2019-09-14 915 瀏覽
好耐無去過新北江食野啦今日咁岩經過睇下有咩食先 好隨心咁樣入左一間小店餐牌都好多選擇 價格又親民可能有外賣關係 人手又唔夠 坐左五分鐘先有人落單叫左個豬大腸粗麵 好入味 分量岩岩好翻食指數
好耐無去過新北江食野啦
今日咁岩經過睇下有咩食先 好隨心咁樣入左一間小店
餐牌都好多選擇 價格又親民
可能有外賣關係 人手又唔夠 坐左五分鐘先有人落單
叫左個豬大腸粗麵 好入味 分量岩岩好
翻食指數
2019-09-14
2019-09-13 636 瀏覽
這間店舖算是天水圍區內不錯的麵館。有湯面同埋撈面比顧客選擇。其中最出色的是牛展麵。推介👍👍👍值得一提既係,呢間麵館既麵,麵身較粗,爽口彈牙,食落好有質感!我呢次試既係湯面。 食物方面:牛展麵,味道十分好,牛展爽口,味美,牛味十足。湯既味道麵唔錯,唔會淨係得味精味。麵質爽口,鐘意食粗身麵條既朋友可以一試。價錢唔貴,人均消費:30-50蚊左右。總括而言,會再食。天水圍區不錯既平民食堂。下次我會想試下食撈面。

價錢唔貴,人均消費:30-50蚊左右。

2019-09-04
2019-09-09 587 瀏覽
將軍是我同老公間中會去吃的街坊麵館,位於新北江,在我家搭一程shuttle過去就到,算是很近的了🙈。新北江真的有不少餐廳選擇,而且各餐廳雖然地方小小,質素卻不錯。現在的我眼闊肚窄,明明肚子餓了,可是能真正下肚的,卻不是很多。雞翼豬手麵 - 老公叫的,雞翼和豬手都很入味,很淋。豬腩肉麵 - 我和老公的都是粗麵,我喜歡有口感的,不要煮太久,這個麵是合格的。麵很多,大碗得我吃不完,眼見隔離左右的女士都吃不完,下次還是叫少麵好,不要浪費。都主菜 - 豬腩肉,反而太瘦,所以不好咬也不好吃。是近期豬肉有豬溫貴了,所以質素不好嗎?湯底濃,加上本人喜愛的莞茜,味道更上一層樓。$40左右一碗,CP值高的街坊食店。雞翼豬手麵 - 老公叫的,雞翼和豬手都很入味,很淋。黑豆漿 - 這隻豆漿是好喝的,不過配這樣味濃的麵,還是像凍檸茶這些,透心涼的飲品較配。

雞翼豬手麵 - 老公叫的,雞翼和豬手都很入味,很淋。

雞翼豬手麵 - 老公叫的,雞翼和豬手都很入味,很淋。

2019-09-05 432 瀏覽
今日同朋友做完運動,黎到新北江想搵啲野食,佢就帶左我黎呢間將軍麵館。我叫左個豬頸肉撈粗面,好大份,撈黎講唔會太乾或太濕,岩岩好。平時食個啲有時醬落得太多會好咸,但呢到就岩岩好。粗面口感都唔錯,推廌!

