菜收費 加一
2017-04-03
$160 (宵夜)
慶祝紀念
生日
手切肥牛
火煱配料
魚頭
  • 花彫醉雞煱
  • 大魚頭
2017-04-01 984 瀏覽
中午去花墟買花,運動場道很多食肆,揀邊間?老人家鍾意飲茶(晚上是火鍋)。富城面積不大,但人流轉得快,可搭枱,門口等-陣就有位。推介鹹菜豬肚湯$22/碗,用魚湯做底,有支竹添,幾特別。炸竽+番薯丸,蒸牛肉球,鳳爪(好惹味),排骨……,都熱辣辣上枱!蝦餃-般,蝦有泥味。腸粉多澄面,透明。招呼就唔得,人手唔夠,要自己揾櫈取碗碟。門口外賣盅飯大大盅才16蚊,好多人排隊買。五個人食得好飽埋單才三百幾,抵曬!晚上火鍋有好多套餐,孖寶等,可以再去試下。唔記得叫乜名,其實係威化餅碎椰汁糕,餅碎濕左,比較靭
富城面積不大,但人流轉得快,可搭枱,門口等-陣就有位。
唔記得叫乜名,其實係威化餅碎椰汁糕,餅碎濕左,比較靭
迷你福建炒飯
生煎包
椒鹽脆皮豆腐
2017-04-01
5 分鐘 (堂食)
迷你福建炒飯
  • 鹹菜豬肚魚湯