2024-12-13 0 瀏覽
上個週六難得不用北上就約了朋友出來見下面,大家都是住得天南地北,就找了一個中間點沙田聚餐。餐廳主打食串燒,海鮮新鮮直送,中午來到有午市套餐,主要是飯或粉麵類,價錢由$78起,加$18還可以升級套餐,可自選前菜和飲品各一款,另外可以價惠價追加指定串燒,性價比高。點了幾款串燒,有金菇牛五花肉卷、烤厚切牛舌芯、蒜蓉粉絲烤扇貝、Q彈大魷魚和糖燒牛奶方包,因為即點即燒,所以都要等一段時間,串燒控制火喉得宜,吃起來很香口。再點了套餐的小野人野炊鍋,想吃些蔬菜平衡下,台式沙茶湯底幾惹味,配搭上烤農場雞腿排和紅薯粉,雞腿排挺大件,肉質嫩滑細緻,升級前菜宮廷小茄子和元氣森林水果茶,水果茶份量十足,清涼解膩。

2024-12-13 0 瀏覽
上個星期日約朋友係沙田食飯新城市好多選擇,不過一班人揀一啲可以一齊分享嘅嘢食都唔錯串燒店似乎就係個唔錯嘅選擇呢度有肉類、海鮮類、蔬菜類基本上你諗到嘅都有得食粟米同娃娃菜都推薦食咗唔少肉,食返蔬菜,解下油膩經典燒茄子就當然唔少得每枱都有個細火爐~可以保持食物溫度呢個麵包都好好食!又驚喜呢度嘅飲品都好值得推介!大大杯!啱晒食串燒~仲有好多酒類選擇九點後所有酒買一送一,勁吸引叫咗一杯梅酒梳打,梅酒味夠最後我哋都嗌咗個芝士撈丁面質彈牙,滿足除咗芝士撈丁,仲有烤飯下次都想試埋
上個星期日約朋友係沙田食飯
新城市好多選擇,不過一班人揀一啲可以一齊分享嘅嘢食都唔錯
串燒店似乎就係個唔錯嘅選擇

呢度有肉類、海鮮類、蔬菜類
基本上你諗到嘅都有得食

粟米同娃娃菜都推薦
食咗唔少肉,食返蔬菜,解下油膩

經典燒茄子就當然唔少得

每枱都有個細火爐~
可以保持食物溫度

呢個麵包都好好食!
又驚喜

呢度嘅飲品都好值得推介!
大大杯!啱晒食串燒~

仲有好多酒類選擇
九點後所有酒買一送一,勁吸引
叫咗一杯梅酒梳打,梅酒味夠

最後我哋都嗌咗個芝士撈丁
面質彈牙,滿足

除咗芝士撈丁,仲有烤飯
下次都想試埋

2024-12-08
沙田新城市都有串燒食喇😍!店鋪以台式夜市風味串燒做主打,!最正係有個小火爐,可以令串燒Keep 住熱辣辣!🔥▫️蒜蓉烤新鮮生蠔🦪 ($36)👉🏻生蠔入口肥美多汁,配上蒜蓉辣椒同樣出色⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️蒜蓉粉絲烤扇貝($42)👉🏻扇貝厚實有彈性,配埋香濃蒜蓉辣椒同粉絲,重口味人士必點😙🧄⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️烤厚切牛舌芯👅($28)👉🏻牛舌心厚切得嚟唔會韌,食落軟嫩爽脆⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️烤雞軟骨($16)👉🏻 雞軟骨用鹽燒調味,外層燒得好酥脆,軟骨爽脆有咬口😛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️小野人蒜蓉燒茄子🍆($48)👉🏻燒茄子火喉控制得啱啱好,Keep 到軟綿綿口感,加埋蒜蓉辣椒好開胃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️墨西哥烤粟米🌽($58)👉🏻粟米粒粒都香甜飽滿,灑滿芝士粉同沙律醬非常惹味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️小野人燒雞翼($28)👉🏻燒雞翼甜甜地似係有用蜜糖醃過,好香口😄⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️烤土豆片🥔($18)👉🏻土豆片灑滿七味粉,辣得嚟好過癮🌶️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️夏威夷烤菠蘿🍍($21) 👉🏻燒菠蘿係燒烤必點!酸甜又Juicy 好解膩😆⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️日式年糕燒($23)👉🏻年糕外層燒到焦香,裏面煙煙韌韌,外脆內軟冇得輸😋⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️烤牛奶小饅頭($26)👉🏻饅

