2022-05-10 722 瀏覽
🍮元朗人氣布丁甸燒《小確幸》☺️下午3點去到 已經冇左幾款可以揀🫤每款都限量發售 想試就要趁早去買la今次叫既小確幸布丁燒有以下嘅口味:vanilla chocolateTiramisu四葉草芝士蛋糕 🦉蛋糕面印有可愛貓頭鷹logo,布甸燒雞蛋香濃郁突出,布丁口感順滑有光澤,而焦糖底輕甜不膩,一反轉倒出來滿滿焦糖淋面,未食已經好滿足😋個人選擇:四葉草芝士蛋糕> Tiramisu>chocolate >vanilla 下次會想試埋:開心果同抹茶🍵布甸燒…☕️焙茶布甸🌹荔枝玫瑰布甸:只係賣相已經加哂分上半部分係荔枝玫瑰啫喱 下半係滑捋捋布甸綠茶布甸🌟仲要係同事請食 又點會唔係小確幸😍📌小確幸 (元朗)元朗馬田路50號朗景臺2座地下12號舖
🍮元朗人氣布丁甸燒《小確幸》☺️

Tiramisu
四葉草芝士蛋糕

個人選擇:

下次會想試埋:
開心果同抹茶🍵布甸燒…

☕️焙茶布甸
🌹荔枝玫瑰布甸:只係賣相已經加哂分
上半部分係荔枝玫瑰啫喱 下半係滑捋捋布甸
綠茶布甸

🌟仲要係同事請食 又點會唔係小確幸😍

📌小確幸 (元朗)
元朗馬田路50號朗景臺2座地下12號舖
2022-04-18 746 瀏覽
平時去衣邊附近食飯,之後就去買小確幸甜品回家同家人吃,我吃過榴槤,芒果椰子味都好出色,最好味還是喜歡原味呀。最近朋友買散水餅一齊去幫手拎,加上可以印特定字款,就值得提一下吧。另外,買滿一個金額就會送保冷袋,個袋好靚呀,一定會重用。店內擺設亦好有心思,好靚,等緊店員拎甜品個時,就是但係店舖內影幾張相,都已經好靚感覺好文青,又可以用離做打卡背景。。。個原味甜品真係好香好滑, 又唔會覺得太甜,甜度適中, 感覺成個甜品好新鮮,食完好滿足呀。
另外,買滿一個金額就會送保冷袋,個袋好靚呀,一定會重用。

店內擺設亦好有心思,好靚
。。。

2022-04-04 529 瀏覽
小確幸原味-芝士布丁燒多謝阿妹買比我食!😋😋😋呢個布丁燒有少少芝士味,唔會好甜,個布丁超滑,蛋糕果層好軟熟,好好食!👍👍👍建議做法︰要倒轉輕輕擠佢出嚟,我初初以為由上食到底,原來係底食到上,咁先食到又滑又軟熟嘅布丁燒!🤣🤣🤣價錢$38@alittlehappinesss個人口味總評分:8/10地址:元朗馬田路50號朗景臺2座地下12號舖
小確幸原味-芝士布丁燒

原味芝士布丁燒
原味芝士布丁燒
  • 原味布丁燒
2022-01-31 660 瀏覽
📍小確幸 (元朗)🔗元朗馬田路50號朗景臺2座地下12號舖———————————————-我們今天去了「姆明小鎮」,剛巧見到這間小店幾吸引!🍮.四葉芝士布丁燒($38)結構分為兩層,為面層布甸和底層類似慕絲質地的蛋糕🍰布甸有很重焦糖味和有布丁滑溜的質感🥰而蛋糕有鬆軟的口感和濃厚芝士味🤪兩者配合得恰到好處,滿足了吃了正餐的我們,二人一人一口就是「小確幸」🥰.好味程度🥰:8.5/10性價比程度✅:8/10是否回頭🍰:YES.🄲🄰🅃🄴🄶🄾🅁🅈#ʟᴏᴄᴋʟᴜɴᴊᴏʀ_甜品🄻🄾🄲🄰🅃🄸🄾🄽#ʟᴏᴄᴀᴋʟᴜɴᴊᴏʀ_元朗.最後同大家拜個早年,希望大家虎年🐅豐衣足食㊗️,餐餐吃個滿足❤️🎉🎊🎈
📍小確幸 (元朗)
🔗元朗馬田路50號朗景臺2座地下12號舖
———————————————-
我們今天去了「姆明小鎮」,剛巧見到這間小店幾吸引!🍮

