2021-05-26 114 瀏覽
這天經過旺角見到一家新開的茶飲店有我喜歡鮮奶綠茶😍於是便買了2杯來試試。.選了鮮奶玄米茶🍵🥛🥰超級濃郁!!😍入口已經能品嚐到很重的玄米香氣。混和了的鮮奶也是超級濃郁順滑😋。不過冰量有點多,所以喝到最後味道會變淡了一點。見到他們還有抹茶和焙茶的飲品🍵🍵下次一定要再試🥰🥰另外玫瑰荔枝煎茶也很不錯🌹🧆🍹玫瑰味道剛剛好,荔枝很清新,兩者配搭得非常好😋,而且𥚃面有蘆薈果肉🤤夏天喝這個超正🤤
這天經過旺角見到一家新開的茶飲店
有我喜歡鮮奶綠茶😍於是便買了2杯來試試。
見到他們還有抹茶和焙茶的飲品🍵🍵下次一定要再試🥰🥰
鮮奶玄米茶

玫瑰荔枝煎茶加蘆薈
鮮奶玄米茶
玫瑰荔枝煎茶加蘆薈
2021-05-16 98 瀏覽
真係好耐冇試過有咁香濃嘅茶飲,抹茶味濃,鮮奶均勻,飲出唔同嘅味道層次。真係久違嘅驚喜,好飲過好多集團既奶茶,仲要出埋茶味雪糕,絕對值得一試😆夏天整一杯真係一流
早排經過旺角豉油街,見到試業中嘅「小茶屋」係主打來自日本茶葉嘅特色茶飲🇯🇵除左最常見嘅焙茶同抹茶之外,仲有相對少機會飲到嘅玄米茶🍵 襯試業期間有優惠,即刻試番杯先😋《鮮奶玄米茶》 $30(𝖢𝗈𝗅𝖽)(試業價) 5 / 5🤩🤩🤩🤩🤩先講凍飲杯嘅外型好趣致,成個權裝飲品嘅造型,方便外帶,放落袋都唔怕漏😛 拉環一開就聞到好香茶味,飲落玄米茶味好重好香醇!真係有係日本飲到嘅玄米茶味!🇯🇵 店主話佢地用嘅茶葉係日本已有好多年歷史👍🏻 難怪飲到既熟悉又懷念嘅味道🥲 第一次飲無特別嗌少甜/少冰,想試左最standard 嘅味道先!好在唔甜好岩心😋 就算冰溶左茶味都唔會淡好多👍🏻🍵 奶同茶比例黎講茶佔多啲,做到既滑身又茶味突出😋係好高質嘅日本茶飲🤤 下次出開旺角再試埋其他先😎

外賣自取
1K
2021-05-03 91 瀏覽
“鮮奶黑糖珍珠玄米茶”($32)旺角間1011sip tea好似做咗1年都冇就結咗業😂宜家喺同一個舖位開咗第2間茶飲店(見到舖頭招牌有咖啡綠茶個名唔知係咪佢嘅副線呢😝)小店主打日式茶飲,好似抹茶,焙茶,玄米茶,煎茶等🍵呢道嘅飲品仲好特別係用拉環罐裝😍見台灣澳門一早已經有呢種飲品罐宜家香港終於都有🤣我就試咗玄米茶系列嘅鮮奶黑糖珍珠玄米茶☺平時都冇咩地方有玄米茶鮮奶飲🤣飲落茶味幾香,同鮮奶平衡得唔錯☺珍珠質地都算彈牙,但就唔係好夠黑糖香🙈趁新開張有試飲價都值得去買嚟飲🤣留意返凍飲冰量係冇得調整架🤗
“鮮奶黑糖珍珠玄米茶”($32)

旺角間1011sip tea好似做咗1年都冇就結咗業😂
宜家喺同一個舖位開咗第2間茶飲店
(見到舖頭招牌有咖啡綠茶個名唔知係咪佢嘅副線呢😝)
小店主打日式茶飲,好似抹茶,焙茶,玄米茶,煎茶等🍵
呢道嘅飲品仲好特別係用拉環罐裝😍
見台灣澳門一早已經有呢種飲品罐宜家香港終於都有🤣
我就試咗玄米茶系列嘅鮮奶黑糖珍珠玄米茶☺
平時都冇咩地方有玄米茶鮮奶飲🤣
飲落茶味幾香,同鮮奶平衡得唔錯☺
珍珠質地都算彈牙,但就唔係好夠黑糖香🙈
趁新開張有試飲價都值得去買嚟飲🤣
留意返凍飲冰量係冇得調整架🤗