餐廳: 小黑糖 (宏生大廈)
資訊:

2023-10-25 17 瀏覽
同朋友食完隔離漢堡包同埋椒鹽燒賣就去買埋呢間小黑糖嘅飲品。款式繁多,樣樣都想試,叫得小黑糖,當然要試下佢地嘅黑糖產品,揀咗杯小黑糖珍珠厚鮮奶;朋友就揀咗杯鮮檸伯爵。首先我個杯飲品充滿住黑糖珍珠,咬落QQ軟糯,口感十足,煙煙靭靭,加上黑糖製作食落更香甜好食,厚鮮奶飲落去非常濃香滑溜,兩者完美配合,讚!至於朋友杯鮮檸伯爵,佢話覺得都幾有新意,類似檸檬茶咁樣嘅感覺但係換上伯爵茶就有另一種嘅香,檸檬嘅清香醒神加上伯爵茶嘅獨有香氣,感覺新鮮!

2023-10-21 30 瀏覽
小黑糖 (宏生大廈) 地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖電話: =====================出街每行幾步就會有間茶飲台,可見流行程度,仲勁過24小時convenient store ,天口熱叫杯福飲邊行邊飲,咁先係人生啦!$32 小黑糖珍珠鮮奶,是店中最出名大人氣推薦之飲料,黑糖味好有after taste ,qq 小珍珠夠好咬,啜大啖d連埋奶茶一齊在口中爆發醇香,茶香奶滑黑糖香甜!$24 炭培onlong,女朋友話日本女仔成日飲onlong ,成份可以減肥wor ,叫佢比我試左飲一口,茶味好出甘醇。呢間是幾抵飲,只係三十幾蚊有一杯啦!
小黑糖 (宏生大廈)

地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
電話: =====================

呢間是幾抵飲,只係三十幾蚊有一杯啦!
2023-10-18 26 瀏覽
雖然已經踏入10月但天氣仍然炎熱,又有藉口可以買番杯珍珠奶茶先🧋小黑糖喺香港都好高人氣,尤其係佢嘅黑糖珍珠奶茶系列的更係人氣榜嘅頭幾位⭐️人氣必點之選小黑糖珍珠厚鮮奶又點可以唔揀😆朋友就揀咗用咗鮮奶沖製嘅宇治抹茶歐蕾🍵鮮奶類製品嘅冰度就固定,而甜度就有5級俾你揀🤗小黑糖珍珠厚鮮奶 $35台灣直送珍珠煙煙韌韌好有咬口,加上秘製黑糖糖漿,黑糖香氣濃郁,甜而不膩,4.3鮮牛奶🥛口感滑順奶味香濃,厚鮮奶重點日日新鮮手打奶霜,提升了整體奶香感宇治抹茶歐蕾 $35抹茶🍵用上日本宇治抹茶,茶味濃帶帶少許回甘味,加上4.3鮮牛奶🥛天然嘅奶香甜味可以平衡整體味道,啱哂唔嗜甜嘅大家😆下次仲可以加埋粒粒紅豆🫘
鮮奶類製品嘅冰度就固定,而甜度就有5級俾你揀🤗

小黑糖珍珠厚鮮奶 $35

宇治抹茶歐蕾 $35
  • 小黑糖珍珠鮮奶
2023-10-18 10 瀏覽
喺尖沙咀返工,平時都好少行過嚟厚福街裏面搵嘢食,一來呢邊lunch時間真係好多人🤣二來好多都要排隊懶得行過嚟拎嘢,點都要買返啲嘢返去先得🤣手搖飲品就係好選擇🤣今次試下小黑糖。店鋪細細但有好多擺設裝飾仲有啲義賣,係你等嘢飲嘅時候都唔會悶佢地都有芝士奶蓋😳落完單擰轉面先見到🤣下次試埋先同事揀咗杯黑糖珍珠厚鮮奶,一般黑糖珍珠都冇得做甜度嘅調整,但係味道又唔會死甜!好香黑糖味,我唔太好甜都覺得飲落好舒服冇拿喉最緊要啲珍珠好chewy🤩好難得食到好食嘅珍珠而我杯葡萄柚四季春揀咗少甜少冰,茶底都幾出,唔會比葡萄柚嘅果味蓋過,仲有好多果肉🤩有啲口感,係另類加料😛個杯都幾特別,返工有啲客見到都問我飲緊邊間🤣下次試埋佢個芝士奶蓋先!
懶得行過嚟拎嘢,點都要買返啲嘢返去先得🤣

