尚盛潮州海鮮飯店

Sheung Shing Chiu Chow Seafood Restaurant
2024-10-12 4044 瀏覽
雖然小弟喺潮州人,但香港出世,潮州話唔識講,亦唔識聽,不過,一樣好喜歡潮州菜。最近就約咗同晌中環返工嘅朋友聚一聚,結果嚟到「尚盛潮州海鮮飯店」嘆吓潮州菜,大家都話好耐未食過。中環食晏一向人頭湧湧,入到嚟餐廳裡邊,當然座無虛席啦。一入門口先喺「潮州滷水檔」,滷水嘢當然喺食潮州菜嘅亮點啦。再望入去,大堂一字形去到尾,睇唔出個鋪位原來都幾大、幾深,整體裝修感覺樸實,右邊牆身掛有一幅古畫,非常有雅氣,左邊有好幾個廂房,有客人用餐,就唔多方便影。而枱上嘅餐具同樣透出一股氣質,非常別緻。眼見基本上全部侍應都喺上年紀,同老友傾開,先知喺以前上環嘅「尚興」原班人馬再起東山,難怪門面寫住50年老字號啦。鹹酸菜 $10有理無理,坐低就放碟潮州前菜名物「鹹酸菜」,入口爽口,味道微微酸,好醒胃,無過鹹。順帶一提,茗茶又收$10位,咁仲有加一服務費呢。趁朋友未到,翻一翻餐牌先,大類而言,分別有滷水、魚翅、海鮮、潮州小菜、魚類、湯類、粥粉麵飯、甜品……等等。選擇非常之多,不過呢度無午市套餐,全部嘢都喺散點。潮州滷水鵝 $158滷水喺潮州菜嘅經典,點可以錯過,滷水鵝單睇外觀已經非常誘人,鵝片堆得滿滿,切片大細厚薄均
鹹酸菜 $10

鹹酸菜
,不過呢度無午市套餐,全部嘢都喺散點。
潮州滷水鵝 $158

滷水喺潮州菜嘅經典,點可以錯過,滷水鵝單睇外觀已經非常誘人,鵝片堆得滿滿,切片大細厚薄均一,肉質柔軟,好有鵝嘅肉香,滷水醇香沉實又入味,果然喺老店嘅手勢。墊底嘅滷水豆腐,口感滑溜,有豆香,同樣滲出醇香滷水味。
方魚肉碎粥 $65

有一碗或一窩份量嘅選擇,嗌一碗其實都夠晒兩、三個人分,咁嘅份量正正啱晒我哋。潮州粥又喺有其獨特性,粥底唔會太綿,但米粒亦爆晒花,食起嚟有粒粒感,而加入咗方魚、肉碎,除咗食味豐富咗之外,添加咗一份好似柴魚嘅香味,伴滷水及春菜嘅濃味菜式好夾。
方魚肉碎粥
春菜煲 $108

呢記道菜喺朋友最想點吓,因為,佢好喜歡潮州啲家常菜。春菜即喺芥菜,不過,就會切得細條啲嚟做菜,再拌以炒過嘅豬肉,確喺好有家常風味,味道鹹鹹香香,幾唔錯,拌飯或粥都好。
春菜煲
春菜煲
菊花石榴雞 $148

潮州菜中都有唔少精緻手工菜,石榴雞就喺其一,因為造型特別,形態似石榴,又以雞肉入饌,所以叫「石榴雞」,外皮喺煎蛋白薄皮,再以西芹條紮實「袋口」,但又真喺估唔到煎蛋白可以做到層皮咁有柔韌性喎,包起咁多餡料都無穿無爛。內裡包裹著喺雞肉粒、蘿白粒、冬菇粒、冬筍粒、唐芹粒,每樣都刴得好細膩,又喺一番心機,至於口感上有細緻,有清脆,有濃香,有清爽,慢慢細味真喺感受到嗰份層次。最後淋晌石榴雞嘅芡汁,喺雞湯芡,甚具畫龍點睛之效。
綠豆爽

