呢間日式居酒屋裝修別緻, 餐廳採用木門🚪, 門面有種隱世小店嘅感覺, 室內裝修以木系牆身配搭簡約格調, 環境舒適, 餐廳播放住日本音樂🎵, 加上柔和光線, 彷如置身日本當地嘅居酒屋🏮 餐牌上有唔少選擇, 刺身、串燒、鍋物、炸物、燒物、一品料理等等應有盡有, 而且仲有是日推介同比較特別嘅菜式, 整體食物性價比高!𓌈˒˒ 推介👍🏻 馬糞海膽和牛煲仔飯 焦香飯焦配搭甘甜海膽同嫩和牛🥩, 超推薦俾大家! 店員會即席點火加熱🔥, 將米飯煲熱, 慢慢焗熟和牛, 然後再下甜醬油同米飯拌勻, 使粒粒米飯沾上醬油。馬糞海膽好鮮甜, 味道濃郁; 和牛鮮嫩軟腍, 牛肉味濃, 油花十足, 雪花分佈平均。米飯用上日本珍珠米🍚, 粒粒分明, 撈埋煲仔飯個秘製醬汁一齊食, 甜甜哋, 好好味🤤!𓌈˒˒ 吞拿魚刺身個Presentation好特別!刺身夠新鮮, 甘香鮮甜 𓌈˒˒ 燒牛舌表面燒至焦香, 咬落爽口彈牙𓌈˒˒ 推介👍🏻 西京燒銀鱈魚胶係我最鍾意嘅日式料理之一!銀鱈魚用味噌醬醃漬過, 表面燒至略帶焦香, 外皮焦脆, 充滿魚油香, 魚肉細緻嫩滑、油脂豐厚, 魚肉本身一片一片有入口即化嘅口感, 超級美味😋!𓌈˒˒

𓌈˒˒ 推介👍🏻 馬糞海膽和牛煲仔飯
焦香飯焦配搭甘甜海膽同嫩和牛🥩, 超推薦俾大家!

𓌈˒˒ 吞拿魚刺身
個Presentation好特別!刺身夠新鮮, 甘香鮮甜

𓌈˒˒ 燒牛舌
表面燒至焦香, 咬落爽口彈牙

𓌈˒˒ 推介👍🏻 西京燒銀鱈魚胶

𓌈˒˒ 橄欖菜香蔥吞拿魚蓉手卷
手卷入面有好多吞拿魚蓉, 口感綿滑, 每一啖都係滿滿嘅吞拿魚蓉, 加上香蔥同橄欖菜, 令人滿足!
2023-05-04
  • 馬糞海膽和牛煲仔飯
  • 西京燒銀鱈魚胶
2023-05-04 27 瀏覽
旺角日式居酒屋小店✨☀️小店以品日本酒為賣點,喜歡品嚐日本酒的朋友定必愛上。除了有品酒師坐勢外,其他餸菜也是時令高質的日本菜式,每天更有時令海鮮飛機到貨。《伊左木》$280時日飛機魚也有多種選擇,這款名為伊左木的魚,魚白身呈粉紅色,肉質咬起來較軟腍,點上旁邊的醬汁,令其鮮味更突出。吃完後,更可把魚骨去炸或滾湯。《牛小排壽喜鍋》$138擺盤已經是很精緻,以瓦碗盛著日本蔬菜,另上的牛小排,紋理多漂亮,而且口感軟腍有咀嚼感,脂肪平均分布。《鐵板鹽麴豬頸肉》$78鐵板上的小食,是鹽麴豬頸肉,店員會即時點火,多麼的搶眼!豬頸肉也很惹味!很容易咀嚼!《白雞湯稻庭烏冬》$98很香濃的稻庭烏冬,那雞白湯的味道完全掛住那烏冬,吃得多麼的開胃,而且那嫩雞肉也很好吃!《黑糖水信玄餅》$38這是日式甜品,做得很有水準!那水信玄餅如水晶般透明,動彈郁動,很有動感,倒上黑糖和豆粉,入口幾乎溶化,口感黏黏,亦有清涼的口感,好吃!
旺角日式居酒屋小店✨☀️

