2019-04-08 59 瀏覽
芝士奶蓋香芋鮮奶 $34.原來芋頭鮮奶都可以配芝士奶蓋 仲要2樣加埋都係$34 真係全城至抵.叫左少甜少冰 真心好少茶店可以做到少甜 因為飲過幾次芋頭奶都係固定甜度😮 所以飲落會淡d 不過啖啖奶都係芋頭粒 其實個味就唔算好濃 芝士奶蓋就超足料啦 第一啖飲落都幾正 又咸又濃又杰咁😁.味道都ok 不過價錢唔平 飲落都幾heavy 建議怕溜可以唔使加奶蓋😂芝士黑糖珍珠鮮奶 $33.其實我覺得小茶堂最正係黑糖珍珠鮮奶 之前已經好多人推話好好飲 不過我都係勁後期行過飲過一次.事隔半年再試 感覺依然好rich 特別係加左芝士奶蓋後 如果有焦糖面就真係perfect池 佢既黑糖珍珠好彈牙 咬到牙都軟 奶味亦好濃郁 唔會覺得有溝水淡左既感覺😋 哩個價有芝士 鮮奶 同黑糖珍珠 3種體驗 覺得都唔算貴了 建議飲哩款多過之前介紹既芋頭鮮奶
芝士奶蓋香芋鮮奶 $34

芝士黑糖珍珠鮮奶 $33
  • 黑糖珍珠厚鮮奶
2019-04-08 11 瀏覽
行過呢間飲品店,忍唔住又放低銀兩,今日被寵幸嘅係芝士奶蓋黑糖珍珠奶茶,選用明治奶,唔怪得奶味香濃,混和黑糖甜味,加上QQ珍珠,邪惡度直線上升;仲有新女蜂蜜烏龍王,茶味幾出,飲落有少少蜂蜜甜味,唔怕只係茶有點單調,解渴之選!
2019-04-08 6 瀏覽
🔎旺角花園街2-16號好景商業中心地下22號舖*「純正黑糖珍珠更入味」- 小茶堂.珍珠烏龍王奶茶($25)珍珠一直係呢間鋪嘅賣點,又點可以唔飲。叫咗杯微糖同走冰。唔太甜剛剛好,原來烏龍奶茶咁樣溝埋味道又唔錯。珍珠煙煙韌韌,鍾意飲烏龍不妨試下呢個配搭。價錢都算幾合理。奶蓋香芋鮮奶($34)呢杯都係叫咗微糖加走冰。奶蓋好入味,而且都算厚,加埋香芋味道一流。建議微糖會好D,因為我叫微糖都覺得略甜。但口感唔錯。🍽8/10
🔎旺角花園街2-16號好景商業中心地下22號舖
「純正黑糖珍珠更入味」- 小茶堂
珍珠烏龍王奶茶($25)

奶蓋香芋鮮奶($34)

🍽8/10
-兩條友仔食完飯,行緊去巴士站。經過呢條街,見到呢間舖頭,特別多人排隊🥥👬👫👭。 突然有個邪惡小念頭,飲埋杯🥤嘢先搭車啦😏。睇到個menu,飲品種類都好多,選擇困難症又開始發作😑。諗咗輪終於都諗到。芝士🧀奶蓋香芋鮮奶🍼($34)厚厚嘅邪惡奶蓋,千祈唔好用飲管飲!因為就咁飲,先可以飲到成個嘴都張住芝士🧀。 絕對係芝士控必飲之選。一係唔飲一飲就停唔到口,真係飽到傻咗。冷壓蘋果🍎高纖益力多[不加糖]($30)估唔到台式飲品除咗芝士奶蓋、珍珠奶茶......仲有呢款咁特別嘅飲品。 一見到冷壓飲品就知道健康之選。 仲加上蘋果🍎嘅清新香益力多 + 成百億嘅益生菌。 健康返曬嚟‼️==========小茶堂地址: 旺角花園街2-16號好景商業中心地下22號舖

芝士🧀奶蓋香芋鮮奶🍼($34)
一係唔飲一飲就停唔到口,真係飽到傻咗。

冷壓蘋果🍎高纖益力多[不加糖]($30)