最後,竟然仲奉送甜品,雖然喺普普通通嘅綠豆爽,不過,亮點喺後面樽嘢。當時小弟見個侍應放低甜品時都奇怪,做乜多樽樽油,一問原喺陳皮醬,陣陣陳皮果香,甘甘哋,加咗落啲綠豆爽度真喺唔同晒。
綠豆爽
敢用得老字號做排頭,當然,自認有番咁上下實力,試咗幾道菜,食物嘅質素確喺唔失禮,有水準,師傅啲手藝紮實,唔喺花拳繡腿。
菊花石榴雞
今日星期五,約上朋友食潮州菜,餐廳座無虛席,十分熱鬧,原來是曾經在上環的尚興,50年老字號,主打正宗潮州菜,採用招牌滷水汁配方烹調出美味的潮州鵝😝✨潮州滷水鵝 $158今晚就係為左呢個滷水鵝,鵝片份量好多,肉質柔軟,滷得很入味,豆腐都吸收左鵝汁精華,好味🤪✨椒鹽九肚魚 $128餐廳另一個招牌菜,表皮可口酥脆,魚肉嫩滑,上面加上姜蔥椒絲,好惹味🤤✨蝦米炒汕頭白菜 $108見到好多張台都有點,就叫左個睇下白菜有咩特別,加上蝦干令到白菜有鮮味,白菜都炒得清甜爽口😆✨魚頭豆腐煲 $118魚頭鮮嫩入味,入口鮮美,豆腐都好入味,汁濃味香😋✨綠豆爽最後仲有送甜品~綠豆爽加上清心丸,如果多d清心丸就好啦~ 正☺️

✨潮州滷水鵝 $158

✨椒鹽九肚魚 $128

✨蝦米炒汕頭白菜 $108

✨魚頭豆腐煲 $118
魚頭鮮嫩入味,入口鮮美,豆腐都好入味,汁濃味香😋

✨綠豆爽
2024-11-14 0 瀏覽
最近去咗尚盛潮州海鮮飯店食飯,呢間老字號搬咗去新鋪頭,個格局大咗好多,裝修企理,地方闊落咗好多坐都舒服咗叫咗個鹵水併盤做頭盤,個鵝片入味,浸透晒鹵水香,肉質爽滑又唔乾柴。大墨就白烚過,肉質充滿彈性,蘸埋食滷水專點嘅酸醋海蜇手撕雞肉嫩滑多汁,啲海蜇夠爽有嚼勁,混埋芝麻油香,簡單卻又惹味。主食叫咗碗蠔仔粥,粥身滑溜溜嘅,啲蠔新鮮肥美,食落有淡淡嘅海水鮮味,配埋肉碎飯粒粒粒分明又夠軟綿。出得嚟食飯多數都會揀食生炒排骨,因為煮嘅工序實在太多。排骨炸得啱啱好,外皮香脆又唔會太硬,肉質鮮嫩惹味,帶微微甜味,香口開胃。配料亦都非常之有誠意,菠蘿係用新鮮菠蘿,蕃茄同青椒,亦都係煮得啱啱好最後嗰個清心丸豆爽真係出乎意料嘅好食!清心丸非常之彈牙!豆爽爽口清甜,整體清新得嚟又唔會過甜,簡直係完美嘅甜品。以一間價錢合理,食物質素又好嘅老字號真心推介比一大班朋友或者屋企人聚會嘅時候食

