餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

2023-12-13 54 瀏覽
同屋企人食飯都係喜歡吃中式😬地方大 坐得舒服去左食冬天最愛既羊腩煲 -🔸古法羊腩煲 $268足料大份 羊腩炆得好入味又唔會太咸配有大量的馬啼 支竹 等都好入味-🔸明爐乳豬 $168例牌份量就岩岩好 個乳豬皮勁脆 肥瘦均勻配埋爽口海蜇 -🔸參鬚青橄杬燉水鴨 $118冬日最滋補的湯水 人參有抵抗潮濕既功效最近天氣飲就最岩水鴨更加是滋補養陰 益肺補腎超足料 半隻水鴨燉出來的湯水 清甜不油-📍富臨皇宮(天水圍)📌天水圍天靖街3號天盛商場1樓L116號舖#羊腩煲 #中菜 #做冬
同屋企人食飯都係喜歡吃中式😬
冬日最滋補的湯水 人參有抵抗潮濕既功效
最近天氣飲就最岩
水鴨更加是滋補養陰 益肺補腎
超足料 半隻水鴨燉出來的湯水 清甜不油
📍富臨皇宮(天水圍)
📌天水圍天靖街3號天盛商場1樓L116號舖
#羊腩煲 #中菜 #做冬
2023-11-14 57 瀏覽
只要上了桌!火速遗忘刚吃的上一顿🔥干炒牛河里大块的牛肉分量很足,🍜而Q弹爽滑的河粉炒的特别入味,饱满的牛肉和鲜香的河粉直接手拉手滑进我的胃里🛝蟹籽烧麦皇特别的紧实饱满,🥢小烧麦里爆出满满的香菇丁和肉香,他俩好像在这里坐蹦蹦床,在四处蹦跶间留下满满的鲜香一餐一餐吃个没完噜🌹
只要上了桌!火速遗忘刚吃的上一顿
一餐一餐吃个没完噜🌹
2023-11-01 59 瀏覽
我想同你一齊食…🦀🦀🦀大閘蟹放題🦀🦀🦀秋風起,特別爽!因為又係時候食大閘蟹啦🦀🦀🥰🥰🥰知唔知道最近有大閘蟹放題呢個優惠呢?我早幾日就同屋企人見識過!食到舔舔脷😝我哋四個人第一輪一口氣嗌咗20隻蟹,等大概20分鐘左右,大閘蟹就熱辣辣送上來啦!真心正!大閘蟹唔算好大隻,估計五兩多,但係每一隻蟹拆開都有蟹膏,好滿意!大小冇所謂啦,因為大閘蟹係任食,食到你唔想食😎$498任飲任食 大閘蟹放題晚宴汽水啤酒任飲仲有其他主菜小食:金陵片皮鴨鴨皮皮脆肉薄,油脂唔算多,夾配菜醬汁食落口比較清新!手拍青瓜爽口入味,好開胃麻辣鴨絲肉香惹味,不錯光菠蘿生炒骨顏色幾靚,味道一般蟹粉扒豆苗蟹粉滿滿,不過菜苗有少少老蠔皇原隻鮑魚鮑魚夠入味,一人一舊啱啱好#大閘蟹夾人#大閘蟹放題# #大閘蟹放題2023# #元朗美食##中環美食# #銅鑼灣美食# #旺角美食# #香港美食# #放題任食# #放題#
我想同你一齊食…
🦀🦀🦀大閘蟹放題🦀🦀🦀

$498任飲任食 大閘蟹放題晚宴
汽水啤酒任飲
仲有其他主菜小食:
金陵片皮鴨
鴨皮皮脆肉薄,油脂唔算多,夾配菜醬汁食落口比較清新!
手拍青瓜
爽口入味,好開胃
麻辣鴨絲
肉香惹味,不錯
光菠蘿生炒骨
顏色幾靚,味道一般
蟹粉扒豆苗
蟹粉滿滿,不過菜苗有少少老
蠔皇原隻鮑魚
鮑魚夠入味,一人一舊啱啱好