==========

小茶堂
地址: 旺角花園街2-16號好景商業中心地下22號舖
宵夜
  • 冷壓蘋果高纖益力多
啲牙有啲唔舒服,去旺角檢查一下,去揾牙醫前,最重要係飲飽食飽!路過 小茶堂,一於買杯飲。看來這家品牌主打鮮奶飲品喲。除此以外,當然還有其他選擇,例如水果茶、奶茶、芝士奶蓋、泡茶及冷壓鮮果汁。甜度和冰塊的選擇,竟然都有120%!即是比預設的還要多。中女如我當然受不了多冰多糖,黑糖珍珠烏龍奶茶選了少冰少甜,帶著濃濃黑糖以及炭焙烏龍味道,係一種幸福的感覺,越飲越滋味。飲用前記緊搖勻啊。鮮木瓜牛奶揀了少甜,是傳統台灣夜市口味,入面啖啖木瓜肉,好有咬口,而且感覺更加健康。

看來這家品牌主打鮮奶飲品喲。

甜度和冰塊的選擇,竟然都有120%!即是比預設的還要多。

黑糖珍珠烏龍奶茶

黑糖珍珠烏龍奶茶
2019-04-07 51 瀏覽
來到旺角一定要掃街喝珍奶,那麼多家飲料店,Teadays絕對值得一試,真材實料又多種選擇!黑糖珍珠厚鮮奶 29這家黑糖鮮奶使用奶香最濃郁的明治奶, 黑糖珍珠是大顆的,口感煙韌之餘還能嚼到濃郁黑糖味芝士奶蓋香芋鮮奶 34奶蓋質地厚又濃稠,喝起來很綿密,芝士味鹹中帶甜,芝士味來自於帕馬森芝士,奶味十足底下的滿滿的芋頭塊,切的大大力很有口感,吃到是芋頭天然的香氣,當日點了微甜,喝起來不過膩,配上濃郁的奶蓋很夾,喜歡芋頭的人別錯過!
黑糖珍珠厚鮮奶 29

芝士奶蓋香芋鮮奶 34

2019-04-02
5 分鐘 (外賣自取)
2019-04-06 11 瀏覽
出開旺角都會忍唔住買手搖杯飲 今日比我發現有間原來我未試過 我就揀咗烤紫薯鮮奶 聽到紫薯真係非飲不可見到有驚喜 全杯紫羅蘭色 打卡滿分入口啖啖紫薯粒 好足料 鮮奶係明治牌 唔係落奶精目測紫薯同奶嘅比例大概3:1 減肥飲呢杯啱晒 因為好有果腹感朋友就揀穩陣之選 黑糖珍珠厚烏龍奶茶黑糖呈雲石紋 烏龍茶味突出 鮮奶平衡茶嘅甘香 以免出現苦澀味 珍珠彈牙有咬口 建議叫半糖 甜度就會較為適合最難得係店員沖得好快手 等大概3分鐘就有 如果下次要再飲手搖杯我會揀番呢間
出開旺角都會忍唔住買手搖杯飲
最難得係店員沖得好快手 等大概3分鐘就有
如果下次要再飲手搖杯我會揀番呢間
2019-04-04
2019-04-05 22 瀏覽
講個小秘密㊙️比大家知🤫....黃小姐好喜愛飲芝士奶蓋架🥴😍聽聞小茶堂的芝士奶蓋很不錯,黃小姐當然要去一試啦😳🌟芝士奶蓋烤紫薯鮮奶 : 必須講這杯必飲,小茶堂用了大量紫薯製作,飲落仲有粒粒紫薯肉🤤加上香滑的芝士奶蓋,真心好正呀👍🌟芝士奶蓋烏龍:清香的烏龍茶香,加上小茶堂的香滑咸香奶蓋,是愛清淡的人士,必飲之選。有時想飲清清地,呢個選擇不錯😋
2019-04-03
  • 芝士奶蓋烤紫薯鮮奶
排緊隊等肥姐見到對面有間小清新茶飲店,反正都要買嘢飲就試下。menu選擇都幾多樣化,重點係我最愛嘅紫薯乜乜乜同芋頭都有!芝士奶蓋香芋鮮奶 $34一半芋頭飲品都會甜到嘔,好彩呢度可以叫無糖!未飲已經見到裡面好多粒粒芋頭喺底層,芋頭本身帶微甜,無糖嘅話其實剛剛好,可以品嚐到芋頭嘅真味。加上濃稠厚實嘅芝士奶蓋(奶蓋唔變水真係好難得),各自平均發揮自己最大值,唔錯!烏龍奶茶 $21呢個烏龍奶茶顏色好深,一睇就知道茶底與眾不同。烏龍茶用上南投縣凍頂烏龍,所以茶味相當突出亦好醇,變成奶茶之後佢更加滑,好似升級版嘅茶記奶茶咁,熱飲會味道會更香醇~