2024-11-10
  • 滷水拼盤
  • 生炒排骨
  • 清心丸豆爽
我哋星期六晚上去食,餐廳坐滿人,坐得比較逼夾。我哋叫咗蠔仔粥、蠔餅、生炒排骨、腿蓉紹菜及豉椒蒸白鱔。大約5至10分鐘,蠔餅同碟菜已經送到。蠔仔粥同蠔餅最好食,啲蠔好新鮮,而且份量唔少,食落去一啲都唔腥。👍🏼👍🏼不過服務方面極差,我哋坐低用餐1小時,侍應已經催我哋走。我哋想嗌甜品,但侍應話出邊好多客,廚房整唔切。跟住佢送糖水俾我哋食,未食完已經攞張單嚟叫我哋埋單。更過分嘅係,我哋未起身,下一台客已經入嚟我哋張枱隔離等緊入座。食物幾好食都好,咁嘅服務質素,冇下次!
我哋星期六晚上去食,餐廳坐滿人,坐得比較逼夾。
跟住佢送糖水俾我哋食,未食完已經攞張單嚟叫我哋埋單。
食物幾好食都好,咁嘅服務質素,冇下次!
  • 蠔仔粥、蠔餅
2024-11-07 0 瀏覽
中環的尚盛潮州海鮮飯店是一間非常受歡迎的潮州菜餐廳,特別是平日晚上,氣氛熱鬧,幾乎滿座。建議提前訂座,以免臨時沒有位子。雖然客人眾多,但餐廳人手充足,服務周到,能夠照顧到每位客人的需求,上菜速度也非常快。蠔仔粥 $65這道蠔仔粥每人一小碗淺嚐剛好,飯稍微偏硬,蠔仔乾淨飽滿新鮮,搭配鮮甜的湯頭,讓人一口接一口吃不停。胡椒豬肚湯 $108這道湯有鹹酸菜、豬肚及軟腍的排骨,湯頭清徹,胡椒味適中,不會太辣,剛剛好。豬肚軟嫩,吸收了湯的精華,搭配酸菜及排骨,口感豐富。份量也很多,值得一試。沙茶牛肉 $118沙茶牛肉類似沙嗲牛肉,有濃香的醬汁,牛肉片很多且入味,底下配有新鮮爽脆的芥蘭,沙茶醬的濃郁香氣與芥蘭的清爽平衡。鵝片拼墨魚 $200這道菜底部鋪有豆腐、上面有薄薄的墨魚片及鵝片,份量十足,除鵝片還有帶骨的部分的鵝肉,口感更有變化,整體份量十足,滷水味道也剛好,不會太鹹。

蠔仔粥 $65

胡椒豬肚湯 $108

沙茶牛肉 $118

鵝片拼墨魚 $200

2024-11-04 620 瀏覽
我們雖不是潮州人,但是潮州菜忠粉。一個月總有幾餐去吃潮州菜,今天選了德輔道中68號萬宜大廈地下G04號鋪,尚盛潮州海鮮飯店,老牌的潮州酒家,當然是信心滿滿的。酒家門口在缽甸乍街,門面很大,半開放的廚房掛著肥美的滷鵝🦢🦢,看到就食慾滿滿。坐在半圓的卡位,感覺很受用,一頓豐盛的潮州美餚展開。🥳🥳1)香茶小食美餐具🍽🥢🫖殷勤的店員首先奉上潮州功夫香茶,潮州鹹菜,美美的餐具擺放端正。2)潮州滷水鵝肉🦢🦢最正宗的滷水鵝肉,鮮香嫩滑的腿肉,皮薄肉嫩,味道是最經典的,滷鵝下面還有嫩滑的豆腐腦,最享受的滷香味,是味蕾最喜歡的感覺。🤤🤤3)潮州蠔烙🦪🦪🥚🥚外香內軟的煎蛋蠔烙,看上去就很吸引,厚厚的蛋餅裡有肥美的鮮蠔,鮮香的大蠔肉包在香脆的蛋餅裡,每一口都是滿滿的享受。👍👍4)炆大芥菜煲🍖🍄‍🟫🥬金華火腿,厚香菇,上湯,肉芥菜最嫩的菜膽,在瓦煲裡發出陣陣香味,芥菜膽入口即化,甘香鮮美,這組合超級好吃。😋😋5)椒鹽鷹鯧骨腩🐟🐟鯧魚中論鷹鯧是上品,吃貨當然知道怎麼選擇,椒鹽骨頭腩又是最精銳的吃法,鷹鯧的骨頭是軟的,椒鹽炸過連骨頭都鮮香脆美,全部吃掉。😘😘6)送糖水綠豆爽🍝🍝吃得開心😄滿足之時,店家又送了潮州特

