餐廳: 富山麵家
資訊:

富山麵店每隔一段時間,就會有卡通聯乘既拉麵推出,今趟輪到大口子喇。每次有活動,總會吸引好多食客黎打卡。離遠已經見到超大個大口仔裝飾,店內店外既每個角落都是打卡位!急不及待點左大口仔主題既牛奶拉麵、軟殼蟹烏冬沾麵、章魚燒、宇冶抹茶白桃布甸、巨峰可爾必思梳打、蜜桃可爾必思梳打。牛奶拉麵個湯有好濃郁牛奶香,叉燒吸收哂湯汁,好好味。沾麵汁有冷同熱可以選擇,個汁夠晒濃稠,掛喺每條烏冬上面,入口每啖都係海鮮湯味。軟殼蟹外脆內多汁,仲食到有蟹膏,勁驚喜。特製章魚燒即叫即整,每粒都食到章魚粒,加上木魚,好睇又好食。宇治抹茶白桃布甸底層既抹茶布甸好滑溜,面層既白桃同哈密瓜好新鮮清甜,星星做形好美觀。每杯梳打響忌廉上面都配一粒大口仔馬卡龍,2款既賣相都好可愛,配上獨特既可爾必思乳酸菌,味道酸酸甜甜,清爽又解膩。除熱賣既大口仔造型食品,仲有一系列的限量精品,睇怕呢個聯乘,至少要黎返三兩次先得。

2024-09-01
30 分鐘 (堂食)
呢間拉麵店近期有大口仔主題,大排長龍。餐廳怖滿大口仔怖置,真係好得意,啲食物同樣吸引,全部都有大口仔主題。先有黑醬油拉麵配上大口仔裝飾配料,湯底濃郁,麵條彈牙,食落去令人滿足。軟殼蟹烏冬沾麵啲烏冬好滑,配埋軟殼蟹,仲有大口仔嘅樣,好可愛。章魚燒外脆內軟,餡料豐富。飲品方面,有巨峰可爾必思梳打同水蜜桃可爾必思梳打,清新解渴,果味濃郁。飲品上嘅大口仔馬卡龍更好睇又好食。最後,宇治抹茶白桃布甸,抹茶味道濃郁,白桃清甜,布甸好似奶凍咁。

呢間拉麵店近期有大口仔主題,大排長龍。

2024-09-21 375 瀏覽
經過銅鑼灣麵店,店內擺設放滿大口仔裝飾,就連舖牆紙以藍色大口仔圖案為主要格調,朋友最鍾意大口仔MINNA NO TABO,我吔走進麵店食麵同飲嘢,發現盛載麵既碗及飲品包裝也是大口仔圖案,真喺可愛到極緻,開心到樂在其中!原來喺大口仔唧既40周年,一邊享受期間限定美食就一邊打卡!也可購買精美嘅大口仔禮品呢!特製牛奶拉麵拉麵碗喺大口仔圖案,乘載豐富配菜有2塊日式叉燒、豬軟骨大口仔既星星蛋、紫菜等等,麵條爽滑又有嚼勁,配搭牛奶湯底,味道香濃又有層次感特製章魚燒上枱時大口仔標簽牌仔吸引,章魚燒外皮焦香帶香脆,內裡軟綿綿配料有章魚及椰菜,印上大口仔既星星蛋,好CUTE啊!特製軟殼蟹烏冬沾麵烏冬上加咗大口仔外貌同笑口,配搭脆卜卜既原隻軟殼蟹、糖心蛋、印上大口仔既星星蛋,好啱打卡呀!宇治抹茶白桃布甸香濃抹茶味布甸,放滿哈密瓜同白桃,望見都覺得so sweet,真喺大滿足!2杯特飲巨峰可爾必思梳打、蜜桃可爾必思梳打梳打口感清新,再加上鮮忌廉同馬卡龍,好靚呀! 大口仔期間限定店到11月19日,下次會再去打卡留念!富山麵家 Ramen Iroha HK銅鑼灣希雲街地下7號
經過銅鑼灣麵店,店內擺設放滿大口仔裝飾,
就連舖牆紙以藍色大口仔圖案為主要格調,
朋友最鍾意大口仔MINNA NO TABO,
我吔走進麵店食麵同飲嘢,
發現盛載麵既碗及飲品包裝也是大口仔圖案,
真喺可愛到極緻,開心到樂在其中!
原來喺大口仔唧既40周年,
一邊享受期間限定美食就一邊打卡!
也可購買精美嘅大口仔禮品呢!