2019-08-12 537 瀏覽
喺新北江商場,好多人都鍾意食米線,所以米線啲鋪頭五花八門,比較新開嘅相信係呢間將軍面,未食之前朋友已經推介過,話用料好足好抵食,再有黃辣椒,麻辣,唔同種類嘅辣醬比你揀,鍾意食辣嘅朋友一定要試!
2019-08-10 427 瀏覽
比起米飯,本人更喜歡麵食,貪其爽滑彈牙,富有口感。 位於天水圍新北江廣場的將軍麵館,是我一個人覓食時頗喜愛的麵食之家。.將軍牛展面($40)餐枱使用大理石花紋,餐碗與餐更使用青花瓷圖案,富具中國特色。滷水牛展調味剛好,不會過咸,牛展炆得鬆軟、甘香,沒有像其他店鋪一樣,炆煮過短時間,致吃下時又乾又硬,嚼不動。炸醬單吃不過不失,但拌上店鋪的爽滑彈牙粗麵一起吃,卻起了加乘作用。值得一讚的是,店鋪的湯底非常鮮美,細心發現,留意到店鋪湯底是標榜以大量鮮肉及豬骨秏時熬製,無添加味精,天然健康美味,所以食完都吾會口渴。👍🏻
將軍牛展面($40)
  • 將軍牛展麵
2019-08-10 228 瀏覽
叫左個大辣肥腸幼面利伸係叫foxdpandx 送到過黎個面淋到一夾就斷 完全唔知食緊咩咁🤦🏻‍♀️😪其他野都正正常常 個肥腸都好食既 但就係個面太淋喇 叫外賣既話 就自行參考呢個post啦
叫左個大辣肥腸幼面
利伸係叫foxdpandx 送到過黎
個面淋到一夾就斷 完全唔知食緊咩咁🤦🏻‍♀️😪
外賣送餐
2019-08-03 289 瀏覽
係新北江食黎食去都係果幾間,呢排發現多左啲新既食肆,包括呢間麵店,唔知開左幾耐呢!同朋友都係第一次黎食,我點左個豬腳麵$38+豬紅$6 +白豆漿$6其實可以簡番大中小辣,叫完之後先發現,唯有加枱上面既辣椒油就算~~第一個感覺係碗麵真係好大碗,食落幾彈牙有咬口,其實湯就比較濃,食食下有少少咸豬腳正常,都淋既,没有太多調味料豬紅都幾好食,一咬就開,冇異味暴力青瓜$18爽口,重口味,大量蒜同麻醬,午餐食到到夜晚都仲有啲蒜味「陪」徊係喉嚨結論:可以encore!🤗🤗🤗

豬腳正常,都淋既,没有太多調味料

豬紅都幾好食,一咬就開,冇異味

暴力青瓜$18

結論:可以encore!🤗🤗🤗
2019-08-03
5 分鐘 (堂食)
2019-07-08 428 瀏覽
將軍撈米線🍜($26)➕豬軟骨($6)首先個撈米線本身配料都已經好豐富,有芽菜,甘筍絲,京式炸醬,花生,蔥花,芫茜😋京式炸醬既味道本物都好濃郁再加埋芫茜同蔥花既香味好正🥰豬軟骨都有3-4大件,煮得好軟身好正,重點係米線軟硬度剛好而且夠爽身🤩餐廳仲有好多唔同種類既麵物同小食選擇,太子都開左分店,所以唔想入到黎咁遠食既朋友可以考慮下去太子
將軍撈米線🍜($26)➕豬軟骨($6)

2019-07-08
2019-06-29 409 瀏覽
今日就食左個麻醬撈麵 呢到好多餸揀 所以岩晒唔同口味既人 講返個麵先 麻醬就味道一般 另外我就加左豬大腸 豬大腸都算乾淨同埋味道唔錯 仲加左炸醬 炸醬應該係自家制 味道幾好食 黎到呢到一定要試下
2019-04-27 695 瀏覽
食物質素 8.5/10咁岩黎開天水圍,知道新北江好多好野食,一於就黎搵好野食!舖頭都唔少,唔知點揀好,一見到尼間係食北京麵就話要入黎試試!麻醬麵我地入到黎差唔多14:30,係下午茶時段,叫一碗麵送野飲,而我就叫左枝豆漿,$30一大碗麵再送枝豆漿,抵食到爛!尼度既麵條應該係手打既,好有咬口,勁正!配菜有啲青瓜同紅蘿蔔絲,再加埋啲花生同麻醬,清新得黎又好惹味,好味!尼度碗麵偏大,一個普通女仔食應該會太多,而男仔就岩岩好!環境衛生 7/10環境唔算大,但都算坐得舒服,係午餐下午茶既好選擇!服務質素 8/10上菜好快,店員亦好有禮貌!
食物質素 8.5/10

咁岩黎開天水圍,知道新北江好多好野食,一於就黎搵好野食!

麻醬麵

尼度既麵條應該係手打既,好有咬口,勁正!
尼度碗麵偏大,一個普通女仔食應該會太多,而男仔就岩岩好!

環境衛生 7/10

環境唔算大,但都算坐得舒服,係午餐下午茶既好選擇!

