餐廳: 富山麵家
資訊:

2023-10-02 218 瀏覽
第一次嚟呢間嘢食。因為咁啱聯乘鬆弛熊,而且我又中意食拉麵,咁就嚟試吓味道打吓卡。明明係星期日,但去到鋪頭門口見到入面居然冇乜人,都已經聞到一陣伏味,但鬼叫我係鬆弛熊Fans,一場嚟到就入去啦。因為入面得3枱客,唔駛等就入得。入到去兩個好後生嘅侍應喺最入張枱度敲緊蛋,都冇乜點招呼,自己搵個位就坐低。因為我男友嚟之前已經食咗嘢,所以佢剩係叫咗個炸雞拼章魚燒同嘢飲,炸雞同章魚燒味道普通,我男友食咗一兩舊就停咗手,兜嘢上面仲有塊鬆弛熊嘅曲奇,味道都係好普通。而我就叫咗個特製沾麵,揀咗魚介醬油湯。先講個沾麵湯...平時出面食嘅沾麵湯都係好杰,仲會有蔥或者有少少肉...但佢個魚介醬油湯令我以為係食緊拉麵而個湯係另上...純一碗好稀嘅湯連蔥花都冇粒;麵我唔知點先叫好味,但食落去我就係覺得唔好味;叉燒好乾身,少少un;嗰半隻所謂嘅溏心蛋唔係好溏心,味道一般;三塊熊頭/雞頭魚蛋都係得個睇字,冇乜味。沾麵嚟講佢係我食過嘅最差,前面我話以為自己食緊拉麵,但佢味道係連味X拉麵都不如...仲要$108一碗...呢個質素我覺得只值$38!兩杯飲品就正正常常。但食完呢餐之後我同男友即時喉嚨唔舒服咗成日。食物零誠意,
兩杯飲品就正正常常。
但食完呢餐之後我同男友即時喉嚨唔舒服咗成日。食物零誠意,我真心唔明點解會有好評...絕不回頭。
特製沾麵
特製士多啤梨梳打 / 特製百香果梳打
2023-10-01
嚟自日本富山縣嘅富山麵家,經常推出聯乘系列,今次富山麵家x Rilakkuma鬆池熊推出二十週年期間限定店,由即日起至 10月31號,店內外嘅裝修同埋設計,由枱面到碗碟杯餐具、筷子套、全部都印有鬆池熊嘅圖案裝飾。特製牛乳拉麵牛乳拉麵口味特別,拉麵夠哂足料,除咗有塊軟腍厚切嘅叉燒外,仲有豬軟骨,豬軟骨軟腍,入口即溶,拉麵麵質夠彈牙,而且好掛湯,湯底用上好香濃嘅北海道牛奶,另外配有溏心蛋、蘿蔔、紫菜,仲有好得意嘅鬆池熊魚片作為點綴,好豐富。特製沾麵-熱牛乳湯沾麵湯底同用咗北海道牛奶,牛奶味濃郁突出,除咗牛奶,仲用咗豬骨同埋鰹魚熬製而成,大大提昇牛乳湯底嘅層次感,材料有叉燒、蟹柳、魚片同埋粟米等,魚片印有 Rilakkuma 、Korilakkuma 同埋Kiiroitori 三個角色勁可愛,叉燒厚切,肥瘦適中,食完呢碗沾麵勁滿足。特製小食拼盤小食拼盤有炸雞拼章魚燒,炸雞炸得香脆,肉質juicy ,配上士多啤梨蛋黃醬一齊吃,味道鹹鹹甜甜咁,好特別;章魚燒大大粒,外表燒到好香脆,裹面仲有粒粒章魚粒,好彈牙。特製士多啤梨梳打士多啤梨梳打,底部有士多啤梨果肉,攪勻之後飲味道酸酸甜甜,清爽開胃。特製