#大閘蟹夾人
#大閘蟹放題[话题]# #大閘蟹放題2023[话题]# #元朗美食[话题]#
#中環美食[话题]# #銅鑼灣美食[话题]# #旺角美食[话题]# #香港美食[话题]# #放題任食[话题]# #放題[话题]#
2023-11-01 30 瀏覽
又到大閘蟹當造季節 🦀同屋企人享受咗呢個秋之滋味😎120分鐘大閘蟹放題.$498一位,呢個價錢包咗生拆蟹粉扒豆苗、菠蘿生炒骨、花膠濃雞湯、蠔皇原隻鮑魚、無限追加時令江蘇大閘蟹、小菜、主食、甜品。.🦀時令江蘇大閘蟹有原味,鹽焗,花雕三款味道揀。 個人覺得花雕味最香☺️ 帶到大閘蟹鮮味出嚟。 蟹公蟹乸要運氣抽,10月蟹公當造啲,所以食落白玉蟹膏會多啲.🌱生拆蟹粉扒豆苗翠绿鲜嫩.🐷菠蘿生炒骨酸酸甜甜 ,唔會好油膩。.🐤花膠濃雞湯用咗新鮮雞肉同花膠,湯汁鮮甜。飲完胃仔暖暖🐚蠔皇原隻鮑魚彈嫩鮮甜無限添加小菜、主食、甜品:有tick tick 紙,可以tick 小菜、主食、甜品食。 大推回本之選嘅京式片皮鴨☺️,蔥絲、青瓜絲、鴨皮,一齊包係薄薄薄饼,好滋味!另外杞子桂花糕同薑茶雪耳紅棗都唔錯,前者好香桂花味,後者食完蟹驅寒一流。

又到大閘蟹當造季節 🦀
同屋企人享受咗呢個秋之滋味😎120分鐘大閘蟹放題
🦀時令江蘇大閘蟹
🌱生拆蟹粉扒豆苗
翠绿鲜嫩
🐷菠蘿生炒骨
酸酸甜甜 ,唔會好油膩。
🐤花膠濃雞湯
用咗新鮮雞肉同花膠,湯汁鮮甜。飲完胃仔暖暖

🐚蠔皇原隻鮑魚
彈嫩鮮甜

無限添加小菜、主食、甜品
2023-10-28 37 瀏覽
嚟到秋天除咗諗起食煲仔飯外,當然唔少得鮮甜肥美嘅大閘蟹啦!但係如果要自己買返屋企整又覺得好煩wor,所以呢日就決定同男友去咗屋企就近嘅富臨皇宮歎歎大閘蟹放題,過下食蟹癮! 🧡時令大閘蟹放題($498/位) 大閘蟹放題主角當然嚟唔開大閘蟹啦!呢個放題有三種大閘蟹口味可以揀,分別係清蒸、花雕蒸同油鹽焗。我哋每款都有點,隻隻都好多膏下,我就最鍾意油鹽焗,個鹹香氣味真係好正! 除咗大閘蟹外,個放題其實本身都超級豐富,有多款主食、涼菜、甜品任叫之餘,佢仲包咗每人一隻蠔皇原隻鮑魚、一個花膠濃雞湯、一碟蟹粉豆苗同一碟生炒骨! 佢個花膠濃雞湯係真係超足料,花膠大大片,雞味勁濃郁!蟹粉豆苗亦用上滿滿既蟹粉,食得好爽! 小食方面嘅片皮鴨亦係另一驚喜,即使係放題都唔馬虎,個鴨好香口,係水準之上! 最後甜品叫咗紅棗糕同香芒布甸,紅棗糕熱辣辣,淡淡薑汁香氣,食完好舒服!香芒布甸亦食得到足料香甜芒果肉,係好嘅收尾! 成餐整體而然係食得好滿足,上菜亦好快,絕對係秋天食蟹嘅好選擇!

🧡時令大閘蟹放題($498/位)

佢個花膠濃雞湯係真係超足料,花膠大大片,雞味勁濃郁!
蟹粉豆苗亦用上滿滿既蟹粉,食得好爽!

