小茶角啲嘢真係又抵又好食🥹,今次又嚟到天水圍濕地公園站食小茶角,見到周圍都有聖誕裝飾喇🥰 ☃️🧋 薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶 ($38)小茶角仲推出咗䚋間限定嘅薑餅人樽仔奶茶😍 除咗樽身,仲有頂紅色聖誕帽🎅🏻外型真係一百分💯 飲落都好香滑🥰🥓🍝 蒜香煙鴨胸炒意粉 ($55)今次叫咗兩款意粉😋 蒜香鴨胸意粉雖然最平,但都好好食😍!佢有生蒜同炸蒜🧄,超香,鴨胸鹹香得宜都唔錯,我超鍾意呢個意粉☺️🦪🍝 蕃茄青口意粉 ($74)另一個意粉叫咗蕃茄青口,蕃茄好香,用咗好多真蕃茄而唔係茄膏😋 青口又大大隻,意粉唔會太淋又夠掛汁🥳🐮🥐 牛魔王($69)每次嚟都必食嘅牛魔王牛角包!牛角包好香,入口酥脆🤗 牛肉算大塊又厚身,加埋我最愛嘅炒滑蛋🍳 perfect match呀🥳🍣🥐 煙三文牛($65)第一次食呢個煙三文魚牛角包🥐,個包一樣係又香又酥,外脆內鬆軟,今次有煙三文魚同蕃茄餡料,豐富又清新美味🤤 呢個我仲加咗餐,有埋沙律🥗💕☕️ Cold Brew (套餐+$30)今日有少少眼瞓,叫咗杯最純淨嘅cold brew咖啡🥰

☃️🧋 薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶 ($38)

🥓🍝 蒜香煙鴨胸炒意粉 ($55)

🦪🍝 蕃茄青口意粉 ($74)

🐮🥐 牛魔王($69)

🍣🥐 煙三文牛($65)

☕️ Cold Brew (套餐+$30)
今日有少少眼瞓,叫咗杯最純淨嘅cold brew咖啡🥰
2023-12-08 10 瀏覽
約了朋友去濕地公園,朋友帶我來到「小茶角」吃午餐~ 餐廳以木系為主,價錢親民,免收加一~🔎 牛魔王配薯角 ($69)牛角包🥐口感酥脆,配料有漢堡扒、蕃茄、生菜和蛋等,份量十足~🔎 卡邦尼意粉($66)卡邦尼意粉吃起來充滿芝士同蛋香,意粉非常掛汁,口感濃郁~午市套餐+$20,可以選擇沙律/餐湯和一杯$30以下的飲品🥤▪️餐湯:西蘭花湯🥦,很特別~▫️草莓鮮奶(+$6):香甜草莓配上鮮奶,這個配搭一流~▪️芝士奶蓋桂花烏龍茶(+$5):奶蓋順滑,茶底充滿桂花香,好喝~🔎 薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶聖誕限定🎄 非常適合打卡📸薑餅人樽仔超級可愛☺️
約了朋友去濕地公園,朋友帶我來到「小茶角」吃午餐~
餐廳以木系為主,價錢親民,免收加一~

🔎 牛魔王配薯角 ($69)
牛角包🥐口感酥脆,
配料有漢堡扒、蕃茄、生菜和蛋等,
份量十足~

🔎 卡邦尼意粉($66)
卡邦尼意粉吃起來充滿芝士同蛋香,
意粉非常掛汁,口感濃郁~

▪️餐湯:西蘭花湯🥦,很特別~

▫️草莓鮮奶(+$6):香甜草莓配上鮮奶,這個配搭一流~

🔎 薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶
聖誕限定🎄 非常適合打卡📸
薑餅人樽仔超級可愛☺️

