餐廳: 寶絲吧
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
📍金鐘𝑪𝒉𝒊𝒍 𝑻𝒊𝒎𝒆傾計聚環境舒適人少少Sofa位(尾圖x 3 ➡️)無間斷打仗兩星期個種攰同壓力山是零筆墨可形容得準🥹在打仗期間衝衝去了朋友聚飯後大家想繼續傾計就揀左酒店內的Bar~人少少傾計飲杯鬆下📌有景/有Sofa位/燈光暗暗已經唔想傾計!想訓啊☁️總括而言環境的確不錯如果同朋友喺金鐘食飯可以黎試下👄
📍金鐘𝑪𝒉𝒊𝒍 𝑻𝒊𝒎𝒆傾計聚
環境舒適人少少Sofa位(尾圖x 3 ➡️)

無間斷打仗兩星期
個種攰同壓力山是零筆墨可形容得準🥹
在打仗期間衝衝去了朋友聚
飯後大家想繼續傾計
就揀左酒店內的Bar~
人少少傾計飲杯鬆下

📌有景/有Sofa位/燈光暗暗
已經唔想傾計!想訓啊☁️
總括而言環境的確不錯
如果同朋友喺金鐘食飯可以黎試下👄

難得可以同朋友見吓面,當然要搵一間坐得又舒服傾偈又夠安靜嘅地方啦。所以酒店下午茶就最適合啦!今次好朋友難得搶到港麗酒店下午茶優惠,CP值極高,沒有不來的理由。聽講呢個優惠間中都會做,有時都不妨捕下! 今次呢個afternoon Tea set 確實CP值超高。三百幾蚊2位😍 🥰🥰 比平時平勁多! 而且份量好多、種類都豐富。我個人好欣賞佢嘅特色咸點,幾款我都好滿意。 甜點都唔差。連埋Scone真係多到食唔晒, 我已經冇食Lunch 去😂 好滿足嘅一個下午🥰

今次好朋友難得搶到港麗酒店下午茶優惠,
CP值極高,沒有不來的理由。
聽講呢個優惠間中都會做,有時都不妨捕下!

三百幾蚊2位😍 🥰🥰 比平時平勁多!

而且份量好多、種類都豐富。
我個人好欣賞佢嘅特色咸點,幾款我都好滿意。 甜點都唔差。
連埋Scone真係多到食唔晒, 我已經冇食Lunch 去😂

好滿足嘅一個下午🥰
2022-07-19 896 瀏覽
因為疫情關係,原來Conrad 做咗隔離酒店,我哋都係店員打來confirm先知道。afternoon tea地方會由地下lobby轉上去8樓Pacific Bar。餐廳樓底很高,裝修亦典雅。枱與枱之間亦都有足夠嘅空間。整體環境都舒服,由於枱數不多,大概五六張,所以可以靜靜地同好姊妹享受一個休閒的下午。食物方面,Scone比較出色,牛油味香,夠酥軟。甜品同鹹點都係正常發揮,食完都唔會特別深刻。可能因為疫情關係?酒店沒有做一些有主題的下午茶。另外因為現在是隔離酒店,酒店不容許外來車泊車,用餐或其他都要泊pacific place,所以比較不方便。下次都係等可以係lobby食先再去。

2022-02-13 783 瀏覽
今次同三位朋友嚟到Conrad Hotel食精緻嘅虎年主題下午茶~飲品都幾特別,有新年限定嘅桂花奶茶(熱)同洛神花特飲(凍)。奶茶略嫌細杯咗少少~Scone可能比較啱香港人口味?唔係傳統嘅British Scone,clotted cream做得幾好。新年套餐少不了的「撈起」!係千島醬三文魚沙律~特別推介:鮑魚小點超好食!等嘢食真係等咗好耐,Staff Service都幾好好詳細咁樣介紹有啲咩嘢飲畀我地揀。食物質素作為酒店下午茶來講,都算係幾抵食,fushuion得來相當有創意。其中一個鵝肝蛋糕仔真係幾好食,不過唔記得咗獨立影相~希望將來有機會再嚟食啦!

新年套餐少不了的「撈起」!係千島醬三文魚沙律~

特別推介:鮑魚小點超好食!