《伊左木》$280

吃完後,更可把魚骨去炸或滾湯。

《牛小排壽喜鍋》$138

《鐵板鹽麴豬頸肉》$78

《白雞湯稻庭烏冬》$98

《黑糖水信玄餅》$38

2023-05-02 18 瀏覽
近排係何文田做野,日日放工行落旺角都見到依間居酒屋,趁星期五就約埋同事去晚飯。入到去都幾有feel,木系裝修加埋日本風海報,似日本地道隱身個d居酒屋🏮三色漬物盛 $68哩份漬物幾好食入味,最中意蕎頭好爽口,又開胃。橄欖菜香蔥吞拿魚蓉手卷 $78滿滿魚蓉,幾有油香,配橄欖菜有d咸咸地幾得意。唐揚牛蒡條 $45牛蒡食漬物多,第一次食唐揚原來好好味,脆卜卜,少少鹽係面,好香口👍🏻串燒日本青椒仔 $33+味噌五花腩 $30串燒燒得幾香,青椒仔都唔會乾爭爭,五花腩好惹味。燒鯖魚 $68同平時食既唔一樣,肉質juicy嫩口味鮮。鐵板鹽趜豬頸肉 $78店員淋酒再點火,香氣撲鼻! 豬頸肉爽彈,味香唔油膩,加埋甜甜地既洋蔥🧅香口到呢😋蒲燒鮮鰻魚飯 $198有哂煲仔飯效果,鰻魚厚身彈牙,表面有焦香,醬汁味好香,米飯粒粒分明口感Q彈😋整體食物好得! 意料不到既高質👍🏻

三色漬物盛 $68
哩份漬物幾好食入味,最中意蕎頭好爽口,又開胃。

橄欖菜香蔥吞拿魚蓉手卷 $78
滿滿魚蓉,幾有油香,配橄欖菜有d咸咸地幾得意。

唐揚牛蒡條 $45

串燒日本青椒仔 $33+味噌五花腩 $30
串燒燒得幾香,青椒仔都唔會乾爭爭,五花腩好惹味。

燒鯖魚 $68
同平時食既唔一樣,肉質juicy嫩口味鮮。

鐵板鹽趜豬頸肉 $78

蒲燒鮮鰻魚飯 $198

整體食物好得! 意料不到既高質👍🏻
2023-05-02 19 瀏覽
旺角小津居酒屋位於香港旺角,是一家以日式居酒屋為主題的餐廳。這裡的菜式種類繁多,每一道菜都是經過精心研究和調配的,讓人可以品嚐到道地的日本美食。首先是柚子番茄沙律,這道菜是以新鮮的柚子和番茄為主要原料,加上日式醋調味,味道清爽宜人,非常適合作為開胃菜或是配菜。枝豆也是一道非常受歡迎的菜式,這裡的枝豆選用的是新鮮的豆莢,入口清脆可口,搭配著一杯啤酒,絕對是一種愜意的享受。接下來是馬屎海膽和牛煲仔飯,這是一道令人驚豔的菜式。馬屎海膽呈現出深褐色澤,口感柔軟,散發出濃郁的海味,而牛煲仔飯則是以嫩滑的牛肉和香糯的米飯為主,燉煮後口感十分香濃,是一道非常有特色的主菜。牛油粟米也是一道非常受歡迎的菜式,這道菜式使用的是新鮮的玉米粒,加上濃郁的牛油,口感十分香濃,絕對是一道不容錯過的菜式。山椒燒BB鴿是一道特色菜式,鴿子肉肥瘦相間,口感細膩而鮮美,加上山椒的香氣,讓人一口接一口。最後是燒雞腎,這道菜式使用的是嫩滑的雞腎肉,經過特殊的燒烤技巧,讓雞腎肉口感更加豐富,入口即化。

2023-04-30 42 瀏覽
最近何文田開左間日式居酒屋,見外面裝修唔錯,約埋屋企人一試。入到去見窗口四人枱冇人坐,就揀咗窗口位。不料幾分鐘後個職員行埋嚟,話張枱「好似」有人book咗,好快手放咗個「留座」牌喺枱面,跟住叫我哋坐隔籬枱。有就有,冇就冇,咩叫「好似」?!我哋由6:00pm坐到8:30pm ,最尾張枱其實都係冇人坐。由轉咗位開始,服務態度就開始轉差,刺身求其大力扔咗喺枱面,喺冰下面嗰盞白色燈都唔知用來做乜,刺眼到。乳鴿甜得滯,個鰻魚鍋不堪入目,又唔好食。個Menu樣樣都有啲,但又唔係樣樣精。咁樣做生意,以後唔會再嚟。