2023-12-06 15 瀏覽
雖然小茶角個位置較入少少,但好啱放假搵個位放鬆下,傾下計😌 佢放假都有lunch menu,+$20轉set就可以有埋餐湯同嘢飲!嘢食、嘢飲都唔錯!😋佢係第一間令我放假都會特登留喺天水圍食嘅餐廳🤣唔知點解會過一排就會掛住佢!✨牛魔王-配薯角 $69 👍🏻👍🏻(手打牛肉漢堡,蛋蘑菇,芝士,蕃茄)最鍾意食佢嘅牛魔王🐮每次嚟都必點🤣抵食!同埋我真係超鍾意食牛角包!佢竟然將牛角包同burger mix埋一齊,正!😋天水圍都冇乜搵到一啲好食嘅輕食,一係就係all day breakfast,冇乜新意。呢個絕對滿足到我想食西式輕食嘅慾望!(雖然佢其實一啲都唔輕😂)✨黑松露帶子意粉 $92 👍🏻個汁係好食嘅,同埋我鍾意濕小小嘅意粉。佢就啱啱好!👍不過就重味咗啲啲~不過我之前食過一次係乾身啲嘅🤣可能每次煮嘅人都唔一樣✨芝士奶蓋桂花烏龍茶 👍🏻👍🏻👍🏻我每次嚟都淨係飲呢杯,一飲就愛上!佢嘅桂花味真係好出,同芝士奶蓋、烏龍茶好夾!同埋我想講佢嘅芝士俾得好足料🥰我想講平時呢一杯嘢飲我會叫微甜去冰,然後瘋狂加水😂因為佢慢慢啲奶蓋會溶化~慢慢就會變甜,同芝士奶蓋味會出啲!大概每次我飲都會加下加下,加左三杯仔水,

✨牛魔王-配薯角 $69 👍🏻👍🏻
(手打牛肉漢堡,蛋蘑菇,芝士,蕃茄)

✨黑松露帶子意粉 $92 👍🏻

✨芝士奶蓋桂花烏龍茶 👍🏻👍🏻👍🏻
我每次嚟都淨係飲呢杯,一飲就愛上!佢嘅桂花味真係好出,同芝士奶蓋、烏龍茶好夾!同埋我想講佢嘅芝士俾得好足料🥰我想講平時呢一杯嘢飲我會叫微甜去冰,然後瘋狂加水😂因為佢慢慢啲奶蓋會溶化~慢慢就會變甜,同芝士奶蓋味會出啲!大概每次我飲都會加下加下,加左三杯仔水,一杯嘢飲變咗飲四杯…🤣

✨黑糖珍珠奶茶 👍🏻👍🏻
呢個我都係叫微甜少冰,佢嘅甜度真係啱啱好!出面嗰啲叫黑糖微甜都仲係超甜,佢呢個就整得剛剛好😍
見到濕地公園附近宜家開左好多新餐廳🤣揾到呢間環境比較寬趟又幾多選擇嘅cafe!✨+$20套餐配沙律或餐湯+飲品✨▪️牛魔王($69)🥐牛角包好鬆脆~入面有手打牛肉,蛋,蘑菇,芝士,蕃茄。配埋沙律仲有薯角就超大份!▪️黑松露帶子意粉($92)🍴芝士係較濃,黑松露味唔算好出😢不過整體意粉唔會好乾。▪️白桃貴妃烏龍茶($32)🍑好清新嘅桃味,又唔會好甜!底下仲有粒粒蘆薈~▪️焦糖咖啡($45)甜度同咖啡比例剛好,唔會好甜!仲有漸變🤣好好打卡~