拉麵碗喺大口仔圖案,乘載豐富配菜有2塊日式叉燒、豬軟骨
大口仔既星星蛋、紫菜等等,麵條爽滑又有嚼勁,
配搭牛奶湯底,味道香濃又有層次感

特製章魚燒
上枱時大口仔標簽牌仔吸引,
章魚燒外皮焦香帶香脆,內裡軟綿綿
配料有章魚及椰菜,印上大口仔既星星蛋,
好CUTE啊!

特製軟殼蟹烏冬沾麵
烏冬上加咗大口仔外貌同笑口,
配搭脆卜卜既原隻軟殼蟹、糖心蛋、
印上大口仔既星星蛋,好啱打卡呀!

宇治抹茶白桃布甸
香濃抹茶味布甸,放滿哈密瓜同白桃,
望見都覺得so sweet,真喺大滿足!

2杯特飲
巨峰可爾必思梳打、蜜桃可爾必思梳打
梳打口感清新,再加上鮮忌廉同馬卡龍,
好靚呀! 大口仔期間限定店到11月19日,
下次會再去打卡留念!

富山麵家 Ramen Iroha HK
銅鑼灣希雲街地下7號
  • 特製牛奶拉麵
  • 富山雞翼
2024-09-16 705 瀏覽
上次Kuromi主題,已經好想去「富山拉麵」打卡,適逢‘’MINNA NO TABO” 40周年,富山拉麵推出了多款期間限定的MINNA NO TABO拉麵、小食、飲品和甜品,今次一定唔會再錯過!全店包括門面、食物和裝飾擺設都有MINNA NO TABO嘅身影,喺咁嘅環境氣氛之下,連大人都童心大爆發👶特製軟殼蟹烏冬沾麵$138,個人應為係最吸睛嘅大口仔造型拉麵,可選凍湯或熱湯,選了熱北海道花咲蟹濃湯,味道幾香濃,軟殼蟹好香脆,都算幾大隻。特製牛奶拉麵$98,中間個大口仔係新鮮魚片,仲有大口仔星形玉子,日式叉燒、蟹棒和紫菜,牛奶味濃,同樣係打卡之選。宇治抹茶白桃布甸$48,抹茶味道香濃,抹茶控必點。特製章魚燒$48,醬汁好正。巨峰可爾必思梳打/蜜桃可爾必思梳打,兩杯飲品都係$38,靚靚大口仔嘅馬卡龍/紙杯/飲筒,真係打卡打到手軟🙈想帶埋MINNA NO TABO返屋企,可以買埋期間限定嘅精品:掛飾公仔$178、拉麵碗及湯匙匙套裝$198、可摺式購物袋$78,購買紀念品滿$250仲送電話座一個😍
喺咁嘅環境氣氛之下,連大人都童心大爆發👶