芝士奶蓋香芋鮮奶 $34

烏龍奶茶 $21
烏龍奶茶

烏龍奶茶
2019-04-05 10 瀏覽
黑糖珍珠厚鮮奶 ($29).廣華附近真係黑糖珍奶嘅天堂😇今次試了 tea days 的黑糖珍珠厚鮮奶!奶的部分由於用了明治鮮牛乳,所以很濃滑😍😍小編點了微糖,加埋掛杯嘅黑糖,甜度就剛剛好!珍珠口感也不錯,若珍珠的黑糖味再重啲就更邪惡了🤪總括而言性價比很高,下次會試埋芝士奶蓋😏.Mongkok is undeniably the heaven of boba tea. This time we tried the black sugar boba milk from tea days. The milk flavor is quite strong, since they used “Meiji milk”. Sweetness is just right, would be even more tempting if the black sugar proportion could be further increased tho!
黑糖珍珠厚鮮奶 ($29)
廣華附近真係黑糖珍奶嘅天堂😇
今次試了 tea days 的黑糖珍珠厚鮮奶!
奶的部分由於用了明治鮮牛乳,
所以很濃滑😍😍
小編點了微糖,
加埋掛杯嘅黑糖,
甜度就剛剛好!
珍珠口感也不錯,
若珍珠的黑糖味再重啲就更邪惡了🤪
總括而言性價比很高,
下次會試埋芝士奶蓋😏
2019-04-04 34 瀏覽
本人非常鐘意飲珍珠奶茶之類嘅茶飲,見到有就會試,試過九龍區9成半嘅奶茶舖品牌,覺得小茶堂嘅茶飲真係相當出色。佢雖然唔係大公司大牌子,但係出品質素相當高,亦都不時見佢地推出新產品,我大大話話都試過6~8款,已經好有信心,不過見旺角奶茶店競爭太激烈,好茶店真係要寫食評支時下。有時見佢地無人排隊,但係果D淨冰都佔2/3杯果D茶舖有人等,真係恨不得拉大隊黎小茶堂幫襯!!黑糖珍珠唔使介紹喇,大家知好正架喇!佢地嘅烏龍茶底真係無得輸,滿口茶香!小山圓抹茶拿捏得非常好,濃而不澀!芝士奶蓋,之前張POSTER 寫加左10% 嘅parmesan cheese 入去,又濃又滑,比專賣奶蓋嘅茶店來得更好!今次試左芝士奶蓋木瓜鮮奶,木瓜本身夠甜,飲落香滑之餘再有木瓜粒粒嘅口感,淨木瓜鮮奶飲,加左芝士奶蓋都好爽,推介!!!

黑糖珍珠唔使介紹喇,大家知好正架喇!
佢地嘅烏龍茶底真係無得輸,滿口茶香!
小山圓抹茶拿捏得非常好,濃而不澀!

芝士奶蓋木瓜鮮奶
2019-03-28
芝士奶蓋木瓜鮮奶
  • 黑糖珍珠烏龍王奶茶,芝士奶蓋木瓜鮮奶
2019-04-04 28 瀏覽
見人地成日紫薯Y!紫薯X!今日就去試下我點左個紫薯奶加珍珠!總結:味道~OK~~~有紫薯香,食落有紫薯粒粒!珍珠都好好食!環境~OK  服務~OK價錢~合理!結論>不錯用料足!飲完飽左半日!