仲有啲義賣,係你等嘢飲嘅時候都唔會悶

佢地都有芝士奶蓋😳落完單擰轉面先見到🤣下次試埋先

最緊要啲珍珠好chewy🤩好難得食到好食嘅珍珠

• 葡萄柚四季春
2023-10-17 9 瀏覽
今日同 frd 行行吓街好口渴,見到依間小黑糖就諗住試吓啦,咁我地就叫左兩杯黑糖珍珠鮮奶同一杯百香果多多綠茶。首先講吓杯黑糖珍珠鮮奶先,依間既奶茶底真係唔讚唔得,飲每一啖都充滿住濃郁既茶香,混合著柔滑既奶。至於珍珠,我只可以話,佢地每一粒都好Q彈。每一粒都經過精心烹調,搭配著黑糖糖漿,飲起來簡直係一種享受,又唔會過於黏稠,亦都唔會過硬,岩岩好,恰到好處。 至於我個 frd 就中意飲水果茶,所以就叫左杯百香果多多綠茶,個顏色非常吸引人,睇落似係充滿活力既夏日清涼飲品,係杯口邊緣,有新鮮既百香果,增加左視覺上既誘惑,飲落第一啖,立即感受到百香果既酸甜滋味,依個絕對係成杯飲料既亮點。百香果既風味非常濃郁,但並唔過分。

2023-10-16 15 瀏覽
小黑糖//星期六途經厚福街 天氣有點炎熱☀️友人便想買杯廢水解解渴~🧋在眾多選擇下 我們選擇了店鋪以藍色為主調的小黑糖 💙小黑糖珍珠鮮奶 (7/10)坊間的黑糖珍珠鮮奶一段甜度和冰冰都是固定的 這間的可供選擇甜度 值得稱讚👍🏻攪拌後半糖的黑糖鮮奶配上較甜的珍珠 剛剛好~鮮檸伯爵茶(7.5/10)坊間很少見伯爵茶底的台飲~配上了鮮檸檬汁 味道出奇地夾🙌🏼叫了半糖 甜度剛好 也不會太酸 夏天解渴一流✌🏼💦等待飲品時 店舖亦有小小商品可以購買~亦有應援提供fans拿取喔!
小黑糖//

小黑糖珍珠鮮奶 (7/10)

鮮檸伯爵茶(7.5/10)

星期五晚嘅尖沙咀真係好多人同朋友喺附近食完飯又話要飲肥仔水🙈跟住慢慢行吓街🫶🏻附近見到呢間小黑糖好多嘢揀🫣仲有好多唔同季節限定😳朋友揀咗葡萄柚四季春我就叫咗比較少見嘅草莓歐雷🍓其實草莓多多綠茶都好似幾正🙈自選口味好多可以揀!揀到最啱自己😋正常糖少冰3對1😝大家都加咗配料草莓歐蕾唔會好濃都清清哋好好飲😚但好多果肉喺底仲加咗黑糖珍珠有啲甜😖下次會叫返少甜🤣葡萄柚四季春陣營😌幾fresh 仙草都好有味好似有啲細杯?但其實啱啱好😝選擇:💛💛💛💛味道:💛💛💛💛💛服務:💛💛💛💛位置:💛💛💛💛 環境:💛💛💛💛好多比較少見嘅系列自選變化較多適合唔同嘅人又可以就住唔同款式嚟變下次嚟都會想飲😋😋
星期五晚嘅尖沙咀真係好多人
同朋友喺附近食完飯又話要飲肥仔水🙈
跟住慢慢行吓街🫶🏻

附近見到呢間小黑糖好多嘢揀🫣
仲有好多唔同季節限定😳
朋友揀咗葡萄柚四季春
我就叫咗比較少見嘅草莓歐雷🍓

其實草莓多多綠茶都好似幾正🙈

自選口味好多可以揀!
揀到最啱自己😋正常糖少冰

自選變化較多適合唔同嘅人
又可以就住唔同款式嚟變
下次嚟都會想飲😋😋
2023-10-13
5 分鐘 (外賣自取)
2023-10-14 10 瀏覽
天氣好熱經過尖沙咀,去咗小黑糖飲嘢,有好多款飲野選擇,因為見佢啲名叫做小黑糖咁當然叫返特色嘅黑糖飲料!小黑糖珍珠鮮奶⭐️黑糖珍珠都幾多,份量好足料,鮮奶一入口覺得好滑身,鮮奶好香唔會好淡,有厚奶感,整體感覺濃厚,黑糖珍珠質地好煙韌,咬入去嘅時候都有黑糖味,亦都唔會好甜,整體有種好香醇嘅黑糖味!比起一般嘅糖更加有質感,好幸福嘅感覺🌈個人覺得黑糖本身都幾夠味,所以30%嘅甜到剛剛好!另外叫咗一杯茉香綠茶另加芝士奶蓋,叫咗無糖所以更加感受到本身茶嘅甘香,飲咗兩啖之後搞埋芝士奶蓋一齊飲,就有種淡淡嘅奶香同埋鹹味,質地都幾厚身,層次豐富,呢一間店黑糖嘢飲真係必點啊!