特製牛乳拉麵

特製沾麵-熱牛乳湯

特製小食拼盤

特製士多啤梨梳打

特製百香果梳打
百香果梳打底部有流質嘅百香果肉,攪勻之後味道酸中帶甜,百香果含有豐富嘅膳食纖維,係一杯健康嘅飲品,同時亦好消暑解渴。
2023-09-07
  • 特製牛奶拉麵
經常聯乘多過主題嘅銅鑼灣拉麵店🍜聯乘過Cinnamoroll 又聯乘過Melody今次咁岩係我同事至愛嘅鬆弛熊主題🐻佈置勁細心🙈每一個角落都會有鬆弛熊出現同事講到出聲話想去 點會唔陪佢😎❣️特制黑醬油拉麵 $98見到拉麵湯底咁黑都真係嚇死人唔好俾佢個樣欺騙左 味道係唔差唔差💁🏻‍♀️仲要係佢地嘅招牌之一🎖️配上沖繩豬軟骨同日式叉燒沖繩豬軟骨炆煮到軟腍 叉燒大大舊又厚身✨✨❣️特製牛乳湯沾麵 $108叫左個熱牛乳湯底🥛但其實沾麵係有4款沾麵湯底:✅熱牛乳湯✅魚介醬油湯✅胡麻醬✅味噌湯牛乳湯有濃郁嘅牛奶味每啖都會感受到奶香鳴門卷有齊曬三個角色💖有別於平時日式拉麵嘅鳴門卷 口感會偏似港式白魚蛋❣️炸雞拼章魚燒 $69炸雞外表香脆又唔會多粉🐣🐙章魚燒就真係幾時都無得輸仲有個好有特色嘅士多啤梨煉奶醬味道好似士多啤梨百比枝外層嘅士多啤梨朱古力但唔會過甜 點炸雞食又係另一番風味🤩🍹特製百香果梳打 $39🍓特製士多啤梨梳打 $39梳打唔會太甜 仲要有果肉出現 酸甜酸甜飲落好開胃😆記得飲前要攪勻!如果唔係果肉同果醬會沉低
經常聯乘多過主題嘅銅鑼灣拉麵店🍜

梳打唔會太甜 仲要有果肉出現
酸甜酸甜飲落好開胃😆
記得飲前要攪勻!如果唔係果肉同果醬會沉低
2023-09-28 18 瀏覽
由細個小學三年班既時候已經迷上左鬆弛熊🤎已經二十年啦✨富山麵家 x 20th Rilakkuma💫緊係要去支持下啦☺️餐廳由外到內佈置都係滿滿既熊仔😍一D都唔馬虎 每款食物都係有熊仔元素 立即落單❣️特製黑醬油拉麵🍜湯底濃得黎唔會過鹹 而且豬軟骨好軟腍又入味特製沾麵🥣我簡左胡麻醬 麻醬撈永遠都唔會錯🤣同埋凍冰冰勁消暑 仲有大大塊叉燒😋炸雞拼章魚燒🐻炸到卜卜脆 要趁熱食啊兩杯野飲個杯都勁靚 好中意😂😂記得同店員講暗號 「棉花糖」就會有可愛既棉花糖🤫仲可以$68帶走可愛精美既鬆弛熊環保袋❣️