✨+$20套餐配沙律或餐湯+飲品✨

▪️牛魔王($69)🥐

▪️黑松露帶子意粉($92)🍴
芝士係較濃,黑松露味唔算好出😢不過整體意粉唔會好乾。

▪️白桃貴妃烏龍茶($32)🍑
好清新嘅桃味,又唔會好甜!底下仲有粒粒蘆薈~

▪️焦糖咖啡($45)
甜度同咖啡比例剛好,唔會好甜!仲有漸變🤣好好打卡~
2023-12-04 8 瀏覽
如果有follow我既朋友都知我係屯門小茶角都已經有幫襯☺️估唔到依家佢地係天水圍都有分店,而且環境好左之外,座位都多左好多🥳咁樣就可以坐得舒服啲,打卡都一流呀📸。主食方面呢到主打屯門牛🐮黎到天水圍都緊係唔可以錯過佢地既牛角包系列啦🥐所以今次朋友就唔食平時食開既All day breakfast🍳嗌左一Set牛角包系列同Salad Set la🥗。🐒煙三文魚牛油果沙律Set💰$78👉🏻加煙三文魚(2pcs)+$18👉🏻港式茶走+$9🐒煙三文牛Set💰$85👉🏻配薯角👉🏻是日餐湯(羅宋湯)👉🏻加煙肉+$8👉🏻焦糖咖啡+$10Menu入面好多野都可以跟餐,所以實有一款岩大家食🤩而且價錢都好合理,而今次個煙三文牛係令我好surprised,因為係即叫即整,所以可以食到熱辣辣鬆化既牛角包🥐 。🐒炸單骨難翼配蟹籽醬💰$41呢外都嗌左個每次都會嗌既小食🍗佢個雞翼唔會好重調味,所以個蟹籽醬就擔當重要角色‼️咁樣配搭就岩岩好。🐒蕉糖香蕉窩夫💰$68最後緊係要食埋甜品啦,呢個窩夫都係即叫即整🧇所以係外脆內軟,而粉漿都唔會太甜,所以配埋雪糕勁match🍦依家只係需要加HK$12就送焦糖珍珠窩夫la👏

🐒煙三文魚牛油果沙律Set💰$78
👉🏻加煙三文魚(2pcs)+$18
👉🏻港式茶走+$9

🐒煙三文牛Set💰$85
👉🏻配薯角
👉🏻是日餐湯(羅宋湯)
👉🏻加煙肉+$8
👉🏻焦糖咖啡+$10

🐒炸單骨難翼配蟹籽醬💰$41

🐒蕉糖香蕉窩夫💰$68

週末下午到訪天水圍濕地公園後,便在附近的小茶角吃過晚餐再回家 🥩 BBQ醬燒豬仔骨($208)份量頗大,一人應該吃不完吧🤣BBQ醬沒有蓋過肉味,連著骨頭的肉帶點脂肪,令豬仔骨燒過也還帶點油潤🍟附有薯角 🥐 牛角包套餐 - 牛牛($59)牛牛即牛油果🥑蕃茄牛角包🥐加了芝士(+$$4)及蛋($6) 炒蛋香滑,牛角包酥脆👍🏻整體感覺不油膩☺️加配了炸薯角(+$5) 外脆內軟 🧇 焦糖香蕉窩夫($68)窩夫香脆👍🏻配雲尼拿雪糕及焦糖香蕉🍌甜度適中 🧋薑餅人樽仔 皇家鮮奶茶($38)聖誕限定😍超可愛的薑餅人樽仔💕必須點的 🍵 黑糖薑茶($21)跟餐免費🍵 桂園紅棗茶($22)跟牛角包-$15 *不設加一服務費

🥩 BBQ醬燒豬仔骨($208)

🥐 牛角包套餐 - 牛牛($59)

🧇 焦糖香蕉窩夫($68)

窩夫香脆👍🏻配雲尼拿雪糕及焦糖香蕉🍌甜度適中

🧋薑餅人樽仔 皇家鮮奶茶($38)

聖誕限定😍超可愛的薑餅人樽仔💕必須點的

🍵 黑糖薑茶($21)跟餐免費
🍵 桂園紅棗茶($22)跟牛角包-$15

*不設加一服務費
2023-12-03
$197.5 (晚餐)
  • 牛牛
  • 薑餅人樽仔 皇家鮮奶茶
  • 焦糖香蕉窩夫
2023-12-03 36 瀏覽
一開頭企咗喺門口等咗差唔多5分鐘都無人帶位,前前後後有兩三個店員望到都無理我哋,直到我哋等到忍唔住想走先有人嚟以為食物質素應該會唔錯,點知個小食洋蔥圈,$38得幾嚿直徑2cm嘅BB版洋蔥圈;卡邦尼意粉$68,料就好足,啲煙肉大片到好似無切過咁,加上未收汁、味好淡,完全似食緊海量煙肉加白烚意粉;吉列豬扒牛角包,個吉列豬扒味好奇怪,加上好乾身,芝士又少,真係好難食,連佢個+$5嘅伴碟薯角都係未炸脆就上碟,唔知點解明明人唔多,店員用咗差唔多半個鐘都可以煮成咁飲品方面我哋嗌咗杯黑糖珍珠鮮奶同一杯檸檬冬瓜茶,兩杯都要求少冰,但冬瓜茶嗰杯啲冰係有成杯咁多,完全無少到,而黑糖珍珠鮮奶就不過不失,係掛杯嘅黑糖太少。