▫️蒜蓉烤新鮮生蠔🦪 ($36)
👉🏻生蠔入口肥美多汁,配上蒜蓉辣椒同樣出色

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️蒜蓉粉絲烤扇貝($42)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️烤厚切牛舌芯👅($28)
👉🏻牛舌心厚切得嚟唔會韌,食落軟嫩爽脆

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️烤雞軟骨($16)
👉🏻 雞軟骨用鹽燒調味,外層燒得好酥脆,軟骨爽脆有咬口😛

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️小野人蒜蓉燒茄子🍆($48)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️墨西哥烤粟米🌽($58)
👉🏻粟米粒粒都香甜飽滿,灑滿芝士粉同沙律醬非常惹味

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️小野人燒雞翼($28)
👉🏻燒雞翼甜甜地似係有用蜜糖醃過,好香口😄

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️烤土豆片🥔($18)
👉🏻土豆片灑滿七味粉,辣得嚟好過癮🌶️

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️夏威夷烤菠蘿🍍($21)
👉🏻燒菠蘿係燒烤必點!酸甜又Juicy 好解膩😆

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️日式年糕燒($23)
👉🏻年糕外層燒到焦香,裏面煙煙韌韌,外脆內軟冇得輸😋

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️烤牛奶小饅頭($26)
👉🏻饅頭口感鬆脆,同煉奶絕對係Perfect Match😈

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️元氣森林水果茶🍓🍋🥝🫐($48)
👉🏻水果茶超大杯!用咗多款生果,飲落清爽鮮甜😙

——————
環境:裝潢走日系風格,木傢俬配上白色牆身,簡潔又舒適

評分:8/10
平圴消費:~$300

2024-12-12 0 瀏覽
餐廳裝修精緻,主打食串燒🍡最大特色係每枱備有小烤爐保持食物溫度,非常細心串燒款式大致有海鮮🦞肉類🍖蔬菜🥬9點後入座所有酒精飲品買一送一🍻啱晒鍾意小酌兩杯嘅朋友海鮮類揀咗Q彈大魷魚同Q彈墨魚串,大魷魚灑上辣粉辣辣哋好惹味🦑墨魚串嘅醬汁酸酸辣辣,越食越開胃食串燒當然唔少得羊肉串,大漠烤羊肉羊羶味恰到好處,肉質柔軟,配孜然粉好有風味🍗另外叫咗烤雞肉串同西班牙黑豚五花肉,火喉控制唔錯,加上烤爐熱住,慢慢食都唔怕變凍蔬菜類最有驚喜,墨西哥烤粟米🌽食到粟米本身香甜再加上蛋黃醬,味道好豐富,正👍🏾夏威夷烤菠蘿juicy香甜,解膩一流小野人蒜蓉燒茄子好香蒜蓉味,茄子肉軟腍索晒蒜蓉香,都係必食推介🍆小野人滿杯草莓🍓又靚又好飲,酸酸甜甜,好適合配串燒