咁樣做生意,以後唔會再嚟。
2023-04-30 29 瀏覽
約咗朋友係何文田附近食嘢,朋友揀咗呢一間小津居酒屋 夜晚大概八點來到,氣氛好好 店員非常之友善~一開始揀咗梅酒同埋蜜瓜汽水啤啤先😍 熱辣辣嘅天氣飲晒冰凍嘅梅酒真係好正 👹首先送上刺身拼盤 賣相超級靚 🥰我哋揀咗三文魚 生蠔 吞拿魚生蠔超級大隻 好鮮味❤️ 吞拿魚同三文魚係厚切 口感十足 🤪然後唐揚墨魚咀 細細粒 炸得好鬆脆 配上沙律醬 完全係下酒一流嘅小食山椒燒BB鴿呢個味道好特別 有少少麻辣 配上勁多汁嘅乳鴿麻香十足 馬糞海膽和牛煲仔飯🍲 最後揀啲飽肚啲嘅 試吓呢個煲仔飯 非常之大煲 入邊有勁多和牛同海膽 等咗一陣之後攪拌埋一齊 再配上秘製豉油 仲有飯焦㗎 超級好食 我食咗幾碗!呢間小店氣氛十足 幾好食呀!🥰

首先送上刺身拼盤 賣相超級靚 🥰
我哋揀咗三文魚 生蠔 吞拿魚

山椒燒BB鴿
呢個味道好特別 有少少麻辣 配上勁多汁嘅乳鴿
麻香十足

馬糞海膽和牛煲仔飯🍲

呢間小店氣氛十足 幾好食呀!🥰
如果大家想去旺角食日本嘢🇯🇵,又想搞搞新意思,不妨行遠少少,去近住何文田嘅呢間好日式嘅《小津居酒屋》💕環境呢間居酒居嘅裝修非常之別緻❤️,你喺出面行過,都一定會忍唔住睇吓佢個menu!雖然佢喺何文田地段,但食物性價比甚高,一d都唔會overpriced!食物呢度除咗提供一般居酒屋🍶嘅食物,重有唔少比較特別嘅菜式添😙例如:炸枝豆春卷($38)同埋天桃天婦羅($58)👅原來枝豆同埋天桃咁樣煮法都可以咁好食😍尤其是個天桃,佢本身已經好爽口,連埋個天婦羅炸粉一齊食,出面脆入面爽,點住酸酸尾尾嘅梅粉,口感好得意😎至於凍食方面,每樣刺身(牡丹蝦$120x2,油甘魚$58,帆立貝$55)都非常新鮮。個螢光魷魚🦑昆漬,鹹鹹地用嚟送酒亦都一流😽嚟居酒屋,咁就梗係要食埋串燒🍢啦,我都好欣賞佢d串燒(汁燒翠玉瓜豚肉卷$35,燒味噌豬腸$30,牛肋條$78)一d都唔乾身,d燒汁啱啱好,整得唔錯,睇得出係誠意之作👍🏾我哋重叫咗櫻花蝦燒飯團$48,佢出面燒得金黃色,食落好大陣🦐櫻花蝦味最後,不得不提嘅喺呢度重有好多唔同種類嘅日本🌸燒酒飲,啱晒鍾意飲燒酒嘅你‼️估唔到何文田都有d性價比咁高嘅日式🎏居酒屋😻我絕對推介比鍾