2023-12-03 19 瀏覽
今次諗住去開濕地公園順路去埋呢間台式餐廳食野,呢間台式餐廳非常之方便,屯門同天水圍都有分店,環境又大好舒服,枱嘅位置都闊落,仲有好特色嘅掛畫,臨近聖誕節仲有特別嘅薑餅人樽仔裝皇家鮮奶茶,環境清靜最啱就係幾個朋友坐低傾偈😁,餐廳主打一系列牛角包burger嘅台式小店,招牌burger推介屯門牛同埋牛魔王👍🏻牛牛:$59本身自己鍾意食牛油果,所以選擇咗呢款牛角包主打係牛油果🥑+蕃茄做配搭,仲可以加其他配料,我就選擇咗加蛋加煙肉加芝士再配搭黑松露醬汁,成個包嘅賣相都好正非常之足料,仲配搭埋薯角賣相更加正,牛油果果肉好軟熟好好味,值得推薦👍🏻焦糖珍珠窩夫:$58窩夫賣相好正,有兩球雲呢拿雪糕球,外層鬆軟鬆脆,一啖鬆脆一啖雪糕🍦,再加埋黑色珍珠+芋圓多一點色彩繽紛,軟硬既口感係唔錯既炭培烏龍奶茶:好香濃茶葉味,焙茶奶茶配搭均勻仲可以加仙草同埋其他配料非常好👍🏻 📍地址:小茶角 (濕地公園路) (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖
牛牛:$59
焦糖珍珠窩夫:$58
炭培烏龍奶茶:

📍地址:小茶角 (濕地公園路) (天水圍)
焦糖珍珠窩夫
牛牛
焦糖珍珠窩夫
牛牛
2023-12-02 35 瀏覽
之前喺屯門試過小茶角嘅茶飲好出色,見天水圍濕地公園都有分店,去完濕地公園探貝貝🐊 就黎呢度歎個下午茶😋店面裝修悠閒舒適,木系配上可愛動物插畫,座位闊落,仲已經有聖誕布置🥳🎄 今次主要黎試牛角包🥐 呢份牛魔王非常邪悪😈 手打牛肉餡鬆軟嫩滑,芝士加蛋更有滋味,我仲on top加左煙肉🥓好豐富😋老公試嘅Veggie All Day Breakfast 都唔錯👍🏻 牛油果🥑軟滑又香,配上多汁大啡菇,仲有牛角包、蛋、野菌、沙律🥗 新鮮好味。小食叫左洋蔥圈同薯角,脆卜卜。甜品係焦糖香蕉窩夫 🍌🧇 切半加上薄薄一層糖衣,窩夫外脆內軟,有陣陣蛋香,加埋雪糕球甜絲絲😙 見唔見呢個薑餅人樽仔奶茶呢💗 造型超可愛,仲戴住頂聖誕帽㗎😍🧑🏻‍🎄 味道仲真係有薑味,特別醒神✨ 另外一杯 Iced Mocha 顏值好高,朱古力掛杯紋路好靚,飲之前要打卡一番 🤳

👍🏻 薑餅人樽仔裝皇家鮮奶茶超級可愛造型嘅薑餅人樽仔帶上聖誕帽 好有聖誕氣氛 影相打卡一流 而鮮奶茶充滿茶香味 飲落口好正好好味🤤👍🏻 煙三文牛角包配田園沙律熱辣辣嘅牛角包非常鬆脆 加上煙三文魚、蔬菜嘅配料 食落口非常清新好味🙌🏻值得大家一試👍🏻 單骨雞翼-蟹籽醬單骨雞翼整得好好味 再點埋蟹籽醬 估唔到味道又真係好夾 呢個小食都唔錯👍🏻 雪山朱古力🍫超級濃厚嘅朱古力味 加上表面層雪山cream 味道好正😊 而且餐廳整得好靚 打卡都唔錯注意事項⚠️- 餐廳充滿聖誕裝飾 加上薑餅人樽仔飲品 聖誕過來慶祝就無錯啦!
👍🏻 薑餅人樽仔裝皇家鮮奶茶