特製軟殼蟹烏冬沾麵$138,
都算幾大隻。

特製牛奶拉麵$98,
特製牛奶拉麵
中間個大口仔係新鮮魚片,

宇治抹茶白桃布甸$48,
宇治抹茶白桃布甸
抹茶味道香濃,抹茶控必點。

特製章魚燒$48,
特製章魚燒
醬汁好正。

巨峰可爾必思梳打/蜜桃可爾必思梳打,
巨峰可爾必思梳打/蜜桃可爾必思梳打

購買紀念品滿$250仲送電話座一個😍

2024-09-12
5 分鐘 (堂食)
2024-08-21 1966 瀏覽
富山麵家係我地極常留意嘅食店,因為佢地定期會用唔同嘅公仔做主題!今次佢地就用到大口仔做主題!如果係大口仔迷嘅你就一定要黎食野打卡喇~一去到門口就見到全部都係大口仔嘅佈置,包括枱、掛布、牆飾等,就連麵食、小食、飲品同甜品都換曬大口仔主題,V小妹見到已經好開心,想衝入去試喇!- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (1大1小)🥢特製牛奶拉麵超濃嘅奶香味配豚骨湯再加上牛油粟米,香滑得黎好惹味👍🏼仲有大口仔魚片、大口仔星星玉子、日式叉燒、蟹棒、紫菜等等😍成碗麵真係又靚又好味~🥢特製章魚燒章魚燒咬落彈牙,食落唔會好麵粉,加上面頭嘅醬汁,一口一粒,香脆可口🥄特製宇治抹茶白桃布甸 白桃同哈密瓜都非常新鮮,仲好清甜,抹茶布甸又唔會太甜,而且仲好香滑😍🥤特製巨峰/蜜桃可爾必思梳打大熱天時,消暑一流👍🏼佢仲用左大口仔紙杯,就連飲管都印埋上大口仔圖案

- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (1大1小)

🥢特製牛奶拉麵

🥢特製章魚燒

🥄特製宇治抹茶白桃布甸

🥤特製巨峰/蜜桃可爾必思梳打
2024-08-15
下午茶
用餐優惠
試食活動
#跟住我食唔中伏 富山麵家🍜 x MINNA NO TABO💙期間限定店‼️限定日期: 2024年8月19日至11月19日我同心心一向都係富山拉麵嘅粉絲,已經來過好多次😆今次知道轉咗大口仔,我哋梗係即刻嚟🥰同之前一樣,全間餐廳裡裡外外、餐牌、紙杯、筷子套、牙籤套...全部都佈滿可愛嘅大口仔😆💙除咗佈置,仲有大口仔限定拉麵、飲品同埋小食🥹‼️限定食物&飲品都會加入大口仔魚片、大口仔星星玉子蛋、大口仔糖果餅乾,好味😋打卡又靚🥳特製牛奶拉麵 $98心心每次必食,湯頭好香牛奶味,入口順滑👍日式叉燒、星星玉子、蟹柳、粟米…都係佢嘅最愛!軟殼蟹烏冬沾麵 $118第一次出烏冬!仲配合魚片砌成大口仔個樣😆好得意呀!沾烏冬可選烏冬凍湯或熱北海道花咲蟹濃湯,我哋揀咗蟹濃湯,好香濃,好夾軟殼蟹😍#必飲 大口仔特飲❤️ $38/杯有巨峰 & 蜜桃味,配上梳打,香甜解渴👍上面仲有星星糖忌廉 & 大口仔馬卡龍餅乾,又靚又好飲🥹🩷宇冶抹茶白桃布甸 $48今次仲有限定甜品😍緊係試埋啦!抹茶味布甸好滑口,再配上水果都唔錯🥰除咗打卡同食嘢,仲有超靚嘅限量💥大口仔精品可供購買:包括公仔掛飾、珍藏拉麵碗湯匙套裝、可摺式環保袋‼️‼️‼️
#跟住我食唔中伏

富山麵家🍜 x MINNA NO TABO💙期間限定店
‼️限定日期: 2024年8月19日至11月19日

除咗佈置,仲有大口仔限定拉麵、飲品同埋小食🥹‼️

特製牛奶拉麵 $98
心心每次必食,湯頭好香牛奶味,入口順滑👍
日式叉燒、星星玉子、蟹柳、粟米…都係佢嘅最愛!

軟殼蟹烏冬沾麵 $118
第一次出烏冬!仲配合魚片砌成大口仔個樣😆好得意呀!