2023-10-22 332 瀏覽
依家大閘蟹當造,食放題就最適合不過,一個價錢可以無限任食,啱晒蟹痴😌.🤩2小時無限追加時令大閘蟹放題(一至四 $498;五、六、日及公眾假期 $568;2位起).🦀大閘蟹大閘蟹有3款味道可揀,分別係清蒸、油鹽焗及花雕蒸,每款都公乸兼備,照顧晒不同偏好食客。雖然蟹身唔算好大隻,但每隻蟹都爆晒膏,呈金黃色勁吸引,質素非常好👍🏻.清蒸最能品嚐蟹肉本身鮮味,油鹽焗味道鹹香惹味,花雕蒸則帶陣陣酒香,三款味道各有各好食😌每位奉送:🦀花膠濃雞湯花膠份量不少,味道香甜帶雞肉香,湯底好足料😌🦀生拆蟹粉扒豆苗豆苗翠綠且份量多,蟹粉帶鹹鮮味,炒得好食😌🦀蠔皇原隻鮑魚鮑魚尚算厚身且有質感,味道不錯😌🦀菠蘿生炒骨生炒骨唔會好厚粉,味道酸甜惹味😌除大閘蟹外,以上幾款食品均不可再追加,但可追加其他主菜、小食涼菜及甜品,如京式片皮鴨、臘味糯米飯、手拍青瓜及薑茶雪耳紅棗等,另指定啤酒及汽水都可任飲,性價比相當高👍🏻
🤩2小時無限追加時令大閘蟹放題
🦀大閘蟹

每位奉送:
🦀花膠濃雞湯
花膠份量不少,味道香甜帶雞肉香,湯底好足料😌

🦀生拆蟹粉扒豆苗
豆苗翠綠且份量多,蟹粉帶鹹鮮味,炒得好食😌

🦀蠔皇原隻鮑魚
鮑魚尚算厚身且有質感,味道不錯😌

🦀菠蘿生炒骨
生炒骨唔會好厚粉,味道酸甜惹味😌

2023-10-10 64 瀏覽
早幾日去咗酒樓大閘蟹放題😍第一次食大閘蟹放題好興奮🤣🤣🤣👍🏻先講前菜同其他小食,除咗大閘蟹之外,酒樓仲提供好多款食物,例如扁皮鴨!真係超級正,片皮鴨平時喺出邊食都唔平,兩個人食咗一大碟🤣然後仲有蟹肉扒豆苗,yum yum 子😍😍😍跟住仲有咕嚕肉,好正啊!仲有一個花膠雞湯🥹啲花膠好大嚿真係不得了!重頭戲嚟啦!大閘蟹都有分三種,有普通清蒸,鹽焗同埋花雕蒸!我哋三隻都有試!大閘蟹本身我哋預咗可能要20分鐘先會出來,但其實等咗10分鐘左右就有得食,非常好!慳返好多時間🤣🤣🤣當中我哋覺得鹽焗大閘蟹最好食,當日我哋食嘅蟹入邊有一隻係乸,超爆糕!!!其他公嘅都唔錯,一人食咗10隻左右🤣🤣🤣所以時間上係非常充裕!而且員工都非常幫手,提供種類嘅用具同埋見到我哋隻手污糟,主動幫我哋拎嘢飲!除咗大閘蟹之外,如果當普通去酒樓食飯都抵食㗎 !因為有片皮鴨仲有小菜!