四葉芝士布丁燒($38)
好味程度🥰:8.5/10
性價比程度✅:8/10
是否回頭🍰:YES
🄲🄰🅃🄴🄶🄾🅁🅈
#ʟᴏᴄᴋʟᴜɴᴊᴏʀ_甜品

🄻🄾🄲🄰🅃🄸🄾🄽
#ʟᴏᴄᴀᴋʟᴜɴᴊᴏʀ_元朗
2022-01-23 589 瀏覽
小確幸布丁燒響元朗出曬名,依家中環都開分店,以前一開成日排晒隊、好難先買到。同事想搵啲特別野做散水餅,我梗係推介比佢,有得送貨同貪佢餅面字夠特別有心意,個個同事收到都好開心話好味道👍希望佢出到去吾好望返轉頭,前程似錦,步步高陞😊好拍檔再會了、有緣江湖再會👋Farewell pudding cake 布丁燒(原味、抹茶、朱古力三款我覺得都係原味好味啲😋)

2021-12-29 494 瀏覽
Another colleague will be leaving soon and she treated us to this delicious treat. It was cute but I opened the cover a bit too carelessly and ruined the surface.The pudding ratio was quite large and the amount of syrup was just right without soaking the whole dessert. The matcha flavor was quite nice but I think it could have been slightly stronger.
2021-12-29
2021-12-15 536 瀏覽
話說雖然我係年中先加入HA入職後都有不少同事大大少少崗位走人 都好唏噓但都托佢地福我地可以有啲小食食下今次就係布丁燒 我揀左原味又真係幾好食 上面係都實淨既蛋糕下面係滑劣劣布丁 我拎到個陣有少少流心唔夠一分鐘呑曬🤤 好味道
話說雖然我係年中先加入HA
又真係幾好食 上面係都實淨既蛋糕
下面係滑劣劣布丁 我拎到個陣有少少流心
唔夠一分鐘呑曬🤤 好味道
2021-11-22 577 瀏覽
住元朗幾年話想食想食,到搬屋都未食過。反而搬走左先有機會食。員工熱情介紹,所以揀左原味,抹茶同雲尼拿。個人口味唔太喜歡抺茶,但同行既抹茶控朋友好鍾意。原味有芝士蛋糕味,甜度適中。雲尼拿味一般般。
2021-10-26
2021-09-08 1014 瀏覽
平時散水餅黎黎去去都係西餅,但呢一次係布丁燒~小確幸,呢一間之前就聽講過,好似好多好評,之前一直想試,無耐分店有點遠,一直試唔到今次散水餅係佢好開心,多謝同事嘅心意四葉芝士蛋糕布丁燒布丁燒底層係芝士蛋糕,中間係布丁燒,應該有2層甜度嘅布丁燒,頂層係焦糖。雖然聽落佢個組合好似好奇怪咁,但成件夾埋咁食係幾夾,口感上面係好有層次,整個唔會死甜,食到少少茶味再加略甜嘅焦糖流體,最後仲有少少芝士味嘅芝士蛋糕。非常好味,食完真係有小確幸嘅感覺,下次可以試唔同口味表面d 字可以客人訂製,同每位同事寫上不一樣嘅字句,屬於你地之間嘅暗號都可以,非常貼心每份外賣都跟左一隻紙碟及食用說明書
今次散水餅係佢好開心,多謝同事嘅心意