特製黑醬油拉麵🍜
湯底濃得黎唔會過鹹 而且豬軟骨好軟腍又入味

特製沾麵🥣

炸雞拼章魚燒🐻
炸到卜卜脆 要趁熱食啊

仲可以$68帶走可愛精美既鬆弛熊環保袋❣️

2023-09-27 71 瀏覽
Ramen Iroha this time collaborated with Rilakkuma. We came a bit early around 6:20pm and the store filled up really fast by 6:30pm.The whole store is extremely cute.For the ramen I chose the milk flavored soup like last year and it was just rich as previously. Their noodle I think was a bit firmer as well which I liked a lot.My friend also enjoyed her tsukumen with miso soup.However, snack platter though was a bit lackluster. The Rilakkuma on top was actually a cookie so it really didn't match t
However, snack platter though was a bit lackluster. The Rilakkuma on top was actually a cookie so it really didn't match the whole savory platter, especially last year when they specifically designed a tamago shaped as Cinnamoroll.
The drinks were also a bit too bland compared to last year (the taste was good). To be fair, the menu shows the appearance clearly and I ordered it mainly to "complete the experience". Otherwise, I would recommend to go for the noodles only.
2023-09-21
今日收工終於同朋友黎到book mark佐成個月嘅富山麵家x鬆弛熊二十周年😝係門口已經見到粉紅色同一堆鬆弛熊,即刻心心眼😍入到去裡面,不論牆身佈置同枱面都有鬆弛熊公仔圖案🤭仲帶埋鬆弛熊公仔陪我哋一齊食拉麵😘餐廳同時推出咗4-5款鬆弛熊主題餐飲我哋分別叫咗兩碗拉麵,小食同兩杯飲品,全是鬆弛熊😍‼️Rilakkuma特製沾麵有四款沾麵湯可以揀:熱牛乳湯/魚介醬油湯/胡麻醬/味噌湯我哋揀味噌湯,將爽口彈牙嘅拉麵浸入湯中間,麵條會掛滿味道濃郁湯底😋而且配菜份量都多,有兩塊厚切叉燒及半熟蛋,當然唔少得嘅係鬆弛熊、鬆弛小熊、小黃雞嘅特色魚片,可愛到唔捨得食🥰‼️Rilakkuma特製牛奶拉麵食拉麵一定要試咗個湯底先奶白色湯底,一入口就飲到濃郁的牛奶🥛味配菜同樣有鬆弛熊魚片、叉燒、半熟蛋同一舊豬軟骨,豬軟骨軟腍入味👍🏻‼️Rilakkuma炸雞拼章魚燒小食拼盤一上到嚟就見到一塊鬆弛熊造型曲奇餅🤩一兜粉紅色醬汁,原來係🍓士多啤梨醬,配搭炸雞,酸酸甜甜岀奇地幾夾🫶🏻章魚燒外脆內軟,淋上章魚燒醬,非常不錯‼️Rilakkuma特製百香果梳打 & Rilakkuma特製士多啤梨梳打梳打水配上百香果和士多啤梨果醬,唔

係門口已經見到粉紅色同一堆鬆弛熊,即刻心心眼😍

餐廳同時推出咗4-5款鬆弛熊主題餐飲
我哋分別叫咗兩碗拉麵,小食同兩杯飲品,全是鬆弛熊😍

‼️Rilakkuma特製沾麵
有四款沾麵湯可以揀:熱牛乳湯/魚介醬油湯/胡麻醬/味噌湯

‼️Rilakkuma特製牛奶拉麵
食拉麵一定要試咗個湯底先
奶白色湯底,一入口就飲到濃郁的牛奶🥛味

‼️Rilakkuma炸雞拼章魚燒
小食拼盤一上到嚟就見到一塊鬆弛熊造型曲奇餅🤩

章魚燒外脆內軟,淋上章魚燒醬,非常不錯

梳打水配上百香果和士多啤梨果醬,唔會太甜太假,幾清爽😚

特製沾麵-魚介醬油味$108已經係二訪呢一間餐廳😎每一年佢都會有一個卡通人物特色嘅拉麵😇今年終於到鬆弛熊啦😊無論係成間舖頭嘅裝修😌餐具😇同埋嘢食都有鬆弛熊同埋佢嘅朋友嘅樣🤪好正啊😂嘢食方面沾麵都幾特別😋覺得個醬油真係有魚香味🤪同個麵都幾夾😎另外材料都豐富🤩有兩舊大叉燒😝粟米🤩蟹柳😀同埋仲有鬆弛熊樣嘅魚蛋特製牛奶拉麵🍜$98其實個配料同上面差唔多😃多咗個豬軟骨😁不過係個湯底唔同😆浸咗入去之後個麵更加爽口彈牙🤣同埋個湯底有少少黑胡椒粉都幾香炸雞拼章魚燒🐙$69連小食都有鬆弛熊嘅樣㗎😆雞都炸得幾香😝同埋平時炸雞係會配白色沙律醬😀呢一個竟然有啲草莓味嘅沙律醬😎好特別特製百花果梳打$39 &特製士多啤梨梳打$39連個杯都係有鬆弛熊😍表面仲有一個棉花糖成個配搭都好清新ps: +$65 就可以換購鬆弛熊環保袋😁換購兩個袋仲送一對筷子添😍本身仲有佢個拉麵碗可以買😍超級想買😍😍但係已經賣晒😭可惜可惜