希望將來有機會再嚟食啦!
2021-03-26 1712 瀏覽
寫呢個食評,真係有啲嬲。好事實,唔係收到邀請根本唔會寫食評。我作為美國運通白金咭會員,下年應該用黑咭。我係穿着運動裝去食飯。我嗰件運動裝喺牛津大學的運動裝。可以Mark大隻眼睇清楚!我又整個流程滿意和不滿,會慢慢寫出嚟!1)一落車門口感覺幾好好,代客泊車好殷勤,我部車裏面好亂都有啲唔好意思。2)一入去有人通知要量體溫同埋安心出行呢啲冇問題3)再問一問間餐廳喺邊度,馬上答到8樓冇問題。4)入到去就發現原來絲寶吧,真係酒吧嚟㗎。和我在開飯網看到的資訊完全不同。5)那裏的職員根本唔想人喺嗰度食飯。你唔想人喺嗰度食飯唔該你叫人哋寫食評唔好寫到食飯咁好,滾到我七彩。💘咁唔緊要我哋都食啦可以兩間餐廳都得。男性經理服務沒有問題好好,我哋三個人普通食餐飯,就係諗住食食品水準好啲嘅地方,這裏是好的。餐嚟到水準都非常好!但我需要投訴那位女性服務員,唔相信的請開CCTV出嚟睇,沿途好似好唔滿意我喺度食飯咁。我一路忍住佢好有禮貌對佢,點知佢變本加厲。林到最尾我唔記得給泊車,請看CCTV佢係劈返俾我!佢唔知道,我係大名鼎鼎嘅銅鑼灣食神!我嘅劣評係好多人睇,講真呢餐飯$3000唔係貴,因為水準都夠!也有美國運通的

我又整個流程滿意和不滿,會慢慢寫出嚟!

2)一入去有人通知要量體溫同埋安心出行呢啲冇問題

3)再問一問間餐廳喺邊度,馬上答到8樓冇問題。

5)那裏的職員根本唔想人喺嗰度食飯。

咁唔緊要我哋都食啦可以兩間餐廳都得。

餐嚟到水準都非常好!

佢唔知道,我係大名鼎鼎嘅銅鑼灣食神!我嘅劣評係好多人睇,講真呢餐飯$3000唔係貴,因為水準都夠!也有美國運通的優惠。

但我好想講,我未上位之前,幾十年前都係做餐廳,有時可能都會做得唔好,但係真係唔會比面色客睇!

直接聯繫我我都未怕過你causewaybayeatgod@gmail.com

我的友人都話點解我唔發脾氣,我話我喺開飯網會討回公道!

其實男性經理同部長服務都好好!真係一粒老鼠屎整臭成間酒店!
2020-06-30 1519 瀏覽
有兩張$500現金券即將到期,咁啱有個fd 剛剛完結working holiday翻黎,於是約班姊妹團飲嘢聚一聚。8:30前有happy hour優惠,見普通一杯cocktail 或者紅酒$90-$130左右,我地四個人索性直接開左一枝香檳🍾️(大約$500)。大家放工過黎都餓啦,我地前後order三個main course,嘴刁既fd都話兩塊扒都唔錯menu冇影低,所以每樣既確實價錢就唔記得啦呢餐total $1840,扣完現金券每人補$245,都可以接受既食物質素好過呢間酒店Garden Cafe既自助餐好多倍!不過坦白講,始終價錢唔平,唔係因為有免費dining voucher我應該唔會黎。空間唔算大,位唔多,環境還算唔錯,如果平時純粹只係想搵個地方靜靜地飲杯野飲傾下計都可以考慮下。

menu冇影低,所以每樣既確實價錢就唔記得啦

2020-06-26
用餐優惠
現金券
2019-03-04 2180 瀏覽
試過在拍大合照時,被要求跟著「Say Cheese」嗎?Cheese 除了是令人展現笑容的咒語,也是令老饕催之若鶩的美食,特別當配上適合的葡萄酒,絕對是妙不可言的經歷。昨晚在港麗酒店8樓的 Pacific Bar,甜魔媽媽就有這樣的幸福體驗~ 這次活動由 True Italian Taste 舉辦,組織由 Italian Ministry of Economic Development 及 ITA (Italian Trade Agency) 推動,旨在宣揚正宗意大利產品。以葡萄酒為例,早在1960年代初期,國家農業部門已經組成委員會,建立了一套初略的葡萄酒管理制度 DOC,其後還發展出 DOCG、IGT 以及 VdT 等認證及分類,可見官方對葡萄酒品質管控的重視。 除了葡萄酒,意大利其他產品也有分類及認證,以芝士為例,DOP/DOPG 的標籤代表擁有歐盟原產地保護認証。而當晚上正以 Wine & Cheese 作為重點,作為對葡萄酒及芝士只有泛泛的認識及喜愛的我們,除了享受到口福,也的確增了知識、開了眼界! 在既熱鬧又歡樂的氣氛下,不得不介紹一下是晚另一主角:這個靠近 Nich

在既熱鬧又歡樂的氣氛下,不得不介紹一下是晚另一主角:這個靠近 Nicholini's 的 Wine & Cheese Library,精心收藏了30多款主要由意大利及法國進口的優質芝士,同時也提供一系列高質頭盤及前菜配搭。

這晚除了在門外徘徊拍照,甜魔媽媽也好奇進了 "Library" 內游覽,只見 Cheese Master 在專注又細心地切割著芝士,仿佛在雕琢著珍貴不凡的藝術品。察覺了游客的存在,又轉個頭來禮貌一笑,真讓我微微臉紅呢!