服務質素 8/10

上菜好快,店員亦好有禮貌!

2019-04-12 635 瀏覽
顧名思義是一間小店食肆,有3張四人枱,3張圓枱,可坐4-5人,很多時都客滿,坐滿人時,真的很擠迫,當然要搭枱,除非4人光顧呢我喜歡的牛𦟌幼麵,都不過是$38,內裏有白菜絲、京式炸醬、蔥花、芫茜等,如追加配料,每款$6如不是胃口特別大,女性可能吃不晒,若能吃晒都會好飽,因一碗大湯麵的份量都很多的牛𦟌好味,薄切且淋,喜歡;京式炸醬惹味,好送麵🍜,麵條又彈牙牛𦟌麵是湯麵系列裏最貴的,但個人覺得這碗有肉的大湯麵才$38,很抵吃呢😁;溫馨提示😉,下午茶時段送飲品,當天選了罐裝可樂👏🏼

將軍牛𦟌麵,加配了一份京式炸醬

2019-04-11
將軍牛𦟌麵,加配了一份京式炸醬
2019-04-06 448 瀏覽
痲疹在機場肆虐,所以媽媽上機前都不去機場吃午餐,只在家中附近的將軍麵館吃碗麵,然後再前往機場。媽媽吃將軍酸辣炸醬麵,不過她趕時間我就沒拍她所吃的。我猶豫吃將軍京醬麵好,還是將軍麻醬麵好時,媽媽說吃京醬麵吧,最後我都聽了媽媽的建議。將軍麵館的份量素來給得不手軟,今次亦不例外,一大碗麵上密鋪各式配料,蘿蔔,青瓜,黃豆色彩繽紛,配色漂亮,又夠清爽。炸醬攪拌均勻,彈牙的麵條吸飽其醬汁,非常入味,肥牛亦是,且不油膩。水餃皮薄飽滿,肉餡挺有肉汁,配京醬麵吃確實蠻不賴的。

2019-03-23 501 瀏覽
天水圍新北江商場 食店有好多間, 但係要排隊等位嘅就很少, 呢間將軍麵館 經常去到都係要等位嘅, 可見餐廳質素係有番咁上下, 而且 價錢仲好 抵食!將軍 腩肉粗麵$32用上手工麵, 爽口彈牙, 有嚼勁, 湯底 味道 比較濃, 腩肉亦 很爽口, 不會過肥, 再加埋秘製肉碎,很惹味!將軍炸醬撈麵$26以$26呢個價錢 真係冇得輸, 記得一定要撈勻嚟食, 因為撈唔搵食到最尾會有點鹹!冰凍雀巢檸檬茶$6, 喺惠康士多買都唔知呢個價喇人均消費$30元真係很難得!
將軍 腩肉粗麵$32
將軍炸醬撈麵$26
冰凍雀巢檸檬茶$6, 喺惠康士多買都唔知呢個價喇

人均消費$30元真係很難得!
10 分鐘 (堂食)
2019-03-06 432 瀏覽
午餐嚟到新北江搵嘢食, 發現一間生面孔嘅麵館, 價錢幾平下,就決定係度lunch. 其實已經係下午茶時段, 不過weekend冇tea time, 只係得午餐價錢。**平日14:30-18:00有下午茶優惠** 今次叫咗5號將軍撈幼麵 (中辣) 一黎到賣相幾好, 佢有好多配料(芫茜、蘿蔔絲、蔥花、芽菜、花生), 餸方面我點了豬軟骨。食落我覺得佢撈麵醬偏鹹 小辣對我嚟講真係太少辣😂 不過佢喺枱面都放咗兩款唔同嘅辣醬,呢個都幾令人意外,因為好少餐廳會放黃辣椒醬。😂佢個黃辣椒醬比紅辣椒醬香, 撈麵一流! 將個面升級變得又香又辣。😂不過令人有少少失望嘅係豬軟骨比較硬, 要啲牙力先可以食到, 同埋唔係好入味。🤔總括而言環境同服務都好好, 價錢平, 食物就一般般。
**平日14:30-18:00有下午茶優惠**

總括而言環境同服務都好好, 價錢平, 食物就一般般。
2019-03-02
下午茶