👍🏻 煙三文牛角包配田園沙律
👍🏻 單骨雞翼-蟹籽醬

👍🏻 雪山朱古力🍫

注意事項⚠️
2023-11-30 237 瀏覽
聖誕節就快到啦,很多地方也有聖誕氣氛。小茶角推出了限定飲品,靜靜當然要去試試看😎。位於天水圍濕地公園的店環境舒適,走進大門已有聖誕裝飾。下午去有套餐,價格會便宜一點🙈。-▪︎台式薑餅人仔皇家鮮奶茶 HKD$38這款是聖誕限定飲品,用了薑餅人模樣的小瓶,配上紅色的帽子,表情可愛生動又可打卡的飲品📸。純白色的奶茶飲品,茶味清香獨特,口感順滑不太甜🤭。-▪︎阿薩姆珍珠奶茶 +HKD$12|白桃貴妃烏龍茶 +HKD$17飲品有跟餐升級價,凍熱飲也有很多選擇。阿薩姆奶茶味道香濃順滑,配珍珠口感Q彈煙韌😚,熱飲味道較為濃郁。白桃烏龍茶是YYDS組合,酸中帶微甜茶味清香,裡有椰果口感豐富☺️。-▪︎西牛 HKD$48一試愛上的炸物,用牛角包做的西多,帶來不一樣的口感,我們也很喜歡吃的🫶。熱辣辣外脆內軟,質感鬆軟挺香牛油味。整體味道不會太甜,另有雪糕和忌廉配著。-▪︎脆雞芝牛 HKD$68跟餐送田園沙律的,先吃個沙律感覺開胃。用牛角包做的漢堡,口感較酥脆惹味🤤。脆雞外層酥脆,肉質嫰滑有肉汁。裡有蕃茄、生菜及自家製醬汁,整體不會感到油膩。-▪︎煙三文牛 HKD$65跟餐加了$5轉為薯角,脹卜卜的賣相口感酥脆。煙三文

▪︎台式薑餅人仔皇家鮮奶茶 HKD$38

▪︎西牛 HKD$48

整體味道不會太甜,另有雪糕和忌廉配著。

▪︎脆雞芝牛 HKD$68

裡有蕃茄、生菜及自家製醬汁,整體不會感到油膩。

▪︎煙三文牛 HKD$65
跟餐加了$5轉為薯角,脹卜卜的賣相口感酥脆。煙三文魚賣相新鮮,肉質鮮嫰味道微咸。

這款咸香味十足,口感豐富飽肚的組合。
2023-11-28
午餐
2023-11-23 17 瀏覽
#文未優惠Little Foodie Gavin出動喇❤️今日近近地去左屋企附近既文青Cafe「小茶角」同媽咪tea一tea🫶🏻原來係一間寵物友善餐廳🐶🐱Gavin見到有狗狗都超開心啊😆小茶角係一間主打牛角包Burger既台式cafe,係屯門同埋濕地公園都有分店🙆🏻‍♀️價錢都好親民,餐廳內主要係木系設計, 舒適既用餐環境令人感覺好悠閒~依家等Gavin媽同大家介紹下我地食左啲咩喇😙🐮牛魔王配薯角佢係用左牛角包包住啲餡料,好足料😌裡面有手打牛肉、滑蛋、蕃茄、生菜、芝士、蘑菇🥐加埋黑椒燒汁絕對係一個經典既組合😂配埋千層酥香既牛角包,口感層次豐富💫🍝黑松露帶子意粉呢個真係Gavin’s favourite❤️同媽咪一樣絕對係Black Truffle迷~麵條好彈牙,黑松露汁既份量岩岩好,唔會浪費哂😙Btw只要餐牌有呢款意粉,我都會order比Gavin🫶🏻然後佢就會乖乖地自己慢慢食🤤🍑白桃梳打由屋企行去小茶角雖然唔係好遠,但天氣熱熱地都想飲返杯凍飲涼下😆今次揀左微甜~不過不失🫶🏻除左食物質素好,店員既服務都好nice,仲會周不時過黎同Gavin玩🥰店內播放既歌都係Gavin媽既年代又好聽既歌🎶餐
#文未優惠