夏威夷烤菠蘿juicy香甜,解膩一流

小野人滿杯草莓🍓又靚又好飲,酸酸甜甜,好適合配串燒
2024-12-09 129 瀏覽
新城市廣場三期3樓最近新開了很多餐廳,聽朋友講小野人 KOKA的午餐和串燒都非常靠得住,餐廳裝修新穎,還有很多卡位,住在附近的我當然第一時間約埋老友過來品嚐一下。👅 **醬燒牛五花肉飯** 飯一上枱已經香噴噴,牛五花肉燒得啱啱好,配埋濃郁嘅醬汁,絕對係飯友最愛!🍛🐮 🍜 **苗家酸湯牛肉粉** 酸辣湯底夠醒胃,牛肉鮮嫩,粉質煙韌,湯粉迷會愛上!🌶️🐮 🥒 **小黃瓜沙律** 清新又爽口,酸甜比例恰到好處,吃嘢之前食下解膩一流!🌿 🍆 **宮廷小茄子** 茄子煮得夠淋,醬汁香甜惹味,係一道細膩嘅小菜!👑 🔥 **串燒系列** **大漠烤羊肉串**:香料味十足,羊肉唔會太羶,入口多汁,值得一試!🐏 **烤小牛肉串**:牛味濃郁,肉質嫩滑,食極唔膩。🐄 **烤黑豚五花肉串**:肥瘦適中,燒得外脆內嫩,罪惡感滿分!🐖 **烤雞肉串**:雞肉嫩滑入味,唔失雞串王者地位。🐓 **金針菇牛五花卷**:牛肉包住金針菇,雙重口感,香氣逼人!🍄 **蒜蓉燒生蠔**:超鮮甜,蒜香十足,食完即刻想再叫!🦪 **Q彈小墨魚**:彈牙爽口,咬落仲有啲鹹香,好過癮!🐙 **烤海中蝦**:蝦肉鮮甜,燒得啱啱好
👅 **醬燒牛五花肉飯**
🍜 **苗家酸湯牛肉粉**
酸辣湯底夠醒胃,牛肉鮮嫩,粉質煙韌,湯粉迷會愛上!🌶️🐮
🥒 **小黃瓜沙律**
清新又爽口,酸甜比例恰到好處,吃嘢之前食下解膩一流!🌿
🍆 **宮廷小茄子**
茄子煮得夠淋,醬汁香甜惹味,係一道細膩嘅小菜!👑
🔥 **串燒系列**
**烤小牛肉串**:牛味濃郁,肉質嫩滑,食極唔膩。🐄
**烤雞肉串**:雞肉嫩滑入味,唔失雞串王者地位。🐓
**蒜蓉燒生蠔**:超鮮甜,蒜香十足,食完即刻想再叫!🦪
**Q彈小墨魚**:彈牙爽口,咬落仲有啲鹹香,好過癮!🐙
**烤海中蝦**:蝦肉鮮甜,燒得啱啱好,蝦控必點!🦐
**李姐臭豆腐**:臭得嚟有層次,炸得外脆內嫩,配埋醬汁正到飛起!🦨
**台灣小香腸**:細細條,但鹹香濃郁,唔錯嘅小點心!🌭
🍹 **檸檬威士忌蘇打**
清爽中帶少少酒香,飲完即刻精神晒,配好夾!🍋🥃
🍓 **小野人滿杯草莓特飲**
草莓味濃郁,仲有滿滿果肉,甜而唔膩,女士們應該會超鍾意!🍹🍓
餐廳的每一道菜都充滿心思⭐️⭐️ ,串燒選擇豐富多元,其他菜式同飲品又精緻又有特色,簡直係好友聚餐嘅天堂!
小野人 KOKA
地址
沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖
Shop 326A, 3/F, New Town Plaza Phase III, 2-8 Sha Tin Centre Street, Sha Tin
營業時間
星期一至日 11:30 - 23:00
@koka.asia.hk