四葉芝士蛋糕布丁燒

每份外賣都跟左一隻紙碟及食用說明書
2021-08-27
外賣送餐
因為同事last day派餅 令到我有幸認識佢🍮開頭以為佢係網店 後尾同事講先知原來佢有兩間鋪🤩本身對布丁燒都有好感 感覺上唔會係太甜既一種甜品😂所以遇到布丁燒的話 基本上都唔會點抗拒既😬佢好有心機咁整左好幾款款式 送個個開心食個個又覺得窩心🥰每一個布丁燒上都會見到佢地既嘜頭貓頭鷹🦉燙得好靚好清晰 未食之前視覺感先加分😍另外店主既細心亦係一個加分位細心到每個布丁燒都配送一張好靚既食用教學👍🏼一啲都唔求其 呢啲位真係值得讚😌-🔸四葉輕乳酪芝士蛋糕布丁燒🔸小山園抹茶。若竹布丁燒🔸Heilala雲尼拿布丁燒🔸法芙娜朱古力布丁燒我上網睇過 佢仲有其他味 間唔使仲有d期間限定😋不過今次同事只係訂左呢四隻味所以我係呢四隻味入面揀左雲尼拿味🍮布丁好滑好滑 真係震滕滕會跣個隻🤤係布丁上見到粒粒既雲尼拿籽 好香口😍面層芝士蛋糕淡香而不漏 有芝士味🧀蛋糕層仲好軟熟 配埋焦糖醬亦唔會搶走味道重點係 佢甜度好低 所以可以好完整品嘗整個布丁燒既味道🤤我諗佢係我食過最好食既布丁燒👍🏼👍🏼👍🏼-到最後我同我同事講 如果你有派淨你話我知 我會同你收購晒😆點知一個不留😂推介大家有啲咩派餅時刻都可以揀佢 好得👍🏼-🧸🌞C
因為同事last day派餅 令到我有幸認識佢🍮
另外店主既細心亦係一個加分位
細心到每個布丁燒都配送一張好靚既食用教學👍🏼
一啲都唔求其 呢啲位真係值得讚😌
🔸四葉輕乳酪芝士蛋糕布丁燒
🔸小山園抹茶。若竹布丁燒
🔸Heilala雲尼拿布丁燒

推介大家有啲咩派餅時刻都可以揀佢 好得👍🏼
🧸🌞C.ookingbear推介指數 👉🏼👉🏼🔟🌟
2021-07-21
2021-07-08 871 瀏覽
好老實講布丁燒都hit 左一排,小編都係前排先食第一次👻一黎間鋪唔近屋企,二黎都好大衝動想食🤣今日家姐有同事farewell,終於可以一試啦😳如果比我揀應該唔會想第一次食抹茶而係想食原味😜但因為有冇選擇下就試下抹茶啦🤪🍮 抹茶布丁燒我好欣賞佢地個布丁燒真係好靚同埋啲字都印得好好😁最好玩個下莫過於倒出黎個一刻,見住佢滑出黎真係超正😍食落口其實層布丁都好滑身😙唔係好甜得黎抹茶都好夠😋反而佢細細件但我食左半舊已經覺得有啲滯🤣然後一半就留番比家姐食啦😌呢個布丁燒做散水餅都真係一流wor😍
好老實講布丁燒都hit 左一排,小編都係前排先食第一次👻
一黎間鋪唔近屋企,二黎都好大衝動想食🤣
今日家姐有同事farewell,終於可以一試啦😳
如果比我揀應該唔會想第一次食抹茶而係想食原味😜
但因為有冇選擇下就試下抹茶啦🤪

