2023-05-04
呢間日式居酒屋裝修別緻, 餐廳採用木門🚪, 門面有種隱世小店嘅感覺, 室內裝修以木系牆身配搭簡約格調, 環境舒適, 餐廳播放住日本音樂🎵, 加上柔和光線, 彷如置身日本當地嘅居酒屋🏮 餐牌上有唔少選擇, 刺身、串燒、鍋物、炸物、燒物、一品料理等等應有盡有, 而且仲有是日推介同比較特別嘅菜式, 整體食物性價比高!𓌈˒˒ 推介👍🏻 馬糞海膽和牛煲仔飯 焦香飯焦配搭甘甜海膽同嫩和牛🥩, 超推薦俾大家! 店員會即席點火加熱🔥, 將米飯煲熱, 慢慢焗熟和牛, 然後再下甜醬油同米飯拌勻, 使粒粒米飯沾上醬油。馬糞海膽好鮮甜, 味道濃郁; 和牛鮮嫩軟腍, 牛肉味濃, 油花十足, 雪花分佈平均。米飯用上日本珍珠米🍚, 粒粒分明, 撈埋煲仔飯個秘製醬汁一齊食, 甜甜哋, 好好味🤤!𓌈˒˒ 吞拿魚刺身個Presentation好特別!刺身夠新鮮, 甘香鮮甜 𓌈˒˒ 燒牛舌表面燒至焦香, 咬落爽口彈牙𓌈˒˒ 推介👍🏻 西京燒銀鱈魚胶係我最鍾意嘅日式料理之一!銀鱈魚用味噌醬醃漬過, 表面燒至略帶焦香, 外皮焦脆, 充滿魚油香, 魚肉細緻嫩滑、油脂豐厚, 魚肉本身一片一片有入口即化嘅口感, 超級美味😋!𓌈˒˒
𓌈˒˒ 推介👍🏻 馬糞海膽和牛煲仔飯
焦香飯焦配搭甘甜海膽同嫩和牛🥩, 超推薦俾大家!
𓌈˒˒ 吞拿魚刺身
個Presentation好特別!刺身夠新鮮, 甘香鮮甜
𓌈˒˒ 燒牛舌
表面燒至焦香, 咬落爽口彈牙
𓌈˒˒ 推介👍🏻 西京燒銀鱈魚胶
𓌈˒˒ 橄欖菜香蔥吞拿魚蓉手卷
手卷入面有好多吞拿魚蓉, 口感綿滑, 每一啖都係滿滿嘅吞拿魚蓉, 加上香蔥同橄欖菜, 令人滿足!