這晚的芝士佳麗數量眾多:Asiago Dolce DOP、Ubriaco Rosso al Traminer DOPG、Fontina DOP、Taleggio DOP、Parmigiano Reggiano Vacche Rosse DOPG、Percorino Toscano DOP Staginato、Rbiola Tre Latte DOP、Gorgonzola Extra Dolce DOP,各有不同風姿及美態,連同無花果乾、西梅乾、杏脯更加美妙。每款芝士還有相配的意大利美酒,太醉人了!

自知酒量平平,三杯下來已微有醺意,不得不轉移目標至其他食物啦!除了芝士,當晚大會也安排了數款精巧意式頭盤,如炸芝士、意式茄子、吞拿魚他他,加上新鮮即製的 Pasta 及 Risotto 攤位。

新鮮製起又充滿芝香的 Risotto 固然清鮮好吃,但另一邊有著香濃芝味的耳仔粉,更是煙韌可口又帶點彈牙、美味馥郁不得了,令人好想一碟接一碟的吃!然而芝士、果乾、Risotto 及意粉都是飽肚之物,幾碟下來,肚子已經不爭氣地鼓了出來,也是時間回去啦~

最後,據知 Pacific Bar 週一至五 5-7pm 還有 Gin Hour 推廣,價錢不過$60起。到時再約同酒友們,一起重溫美好又醉人的芝味吧!

用餐優惠
試食活動
2018-10-24 1744 瀏覽
雖然一向對high tea嘅食物冇咩期望 因為都係為左影張靚相 但真係唔係冇一樣野食好食囉今次帶我加拿大翻黎嘅姑姐食 佢第一次食high tea 唸住帶佢去金鐘呢間 又有得望下維港又有得望下繁忙嘅金融地帶 享受一下 點知呢度都係適合飲杯野 因為真係杯檸蜜最好飲 食野真係冇下次 姑姐都話原來high tea啲嘢得個樣而唔好食其實我係食過好食嘅high tea 通常三層 由咸點去到甜點咁食 而呢度咸點係中間 得個燒三文魚係正常啲 其他望落似蛋糕點知食落係麵包 綠色嘅甜品以為係綠茶 點知係青瓜味 食物質素真係唔識欣賞不過呢度係酒店 service同環境當然好好 可惜食物糟蹋了一切

2014-08-21 4495 瀏覽
夏日炎炎,都係涼冷氣比較O岩我.係寶絲吧獨自坐下,靜靜又優美既環境十分舒適,配上強勁而穩定既冷氣已經係最佳既享受.打開MENU,見到有一杯西瓜汁叫Watermelon Cosmo$108,就試一試佢.同時間驚見寶絲吧果然係一個高尚既酒吧,因為令費小食類最起馬都係食下生蠔,魚子醬,而唔係薯條.亦都因為咁既原因,都係食下免費小食算了.Watermelon Cosmo就是一杯充滿酒精既西瓜汁,外表美麗,內裡火辣,既有西瓜天然果香,亦見甜美,後有一種沉重既甘苦味一湧而出,令人愛不釋手.再飲多口就會醉,所以要食一食免費小食,擺得十分精巧既盤中包含了西式Olive獨特既味道好合適配合酒精飲品.另外亦有香港既代表熱浪薯片,夠哂咸香味辛惹味,仲有唔少得酒吧界長青雜豆類飲幾口,食幾回,差點醉倒了,幸好還記得回家的路

飲幾口,食幾回,差點醉倒了,幸好還記得回家的路
2014-07-23
$120 (其他)
2010-12-24 2505 瀏覽
十一月中旬‧晴是日,要找個地方寫點東西,來了太平洋。黃昏後,夜幕降臨,華燈初上。坐在落地玻璃前的位置,看著夜色,差不多忘了上來要寫東西的。要了杯Processco,味道甜而不太酸,氣泡不算太豐富,但喝起來清新怡人,是很不錯的黃昏酒。沒有歡樂時光,但絕對是城中最怡人的hh地方之一。
十一月中旬‧晴

是日,要找個地方寫點東西,來了太平洋。

沒有歡樂時光,但絕對是城中最怡人的hh地方之一。
要找地方寫點東西
太平洋的日落
是城中最好的hh地方之一
$125 (其他)
要找地方寫點東西
太平洋的日落