我係好少食串燒🍢,不過今次比沙田新城市呢間新開嘅 小野人吸引咗。店內裝修走木系Warm Tone🧡,睇落好有西餐感亦好企理,一啲都唔似我哋認為食串燒會油立立嘅感覺。串燒低至$9/串,價錢好親民🌟;亦可以揀辣度,想走辣都得💁🏻‍♀️,啱晒我呢啲唔食得辣又想食啲惹味嘢嘅朋友。有需要,店員仲會幫你整埋個小火爐熱住啲串燒🔥,慢慢食住傾偈都唔怕凍晒,好貼心呀🫶🏻!🍢 烤小牛肉串 $48/5串🍢 烤雞肉串 $28/2串🍢 烤厚切牛舌芯 $28🍢 金正菇牛五花肉卷 $28🍍 夏威夷烤菠蘿 $21 食串燒好怕啲肉會柴晒,呢度都燒得唔錯,牛肉串Keep到肉質有咬口但唔韌👌🏻。最大推係🌟金菇牛五花串,用咗日式甜醬油提鮮,真係好好味😋!燒菠蘿好Juicy都係必嗌嘅,其他肉串正常發揮。🦪 蒜蓉烤新鮮生蠔 $36🦪 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42呢度選用嘅海鮮係每日新鮮直送,擺入口就知唔係冰鮮貨仔,真係唔少嘢🙌🏻!生蠔好肥美🤤,嗌落爆晒汁亦冇腥味,食一隻真係會唔夠喉。粉絲扇貝食落辣辣哋,加埋蒜蓉粉絲好正呀!怕熱氣唔想食串燒都一定要嗌呢兩款海鮮,大推大推🩷✨🍚 小野人黑松露蘑菇烤飯 $78呢個有驚喜!佢係配埋一份紫菜上,都

🍢 烤小牛肉串 $48/5串
🍢 烤雞肉串 $28/2串
🍢 烤厚切牛舌芯 $28
🍢 金正菇牛五花肉卷 $28
🍍 夏威夷烤菠蘿 $21

🦪 蒜蓉烤新鮮生蠔 $36
🦪 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42

🍚 小野人黑松露蘑菇烤飯 $78
呢個有驚喜!佢係配埋一份紫菜上,都有8-10塊左右。呢隻紫菜比較乾身、冇乜鹽,但夾埋香口嘅黑松露飯,包住食又真係幾好味,紫菜係個靈魂所在,呢個配搭幾得意🥰