特製沾麵-魚介醬油味$108

特製牛奶拉麵🍜$98

炸雞拼章魚燒🐙$69

特製百花果梳打$39 &特製士多啤梨梳打$39
連個杯都係有鬆弛熊😍表面仲有一個棉花糖成個配搭都好清新

2023-09-26 23 瀏覽
【銅鑼灣】富山麵家呢間拉麵店成日Crossover唔同既主題今期係鬆弛熊Rilakkuma!!!!即刻揾時間嚟打卡店面,食物,牆身,水杯,碗,筷子套全部都係鬆弛熊!.特製黑醬油拉麵/特製牛奶拉麵食剩指數:0/100黑醬油湯底唔會好咸飲到少少蔬菜既甜味牛奶湯用豬骨、雞骨及鰹魚加牛奶煮成整體都幾夠味日式叉燒同醋軟骨好軟腍半熟蛋流心仲有最重要既鬆弛熊魚片.小食拼盤食剩指數:0/100拼盤係炸雞同章魚燒中間仲有塊鬆弛熊曲奇炸雞唔係一般日式唐揚係偏吉列雞肉唔乾炸皮幾脆章魚燒係關東style表面係脆個人很喜歡.特製百香果梳打特製士多啤梨梳打食剩指數:5/100兩杯鬆弛熊飲品都配一塊棉花糖俾佢飄浮上面百香果同士多啤梨果醬唔會好化學味都食到少少果肉幾refreshing
【銅鑼灣】富山麵家
呢間拉麵店成日Crossover唔同既主題
今期係鬆弛熊Rilakkuma!!!!
即刻揾時間嚟打卡
店面,食物,牆身,水杯,碗,筷子套
全部都係鬆弛熊!
特製黑醬油拉麵/特製牛奶拉麵
食剩指數:0/100
黑醬油湯底唔會好咸
飲到少少蔬菜既甜味
牛奶湯用豬骨、雞骨及鰹魚加牛奶煮成
整體都幾夠味
百香果同士多啤梨果醬唔會好化學味
都食到少少果肉
幾refreshing
2023-09-25 27 瀏覽
😋味道:8.5/10 🏡環境:9/10💰性價比:7/10 👍🏻推薦度:8.5/10.🐼經常都見到呢間拉麵店有唔同嘅主題😍今次係Rilakkuma~成間店嘅裝飾用具都係鬆弛熊 好用心🤣除咗外型特別 拉麵都好特別呢🥳有別於平時食嘅豚骨拉麵 店嘅招牌係牛奶同黑醬油湯底 食落真係有啲驚喜🤩推薦大家一試😙🍜冠軍黑醬油拉麵 $88 (8/10)黑醬油湯底好香有鹹鮮味道~2片叉燒半肥瘦 好balanced麵身較硬 但好掛湯👍🏻🍼特製牛奶拉麵 $98 (9/10)呢個真係好特別!有啲似卡邦尼湯嘅拉麵🤣奶油味好重 比一般嘅湯冇咁濃稠食完唔會覺得好膩😙Rilakkuma版嘅話貴少少 有佢個樣嘅魚片同埋一舊的叉燒~🥟肉汁滿滿餃子 $43 (9/10)日本嘅餃子係同平時食嘅有啲唔同因為煎嘅而比較乾身 但又唔會好油或者好脆只係個底輕輕煎過 皮都係軟淋的餃子涵係磨碎融合 同平時菜肉分明嘅唔同但食落真係肉汁豐富嘅 點埋醋食真係幾正!
😋味道:8.5/10
🏡環境:9/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦度:8.5/10

🍜冠軍黑醬油拉麵 $88 (8/10)
黑醬油湯底好香有鹹鮮味道~
2片叉燒半肥瘦 好balanced
麵身較硬 但好掛湯👍🏻

🍼特製牛奶拉麵 $98 (9/10)
呢個真係好特別!
有啲似卡邦尼湯嘅拉麵🤣
奶油味好重 比一般嘅湯冇咁濃稠
食完唔會覺得好膩😙
Rilakkuma版嘅話貴少少
有佢個樣嘅魚片同埋一舊的叉燒~

🥟肉汁滿滿餃子 $43 (9/10)
日本嘅餃子係同平時食嘅有啲唔同
因為煎嘅而比較乾身 但又唔會好油或者好脆
只係個底輕輕煎過 皮都係軟淋的
餃子涵係磨碎融合 同平時菜肉分明嘅唔同
但食落真係肉汁豐富嘅 點埋醋食真係幾正!