#必飲 大口仔特飲❤️ $38/杯
有巨峰 & 蜜桃味,配上梳打,香甜解渴👍
上面仲有星星糖忌廉 & 大口仔馬卡龍餅乾,又靚又好飲🥹🩷

宇冶抹茶白桃布甸 $48

‼️‼️‼️買滿$250仲送大口仔電話座😍

鍾意大口仔嘅朋友,快啲去啦~~~~
⚠️期間限定店冇得預約,只接受walk in

2024-07-29 1991 瀏覽
話說今日約咗朋友去銅鑼灣食飯,就搵吓附近有啲乜嘢好食嘅拉麵見到富山麵家都有超級多好評就試吓,點知就中咗伏冠軍黑醬油拉麵叫左佢個招牌黑醬油拉麵,味道賣相麵令人失望份量偏少,湯式底醬油的香味,只系有少少咸味,個湯底亦都偏稀麵質唔特別彈牙,索湯能力都唔系好強,質素同大型連鎖店差唔多煎餃子餃子size 比起平時拉麵鋪食到的迷你,個皮好薄煎唔到日式餃子應有的脆邊豬肉餡偏少同淡味,成個感覺就好似系超市買左包日式餃子返屋企自己煎咁
話說今日約咗朋友去銅鑼灣食飯,就搵吓附近有啲乜嘢好食嘅拉麵
見到富山麵家都有超級多好評就試吓,點知就中咗伏
冠軍黑醬油拉麵
叫左佢個招牌黑醬油拉麵,味道賣相麵令人失望
份量偏少,湯式底醬油的香味,只系有少少咸味,個湯底亦都偏稀

麵質唔特別彈牙,索湯能力都唔系好強,質素同大型連鎖店差唔多

煎餃子

2024-06-28 1402 瀏覽
星期日用openrice搜尋銅鑼灣拉麵店,見到呢個間拉麵店有阿女至愛Kuromi,啲食評同短片都拍得好靚,全家一齊去朝聖,點知去到知道活動已經結束咗,無得點相片見到咁得意嘅公仔食物,得返Kuromi筷子套,雖然有小意外好彩阿女又無吾開心。不過就因為咁發現在呢間好好味嘅拉麵店,啲肉係厚切㗎!❤️ 而且又嫩滑😋 份量同價錢都合理。呢間可以encore 😋😋😋 聽店員講7月係大口仔,大口仔不是我至愛,不過阿女同我都好期待⋯🥰
2024-06-16
10 分鐘 (堂食)
  • 激辛味噌拉麵
2024-06-05 1608 瀏覽
富山麵家這間麵家眾所周知,是最多與卡通形象聯乘推出產品及活動的香港拉麵品牌,一有聯乘活動,自然超多客人排隊光顧,特别是女顧客,原因是除了推出期間限定的拉麵、小食及甜品外,亦會有精美限量的記念物品可以換購及售賣。但作為志在食拉麵的肥佬,自然不會對少女精品有任何興趣。撇開卡通,富山縣是日本一個有特色的地方,拉麵亦有獨特的黑醬油拉麵,而富山麵家亦貼有海報宣傳,日本本家總鋪的黑醬油拉麵在日本東京拉麵秀曾奪得5年的冠軍,分別為2009至2012連續四年,以及2014年,所以他們將這款拉麵改名為「冠軍黑醬油拉麵」。我在平日晚上大約七時到達富山麵家,雖然沒有任何聯乘活動,但由於銅鑼灣是旺區,內裡已有五枱客人在進餐,對於一般的麵家,要到大約七時半才會有客。這裡要先結帳才享用食物及飲品,除了多人選擇黑醬油拉麵之外,牛奶拉麵及蘋果沙律我眼見都較多人選擇。在此我聲明以現金以正價結帳,沒有收受任何店方任何優惠或福利,單據可參考相片。收據可參考照片。我選了黑醬油拉麵及芥末章魚,芥末章魚是我喜歡的開胃小食,我可以一邊看球場一邊吃完一大碗。至於黑醬油拉麵,我比較喜歡他們選用粗的極太麵,叉燒三塊,又大又厚而且入味,不

我選了黑醬油拉麵及芥末章魚,芥末章魚是我喜歡的開胃小食,我可以一邊看球場一邊吃完一大碗。至於黑醬油拉麵,我比較喜歡他們選用粗的極太麵,叉燒三塊,又大又厚而且入味,不過口感就像食牛肉乾,要花費牙力,黑醬油我認為不太獨特,除了湯頭的顏色較深黑外,醬油味道層次感我認為沒有變化,除了有一般醬油味道外,亦因為湯內含有胡椒粒,所以味道我覺得有點像新加坡肉骨茶的味道,入口度及飽肚度都還可以。至於汽水巨峰提子Soda,明顯不是原裝罐裝或瓶裝,斟出來沒滿,有點覺得不值。
冠軍黑醬油拉麵+芥末章魚+巨峰提子Soda