🍆 小野人蒜蓉燒茄子 $48
唔使多講,燒茄子永遠都係冇得輸。

🍹 元氣森林水果茶 $48
🍹 小野人手打檸檬茶 $48
特大杯好澎湃😳我以為會飲唔晒,但杯水果茶真係幾好飲,飲吓飲吓就清晒,啱晒解膩。

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度環境光猛,格局都幾靚,係繁忙時間有啲節奏急促🤏🏻,都多人排隊要等一陣。不過整體嚟講都幾滿意,啲嘢都幾好味,海鮮真係好唔錯🦪!
2024-12-06 233 瀏覽
試新餐廳,餐廳位置隱蔽,花了小時間搵,原來响泰奶後面。單看餐牌已經覺得一定係孜然粉滿滿嘅大陸風味。每張枱都有一個小小燒烤爐,裡面點火可以㷫住食物,只是噱頭迎合店內食物。茄子夠蒜香,浸入一絲絲茄子肉入面,夠香又好味。Q彈大魷魚,口感唔夠Q彈,被孜然味全覆蓋,咸咗啲、比較重口味。黑豚五花肉,肥肉燒至有少燶邊脆口,好味,還是有一點孜然味。燒雞皮串燒,燒得唔夠透但又燶黑,鹽燒味道,唔夠脆口,唔建議食。厚牛舌芯燒過咗火,靭~失望。墨西哥烤粟米,唔明個名點解叫墨西哥😂,鋪滿芝士粉同蛋黃醬,跟甜甜粟米成為特別組合。水果茶我選了微甜,帶少澀,食串燒好難唔叫嘢飲,至在夠大杯。重慶酸辣薯粉(小辣),都係嗰種風味,只有少炸菜、脆豆淋哂,花生尚算脆,無餸嘅都要$54碗仲要加一,唔抵。烤小牛肉串,孜然羊串做法,平日都限時用餐,難怪港人北上消費。
茄子夠蒜香,浸入一絲絲茄子肉入面,夠香又好味。
水果茶我選了微甜,帶少澀,食串燒好難唔叫嘢飲,至在夠大杯。
烤小牛肉串,孜然羊串做法,平日都限時用餐,難怪港人北上消費
2024-12-03
2024-12-05 205 瀏覽
今日同香噴噴👶🏻出沙田玩人造溜冰場,玩到攰食返個午餐,見到呢間開咗冇耐嘅餐,裝修以簡約木色設計為主,文青風格,原來有得食串燒,就去咗試啦,餐廳食材新鮮,海鮮每日直送推介糖烤牛奶方包🍞,唔係周圍都食到,方包加感牛奶🥛有淡淡奶香,烤到脆口烤海中蝦🦐海蝦肉質彈牙烤雞腎 🐥雞腎唔會燒得過韌,保留到口感烤花枝墨魚丸 外層加左蜜糖,好似BBQ咁呀烤生蠔🦪份量十足,新鮮生蠔配大量嘅蒜蓉,香氣撲鼻烤牛肉羊肉🐮肉味濃郁,肥瘦適中,咬落去夠Juicy🌳 森林元氣水果茶 & 超C手打檸檬🍋茶果香濃郁,味道清新,食串燒飲夠晒解渴,大杯到要打包拎走,超值,下次叫一杯兩個人share都得我哋仲叫咗兩碗粉,一碗係牛肉手工麵🍜,另一碗係雞扒米線,估唔到串燒舖都食到台式麵啦,而雞扒米線嘅湯底揀咗沙茶醬,好有特色🤤最誇張係我哋兩大一細,竟然可以食晒全部嘢,淨係杯茶要打包😂😂

推介糖烤牛奶方包🍞,唔係周圍都食到,
方包加感牛奶🥛有淡淡奶香,烤到脆口

烤海中蝦🦐
海蝦肉質彈牙

烤雞腎 🐥
雞腎唔會燒得過韌,保留到口感

烤花枝墨魚丸
外層加左蜜糖,好似BBQ咁呀

烤生蠔🦪
份量十足,新鮮生蠔配大量嘅蒜蓉,香氣撲鼻

烤牛肉羊肉🐮
肉味濃郁,肥瘦適中,咬落去夠Juicy

🌳 森林元氣水果茶 & 超C手打檸檬🍋茶

2024-12-04 247 瀏覽
筆者和家人都住在沙田,週末便和姊姊去小野人吃串燒。店內燈光明亮,裝潢設計走日系風格,環境潔淨又舒適。串燒店採用手機掃描二維碼(QR code)下單,約十分鐘後,串燒便陸續上桌了。有些串燒是以一份份作為單位,有些則可以只點一串,餐牌上也有仔細列明。順便一提,串燒盤為一個小火爐,令串燒保持溫度,感覺細心又貼心。。📌烤小牛肉串 (5串) - $48(Barbecue Beef Skewers)小牛肉串烤得香口,頗有嚼勁,孜然和香料的份量充足。串燒店採用美國安格斯牛肉,肉味頗為香濃。📌大漠烤羊肉 (5串) - $48羊肉的羶味較為濃郁配上孜然的味道,頗為有風味。而且一份有五串烤羊肉,適合和朋友分享。📌台灣小香腸 (串)- $18(Taiwan Sausage)小香腸也是串燒店的熱賣,也是烤得十分香口,能感受到豬肉的鮮甜味。串燒店的豚肉串燒採用了西班牙黑豚,朋友吃得頗為高興。📌金正菇牛五花肉卷 (串)- $28(Beef Mushroom Roll)肥美的牛五花肉卷配上清新的金正菇,是一個相當平衡又滿足的配搭。。📌小野人黑松露蘑菇烤飯 - $78(Koka Grilled Mushroom Ri