• 冠軍黑醬油拉麵
  • 肉汁滿滿餃子
2023-09-24 29 瀏覽
見到富山拉麵同鬆弛熊做左個二十週年聯乘,裡裡外外都係可愛哥鬆弛熊 😍 咁有心思作為 fans 一定要去捧場呀 🫶🏻Rilakkuma 特製牛奶拉麵湯底非常香濃 😆 有少少奶香,同時有微微胡椒香味,所以整體唔會好漏,濃厚得黎好香口 🫶🏻 配料除左可愛嘅鬆弛熊魚糕之外,仲有厚切而且肥瘦適中嘅日式叉燒,入味嘅豬軟骨同溏心蛋 🤤 拉麵屬於粗身嘅,煮得剛剛好,而且都幾彈牙 😋Rilakkuma 特製沾麵·魚介醬油湯呢款有四種湯可以揀,今次我地揀左平時比較少見嘅魚介醬油湯,魚介嘅香味配合埋濃濃嘅醬油味,加上掛汁嘅拉麵 😋 而且呢個份量好大 😆 鬆弛熊、小白熊同小黃雞都齊曬 😍 配埋日式叉燒同蟹柳,勁滿足 😌炸雞拼章魚燒炸雞啖啖肉又夠脆,仲有個酸酸地好似士多啤梨味嘅蛋黃醬可以點,味道都幾得意 😊 章魚燒都幾香口,仲有一塊超得意嘅鬆弛熊曲奇 😍飲品:特製百香果梳打、特製士多啤梨梳打兩杯都係無冰嘅勁貼心 😍 而且味道唔會太甜,好適合配拉麵食 🫶🏻 士多啤梨梳打入邊仲有粒粒士多啤梨果肉 🤤 記得同店員講暗號棉花糖,將粒可愛嘅鬆弛熊棉花糖擺入去杯嘢飲度,特製梳打再 upgrade 😆 成件事勁得意 💕加左

Rilakkuma 特製牛奶拉麵

Rilakkuma 特製沾麵·魚介醬油湯

炸雞拼章魚燒

飲品:特製百香果梳打、特製士多啤梨梳打

加左 $68 換左個勁得意嘅鬆弛熊環保袋 😆 摺埋細細個,打開容量又夠大,仲要可以上到膊頭,重點係,上面嘅鬆弛熊真係好可愛 😍
話說久唔久都會行過希雲街搵嘢食,因為嗰度係黃店嘅集中地,基本上唔知想食乜行過去兜一兜就會有idea。內街位置,有一間粉紅色嘅拉麵店,近排用咗鬆弛熊做裝修,全間舖頭都比鬆弛熊包圍,如果你係佢嘅fans就一定要來朝聖打卡。今日同同事想食拉麵,所以lunch time就走咗入去。✨特製牛奶拉麵識落有淡淡地嘅奶味,有啲似忌廉湯嘅味道。拉麵軟硬度適中,啱一啲鍾意味道冇咁重嘅朋友仔,豬軟骨炆得好淋,而豚肉叉燒仲好厚切添!✨特製沾麵有幾種醬汁可以揀,揀咗比較少見嘅醬油魚介湯,師傅仲特登喺面加咗少少油,令到整個醬汁柔潤咁多啲。食麵嘅時候可以將個面放落啲湯度,一小撮一小撮咁放,感覺最好。配料方面,有幾隻鬆弛熊嘅魚蛋,好睇之餘亦都幾好食嘅。✨炸雞拼章魚丸另外仲嗌咗個小食拼盤,有炸雞同埋章魚丸,另外仲有鬆弛熊餅乾。炸雞好鬆脆,而且份量都幾多,而章魚丸都係即刻整出嚟,夠晒熱辣辣。拼盤仲跟咗個好似士多啤梨嘅沙律汁,酸酸甜甜咁樣幾得意。✨士多啤梨梳打 百香果梳打 兩杯嘢飲揀咗特飲,店員仲提水原來講暗號棉花糖,仲會有兩粒糖送嘅添。朋友係佢嘅fans,埋單嘅時候仲加錢換咗個鬆弛熊嘅環保購物袋!袋仔唔算細,仲可以摺得埋