💰天水圍天靖街3號天盛商場1樓L116號舖呢度嘅「兩小食大閘蟹食到飽」真係過癮啦!坐低每個人仲有送蠔皇原隻鮑、生拆蟹粉扒豆苗、花膠濃雞湯、菠蘿生炒骨🍛大閘蟹無限供應有三款口味:清蒸、花雕蒸同鹽焗。我試過清蒸同鹽焗,真係超美味!清蒸大閘蟹唔止蟹黃鮮美,口感鮮嫩多汁,仲保持咗蟹肉嘅原味,令人回味無窮,蟹黃更係鮮美可口,爆晒膏鹽焗大閘蟹係蒸煮後再加蔥、薑、蒜、鹽等,吸收晒所有嘅精華,蟹肉更入味,口感更香口。每一口蟹肉都好有嚼勁唔論揀咗邊款口味,製作時間都只要15-20分鐘,真係好方便。主食方面有更多選擇。首先係香味撲鼻嘅臘味糯米飯,每口都飽覺到濃郁嘅肉香。然後係上海菜肉包,餡料飽滿,皮薄香嫩,一口咬落去,滿口都係美味嘅肉汁。仲有蠔皇原隻鮑,鮑魚肉質鮮嫩,同蠔皇嘅鮮味結合,口感更加豐富。唔能錯過嘅生拆蟹粉扒豆苗,豆苗嘅清脆同蟹粉嘅鮮香完美結合值得一提嘅係菠蘿生炒骨,菠蘿嘅甜酸同骨肉搭配,開胃又美味。最後,濃雞湯入面嘅花膠,湯汁濃郁醇厚,回味無窮。小食涼菜方面,手拍青瓜爽口開胃!最尾,甜品有養顏紅棗糕同香芒凍布丁,真係超好味!紅棗糕入面嘅紅棗富含維生素同礦物質,有助提高免疫力同補充能量。另外,紅

💰天水圍天靖街3號天盛商場1樓L116號舖

大閘蟹無限供應有三款口味:清蒸、花雕蒸同鹽焗。

我試過清蒸同鹽焗,真係超美味!

唔能錯過嘅生拆蟹粉扒豆苗,豆苗嘅清脆同蟹粉嘅鮮香完美結合

值得一提嘅係菠蘿生炒骨,菠蘿嘅甜酸同骨肉搭配,開胃又美味。

最後,濃雞湯入面嘅花膠,湯汁濃郁醇厚,回味無窮。

小食涼菜方面,手拍青瓜爽口開胃!

最尾,甜品有養顏紅棗糕同香芒凍布丁,真係超好味!紅棗糕入面嘅紅棗富含維生素同礦物質,有助提高免疫力同補充能量。另外,紅棗仲有養顏功效,可以改善膚色同延緩衰老。

至於香芒凍布丁,口感清爽,富含維生素C同纖維,有助促進消化同排毒。香甜味同柔軟口感令佢成為夏季最受歡迎嘅健康甜品之一。

最後,啤酒同汽水都任飲🍻

呢度真係大閘蟹愛好者嘅天堂,唔好錯過!🦀
2023-10-01 40 瀏覽
#2小時大閘蟹放題 ⭐️⭐️⭐️⭐️又到大閘蟹嘅季節!當然唔會放過呢個大好機會要食番夠本啦!去探親戚順便落去佢樓下酒樓食個大閘蟹放題,除左大閘蟹仲有花膠濃雞湯、蟹粉豆苗、蠔黃鮑魚,菠蘿生炒骨仲有片皮鴨等等添啊!⭕️多款小食、主食同甜品任點⭕️仲任飲啤酒汽水果汁⭕️樣樣野都好足料好大碟⭕️大閘蟹即叫即蒸非常新鮮⭕️大閘蟹多膏就一定架啦好邪惡啊⭕️酒樓同屋企人去就最岩啦⭕️喜歡食壽包朋友仔要點啊好大隻咸蛋黃#小攻略🔎蒸蟹需時一開始叫多幾隻就岩喇
#2小時大閘蟹放題 ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️多款小食、主食同甜品任點
⭕️仲任飲啤酒汽水果汁
⭕️喜歡食壽包朋友仔要點啊好大隻咸蛋黃