極太麵麵條

芥末章魚
極太麵麵條
  • 熟芥末章魚
知道銅鑼灣有間拉麵店成日會同啲卡通人物聯乘,今次輪到Kuromi😽 成個Kuromi系列有3款拉麵、2款小食同2款特飲,每款都有不同大小嘅可愛Kuromi造型,睇得又食得,Kuromi fans 見到一定好開心😸🍜我揀咗 #特製牛奶拉麵,本身諗住特別啲或者冇咁鹹,但其實都係類似平時食拉麵嘅湯底,係冇牛奶嘅甜味😹 不過隻 #半熟蛋 同舊好似牛腩嘅 #豬軟骨 就好好食🤤,只係份量有啲少🥲 而朋友叫嘅 #特製黑醬油拉麵,配料係一樣,只係湯底唔同,佢話都好食~🍢小食方面,我哋叫咗上面有塊Kuromi曲奇嘅 #明太子章魚燒,加埋啲明太子醬一齊都幾好食😋 不過我將塊曲奇連埋啲木魚一齊食就變咗怪味🤣 (大家千祈唔好學🤭)好可惜,我最期待嘅紫薯味蒸包竟然賣晒….本当に残念ですね🥺🥹😭 唯有影menu當食咗🤦🏻‍♀️

特製牛奶拉麵 & 特製黑醬油拉麵
特製黑醬油拉麵

2024-02-19
特製牛奶拉麵 & 特製黑醬油拉麵
2024-03-15 633 瀏覽
媽媽細個都好欣賞Sanrio卡通人物, 知道Kuromi黎左香港, 梗係要同Baby Chan一齊去朝聖下😍今次Kuromi黎到銅鑼灣富山麵家, 一去到已經忍唔住… 嘩! 主題拉麵店以紫色做主打, 好夢幻! 特別聯乘嘅主題食物:Kuromi造型紫薯味蒸包Kuromi造型特製黑咖喱撈麵特製黑醬油拉麵特製牛奶拉麵明太子章魚燒特製蝶豆花啫喱梳打特製荔枝啫喱梳打我哋樣樣都想試, 最後叫到成枱Kuromi, 好治癒🫶🏻Baby Chan話拉麵同叉燒好好味, 餃子食完一隻又一隻😋 媽媽就鍾意撈麵同蝶豆花梳打, 個黑咖喱同滿滿嘅紫菜絲味道好夾, 有驚喜!

特別聯乘嘅主題食物:
Kuromi造型紫薯味蒸包
Kuromi造型特製黑咖喱撈麵
特製黑醬油拉麵
特製蝶豆花啫喱梳打
特製荔枝啫喱梳打

我哋樣樣都想試, 最後叫到成枱Kuromi, 好治癒🫶🏻

👉🏻特別推出一系列KUROMI限定拉麵🍜小食、飲品、精品等等😻連紙杯都印有KUROMI樣,超級可愛❣️全部都想帶哂返屋企啊😛🤟🏻🔹 KUROMI特製牛奶拉麵魚蛋片印上KUROMI圖案真係好得意😬濃濃牛奶味湯底口感味道一流🥛五花腩叉燒同豬軟骨都好鬆化腍軟,配以扎實麵條,彈牙有嚼勁,掛湯一流😋🔹 KUROMI黑醬油湯拉麵湯底清澈鮮香唔會死鹹,甘香味濃✨叉燒軟嫩充滿脂香,麵條掛湯力佳,每啖都掛上甘醇湯汁,超滋味😘🔹 KUROMI紫薯蒸包即叫即蒸,熱辣辣上枱,造型可愛,紫薯內餡濃厚香甜夠哂足料🍠🔹KUROMI特製明太子章魚燒外皮燒得金黃香脆,口感軟熟帶點半流心,章魚粒好彈牙,配以特製明太子醬,鹹香惹味🌟🔹 Kuromi 特製荔枝啫喱梳打Kuromi棉花糖配夢幻粉色雲朵,成杯飲品都好PINK,令人少女心爆發💁🏻‍♀️濃甜梳打沁出荔枝香氣,仲有粒粒啫喱,清新解渴💦🔹 Kuromi 特製蝶豆花啫喱梳打Kuromi棉花糖配星空紫色雲朵,賣相相當搶眼,飲落帶微微花香,酸甜滋味,感覺清新輕盈🌸