今日同同事想食拉麵,所以lunch time就走咗入去。

✨特製牛奶拉麵

✨特製沾麵

配料方面,有幾隻鬆弛熊嘅魚蛋,好睇之餘亦都幾好食嘅。

炸雞拼章魚丸

拼盤仲跟咗個好似士多啤梨嘅沙律汁,酸酸甜甜咁樣幾得意。

✨士多啤梨梳打 百香果梳打

朋友係佢嘅fans,埋單嘅時候仲加錢換咗個鬆弛熊嘅環保購物袋!袋仔唔算細,仲可以摺得埋,用料幾硬淨,放喺袋度啊去超市shopping都幾好呀。
2023-09-23 13 瀏覽
唔經唔覺,鬆弛熊已經出道左20年(其實睇維基)。Fans 熱情不減,身邊好多大小朋友,都為之瘋狂,呢間面館推出左聯乘既拉麵套餐。8月開始,依家9月尾先黎食,以為輕輕鬆鬆,原來粉絲不減,仲有勁多人。 香港做得聯乘,一般都係heahea地,但喺哩度由門口到店舖裡邊任何一個角落,都係舖天蓋地咁比鬆弛熊,鼻lone雞佢地包圍。筷子套,水杯,枱面,牆壁,掛畫都係,入到去成個人鬆馳晒! 🍖 特製牛奶拉麵,麵質保持爽彈,牛奶味道濃郁,除咗叉燒仲有豬軟骨,再加埋主角造型嘅魚旦,各樣材料嘅擺位,同埋味道,絕對喺比想像中,高層次好多。 🍖 特製沾麵,一樣有齊咁多位主角,不得不提嘅係,糖心蛋做得非常入味,無論食拉面定係其他菜式,其實睇佢哋做嘅雞蛋料理就知廚師水準。 🍖 炸雞拼章魚燒,兩樣都做得熱辣辣,所以外脆內軟,又細心加入左質地較厚嘅主角餅乾,就唔會令到公仔因為熱力而變形。 🍺 特製百香果同士多啤梨梳打,唔會太甜又有果肉。不過重點都係個杯,女仔攞住打卡,誰讓放手! ✨️紀念品,有各種各樣嘅紀念品,死忠一定唔可以錯過。

✨️紀念品,有各種各樣嘅紀念品,死忠一定唔可以錯過。
2023-09-23 47 瀏覽
佈置得好有heart🤎門面、室内門廉、畫、碗、筷子套、杯,等等等都是鬆弛熊啊🐻★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🍜Rilakkuma特製沾麵 $108用上日本沖繩豬軟骨同埋日本叉燒,而鬆弛熊嘅樣係新鮮魚片嚟,入口軟腍腍。麵的軟硬度剛好。揀左味噌湯,好有日本嘅感覺🇯🇵😍🍜Rilakkuma特製黑醬油拉麵 $98一樣有豬軟骨同埋日本叉燒&魚片🐻可愛(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)黑醬油湯底濃郁,但係唔會過鹹炸雞拼章魚燒 $69章魚燒外層燒到脆卜卜,唔會過份厚粉。炸雞外脆內嫩滑。同埋仲有一塊鬆弛熊餅乾🐻呢個拼盤係不錯嘅選擇(●°u°●)​ 」🥤特製百香果梳打 / 🍓特製士多啤梨梳打 $39橙色:紅色加埋啲氣泡🫧好靚!除左隻杯外,同職員講「暗號」仲可以有鬆弛熊棉花糖一粒🥰另外仲可以俾錢買呢度獨有嘅rilakkuma環保袋🥰
佈置得好有heart🤎
門面、室内門廉、畫、碗、筷子套、杯,等等等都是鬆弛熊啊🐻