坐在半圓的卡位,感覺很受用,一頓豐盛的潮州美餚展開。🥳🥳

1)香茶小食美餐具🍽🥢🫖

2)潮州滷水鵝肉🦢🦢

3)潮州蠔烙🦪🦪🥚🥚

4)炆大芥菜煲🍖🍄‍🟫🥬

5)椒鹽鷹鯧骨腩🐟🐟

6)送糖水綠豆爽🍝🍝
吃得開心😄滿足之時,店家又送了潮州特色糖水綠豆爽,真是甜美又爽快,最滿足的一頓潮州菜。🤩🤩

2024-11-03 495 瀏覽
卤水鹅片拼鹅肝-卤水鹅片外皮肥厚,肉质鲜嫩,带有浓郁的卤香味,咸香适中,吃起来滑爽。鹅肝则呈现出细腻、丝滑的口感,味道鲜美,给整体增添了层次感。柠檬鸭汤-柠檬鸭汤清新爽口,鸭肉鲜嫩,汤底清澈透亮,带有淡淡的柠檬香气。酸味恰到好处,不仅解腻,还能提升鸭肉的鲜味,整体口感清新。黄花鱼饭-鱼肉鲜嫩,味道鲜美,口感滑腻。搭配普宁豆酱更能提升风味,整体吃起来温和而不腻。香芋饭煲-米饭与香芋相结合,香芋的绵密与米饭的颗粒感相得益彰。香芋的甜味融入米饭中,口感温润,带有淡淡的香气。潮州绿豆糖水-潮州绿豆糖水口感清爽,绿豆煮至软烂,细腻顺滑。糖水清甜适中,带有一丝淡淡的豆香。
2024-11-02 473 瀏覽
最近去咗一間位於中環嘅人氣潮州酒樓,整體環境非常有氣氛,每一位客人都會先嚟一杯香濃嘅功夫茶,無論係朋友聚會定家庭聚餐,都別有一番風味。食完晚飯後,仲會送上一道清甜爽口嘅綠豆爽甜品,為整個用餐畫上完美句號。**菊花石榴雞**:雞肉嫩滑多汁,配上菊花嘅清香,唔單止味道獨特,仲帶有一絲淡淡嘅花香,石榴籽嘅酸甜更係令到口感豐富。**椒鹽鯧魚骨腩**:鯧魚骨腩炸至金黃香脆,外皮酥脆,內裡骨腩嘅鮮美得以保留,椒鹽味道濃郁,令人回味無窮。**潮州炸生蠔**:生蠔經過炸制後外皮香脆,內裡保持鮮嫩多汁,咸香味濃,帶有潮州特有嘅風味,每一口都係享受。

2024-11-02 443 瀏覽
這是一所超過50年的老字號,想不到價錢也實惠:1. **潮州滷水鵝片**:這道菜以滷水製作的鵝肉為主,肉質鮮嫩,通常會搭配特製的醬油或醬料,帶有濃郁的香氣。2. **墨魚**:墨魚肉質滑嫩,經常用於潮州菜中,能增添海鮮的鮮味,通常會用蒜蓉或其他調味料烹調。3. **芥菜煲**:芥菜是一種脆嫩的綠葉蔬菜,煲湯或燉煮後能釋放出鮮美的湯汁,口感清新。4. **沙茶醬牛肉**:這道菜以沙茶醬為基底,牛肉切片炒至嫩滑,沙茶醬的香氣和微辣味增添了整體的風味。
這是一所超過50年的老字號,想不到價錢也實惠:

用餐優惠
團購
2024-11-01 400 瀏覽
中環嘅潮州舖 夜晚人頭湧湧 一圍圍,仲有大房氣氛好好 有高貴嘢食有平民嘢食 悉隨尊便我哋嗌咗個蠔仔粥啲蠔仔都幾大粒 熱辣辣跟住嗌咗個招牌嘅鵝肉鵝肉都幾香 肥瘦適中下低有軟腍腍香甜嘅豆腐跟住我哋再嗌咗個豉汁蒸鱔 啲豉油汁都幾好味 唔會太鹹 味道好入味啲魚大大嚿 唔係好多骨跟住仲嗌咗碗甜品係熱辣辣蒸出嚟嘅芋泥 呢啲傳統地道嘅潮州甜品真係要去到呢啲潮州舖頭先有得食甜甜地熱辣辣原來呢度仲會送多一碗綠豆爽所以我哋總共食咗兩款甜品
中環嘅潮州舖 夜晚人頭湧湧 一圍圍,仲有大房
氣氛好好 有高貴嘢食有平民嘢食

甜甜地熱辣辣

原來呢度仲會送多一碗綠豆爽
所以我哋總共食咗兩款甜品
2024-10-25 645 瀏覽
今日去咗中環同朋友去食晚飯,見到呢一間新開嘅餐廳,我同朋友本身我非常鍾意食打冷,見到餐廳裝修好新好靚,所以我都決定入去試吓!入面好爆,大家如果去,記得預約左先!鹵水鵝片+白烚大墨魚:大墨魚非常有咬口,而且充滿滷水嘅味道非常鍾意。滷水墨魚係我其中一樣最鍾意食嘅潮州打冷食物,餐廳喺味道方面都做得幾好,份量都幾多!滷水鵝片就係餐廳嘅招牌菜,完全冇得輸,成個部位口感都非常好,絕對唔係頭頭尾尾,好入味,啱晒鍾意食鵝片嘅朋友!蠔仔粥(位),蠔仔粥非常足料而且口感非常多元化,蠔仔肉非常多,再加埋肉碎,呢個潮州粥簡直非常好食,豪仔亦都非常新鮮,食到佢本身嘅鮮味,呢個價錢都唔算太貴,份量都非常多,鍾意食蠔仔粥嘅朋友可以叫!沙嗲牛河,牛肉嘅份量非常多,起碼有八件至十件,而且味道到條配得唔錯,充滿沙嗲嘅味道,同埋河粉嘅味道非常match, 河粉嘅味道亦都非常好,成個沙嗲牛河充滿鑊氣,食得出廚師嘅工㗎,配菜仲有菜心,整體呢個沙嗲牛河都係合格以上!梅菜扣肉,鍾意食梅菜扣肉嘅朋友絕對唔可以錯過呢一間餐廳嘅梅菜扣肉,佢嘅梅菜扣肉非常好食,佢嘅豬腩肉非常入味,而且每一件都非常林,再加埋本身嘅梅菜食,經典菜式冇得輸!如

梅菜扣肉,鍾意食梅菜扣肉嘅朋友絕對唔可以錯過呢一間餐廳嘅梅菜扣肉,佢嘅梅菜扣肉非常好食,佢嘅豬腩肉非常入味,而且每一件都非常林,再加埋本身嘅梅菜食,經典菜式冇得輸!如果唔係叫咗蠔仔粥我哋都會叫白飯,我同朋友對呢一個菜極度高評價!