📌烤小牛肉串 (5串) - $48
(Barbecue Beef Skewers)

📌大漠烤羊肉 (5串) - $48

📌台灣小香腸 (串)- $18
(Taiwan Sausage)

📌金正菇牛五花肉卷 (串)- $28
(Beef Mushroom Roll)

📌小野人黑松露蘑菇烤飯 - $78
(Koka Grilled Mushroom Rice)
筆者頗為鐘愛這款主食。面頭的義大利黑松露醬香氣四溢,日本珍珠米口感軟糯,再配上大火烤製的鮮蘑菇和沙律醬,味道十分豐富。

蘑菇烤飯還附有脆口的日式紫菜。

📌超濃厚芝士撈一丁 - $58

這款主食感覺相當「療癒」,芝士份量十分充足,每一口麵都幾乎能嚐到軟綿綿的芝士。順便一提,這款撈丁建議儘快享用,熱騰騰時享用最美味。

📌酥炸花枝墨魚丸 - $58
(Fried Cuttlefish Balls)
📌小野人酥炸蘑菇 - $58
(Fried Fresh Mushroom)
兩款炸物也炸得相當香脆可口,上桌時還是熱騰騰的。朋友特別喜愛有粒粒墨魚的彈牙墨魚丸。

📌元氣森林水果茶 - $48 (大杯)
(KOKA GENKI FRUIT TEA)
📌小野人手打檸檬茶 - $48 (大杯)
(KOKA HAND-MADE LEMON TEA)
兩杯飲品份量十足,可以大口大口地喝,感覺豪爽又舒暢。筆者更為喜愛森林水果茶,感覺清新又豐富。

小野人
地址:沙田正街2至8號新城市廣場三期3樓326A號舖
2024-10-28
  • 超濃厚芝士撈一丁
人氣串燒店《小野人》已經進駐新城市廣場喇,午飯時間排曬長龍,逛一陣街再來終於有位,餐牌選擇多到眼花撩亂 選擇困難,點了幾款招牌必點的串燒和一套餐兩人共享。🐑大漠烤羊肉5串$48🐖包西班牙黑豚五花肉2串$28🐄烤小牛肉串5串$48 🐓烤雞肉串2串$28串燒類~ 有燒烤香味,價錢幾平幾抵食小野人燒雞翼4隻$56,無添加!無激素!食得放心!除了肉類之外,海鮮是每日新鮮直送的,也是必點的項目,我們點了蒜蓉粉絲烤扇貝2隻$84和蒜蓉烤新鮮生蠔$36,新鮮大隻,連蒜蓉汁都很鮮甜。烤新鮮李姐臭豆腐1件$16,每日限量供應,獨特嘅臭味令人回味無窮🤣醬燒黑豚五花腩飯+$18升級套餐$96,加了宮廷小茄子、蒜蓉燒生蠔和台灣小香腸,五花腩味道甜甜地,香香辣辣 非常惹味😋另外再點了烤花枝墨魚丸1串$28、烤翠玉瓜2串$24和兩杯飲品,勁大杯,可以解辣兼解渴。小野人滿杯菠蘿$38,除了菠蘿沙冰,仲有茉莉茶香元氣森林水果茶$28,很多生果,包括檸檬、士多啤梨、藍莓和薄荷葉,味道非常清新🌿
人氣串燒店《小野人》

🐑大漠烤羊肉5串$48

🐖包西班牙黑豚五花肉2串$28

🐄烤小牛肉串5串$48

🐓烤雞肉串2串$28

串燒類~
有燒烤香味,價錢幾平幾抵食

小野人燒雞翼4隻$56,無添加!無激素!食得放心!