小黑糖珍珠鮮奶⭐️

• 小黑糖珍珠鮮奶
2023-10-14 14 瀏覽
厚福街係尖沙咀出名嘅食街,而係街頭就有呢間飲料店,可以邊飲邊揀食咩餐廳,或者行街行到攰口渴可以去買杯飲嘢。今次就同friend買咗四杯嘢飲。🥤🥤🥤🥤葡萄柚四季春 $29🥤茶味🍃飲落香濃,和順,唔會篋,好清新。入邊再加左葡萄柚果肉🍊。果肉每粒都好飽滿,好似爆珠咁咬落會爆啲葡萄柚汁出嚟💦,成個口都充滿着清新嘅葡萄有味。推介!😋仲可以加唔同配料,有仙草、黑糖珍珠、愛玉、布甸、蘆薈、紫米🤩。今次就加咗仙草、好滑捋捋。👍🏻👍🏻

葡萄柚四季春 $29🥤

2023-10-13 5 瀏覽
厚福街呢度愈開愈多食店🤭但經過總會見到有人排呢間手搖今日收早襯岩岩開門無乜人🤗唔駛排就即刻試試先夏日炎炎 一定揀凍飲🧊選擇十分之多主打嘅黑糖系列之外🧋仲有水果茶/奶茶/咖啡/歐蕾/醇茶由於太熱太口渴🥵今次就唔試黑糖住,叫啲解渴少少嘅茶飲小黑糖冬瓜鮮奶(L) 🥤🍼冬瓜茶就最消暑解渴喇糖同冰都係固定,無得少但完全唔會過甜,岩岩好冬瓜同奶好夾,滑口的😍冰量正常,唔會成大半杯都係冰所以份量合理,大杯嚟講都好襟飲🫶🏻鮮檸多多綠茶(L) 🥤🍵朋友叫咗無糖,一樣好飲綠茶同益力多比例幾平均淡淡檸香、無過酸👌🏻店舖入面嘅擺放都走精緻文青風同埋有個燈牌位方便打卡📸
厚福街呢度愈開愈多食店🤭

選擇十分之多
主打嘅黑糖系列之外🧋
仲有水果茶/奶茶/咖啡/歐蕾/醇茶

由於太熱太口渴🥵
今次就唔試黑糖住,叫啲解渴少少嘅茶飲

小黑糖冬瓜鮮奶(L) 🥤🍼
冬瓜茶就最消暑解渴喇
糖同冰都係固定,無得少
但完全唔會過甜,岩岩好
冬瓜同奶好夾,滑口的😍
冰量正常,唔會成大半杯都係冰
所以份量合理,大杯嚟講都好襟飲🫶🏻

鮮檸多多綠茶(L) 🥤🍵
朋友叫咗無糖,一樣好飲
綠茶同益力多比例幾平均
淡淡檸香、無過酸👌🏻

店舖入面嘅擺放都走精緻文青風
同埋有個燈牌位方便打卡📸
2023-10-10 35 瀏覽
第一次去小黑糖係温哥華個時已經好中意芋泥黑糖鮮奶返香港飲嘅第一間就係觀塘之後就去尖沙咀估唔到個味都係一樣好好飲我比較好茶類,不過黎到小黑糖除咗選黑糖,都係選奶類嘅多尖沙咀位置又方便抵飲今次叫咗3杯鮮檸伯爵黑糖厚鮮奶草莓多多綠茶之後仲可以餓媽家姐就係隔離食個xO醬旦牛肉炒腸粉 係全港腸粉五大必食推介 要耐心等候因為即炒即做小黑糖📍尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖餓媽家姐📍 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖
第一次去小黑糖係温哥華
個時已經好中意芋泥黑糖鮮奶
返香港飲嘅第一間就係觀塘之後就去尖沙咀
估唔到個味都係一樣
好好飲
我比較好茶類,不過黎到小黑糖
除咗選黑糖,都係選奶類嘅多
尖沙咀位置又方便

