2024-11-20 26 瀏覽
聽日喺附近搵嘢食 搞到三點幾先食又趕時間又肚餓嘅情況之下 快手揀過應該冇咁油膩嘅茶餐廳食物 粉麵好少選擇,唯有揀燒味粉麵,明明要求左要瘦啲,但係就好肥嘅位置佢完全冇理會個案要求 碗麵好大碗!好多人應該鍾意食呢個燒鵝好多皮嘅位置,但係我就覺得太肥唔識欣賞碗麵都正正常常幾好味嘅三面咖喱正常發揮,不過好少肉牛腩係偏瘦嘅而家啲嘢真係貴,求其嗌一個餐都50幾蚊環境正常,但係估唔到服務有個外籍口音嘅姐姐好好 好溫柔 有獨立廁所
聽日喺附近搵嘢食 搞到三點幾先食
佢完全冇理會個案要求
唔識欣賞
碗麵都正正常常幾好味嘅三面
咖喱正常發揮,不過好少肉
牛腩係偏瘦嘅
而家啲嘢真係貴,求其嗌一個餐都50幾蚊

環境正常,但係估唔到服務有個外籍口音嘅姐姐好好
好溫柔 有獨立廁所
2024-02-03 409 瀏覽
同老公去完QE,坐小巴落佐敦,一落車就係黎間茶餐廳,正值下午茶時段,一望餐牌就見~英倫風黑白金多磚~鮮油煎蛋火腿被蘿包價錢又合理老公超讚低食,都未影得切相佢已經差不多食完,只影得切個英倫風大家下次路經不防試下
~英倫風黑白金多磚

~鮮油煎蛋火腿被蘿包

價錢又合理
老公超讚低食,都未影得切相佢已經差不多食完
,只影得切個英倫風

大家下次路經不防試下
2024-02-03
2023-10-05 383 瀏覽
女侍應態度極差!同佢哋講牛腩完全食唔到,有牛筋咬唔到!佢哋竟然話「新鮮牛腩」係咁!果然夠「霸氣」!而家先知「新鮮」等於「un 」!如果大家去完QE太餓,鍾意食到一肚氣,一定要去「小玉家嚐」
而家先知「新鮮」等於「un 」!
如果大家去完QE太餓,鍾意食到一肚氣,一定要去「小玉家嚐」

新鮮嘅嘢一定係「un  」
2023-08-02 389 瀏覽
女收銀員態度惡劣, 收多錢唔算數. 路過行過不要幫趁當日跟同事去下午茶, 大家坐下約 1 小時, 共叫了兩杯凍飲. 埋單時, 女收銀員問為什麽兩人只叫兩杯凍飲, 態度惡劣付款多咗又不認數
收銀員態度惡劣, 收多錢唔算數. 路過行過不要幫趁
付款多咗又不認數
2023-07-31
2023-05-10 450 瀏覽
首先,等待時間過長。 我等了一個多小時才坐下,然後又過了很久我的食物才上來。 我知道您的餐廳可能很忙,但這麼長的等待時間是不可接受的,表明管理不善。 其次,我認為價錢過高。 菜單上的價格讓我震驚,最後的賬單比我預想的還要貴。 鑑於食品和服務的質量,我認為價格是不合理的。 第三,你們餐廳的環境髒亂不堪。 桌子和地板上滿是食物殘渣和碎屑,整體清潔度很差。 這不僅不衛生,而且對顧客沒有吸引力。 最後,我對貴餐廳缺乏付款方式感到失望。 我只能用現金支付,我相信這會限制您客戶的選擇。 如果你能提供其他支付方式,比如百達通或手機支付,那就更方便了。 總而言之,我在你們餐廳的經歷非常令人失望。