食物

呢度除咗提供一般居酒屋🍶嘅食物,重有唔少比較特別嘅菜式添😙

估唔到何文田都有d性價比咁高嘅日式🎏居酒屋😻我絕對推介比鍾意去居酒屋食嘢嘅朋友

一入到餐廳就聽到日本人的談話聲炸枝豆春卷外皮十分酥脆,裡面包裹著豆莢,口感豐富香脆,配了醬汁更惹味😋南蠻炸雞外皮同樣香脆可口,雞肉卻嫩滑多汁,一點都不鞋,並且配有沙律醬,好吃!🤪青花椒炸三文魚頭青花椒炸三文魚頭的魚肉質感十分鮮嫩,炸製的方法讓魚肉表面煥然一新,味道香辣可口,想聽花椒味香濃,令人食慾大增瑩光尤魚分昆布漬一道清爽的小菜,魚肉鮮嫩,搭配上昆布漬的清新口感,非常適合作為開胃菜。烤魚煲仔飯這道菜以傳統的廣東煲仔飯為基礎,烤魚烤製後香氣四溢,讓人食指大動,店員很貼心,會根據客人的口味決定米飯的軟硬程度,米飯吸取了烤魚的香氣,非常好吃
一入到餐廳就聽到日本人的談話聲

炸枝豆春卷

南蠻炸雞

青花椒炸三文魚頭

瑩光尤魚分昆布漬

烤魚煲仔飯

2023-04-26 15 瀏覽
居酒屋係九龍維景酒店附近,唔係位於旺角市中心,由旺角東站行過黎會快D😌門面同室內怖置好有日式居酒屋嘅特色。我地先點左刺身,三文魚腩肉質爽口,入口肥美,帆立貝好大粒,一開二都仲係幾大隻😋而且非常鮮甜🥰唐揚池魚仔係我地非常喜愛嘅佐酒小食,一邊飲酒一邊食炸到脆卜卜嘅池魚仔真係好正😝牛小排壽喜鍋都比較多人點,價錢唔算貴,性價比幾高,鍋中有香菇、豆腐、菠菜、娃娃菜、大蔥、蒟蒻絲,牛小排就分開上,可以自己烚下烚🤪牛小排都幾軟淋😄櫻花蝦燒飯團🍙煎到外脆,用紫菜包住食,仲有香噴噴嘅櫻花蝦味☺️最後點左馬糞海膽和牛煲仔飯,估唔到咁大煲,兩個人食都覺得份量幾多😛店員話想食多d飯焦就煮飯10分鐘,馬糞海膽好鮮甜,加埋醬油撈埋一齊食都幾惹味☺️☺️

2023-04-26 19 瀏覽
🥢 喺MOKO嘅附近,最近新開左一間主打fusion菜式嘅日本餐居酒屋,距離大約行5分鐘,好多客人都係慕名黎食佢哋主打嘅Fusion海膽和牛煲仔飯,而我哋都唔例外!我哋食完第一輪晚市,大約八點門口就開始多人等位啦! ⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 馬糞海膽和牛煲仔飯 $188配料同飯份量十足,先點火焗一陣再等店員撈勻,推介焗耐少少到乾身,會有飯焦加甜豉油係一流揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 唐揚牛蒡條 $45牛蒡條比較煙靭,外面金黃香脆加沙律醬幾好食揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 鐵板鹽麴豬頸肉 $78店員會加酒先燒一燒啲肉,所以每件都會有酒香揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 燒軟骨雞肉棒拌味付月見 $45外皮燒得好香好多汁,軟骨內餡但都容易咬得開揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 櫻花蝦燒飯團 $48飯團外面燒到脆卜卜,裏面就充滿櫻花蝦嘅芳香揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄

✨ 馬糞海膽和牛煲仔飯 $188
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 唐揚牛蒡條 $45
牛蒡條比較煙靭,外面金黃香脆加沙律醬幾好食