蒜蓉粉絲烤扇貝
$84和蒜蓉烤新鮮生蠔$36,
新鮮大隻,連蒜蓉汁都很鮮甜。

小野人滿杯菠蘿$38,
小野人滿杯菠蘿
除了菠蘿沙冰,仲有茉莉茶香

元氣森林水果茶$28,
元氣森林水果茶
很多生果,包括檸檬、士多啤梨、藍莓和薄荷葉,味道非常清新🌿

2024-11-22
5 分鐘 (堂食)
2024-12-01 188 瀏覽
新城市廣場終於都有得食串串啦鍾情食辣嘅一定不能錯過烤串有多款不同選擇餐廳選用高質食材除咗串燒出色所有海鮮每日都係新鮮運送生蠔 同 烤扇貝 都加入海量蒜蓉.非常惹味午市有好多選擇我地揀咗香酥雞滷肉飯跟套餐+$18 有宮廷小茄子額外有優惠價.可追加多款串燒同飲品比散點更划算串燒即叫即燒熱辣辣仲有不同辣度選擇必飲 巨大杯嘅元氣森林水果茶裡面大量新鮮水果.好有份量經常都全場滿座店舖增設手機訂枱.實在太方便大大節省輪候時間

新城市廣場終於都有得食串串啦

大大節省輪候時間
2024-11-23
午餐
2024-11-30 161 瀏覽
店舖用料新鮮 海鮮係每日新鮮直到餐廳環境乾淨整齊 坐得舒服No.1 大漠烤羊肉勁重孜然味 好正😊烤海中蝦夠新鮮 蝦肉好彈牙烤厚切牛舌芯食燒烤一定唔少得牛舌🫶🏻香料配埋牛舌既爽口一流Q彈墨魚串個汁甜甜地好惹味墨魚又夠爽口彈牙李姐臭豆腐 臭味唔算好濃烈未食過既我都可以接受豆腐炸到外脆內軟 好味🤤烤多春魚夠惹味 口感好正蒜蓉烤新鮮生蠔生蠔好肥美 配埋蒜蓉香好鮮Q彈大魷魚🦑夠彈牙 配埋汁燒好香口小野人蒜蓉燒茄子茄子燒到好軟加上有勁多蒜頭食落去超滿足小野人黑松露蘑菇烤飯個飯烤得夠焦香有齊沙律醬、芝士、黑松露同蘑菇食落口感豐富同埋好香可以用紫菜包住食仲正!日式年糕燒脆得泥煙煙韌韌配埋煉奶沙糖一流食燒烤點少得野飲呢個小野人滿杯菠蘿大大杯配燒烤一流!
店舖用料新鮮

加上有勁多蒜頭
食落去超滿足

小野人黑松露蘑菇烤飯
個飯烤得夠焦香
有齊沙律醬、芝士、黑松露同蘑菇
食落口感豐富同埋好香
可以用紫菜包住食仲正!

日式年糕燒
脆得泥煙煙韌韌
配埋煉奶沙糖一流

食燒烤點少得野飲
呢個小野人滿杯菠蘿大大杯
配燒烤一流!
2024-11-26 201 瀏覽
叫咗幾款串燒,羊肉好食嘅,無咩羶味,肉質好軟滑,最值得推介係魷魚鬚,好爽脆,唔硬,好食,但牛舌就感覺似燒過咗龍,好硬好乾。新做會員仲有杯果茶送,大大杯,水果好新鮮,除咗檸檬,藍莓及士多啤梨都食哂,好新鮮。另外仲叫咗一窩蒜蓉粉絲蜆就非常失望,成窩都係砂,每一隻蜆都有好多砂,夾起一小朿粉絲到碟上,攞起粉絲,全碟都係砂,根本食唔到,曾向店員表示好多砂,店員雖然好有禮貌保持微笑,但回應只有「哦!」,沒有為我們退換。下次都係食串燒比較好。
蒜蓉粉絲蜆
2024-11-25
2024-11-26 186 瀏覽
今日去咗沙田小野人KOKA,呢度嘅串燒好抵,牛肉一串都唔使$10叫咗好多串燒,有羊肉、牛肉、雞髀肉、雞軟骨、豬頸肉、金菇肥牛肉,再叫多咗2碗麵🍜🤣呢度嘅串燒有油香味,孜然味都唔會太重,而且雖然佢屬於小串,但比想像中有料😮因為佢嘅雞串燒係用雞腿肉,所以好滑嫩😋羊肉都唔算羶,幾好食🍜紅燒牛肉麵令人好詫異,係佢嘅牛肉係非常之厚身,而且好軟熟,仲有唔少塊,細食嘅人可以食佢嘅牛肉都夠飽🤣佢嘅麪係手工麪,好彈牙