🍜Rilakkuma特製沾麵 $108

另外仲可以俾錢買呢度獨有嘅rilakkuma環保袋🥰

Rilakkuma特製黑醬油拉麵
  • 特製黑醬油拉麵
2023-09-22 33 瀏覽
以前同朋友經常去卡通crossover cafe隔咗個疫情終於開返 今次富山麵家主角係20週年期間限定鬆弛熊呀🐻💞餐廳由外到內連餐具全部都係粉紅色佈滿鬆弛熊同熊朋友圖案🐻帶埋獨家珍藏嘅熊熊登場✨🍜特制黑醬油拉麵選用炆得腍身沖繩豬軟骨🐽日式叉燒及新鮮白熊魚片🐻‍❄️配上半隻流心蛋同一大片紫菜 醬油湯底亦唔鹹🍼特製牛乳湯沾麵一樣選用沖繩豬軟骨 日式叉燒除咗白熊魚片 多一塊啡熊🐻豬鼻雞魚片🐤湯底仲有魚介醬油同胡麻醬選擇🐔炸雞拼章魚燒熱辣辣脆卜卜炸雞肉嫩🍓最特別係士多啤梨煉奶醬🍓特製百香果梳打士多啤梨梳打清爽梳打配甜果肉 想帶走隻靚靚杯呢靜靜雞話你知🤫同店員講暗號[棉花糖]就有🍬送 限定拉麵碗太受歡迎賣晒啦 但仲有$68環保袋嫁
特製百香果梳打士多啤梨梳打

清爽梳打配甜果肉 想帶走隻靚靚杯呢

靜靜雞話你知🤫同店員講暗號[棉花糖]就有🍬送
限定拉麵碗太受歡迎賣晒啦 但仲有$68環保袋嫁
特制黑醬油拉麵
💖銅鑼灣呢間拉麵店唔單止連續五年獲得東京拉麵秀嘅冠軍🏆,更成日同日本卡通人物聯乘,推出超可愛嘅期間限定menu🥰。8月起係鬆弛熊🧸主題,店鋪裝修同食物飲品都好得意,仲有環保袋、拉麵碗等可以買番屋企, fans一定要黎打卡!1⃣️Rilakkuma特製沾麵🥣 $108💖賣相已經贏曬,三款魚糕🐟超可愛!有四款湯底(熱牛乳、魚介醬油、胡麻醬、味噌)可自選,搭配蟹柳絲🦀️、青瓜🥒、粟米🌽、日式叉燒🐷、沖繩豬軟骨同半熟蛋🥚。沾麵口感更有韌性,食落彈牙又容易掛湯。2⃣️Rilakkuma特製牛奶拉麵🍜 $98💖配料同沾麵一樣,豬軟骨軟淋入味,日式叉燒有微焦嘅口感,肉乾身但唔柴!牛奶湯底香滑,鹹甜味中和得好好。佢地嘅拉麵唔會好軟身,係有嚼勁、食落更香嘅軟硬度。3⃣️Rilakkuma炸雞拼章魚燒🐙 $69💖無骨炸雞食落啖啖肉好滿足,香脆外皮沾上特別嘅士多啤梨醬減低膩感,醬汁食落好似混合左士多啤梨、mayo同少少mustard,帶黎香、甜、開胃嘅三重感覺!仲有一口size 章魚燒配木魚絲,同塊好得意嘅rilakkuma曲奇餅🍪。4⃣️Rilakkuma特製飲品🫧🔸百香果梳打 $39🔸士多啤梨梳打 $39💖記得同店員講暗

1⃣️Rilakkuma特製沾麵🥣 $108

2⃣️Rilakkuma特製牛奶拉麵🍜 $98

3⃣️Rilakkuma炸雞拼章魚燒🐙 $69

4⃣️Rilakkuma特製飲品🫧
🔸百香果梳打 $39
🔸士多啤梨梳打 $39
💖記得同店員講暗號攞免費🆓棉花糖!兩款梳打都加入大量果醬同水果切粒,士多啤梨偏香甜,百香果就更酸香清新。

💖平時啲主題餐廳嘅食物質素都唔太好,但富山嘅冠軍拉麵唔驚呢個問題🤣,而且定價合理,職員服務態度仲好好添。佢地一年會有好多次聯名,大家記住留意有無自己鍾意嘅🥳!