✨ 鐵板鹽麴豬頸肉 $78
店員會加酒先燒一燒啲肉,所以每件都會有酒香

✨ 燒軟骨雞肉棒拌味付月見 $45
外皮燒得好香好多汁,軟骨內餡但都容易咬得開

✨ 櫻花蝦燒飯團 $48
飯團外面燒到脆卜卜,裏面就充滿櫻花蝦嘅芳香
2023-04-24 256 瀏覽
《日本風情畫🎌》———————————————-#小津居酒屋 🏯-往旺角東站走,入到何文田區,有唔少特色小舖,經過呢間仿日本古建築嘅店面,就俾佢嘅設計所吸引,一入到去仲遇上唔少日本人食客,感覺正宗😝店內牆上整咗個日本街景,格外有日本feel🇯🇵-🐠 鯒魚刺身聽店員推介,每日都有唔同嘅時令海鮮,我哋今次就揀咗呢款限定嘅新鮮飛機貨,都係第一次食,口感爽彈~賣相非常吸引,師傅成條切片做刺身,非常鮮甜🇯🇵而且食完之後店員仲會問要唔要將魚頭煮湯或者即炸,一物兩食,性價比高😆將佢變成炸物嘅感覺都好特別,相當酥脆!-嚟到居酒屋,又點可以唔嗌啲串燒炸物嚟配啤酒呢🍻 燒阿波尾雞翼大大隻,肉質鮮嫩, 啖啖肉,雞皮咬落非常juicy💦 除咗肉類之外,佢亦有唔少野菜選擇,燒菠蘿🍍同炸香菇🍄嘅質素都好唔錯,食得出係即叫即整,熱辣辣,冇得輸😋-最後嚟個白雞湯稻庭烏冬作結,相當飽肚滿足,湯底濃郁香甜~-🍌抵deal 指數:7/10
《日本風情畫🎌》
———————————————-
#小津居酒屋 🏯
🐠 鯒魚刺身
最後嚟個白雞湯稻庭烏冬作結,相當飽肚滿足,湯底濃郁香甜~
🍌抵deal 指數:7/10
2023-04-20
2023-04-21 47 瀏覽
晚上經過,想試下,見有個職員喺門口度坐,我主動上前問佢開咗門未?職員冇尾音咁答:未。職員問我有冇訂枱,我答冇,呢位男職員隨即答我冇訂枱full左,重點係面口好似唔想做生意咁。隨即轉身行入舖頭。咁嘅態度,祝你生意興隆。
2023-04-21
2023-04-20 271 瀏覽
位於旺角梭椏道的「小津居酒屋」,供應前菜、刺身、爐端燒、天婦羅及和風主食等等日本食物,定價適中親民,性價比高✨店內裝修充滿日本和風味道,樓底高,空間感充裕三文魚 & 蜜柑鯛店員推薦新鮮日本空運時令刺身,每片都厚切又大塊,物有所值!三文魚刺身好肥美,充滿魚油香~蜜柑鯛入口鮮甜味美,魚皮以火炙輕輕燒過,風味獨特關東煮每款配料單點的日本關東煮,我地叫咗炸魚餅、雞蛋、炸豆腐、雞肉丸及椰菜豚肉卷;湯汁頗清甜,關東煮可搭配黃芥末及柚子胡椒醬食用,有助提昇味道炸枝豆春卷第一次食枝豆春卷,炸得金黃香脆唔油膩,內裏包住原粒枝豆,口感獨特,好好食哦櫻花蝦燒飯團珍珠米飯裏面加入咗日本櫻花蝦,製作成飯團,燒到外脆內軟,帶點櫻花蝦香氣燒吞拿魚鮫需要提早預訂的燒吞拿魚鮫,份量十足,魚皮燒得微微香脆,魚肉仍然鮮嫩多汁,滿有魚鮮味,非常高質

三文魚 & 蜜柑鯛

關東煮

炸枝豆春卷

櫻花蝦燒飯團

燒吞拿魚鮫

2023-04-17 38 瀏覽
喺旺角返工嘅朋友👩🏻‍🎓話發現咗一間居酒屋🏮,佢👩🏻‍🎓話睇落幾吸引,不過佢👩🏻‍🎓都未食過😆,想我陪佢一齊試吓,我呢啲咁為得朋友👩🏻‍🎓嘅,梗係樂意奉陪啦😆$68「三色漬物盛」:不嬲都鍾意食漬物😊,呢個「三色漬物」有漬蒜頭、漬牛蒡、漬蕎頭🤩$45「螢光魷魚分昆布漬」:螢光魷魚🦑肉質爽脆又爽滑🤩,仲漬得好有鹹香🤩$88「慢煮青檸雞胸肉沙律🥗」:慢煮雞胸非常軟熟兼軟滑😋;沙律菜🥗新鮮爽脆,簡單幾好食😆$138「西京燒銀鱈魚胶」:銀鱈魚胶肉質鮮美,西京燒煮法帶少少甜🤩$78「橄欖菜香蔥吞拿魚蓉手卷」、$68「明太子帆立貝手卷」:吞拿魚蓉、明太子、帆立貝 全部都幾新鮮🤩$48「櫻花蝦燒飯團🍙」:飯團🍙撈咗櫻花蝦🦐喺裏邊,飯團🍙外邊燒到脆脆哋,好食又幾香口😋

