舊年秋冬天誤打誤撞入左呢間門面唔顯眼,裝修普通的餐館。 食完羊腩煲後, 便決定要再來。之後食過兩三次。 直至今年秋天又諗起佢地個羊腩煲。 老婆,老母對你好我三個人叫左個羊腩煲, 幾碟生料, 同生菜。 羊腩煲一上檯, 羊腩已十分稔, 十分入味。 但又唔會太鹹。 唔會比個南乳蓋過羊肉味。 一起煲已經食左幾舊yummy。 仲叫白飯撈汁。 汁底加入竹蔗馬蹄,帶小小甜味好突別。 羊肉足三個人份。 生料方面, 生菜新鮮爽脆。 仲有碟肥牛,突別叫老闆娘揀半肥瘦, 好食! 不過主角都係羊腩,食完成個煲都唔會太口渴。 呢個冬天一定會再幫襯!
2016-10-31
5 分鐘 (堂食)
  • 羊腩煲
2016-01-10 267 瀏覽
已幫襯過呢間食店數次,真係一次比一次有水準,佢地嘅食物質素價錢賣相,冇得輸,咁掂,當然要翻兜啦。八寶鴨,$238, 一道相當費工的奢華食物,隻鴨整得皮薄,內裡饀料豐富。杏汁豬肺湯,$108,濃厚杏汁味,配料又多,簡直yummy yummy 蝦多士,$58,鬆脆香口唔油膩炸子雞,d皮脆到好似食緊薯片,掛住食,已經忘記影相 仲有咕嚕肉,外面炸到脆卜卜,一口咬落去,嘩,香濃嘅肉汁,又係掛住食,忘記影相㖭
已幫襯過呢間食店數次,真係一次比一次有水準,佢地嘅食物質素
價錢
賣相
,冇得輸
,咁掂,當然要翻兜啦。
蝦多士,$58,鬆脆香口唔油膩

炸子雞,d皮脆到好似食緊薯片,掛住食,已經忘記影相

仲有咕嚕肉,外面炸到脆卜卜,一口咬落去,嘩,香濃嘅肉汁
,又係掛住食,忘記影相㖭
  • 百寶鴨,杏汁豬肺湯,咕嚕肉