#小攻略
🔎蒸蟹需時一開始叫多幾隻就岩喇
2023-09-29 55 瀏覽
秋風起,又到了食大閘蟹的季節。我同朋友都係蟹痴,於是係佢屋企附近呢間酒樓,食大閘蟹放題,啤酒同氣水都係任飲。大閘蟹有3款煮法,呢個時候食的是蟹乸。清蒸大閘蟹原汁原味,大閘蟹夠多膏,味道濃郁。鹽焗大閘蟹未試過呢種煮法,但原來這樣,黃油更豐富,而且有少少鹽調味,味道更有層次。仲有花雕蒸大閘蟹,但我地個日冇試。我地只食左3 round,因為估唔到其他食物都咁出色。京式片皮鴨,都係任食黎到已經俾個份量嚇親,但實在太好食,我地最後都清碟。皮超脆,肉夠香嫩,仲有大量的潤餅皮俾你包住食。蠔皇原隻鮑(1人1隻)夠入味,水準正常生拆蟹粉扒豆苗(1人1份)超多蟹黃和蟹肉,配埋嫩滑豆苗,正呀。花膠濃雞(1人1盅)雞湯香濃,加入金華火腿和豬肉調味。而且花膠大大塊,有咬口。手拍青瓜呢佪青瓜有誠意,味道豐富,落左好多配料,作為前菜夠開胃。養顏紅棗糕紅棗味濃,仲加入薑汁,帶少許辣,上枱時熱辣辣,好味道。芒凍布甸跟埋淡奶,而且超多芒果肉,完全交足貨。呢間放題食得超滿足,主角大閘蟹沒有令人失望,品質好。但其他配角也都超高水準,是我地意料之外。其實仲有好多食物可以揀,不過我地已經食得太飽了。

食大閘蟹放題,啤酒同氣水都係任飲。

大閘蟹有3款煮法,呢個時候食的是蟹乸。

清蒸大閘蟹

原汁原味,大閘蟹夠多膏,味道濃郁。
鹽焗大閘蟹

未試過呢種煮法,但原來這樣,黃油更豐富,

而且有少少鹽調味,味道更有層次。
仲有花雕蒸大閘蟹,但我地個日冇試。
我地只食左3 round,因為估唔到其他食物都咁出色。
京式片皮鴨,都係任食

潤餅皮俾你包住食。
蠔皇原隻鮑(1人1隻)

夠入味,水準正常
生拆蟹粉扒豆苗(1人1份)

超多蟹黃和蟹肉,配埋嫩滑豆苗,正呀。
花膠濃雞(1人1盅)

雞湯香濃,加入金華火腿和豬肉調味。而且花膠大大塊,有咬口。
手拍青瓜

呢佪青瓜有誠意,味道豐富,落左好多配料,作為前菜夠開胃。
養顏紅棗糕

紅棗味濃,仲加入薑汁,帶少許辣,上枱時熱辣辣,好味道。
芒凍布甸

跟埋淡奶,而且超多芒果肉,完全交足貨。

我地已經食得太飽了。

2023-09-28 87 瀏覽
轉天氣 秋風起 就當然要食大閘蟹☺️☺️原來依家啲大閘蟹任食 咁豐富😍🫛手拍青瓜⋯⋯好新鮮 勁爽脆🌶️麻辣鴨絲⋯⋯夠哂入味 🍍菠蘿生炒骨⋯⋯有啲失準☘️生拆蟹粉扒豆苗⋯⋯呢碟好正 有食唔完嘅菜🥦蠔皇原只鮑魚⋯⋯飽魚入哂味😋但西蘭花太硬🪿金陵片皮鴨賣相一百分💯鴨皮夠脆 片得夠薄 加上少量油脂夾埋配菜 醬料 人間美食😋😋🦀大閘蟹一口氣 叫左六隻🦀🦀🦀🦀🦀🦀熱辣辣 香噴噴上台☺️☺️隻隻拆開 都會漏膏🤤🤤口水跟住蟹膏一齊流啲膏仲要多到 漏左系只碟$498+1 任飲任食 款式多到食唔哂 又有汽水 啤酒任飲 有豆苗 鮑魚 片皮鴨 大閘蟹樣樣都十分出色 👍🏻👍🏻份量超大抱住個大肚腩出門口 可以下次再戰🤤🤤🤤一大班人食應該更開心🥳
轉天氣 秋風起 就當然要食大閘蟹☺️☺️

一大班人食應該更開心🥳
2023-09-28
片皮鴨
2023-09-27 34 瀏覽
一年一度嘅大閘蟹放題🔥今次同老公食呢間(兩小時任飲任食-星期一至四$498,星期五、六、日及公眾假期$568)OpenRice優惠$468/$528-任食三款蟹(清蒸/油鹽焗/花雕蒸)-小食涼菜-主食-甜品*片皮鴨可以無限追加-每人一份定食-花膠濃雞湯-生拆蟹粉扒豆苗-蠔皇原隻鮑魚-菠蘿生炒骨-飲品指定啤酒、汽水、果汁、特色飲品三款蟹我都好鍾意,平時都係食清蒸多,但我覺得呢個油鹽焗好出色,有少少鹽味反而帶出蟹嘅鮮味,雖然未去到爆膏,但每一隻都好多膏!唔覺唔覺我哋食咗20隻,另外花膠濃雞湯好好飲,夠晒足料,仲有幾舊花膠。片皮鴨食唔到有啲失望(因為已經售罄)可能我地太夜先嚟食啦🥹