🐮牛魔王配薯角

🍝黑松露帶子意粉

🍑白桃梳打

除左食物質素好,店員既服務都好nice,仲會周不時過黎同Gavin玩🥰店內播放既歌都係Gavin媽既年代又好聽既歌🎶餐廳座位比較闊落,岩哂同朋友仔黎chill住價計☕️

🛎️【濕地公園限定】優惠黎喇🎉
依家係Wetland分店order牛角包即可享有買一送一優惠🥐(數量有限,先到先得)
🔗link.tryeat.la/g/Croissant_b1g1

@tea_and_corner

📍小茶角(濕地公園店-消防局對面)

#濕地公園 #天水圍美食 #屯門美食 #牛角包 #小茶角 #alldaybreakfast #手搖飲品

2023-10-23
下午茶
❥ 蜆肉忌廉意粉($68)蜆肉同蘑菇微微鮮甜,意粉亦拌煮得幾入味😽醬汁加嘅忌廉唔算多,同期望嘅Creamy口感有出入😳❥ 蕉糖牛角窩夫($68)窩夫外層香脆微熱,方格間保持住鬆軟🧇一啖軟脆窩夫加一啖奶滑雪糕🍦再有焦糖香蕉錦上添花✨係唔錯嘅😳❥ 牛魔王配薯角($89)小茶角主打各款牛角包漢堡🥐呢款招牌牛魔王嘅所有配料、醬汁整得恰當好處,而且非常足料😈我擘極個口都係咬唔曬成個包🤣呢個套餐價錢仲包埋沙拉/餐湯同特色飲品添🙀
❥ 蜆肉忌廉意粉($68)

❥ 蕉糖牛角窩夫($68)

❥ 牛魔王配薯角($89)

呢個套餐價錢仲包埋沙拉/餐湯同特色飲品添🙀

2023-10-28 59 瀏覽
數數手指...原來都已經有4年多沒有到過濕地公園了以前都是帶仔仔來看看濕地這自然生態地方今次一來驚喜十足以前的四野無人現已開滿了不同食肆及樓宇難得今次可以同卡佬一齊來到這麼Chill的地方一於去間cafe嘆下啡食個甜品先得找了間木系簡約裝修的cafe 小茶角內裡夠寬敞清新,超好打卡店內還有性價比高的午餐選擇想轉套餐只需加$20就可以有餐湯/田園沙律+$30以下飲品我倆選擇了餐湯及田園沙律各一🥗田園沙律➡️酸甜黑醋汁配田園沙律,夠哂醒胃➡️同樣是帶有少少酸味的雜菜湯,即時打開胃口🍝黑松露帶子意粉➡️超香濃的黑松露意粉,帶子煎得夠香口➡️不論意粉、洋蔥及磨菇也沾滿黑松露醬,可見店主毫不吝嗇給顧客吃➡️而且意粉炒得夠乾身,好好味🥐牛魔王配薯角➡️牛魔王饀料有手打牛肉漢堡、蛋、磨菇、芝士、蕃茄、生菜➡️熱哄哄牛角包有香濃牛油味,哄得夠酥脆➡️手打牛肉漢堡,牛味夠哂香濃,與半溶芝士,絕配➡️蛋炒得很嫩滑,配上爽脆生菜及鮮蕃茄,好新鮮➡️薯角炸得清脆而不油膩☕️凍Mocha ➡️朱古力與咖啡味比例剛剛好,不太甜,啱哂卡佬🥤凍檸茶➡️凍檸茶夠茶味,不過如果檸檬再多一兩片就更好🧇焦糖珍珠窩夫➡️想不到配上甜甜地焦糖珍珠與香脆鬆軟
數數手指...原來都已經有4年多沒有到過濕地公園了
以前都是帶仔仔來看看濕地這自然生態地方
今次一來驚喜十足
以前的四野無人
現已開滿了不同食肆及樓宇
難得今次可以同卡佬一齊來到這麼Chill的地方
一於去間cafe嘆下啡食個甜品先得