🔹 KUROMI特製牛奶拉麵
魚蛋片印上KUROMI圖案真係好得意😬
濃濃牛奶味湯底口感味道一流🥛
五花腩叉燒同豬軟骨都好鬆化腍軟,
配以扎實麵條,彈牙有嚼勁,掛湯一流😋

🔹 KUROMI黑醬油湯拉麵
湯底清澈鮮香唔會死鹹,甘香味濃✨
叉燒軟嫩充滿脂香,麵條掛湯力佳,
每啖都掛上甘醇湯汁,超滋味😘

🔹 KUROMI紫薯蒸包
即叫即蒸,熱辣辣上枱,造型可愛,
紫薯內餡濃厚香甜夠哂足料🍠

🔹KUROMI特製明太子章魚燒
外皮燒得金黃香脆,口感軟熟帶點半流心,
章魚粒好彈牙,配以特製明太子醬,鹹香惹味🌟

🔹 Kuromi 特製荔枝啫喱梳打
Kuromi棉花糖配夢幻粉色雲朵,
成杯飲品都好PINK,令人少女心爆發💁🏻‍♀️
濃甜梳打沁出荔枝香氣,仲有粒粒啫喱,清新解渴💦

🔹 Kuromi 特製蝶豆花啫喱梳打
Kuromi棉花糖配星空紫色雲朵,
賣相相當搶眼,飲落帶微微花香,
酸甜滋味,感覺清新輕盈🌸

2024-01-31
妹妹最近愛上KUROMI,見到銅鑼灣「富山麵家」今次以KUROMI做主題…無理由唔帶佢黎!特製黑咖喱撈麵這款拉麵以經典黑色KUROM造型為特色,搭配黑咖喱湯底。配料包括紫菜碎、薯仔、叉燒粒,味道非常特別!黑咖喱湯底濃郁,讓人回味無窮。特製黑醬油拉麵拉麵-KUROM!這款拉麵的造型魚旦非常可愛,以黑醬油為基礎!黑醬油濃郁,給人愉悅的味覺體驗。明太子章魚燒外層酥脆,內裡鬆軟,每一口都令人回味無窮!這款章魚燒在拉麵店中的表現出乎意料地出色。紫薯味蒸包造型超可愛,小朋友最喜歡!紫薯味的蒸包讓人驚艷。特製蝶豆花啫喱梳打和特製荔枝啫喱梳打兩款梳打都解渴,配上冰涼甜甜的啫喱,非常特別!無論是媽媽、少女還是小妹妹,一定都會喜歡這些獨特的飲品。如果你想品嚐這些美味,記得前往富山麵家一探究竟!🍜🌟
特製黑咖喱撈麵
這款拉麵以經典黑色KUROM造型為特色,搭配黑咖喱湯底。
特製黑醬油拉麵拉麵-KUROM!

紫薯味蒸包
造型超可愛,小朋友最喜歡!紫薯味的蒸包讓人驚艷。

特製蝶豆花啫喱梳打和特製荔枝啫喱梳打
兩款梳打都解渴,配上冰涼甜甜的啫喱,非常特別!

無論是媽媽、少女還是小妹妹,一定都會喜歡這些獨特的飲品。

如果你想品嚐這些美味,記得前往富山麵家一探究竟!🍜🌟
2024-03-11 426 瀏覽
家姐仔身為KUROMIES粉絲,當然即刻嚟潮聖✨ 由店鋪門口到裡面報置、紙杯、筷子套🥢、拉麵碗、碟、枱….. 都係 KUROMI 嘅粉紫色系,少女心大爆發💕就連員工都著埋KUROMI 𝘁𝗲𝗲... 儀式感好重!——.💜 KUROMI牛奶拉麵 $98富山招牌拉麵之一, KUROMI 💜魚片超級可愛,未食都已經覺得開心!以香濃北海道牛乳作湯底,每條拉麵都掛湯汁;沖繩豬軟夠腍滑入味、溏心蛋、粟米、叉燒紫菜等,另可追配料.💜 KUROMI特製黑咖喱撈麵 $118富山麵家首次推出黑咖喱撈麵🤩100%神還原KUROMI 💜造型!! 小朋友一定會尖叫🙀𝗢𝗠𝗚🔥以鮮魚片做KUROMI 💜 嘅臉真係估佢唔到 😍KUROMI 💜個耳仔則用上炸麵包,食落香脆可口; ☠️而骷髏頭用上火腿~~~~非常之有心機,要讚💜 💜 💜 拉麵上灑上海量紫菜,配料更有雞肉粒、溏心蛋、蘿蔔、薯仔、豆角等等類似沾麵食法,黑咖喱湯底濃厚惹味,配上較彈牙撈麵,令到咖喱味好突出,中意咖喱嘅朋友仔必叫~~食真係越食越好味~~.💜 KUROMI 特製明太子章魚燒 $48章魚燒外脆內軟,粒粒都食到有章魚粒,口感彈牙有鮮味,配上明太子醬,簡直
家姐仔身為KUROMIES粉絲,當然即刻嚟潮聖✨