總而言之,我在你們餐廳的經歷非常令人失望。

30 分鐘 (堂食)
2023-02-19 474 瀏覽
服务熊度超级差,买单的时候故意多收款,要求看单据说没有!发现多收款到回去,很不情愿,还要我们自己算多少钱!结果多收23元!才退回!而且还要提供生猪扒给我们!食物难吃!服务态度差!食物还生的!吃到我们当场厕所吐了!论你说粤语还是英语,还是普通话,服务态度很差!多收款!一开始还不承认!还提供有质量问题的肉我们吃!请大家避雷 Don't go this restaurant!The service attitude is very poor! Collect more! I didn't admit it at first! We also provide meat with quality problems! Please don't go!
食物难吃!服务态度差!食物还生的!吃到我们当场厕所吐了!
Don't go this restaurant!
椒盐猪扒
食完後我們繼續坐一會。突然間樓面拍打我們檯面,說你們看不到外面好多人在等嗎。我們沒有留意。進來時也沒有說最多用膳時間或有時間限制。其實,如果真的有客人等,樓面可以客氣要求我們離開。我們出來後也看不到外面有客人在等候。咁樣的態度,性價比怎樣高也沒有意思,令人失望。
二人晚餐
2022-12-03
二人晚餐
2022-01-08 639 瀏覽
今天兩個人食羊腩煲,在看youtube推介的,先前也去過二次啲間茶餐廳,覺得啲食物及價錢好實惠,出品有標準,份量好足夠,味道唔錯,加一個白飯,兩杯熱飲品,還加送一份牛肉片一份生菜,啲伙計招待也幾好,環境衛生ok.埋單都是300元超值價錢。
羊腩煲
題外話/補充資料: 呢個地方在油尖旺真係唔錯。
2022-01-08
試食活動
羊腩煲
  • 小菜火鍋
2022-01-06 379 瀏覽
位於佐敦嘅小玉家嚐,不嬲都係一個唔錯嘅選擇,乜嘢時候忽然之間咁難食⋯沙嗲牛肉D牛肉應該係千年老肉,難食又冇味,沙嗲醬更加係失敗中嘅失敗,麵都未煮開就俾客人食⋯最中規中矩算係個奄列,不過只係基本狀態,冇讚冇彈⋯杯奶茶亦都係失敗之作,冇茶味冇奶味,飲水好過⋯
最中規中矩算係個奄列,不過只係基本狀態,冇讚冇彈⋯
杯奶茶亦都係失敗之作,冇茶味冇奶味,飲水好過⋯
2020-11-20 801 瀏覽
很喜歡吃茶餐廳早餐,但往往過了十一點就不能吃了。 這次來到這家非常貼地的茶餐廳,他們有全日供應的all day breakfast。 價錢非常吸引,45元可以在任何肉類裏面選兩種,然後另外再有奄列。我選了沙爹肥牛米粉和煎蛋, 再選了火腿奄列, 奄列份量十足,用了三隻雞蛋加火腿, 做得很滑溜。 要了一個多士和一杯熱horlick。 沙爹肥牛肉質鮮嫩, 食落去一啲都唔韌, 但略嫌鹹味重了一點。 蔡佩一個清淡的多士和熱horlick簡直是一個完美的breakfast。另外朋友點了乾炒牛河, 牛肉一樣也是非常新鮮嫩滑, 牛河炒得很惹味,鑊氣十足。