找了間木系簡約裝修的cafe 小茶角
內裡夠寬敞清新,超好打卡

店內還有性價比高的午餐選擇
想轉套餐只需加$20就可以有餐湯/田園沙律+$30以下飲品
我倆選擇了餐湯及田園沙律各一

🥗田園沙律
➡️酸甜黑醋汁配田園沙律,夠哂醒胃
➡️同樣是帶有少少酸味的雜菜湯,即時打開胃口

🍝黑松露帶子意粉
➡️超香濃的黑松露意粉,帶子煎得夠香口
➡️而且意粉炒得夠乾身,好好味

🥐牛魔王配薯角
➡️牛魔王饀料有手打牛肉漢堡、蛋、磨菇、芝士、蕃茄、生菜
➡️熱哄哄牛角包有香濃牛油味,哄得夠酥脆
➡️手打牛肉漢堡,牛味夠哂香濃,與半溶芝士,絕配
➡️蛋炒得很嫩滑,配上爽脆生菜及鮮蕃茄,好新鮮
➡️薯角炸得清脆而不油膩

☕️凍Mocha
➡️朱古力與咖啡味比例剛剛好,不太甜,啱哂卡佬

🥤凍檸茶
➡️凍檸茶夠茶味,不過如果檸檬再多一兩片就更好

🧇焦糖珍珠窩夫
➡️想不到配上甜甜地焦糖珍珠與香脆鬆軟的窩夫是這麼夾
➡️熱哄哄的窩夫配上冰凍雲尼拿雪糕,完全停不到口🤭

‼️現在小茶角有[濕地公園限定] 電子優惠券‼️
🈹️到店即可享用牛角包漢堡《買一送一》超抵優惠🈹️
優惠期去到30/11/2023咋!
快d領取定張優惠券下來慢慢用啦~

📍小茶角

一直都好想食「小茶角」呢間主打牛角包Burger嘅台式小店,佢分別喺屯門及濕地公園設有分店🥹 難麥戥早前去咗濕地公園行吓,終於去咗附近呢間分店食嘢😋呢度嘅環境又靚又舒適,啲枱櫈都好大好舒服,仲有啲好得意嘅掛畫,食物嘅價錢都好抵食😋!🐮🥐 牛魔王 ($69,套餐加$10)大推呢個「牛魔王」牛角包漢堡😍! 個牛角包超鬆脆🥐 入口牛油味仲好香添🤤 裏面仲有超多餡:手打牛肉漢堡、蛋、蘑菇、芝士、煙蕃茄🤭 牛肉超厚,牛味好突出,加埋炒滑蛋軟綿綿同蕃咖好夾又好juicy😚 欲罷不能呀😍跟餐仲有粟米忌廉湯同飲品添🥤!🦞🥐 蝦兵蟹醬 ($59)我仲嗌咗另一個牛角包漢堡「蝦兵蟹醬」,又有另一番風味😍!呢個漢堡包都一樣又香又鬆脆🤪 入面嘅餡料有吉烈蝦肉漢堡、蕃茄、蟹籽醬😋 個蝦肉漢堡入面有超多隻蝦,好鮮香🦐 仲有juicy嘅蕃茄同又香又creamy嘅蟹籽醬,yummy😋!🍝 蕃茄大蝦意粉 ($74,跟餐加$10)除咗招牌嘅牛角包漢堡🍔,我哋仲叫咗個蕃茄大蝦意粉,個蕃茄汁🥫好香濃好正,仲有超多蕃茄肉添😍 仲有成四隻大蝦,啲肉好爽彈,正😆☕️ 髒髒咖啡 (套餐+$5)🍵 宇治抹茶拿鐵 (套餐+$10)靚靚又打卡

🐮🥐 牛魔王 ($69,套餐加$10)
跟餐仲有粟米忌廉湯同飲品添🥤!

🦞🥐 蝦兵蟹醬 ($59)

🍝 蕃茄大蝦意粉 ($74,跟餐加$10)

☕️ 髒髒咖啡 (套餐+$5)
🍵 宇治抹茶拿鐵 (套餐+$10)
靚靚又打卡嘅飲品都係加$5/$10就有😍 咖啡苦而唔澀~ 抹茶香濃又靚😋