2023-03-24
♡ 高性價比居酒屋|小津居酒屋 ♡-嚟何文田已經係早半年前嘅事~咁啱經過呢邊~~先發現原來都有唔少嘢食 😍 見到有間新開居酒屋 🏮 環境裝潢都唔錯 👍 原來其中一位老闆仲係唎酒師 難怪店舖內有咁多靚酒啦 😍好客嘅老闆仲話 希望客人邊食嘢邊飲酒令到食物層次帶入另一個境界。- ♡ 三文魚腩刺身 ♡ $68刺身擺喺日式木桶上面別有一番風味。魚腩好肥美 白膜清晰可見 ~ -♡ 馬糞海膽和牛煲仔飯 ♡ $188 和牛切到好薄身 十分足料🥰而且份量都幾多 海膽味道甘甜芳香 口感豐腴 而且入口即溶☺️店員會冚蓋 煲一陣先 ~ 跟住就會加醬汁 慢慢炒同撈埋一齊。呢個煲仔飯,真係必點✌️-♡ 牛小排壽喜鍋 ♡ $138 湯嘅味道唔算好濃配菜材料好豐富 有香菇、豆腐、芋絲、金菇等等 ~ 牛小排油花均勻 且肉質結實。-♡ 燒軟骨雞肉棒拌味付月見 ♡ $45外皮燒得略香脆 雞肉口感軟綿綿 加入埋剁碎左的雞軟骨 口感爽脆加埋月見(生蛋黃) 沾住嚟一齊食口感更滑順香濃 😍👍 係我起日本居酒屋常常都會食到嘅串燒估唔到呢度食到咁正宗嘅つくね🤣-♡ 燒阿波尾雞翼 ♡ $35 阿波尾雞翼係德島縣培植的雞種雞肉脂
嚟何文田已經係早半年前嘅事~
咁啱經過呢邊~~
先發現原來都有唔少嘢食 😍
見到有間新開居酒屋 🏮
環境裝潢都唔錯 👍
原來其中一位老闆仲係唎酒師
難怪店舖內有咁多靚酒啦 😍
好客嘅老闆仲話 希望客人邊食嘢邊飲酒
令到食物層次帶入另一個境界。
♡ 三文魚腩刺身 ♡ $68
刺身擺喺日式木桶上面
別有一番風味。
魚腩好肥美 白膜清晰可見 ~
♡ 馬糞海膽和牛煲仔飯 ♡ $188
和牛切到好薄身 十分足料🥰
而且份量都幾多
海膽味道甘甜芳香
口感豐腴 而且入口即溶☺️
店員會冚蓋 煲一陣先 ~
跟住就會加醬汁 慢慢炒同撈埋一齊。
呢個煲仔飯,真係必點✌️
♡ 牛小排壽喜鍋 ♡ $138
老闆仲拎咗支大吟釀 真野鶴 招呼客人😍
老闆十分好客 仲斟咗少少俾我哋飲
真係好有居酒屋嗰種 人情味嘅感覺
味道以蘋果蜜瓜為主
配埋壽司刺身真係一流。
❥
#
⇢店鋪資料:
小津居酒屋 (旺角)
旺角梭椏道6B號榮英大廈地下
#
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處