OpenRice優惠$468/$528

-任食三款蟹(清蒸/油鹽焗/花雕蒸)
-小食涼菜

-生拆蟹粉扒豆苗
-蠔皇原隻鮑魚
-菠蘿生炒骨

-飲品
指定啤酒、汽水、果汁、特色飲品

2023-09-26
2023-09-26 48 瀏覽
><又到食大閘蟹嘅季節 9月蟹乸較為當造估唔到仲有d飽滿到軟膏跟橙紅硬膏並有兩小時任飲任食大閘蟹片皮鴨放題(498)大閘蟹有三款煮法可揀: 清蒸/花雕蒸/鹽焗入完單 大約需時15-20分鐘 有埋較剪工具細隻但成個殼已經爆晒膏😍 refill質素穩定每人入座都有份嘅珍味四饌:蠔皇原隻鮑魚/花膠濃雞湯/生拆蟹粉扒豆苗/菠蘿生炒骨碟頭份量頗大 雞湯足料有滿滿嘅花膠仲嗌咗京式片皮鴨 皮脆同有足夠配料麼麼皮最後飲壺薑茶 中和返體內寒氣><><><><><><><><><><富臨皇宮天水圍天靖街3號天盛商場1樓L116號舖
又到食大閘蟹嘅季節 9月蟹乸較為當造
估唔到仲有d飽滿到軟膏跟橙紅硬膏並有
兩小時任飲任食大閘蟹片皮鴨放題(498)
大閘蟹有三款煮法可揀: 清蒸/花雕蒸/鹽焗
最後飲壺薑茶 中和返體內寒氣
><><><><><><><><><><
富臨皇宮
天水圍天靖街3號天盛商場1樓L116號舖
上湯龍蝦伊麵,好多汁,伊麵冇鹼水味,伊麵爽口彈牙😍帶子西蘭花好新鮮,帶子大大粒爽滑新鮮,西蘭花🥦煮得好琳😍燒味拼盤滋味,雜錦滿足感😍清蒸斑魚好新鮮,魚嘅肉質好彈牙滑溜多汁😍]茶壺跌咗個蓋,樓面阿姐都幫我哋洗乾淨換過新嘅嚟😍]見到齊陰扎馬尾嘅經理收咗四十蚊兩個伯伯利是貼士]每台客都去打招呼,這個齊陰化濃妝扎馬尾的經理,真是貼心窩心🥰服務真係一流一😍🥳🤩]
上湯龍蝦伊麵,好多汁,伊麵冇鹼水味,伊麵爽口彈牙😍
清蒸斑魚好新鮮,魚嘅肉質好彈牙滑溜多汁😍]
茶壺跌咗個蓋,樓面阿姐都幫我哋洗乾淨換過新嘅嚟😍]
2023-08-29 84 瀏覽
晚飯時段真係好多人,坐低之後叫咗晚飯堂食孖寶,西澳洲龍蝦伊麵,配脆皮童子雞首先,龍蝦肉鮮嫩多汁,同伊麵完美地融合係一起。醬汁濃郁而且口感帶有一絲奶油的香氣。晚飯三大優品,之前睇到廣告話,屯門天水圍沙田西環分店都有$1脆皮乳豬,適用於晚市堂食,真係絕對冇令人失望,幾驚賣晒,二至三人都係例牌,即燒個皮仲係酥脆,脆皮的外層同嫩肉完美比例,配以醬汁更添風味。杏汁白肺湯,原盅上,份量都幾多,兩個人飲真係有啲多,真材實料,滋補養顏,湯濃既奶白色,豬肺有止咳功效,一家大細都啱飲。