🍜紅燒牛肉麵
2024-11-25 125 瀏覽
#20241118 📝📍 #小野人 @koka.asia.hk 沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖 🍽️將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#糖燒牛奶方包 $18/2串💭 係平時既方包size對半切開,上面預先搽左啲牛油同砂糖,㷫熱左食有包既柔軟,又有粒粒砂糖既口感,食厭左饅頭又想食下啲包類呢個都係唔差既選擇🍞.#Q彈小豬頸肉 $48/6串#烤厚切牛舌芯 $28/串💭 真係太多選擇所以唔係揀左好多肉類既串燒,豬頸肉酸酸辣辣有啲泰式既感覺🇹🇭牛舌芯重牛味得尼又爽口,真係燒牛舌先做到呢個效果🐮.#Q彈大魷魚 $45/隻#烤海中蝦 $39/3串💭 魷魚大大塊,成隻拎住尼咬好正,上面搽滿燒烤醬非常惹味🦑蝦既肉質爽口彈牙,加埋面頭啲調味一齊食超正,會令人唔夠喉想再叫多啲🦐.#烤鮮韭菜 $23/份#烤土豆片 $18/2串#燒蒜香花椰菜 #墨西哥烤粟米 $58/份💭 聽到蔬菜部分都有好多野揀,韭菜就必叫唔使講啦😎薯仔片切到好薄,咬落唔粉而係爽口🥔椰菜花除左蒜香味仲有滿滿既芝士奶香係底🧄要數最特別都莫過於係個墨西哥粟米,
#20241118 📝

#烤海中蝦 $39/3串

#烤鮮韭菜 $23/份
#烤土豆片 $18/2串
#燒蒜香花椰菜 #墨西哥烤粟米 $58/份
💭 聽到蔬菜部分都有好多野揀,韭菜就必叫唔使講啦😎薯仔片切到好薄,咬落唔粉而係爽口🥔椰菜花除左蒜香味仲有滿滿既芝士奶香係底🧄要數最特別都莫過於係個墨西哥粟米,少少辣粉加沙律醬,再加粟米本身既甜,味覺十分豐富🌽

#小野人沙茶粉絲煮蜆 $85/份
#超濃厚芝士撈一丁 $58/份
#小野人重慶酸辣粉 $54/份
💭 要食串燒食到飽應該要破產先搞得掂,所以有主食叫係好貼心,蜆襯蒜就食得多,襯沙茶好少有,同埋佢上枱有個火㷫住,感覺好似打緊邊爐咁😝芝士撈丁勁邪惡,但越邪惡就越好食🧀想食辣就要叫酸辣粉,兩樣份量都唔少下,實夠醫肚!

#元氣森林水果茶
💭 食串燒呢啲咁重口味既野點可以無野飲,尼做新會員就有杯水果茶送,超大一杯,兩個人都夠飲,入面有真生果可以食埋,解渴一流啦🍹

#沙田美食 #🐷在沙田 #將軍澳美食 #🐷在將軍澳 #🐷_食