🍮 抹茶布丁燒
我好欣賞佢地個布丁燒真係好靚同埋啲字都印得好好😁
最好玩個下莫過於倒出黎個一刻,見住佢滑出黎真係超正😍
食落口其實層布丁都好滑身😙
唔係好甜得黎抹茶都好夠😋
反而佢細細件但我食左半舊已經覺得有啲滯🤣
然後一半就留番比家姐食啦😌
呢個布丁燒做散水餅都真係一流wor😍
2021-06-28 855 瀏覽
又係同事調走嘅散水餅,而家工作上做野人少少,同事調走散水餅都很出心!今次係跟我嘅小店員調走,佢很有心事先問定我哋喜歡嘅味道!見同事用店家嘅保溫袋,包裝上企理抹茶布丁燒:每個布丁跟一個小紙盤,一個闊口膠杯裝布丁燒,上面加錢燒了字,每個人都不同,要影相就要食之前影,倒轉倒出在紙盤上,木匙配合日式風,布丁夠滑,入面嘅黑糖漿香甜,抹茶味不太濃,蛋糕鬆軟,蛋糕加布丁一起降低了甜度又配合!好味!祝新環境一切順心

祝新環境一切順心

2021-06-26
下午茶
3K
2021-05-26 1345 瀏覽
元朗嚟間甜品店我己想試好耐,睇過雜誌嘅介紹,心郁郁,可惜元朗太遠,不是經常去的地方。今日跟好友行完山,剛巧在元朗食午飯,決定飯後去買番一兩件回家品嚐。原味布丁燒和法芙娜朱古力布丁燒。食用時建議倒轉放在碟上,彈下彈下的。原來上層是芝士蛋糕,下層是布甸。原味帶點焦糖香,好滑溜。法芙娜朱古力當然朱古力濃厚,因採用了名牌朱古力valrhona ,非常好味。跟店員交談中得知中環開了分店,下次不用山長水遠,可享美味甜點了。

原味布丁燒和法芙娜朱古力布丁燒。
食用時建議倒轉放在碟上,彈下彈下的。
原來上層是芝士蛋糕,下層是布甸。
原味帶點焦糖香,好滑溜。
2021-05-18
2021-05-19 771 瀏覽
呢間幾出名一直想試但無機會,多謝同事請食餅。 🧀四葉芝士蛋糕布丁燒 一個布丁燒食到三種唔同層次,最上層係香甜焦糖,中間嫩滑雞蛋布丁而最底層係綿密芝士蛋糕。口感豐富滑溜,入口即融,食到蛋香味之餘,芝士香濃唔heavy 🍫法芙娜朱古力布丁燒 採用法國法芙娜朱古力豆,朱古力味濃郁,稍微搶左芝士味 🍵抹茶若竹布丁燒 用左日本宇治丸久小山園若竹抹茶,抹茶味同芝士味平衡得宜 呢到嘅布丁燒仲可以自選燙印祝福語,真係好啱做散水餅,睇得又食得👍🏻。除左布丁燒,仲有自家製奶凍架~
呢間幾出名一直想試但無機會,多謝同事請食餅。
🧀四葉芝士蛋糕布丁燒

🍫法芙娜朱古力布丁燒
採用法國法芙娜朱古力豆,朱古力味濃郁,稍微搶左芝士味

🍵抹茶若竹布丁燒
用左日本宇治丸久小山園若竹抹茶,抹茶味同芝士味平衡得宜

2021-05-07 718 瀏覽
-芝士布丁燒$38朱古力布丁燒$38—————————間日的日子都沒有人,網上睇到會有排長龍,應該新開先會,時間過咗咁耐就冇咩人排嚕,店面都佈置得好靚靚,店員都有不錯服務.......一直想試很久的布丁,由於元朗國較少去今次終於有時候經過順道買回家吃吧🤣不過試一次就夠我只是一個普通平凡的為食肥妹仔,不是什麼專業食評,也不是廚師或是對食物有什麼研究,單純分享吓日常生活過什麼東西,也不想過份吹捧同吹噓。

芝士布丁燒$38
朱古力布丁燒$38
—————————

一直想試很久的布丁,由於元朗國較少去
今次終於有時候經過順道買回家吃吧🤣
不過試一次就夠