2020-05-23 609 瀏覽
$40起有午餐,隨餐有例湯和熱飲,價錢真便宜。例湯:紅蘿蔔豬骨湯,味道可以,份量極大,飲完飽了一半。咖哩牛腩飯:咖哩牛腩和米飯分上,兩者都份量很大。咖哩不太辣,味道不錯,牛腩煮得很軟,肉質也不錯,還有大量馬鈴薯。鴨腿湯飯:鴨腿湯和米飯分上,很好,米飯不會泡得發脹。湯清清的。鴨腿很嫩。米飯很多,沒吃完。價錢便宜,食物不錯,環境就是茶餐廳的格局,比較差的是服務,點餐後等了很久,完來是漏單,補了食物又沒補飲品,飲品要少甜又沒減糖。
$40起有午餐,隨餐有例湯和熱飲,價錢真便宜。
例湯:紅蘿蔔豬骨湯,味道可以,份量極大,飲完飽了一半。
2019-12-10 518 瀏覽
今日去完醫院落返來 見有D餓 咪買個星洲炒米食吓 見佢有兩間鋪諗住無死啦點知 哇 真係唔明點解一個咁簡單嘅星米可以咁難食 無咩芽菜無火腿 又無色 無咖哩粉 又無味 學人叫星洲炒米 叫非洲炒米就差唔多 真係比狗都唔食啦 做生意做到佢咁真係搵鬼幫襯咩 作為一份星洲炒米 連基本要有嘅嘢都無仲要配料少 都唔要啦 仲要無味 都算啦 仲要米粉多到呢 佔左成個星米嘅9成 真係學咩人做生意 唉 明明只係想食個星米 搞到依家成肚氣 唔洗食啦 表示0分唔洗做啦 唔會再幫襯
星米
2019-12-09
10 分鐘 (外賣送餐)
2019-11-10 421 瀏覽
在佐敦南京街門面不錯,而且是「複式單位」,有2層呢是有人情味的一家店套餐有老火湯飲.魚香茄子煲夠香,很開胃.但牛仔骨肥肉多,能食的不太多.八寶豆腐煲也不錯,夠熱,秋冬天食很溫.3個菜(沒有叫白飯)$201,是貼地的價位了。
在佐敦南京街
門面不錯,而且是「複式單位」,有2層呢
是有人情味的一家店
套餐有老火湯飲
魚香茄子煲夠香,很開胃
但牛仔骨肥肉多,能食的不太多
八寶豆腐煲也不錯,夠熱,秋冬天食很溫
3個菜(沒有叫白飯)$201,是貼地的價位了。
2019-11-01 397 瀏覽
有位女仕唔知係咪老闆娘?我哋一坐低就係咁介紹啲貴野!其實我哋得個兩個人!佢係咁硬 sell 燒鵝、羊腩煲,又介紹蒸魚、蒸海鮮!其實我哋只想簡簡單單食一餐!又係咁介紹煲仔飯!最後俾佢 sell 到叫咗龍躉頭腩煲、砵酒焗生蠔、仲要我地加咗個煲仔飯😱仲話我地冇菜要唔要加多個菜好彩我話太多啦!個蠔好難食 !根本唔識整 ! 當個煲仔飯黎到真係火都滾埋!兩個人冇可能叫嘅煲仔飯!連隔離枱都好奇怪咁望住我地🤦‍♀️因為第一次黎冇諗過佢會咁介紹淨係個煲仔飯已經$238.- 最緊要係兩個人冇可能食得晒🙄起碼要五個人先可以。但佢居然夠膽介紹!真心一定一定一定唔會再幫襯😡諗住茶餐廳咁嘅格局食吓飯點知最後兩個人埋單要$562😡
2019-08-11 349 瀏覽
食乜質素勁差,問佢有無白勺蝦,佢話有。我老公買到來俾你食,打開個外賣盒得4隻蝦,全部黑色,仲要你滅殼d蝦肉係梅架。我心諗買d咁既嘢我食?問我老公幾錢,我老公話要200幾蚊,4隻死蝦?激到我扎扎跳呀⋯⋯我決定打佐落去投訴。同個人講其實4隻蝦收我200幾有好既質素我無問題,但是無咁既質素仲要收200幾蚊仲要係梅架,一陣有圖有真相,你哋要唔要再幫襯你哋自行决定啦。我老公亦都見我嬲到陣,落街買過俾我食。間鋪真係離曬譜。
我老公亦都見我嬲到陣,落街買過俾我食。間鋪真係離曬譜。
200幾蚊4隻白勺蝦