📍尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖

餓媽家姐

📍 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖
2023-10-10 7 瀏覽
上星期天氣仲係好熱,由佐敦行去尖沙咀搵朋友行到㷫烚烚,問佢公司附近有邊間肥宅快樂水好飲🤭佢介紹買小黑糖~ 一睇Menu都幾多選擇,有選擇困難症嘅我企咗喺舖前諗咗都好一陣子,最後俾張poster吸引,鎖定喺雪芝奶蓋系列嘅 #雪芝之桃桃 同 #雪芝之百香果 入面,$42,二揀一。我行到去店員前面:我要⋯雪芝之⋯⋯⋯⋯百香果 😂 最後百香果勝出🤣🤣🤣 個杯幾靚,好夏日繽紛feel,個芝士奶蓋都唔錯,杯嘢飲又夠凍,夏天消暑一流。不過呢款飲品無得揀甜度,攪完都係甜,我以為自己攪得唔勻再攪,都係甜🙈 不過個甜都可接受程度,如果無咁甜好啲~其實我都想試埋個桃,搵日去再買先

其實我都想試埋個桃,搵日去再買先
雪芝之百香果
2023-10-03
雪芝之百香果
2023-10-10 31 瀏覽
收工約左人係尖沙嘴行街,通常都會先去厚福街醫肚😆朋友推介小黑糖話佢珍珠好食🤓煙韌控嘅我要試試佢🙃小黑糖珍珠厚鮮奶要讚嘅一點係有得少甜!好多時候飲黑糖珍珠都係固定甜度,成杯嘢就會好甜🥲所以有得揀甜度已經贏左☺️另外要讚係冰度雖然係固定但係佢係碎冰,而且份量不算太多!所以就算細細杯都唔會覺得兩啖飲曬🥳重點係珍珠真係好煙韌而且唔會太甜,果然出色!成杯都抵讚👍葡萄柚四季春其中一個友人不好奶製品,揀左個茶試下,表示酸甜適中,好啱夏天飲👍仲有啲果肉咬下😃只係茶味不算太突出但可接受的🉐️芋見了你另一友人見個名幾浪漫就試下🤣望落應該係芋頭+奶打埋一齊,幾濃郁的,不過友人表示加左黑糖珍珠就唔係太match😂仲有超級多選擇🤣🤣之後再試下其他!

小黑糖珍珠厚鮮奶

芋見了你

仲有超級多選擇🤣🤣之後再試下其他!
2023-10-07 8 瀏覽
同朋友行開尖沙咀,行行吓口痕想搵啲嘢飲,通常都會飲珍珠奶茶,咁啱行過厚福街,見到有一間寫住手工黑糖珍珠厚鮮奶🧋🧋,仲要舖頭名叫小黑糖,一定係必食系列!!好似好吸引,況且行到勁口渴,所以決定買來試一試!!!😂😂黑糖珍珠厚鮮奶得一個size ,入邊勁多珍珠同埋黑糖,所以個人認為基本上都可以少甜。珍珠好有咬口,煙煙韌韌,一路行一路飲,真係行街必備!😂👍🏻留意冰係定量左的。鮮奶亦都好香奶味,奶味濃。上面亦有一層厚奶霜!甜甜地,必飲!👍🏻👍🏻🧋🧋朋友就叫咗一杯鮮檸多多綠茶大size半糖,🍋🍋見到入面有好多粒粒檸檬,夏天飲都幾爽!益力多+綠茶,勁解渴!👍🏻😋夏天必選!👍🏻
2023-10-03 16 瀏覽
人氣著名手搖店💖 多間分店,每次經過都好多人光顧,主打黑糖配鮮奶飲料😍 位置方便,適合行完街嚟買返杯解渴🤗三人消費:$99 🫧不設加一服務費🫧💖💖💖食評💖💖💖小黑糖珍珠厚鮮奶 (冷) ($35)✨ 少甜 固定冰推薦,必點的招牌飲品!入口鮮奶味好濃厚,口感細滑,配上粒粒黑糖珍珠😍 煙韌軟腍 有咬口,大滿足😆小黑糖布丁鮮奶 (冷) ($32)✨ 少甜 固定冰入口鮮奶味濃厚,口感順滑,黑糖配上香甜布丁,好好味🤤🤤伯爵珍珠奶茶 (冷) ($32/L)✨ 少甜少冰大大杯,好抵飲!伯爵奶茶好香濃,甜而不膩,好好味,配大量珍珠 口感豐富😍

三人消費:$99 🫧不設加一服務費🫧

💖💖💖食評💖💖💖

小黑糖珍珠厚鮮奶 (冷) ($35)✨ 少甜 固定冰

小黑糖布丁鮮奶 (冷) ($32)✨ 少甜 固定冰
入口鮮奶味濃厚,口感順滑,黑糖配上香甜布丁,好好味🤤🤤

伯爵珍珠奶茶 (冷) ($32/L)✨ 少甜少冰