見人地成日紫薯Y!紫薯X!
今日就去試下
我點左個紫薯奶加珍珠!
總結:
味道~OK~~~有紫薯香,食落有紫薯粒粒!珍珠都好好食!
環境~OK
服務~OK
價錢~合理!
結論>不錯用料足!飲完飽左半日!
2019-04-03 27 瀏覽
旺角依家有好多手搖飲品店 ,個日行過見到呢間無乜人等就試下。木瓜牛奶🥛用新鮮木瓜肉打出黎 飲得出好真材實料👍🏻.奶蓋烏龍王☕️芝士奶蓋好濃厚 飲左好耐先飲到D烏龍茶😂如果芝士味重D會更好飲😋

木瓜牛奶🥛
用新鮮木瓜肉打出黎 飲得出好真材實料👍🏻
奶蓋烏龍王☕️
芝士奶蓋好濃厚 飲左好耐先飲到D烏龍茶😂
如果芝士味重D會更好飲😋
2019-04-03 10 瀏覽
第二次飲小茶堂la,今次係旺角分店做promotion邀請試飲,於是我帶埋個friend去飲,因為實在太jeng 🤤今次我就叫左杯奶蓋木瓜牛奶試下,佢個奶蓋5係太heavy,但又5會太淡,亦都夠曬厚。最令我surprise 嘅係佢係用新鮮木瓜整嘅,入面真係有一粒粒木瓜肉,絕對係真材實料,性價比極高☺️建議大家叫微糖,我覺得微糖已經夠曬甜😆另外我個friend 叫左杯奶蓋黑糖珍珠鮮奶,d黑糖珍珠軟硬適中,甜度都arm arm 好,非常唔錯,絕對值呢個價😚力推大家一試!
2019-04-01
用餐優惠
試食活動
  • 奶蓋黑糖珍珠鮮奶
  • 奶蓋木瓜牛奶
2019-04-03 27 瀏覽
💖心心推介💖*特色飲品*小茶堂Teadays 🐟🍲🥘🥗🍝🍜🍛🍹🍽朋友介紹一間位於好景商業中心地舖既台式飲品店, 由地鐵出行幾分鐘就到,以 乾淨簡潔嘅裝潢, 多款特色嘅飲品, 主打有烤紫薯鮮奶, 芝士奶蓋烏龍, 台灣水果茶, 黑糖珍珠鮮奶, 黑糖珍珠厚烏龍奶茶, 同埋小山園抹茶鮮奶。😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍* 呢間鋪仲支援外賣app。😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏* 芝士黑糖珍珠厚烏龍奶茶* 黑糖珍珠奶茶係最近由台灣引入嘅特色飲品, 外面睇落似髒髒茶嘅感覺, 最上面加咗芝士 cream, 飲之前記得要先攪拌,飲落去就滿滿芝士,珍珠,黑糖,烏龍奶茶所有味道都出晒黎。🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤* 冷壓蘋果高纖益力多(不加糖)* 大大杯 而且超高營養價值嘅飲品, 由於不加糖 所以飲到蘋果,益力多原原本本既味道,感覺好健康仲好好飲添。💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃*☎:61292999*🍛:旺角花園街2-16號好景商業中心地下22號舖*🕐:13:00-23:00💬💬💬💬💬💬💬💬💬💬*一個人或者朋友家人聚餐都非常適合。💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗#foodie #foodporn #Openri
💖心心推介💖

*特色飲品*小茶堂Teadays
🐟🍲🥘🥗🍝🍜🍛🍹🍽

😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
* 呢間鋪仲支援外賣app。
😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏

* 芝士黑糖珍珠厚烏龍奶茶

🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
* 冷壓蘋果高纖益力多(不加糖)

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞
💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯
💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃
*☎:61292999
*🍛:旺角花園街2-16號好景商業中心地下22號舖
*🕐:13:00-23:00
💬💬💬💬💬💬💬💬💬💬
*一個人或者朋友家人聚餐都非常適合。
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
#foodie #foodporn #Openrice #instalikesandfollowers4u #tbt #hkfood #rocket_hastags #l4l #instadaily #commentforcomment #picoftheday #takeaway #photo #demo #手機食先 #相機食先 #食好西 #852girl #hkgirl #allday
  • 冷壓蘋果高纖益力多
  • 芝士黑糖 珍珠厚烏龍奶茶