就連員工都著埋KUROMI 𝘁𝗲𝗲... 儀式感好重!
——

KUROMI牛奶拉麵
💜 KUROMI牛奶拉麵 $98
富山招牌拉麵之一, KUROMI 💜
魚片超級可愛,未食都已經覺得開心!
以香濃北海道牛乳作湯底,每條拉麵都掛湯汁;
沖繩豬軟夠腍滑入味、溏心蛋、粟米、叉燒紫菜等,另可追配料
💜 KUROMI特製黑咖喱撈麵 $118
富山麵家首次推出黑咖喱撈麵
🤩100%神還原KUROMI 💜造型!!
小朋友一定會尖叫🙀
KUROMI 特製明太子章魚燒
💜 KUROMI 特製明太子章魚燒 $48
章魚燒外脆內軟,粒粒都食到有章魚粒,口感彈牙有鮮味,配上明太子醬,簡直不能錯過~
KUROMI造型紫薯包
💜 KUROMI造型紫薯包 $ 28
富山麵家首次推出蒸包,紫薯蒸包KUROMI造型,絕對溶化晒一班KUROMIES粉絲,超可愛!! 紫薯餡味道唔會太甜,蒸包好軟熟~
KUROMI 特製蝶豆花提子啫喱梳打 /KUROMI 特製荔枝啫喱梳打
💜 KUROMI 特製蝶豆花提子啫喱梳打 $38
💜 KUROMI 特製荔枝啫喱梳打 $38
兩款梳打上面都會有KUROM棉花糖,唔太甜,好有咬口。
KUROMI特製黑咖喱撈麵

Overall 嚟講人均$18x 價錢中等,但就帶來無限歡樂!拉麵店變到咁𝗞𝗮𝘄𝗮𝗶𝗶,食物質素、服務都okay~ 忍唔住仲買咗套珍藏餐具套裝 💥仲唔快d約埋閨密/男女朋友或屋企嘅寶貝嚟打卡📸

——
2023-11-30
30 分鐘 (堂食)
KUROMI牛奶拉麵
KUROMI 特製明太子章魚燒
KUROMI造型紫薯包
2024-03-06 375 瀏覽
晴晴最近開始迷上KUROMI,特別係薰衣草紫色嘅KUROMI,真係超靚超可愛😍 媽媽知道銅鑼灣富山麵家已經搖身一變成KUROMI主題拉麵店,推出多款KUROMI美食,梗係要帶晴晴去朝聖打卡食好嘢😎 我哋仲好貪心叫咗好多嘢食😆特製黑咖喱撈麵 - 經典黑色KUROMI造型,黑咖喱撈麵加埋紫菜碎、薯仔、叉燒粒,味道好特別。特製牛奶拉麵 - KUROMI造型魚旦非常可愛,牛奶湯頭濃郁,晴晴最鍾意。明太子章魚燒 - 外層酥脆,內裡鬆軟,每一啖都令人回味無窮。冇諗過拉麵店嘅章魚燒竟然咁好味😂紫薯味蒸包 - 造型超可愛,小朋友最鍾意❤️特製蝶豆花啫喱梳打及特製荔枝啫喱梳打 - 兩款梳打超解渴,配上冰涼甜甜的啫喱,非常特別。呢度真係好啱鍾意打卡嘅媽媽帶埋小朋友一齊嚟😊

紫薯味蒸包 - 造型超可愛,小朋友最鍾意❤️

呢度真係好啱鍾意打卡嘅媽媽帶埋小朋友一齊嚟😊
  • 特製牛奶拉麵