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】小津居酒屋【地區】#Dr_eat_旺角【類型】#Dr_eat_日式【價位】中低價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】關東煮,刺身,天婦羅,卷物【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】。定價合理,性價比高,同時菜式別具匠心────────────────────【環境/服務/衛生】。位於梭椏道,地點較隱蔽,但環境寧靜舒適。裝潢以深木色系為主。仿日本古建築的設計,比到人濃厚嘅日本氣息.【煎芫茜餃 $48】。煎餃呈翠綠色,外皮香脆。裡面裹住鮮美嘅芫茜豬肉餡。食落香氣十足及多汁的口感,不錯.【赤海老汁海鮮沾麵 $138】。同平時食嘅沾麵不同。特別之處係先將拉麵炸至脆身。而湯汁係呢道菜式嘅靈魂。以赤海老為主要原料。加入大蝦,青口等慢火煮燉。形成了獨特嘅鮮甜海鮮羹。將海鮮羹淋落炸麵上再攪拌食。既有綿密既鮮蝦香味。又有鬆脆嘅口感.【天婦羅海苔魷魚 $68】。天婦羅魷魚外皮酥脆可口,脆度十足。同時保持魷魚既鮮嫩彈牙口感。加入海苔既清香。平衡天婦羅既油膩味道。又令味道更富層次感.【燒菠蘿 $68】。菠蘿經烤制後,果肉變得更加柔軟。外層亦披上微微焦香味。果肉中自帶既水份K

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳】小津居酒屋
【地區】#Dr_eat_旺角
【類型】#Dr_eat_日式
【價位】中低價位
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】關東煮,刺身,天婦羅,卷物
【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】
。定價合理,性價比高,同時菜式別具匠心
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。位於梭椏道,地點較隱蔽,但環境寧靜舒適
。裝潢以深木色系為主
。仿日本古建築的設計,比到人濃厚嘅日本氣息

【煎芫茜餃 $48】
。煎餃呈翠綠色,外皮香脆
。裡面裹住鮮美嘅芫茜豬肉餡
。食落香氣十足及多汁的口感,不錯

【赤海老汁海鮮沾麵 $138】
。同平時食嘅沾麵不同
。特別之處係先將拉麵炸至脆身
。而湯汁係呢道菜式嘅靈魂
。以赤海老為主要原料
。加入大蝦,青口等慢火煮燉
。形成了獨特嘅鮮甜海鮮羹
。將海鮮羹淋落炸麵上再攪拌食
。既有綿密既鮮蝦香味
。又有鬆脆嘅口感

【天婦羅海苔魷魚 $68】
。天婦羅魷魚外皮酥脆可口,脆度十足
。同時保持魷魚既鮮嫩彈牙口感
。加入海苔既清香
。平衡天婦羅既油膩味道
。又令味道更富層次感

【燒菠蘿 $68】
。菠蘿經烤制後,果肉變得更加柔軟
。外層亦披上微微焦香味
。果肉中自帶既水份Keep得好好
。食落酸甜可口,又勁Juicy
。沾上酸梅粉,更有另一番味道

【櫻花蝦燒飯團 $48】
。米飯糰的口感非常有彈性
。係食到濃郁既米香
。加入櫻花蝦元素
。整個燒飯團提升了層次
。帶出鮮蝦香味
。而表面焦脆,食到陣陣嘅飯焦香

【黑糖水信玄餅 $38】
。呢道飯後甜品竟然比到最後嘅驚喜
。冰鎮底上,全程Keep住冰凍感
。夏日食清涼消暑
。玄餅好似啫哩咁,冰涼爽滑
。黑糖漿係另上
。仲附送埋紅糖粉添

【南蠻炸雞 $78】
。南蠻炸雞一直係我必選炸物之一
。金黃脆香嘅外層,內裡柔嫩多汁
。沾上他他醬,微酸開胃又能解膩,口感十足

【提子梳打。果汁橙】

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】旺角梭椏道6B號榮英大廈地下
【分店】N/A
【℡】25129001
【營業時間】星期一至日: 11:30-14:30; 18:00-23:00