侍應姐姐非常有禮貌,係咁幫我哋換茶。呢一間潮式餐廳有機會會再同朋友過嚟,地點亦都非常方便,食完仲可以喺附近同朋友飲嘢!
2024-10-25 542 瀏覽
✨潮州卥水鵝片(例),潮州嘢點少得食佢嘅經典傳統滷水鵝片,我哋得兩個人,所以淨係叫咗個例牌大家食吓!本身我個人嚟講都幾鍾意食鵝,所以對佢嘅鵝片都有一定的期望!鵝片非常入味,而且佢切嘅時候唔會太薄,咬落去嘅時候亦都有口感。入口充滿鵝肉嘅油香,而且口感上亦都做得非常好,唔會太硬,食得出餐廳本身食材嘅質素,朋友都非常推薦呢一個菜,我同佢都忍唔住食完一件又一件!真係非常好食!✨炆大芥菜煲,芥菜煲加咗金華火腿嘅鮮味,成件事非常高級,味道亦都非常鮮甜!亦都有其他嘅配菜,例如冬菇同埋紅蘿蔔,成個口感更加豐滿!✨椒鹽鯧魚骨腩,做得非常香,而且嚟到嘅時候咋渣聲,店員亦都好細心咁同我哋講小心熱,鯧魚骨腩本身非常有油香味,再加埋椒鹽嘅味道,非常有鑊氣,而且味道完全不腥,我同朋友都非常鍾意食!而且份量都非常多,覺得非常惹味!✨潮州反沙芋(例),呢個係一個潮州菜式經典嘅菜式,坊間好少地方食到呢一個菜,難得今日嚟到呢一間潮州餐廳,咁梗係試吓!餐廳用咗芋頭外層再包入一層薄薄既白色糖霜,咬落去之後外層酥香而且入口都有甜味,裏面嘅口感就非常鬆軟,呢一個甜品真係非常經典,而且佢嘅程序功夫亦都非常考師傅嘅工架,第一次食到呢

✨潮州反沙芋(例),呢個係一個潮州菜式經典嘅菜式,坊間好少地方食到呢一個菜,難得今日嚟到呢一間潮州餐廳,咁梗係試吓!餐廳用咗芋頭外層再包入一層薄薄既白色糖霜,咬落去之後外層酥香而且入口都有甜味,裏面嘅口感就非常鬆軟,呢一個甜品真係非常經典,而且佢嘅程序功夫亦都非常考師傅嘅工架,第一次食到呢一個菜式亦都覺得非常好食,鍾意嘅朋友都可以試吓,絕對不會後悔!
2024-10-20 1132 瀏覽
同事介紹我去中環呢間潮州菜原來本身係老字號 新舖環境好唔錯 記得以前食過質素好好而且定價非常合理 尤其是中環區份量又夠大 所以我哋專登再嚟食頭盤就揀咗 滷水墨魚片 墨魚切得好薄 好爽口最估唔到係 墊底豆腐真係超好食呀同豆腐唔同 豆腐好有豆味而且好滑!好食到另外一碟豆腐生炒骨 肉質好真心要讚 酸酸甜甜好開胃見到隔籬枱點咗豉椒炒河 賣相好好所以都試吓乾炒牛河超好食呀 炒得好好 我哋兩個人食都食唔晒入秋 最想飲返一碗胡椒豬肚湯胡椒味好出 豬肚煲得夠腍 非常好食呀 再加上有少少酸菜 味道配搭得好好我哋最少都飲咗五碗檸檬蒸烏頭食潮州菜 識食就會揀佢唔係度度有得食 而且價錢唔貴 蒸得啱啱好!肉質唔錯食完之後仲有糖水送今日嘅糖水係綠豆爽 佢另外一支 黑色嘅糖水原來係落咗陳皮嘅糖水加埋綠豆爽有幾夾😊

同事介紹我去中環呢間潮州菜

糖水

• 檸檬蒸烏頭
  • 胡椒豬肚湯
  • 乾炒牛河
未食前早幾日已Book咗七點未夠七點已到,剛到嘅時候,俾咗個蛋糕侍應,侍應同我反映冇枱號唔識得放好蛋糕??若果我訂咗位點解唔可以直接擺喺雪櫃?book咗枱都冇用,啲位全部俾晒人,搞到長輩要企半個鐘先有得入座。咁我book位嚟做乜?同侍應反映,完全冇結果,冇一個人俾到位我地,反而佢哋自己開始喺度鬧交。生日飯冇得即刻再搵餐廳,唯有硬着頭皮等。期間冇人嚟交代,又叫我哋六個人坐二人細枱。我哋唔制,先肯換返張枱俾我哋。叫嘢又漏單,食到一半先有茶,鵝肝非常乾唔好食,胡椒豬肚清水湯。大部份嘢只係正正常常,冇乜特別。只可以話喺中環嚟講算係平。想谷氣就嚟呢度,包你得到你想要嘅嘢。由頭到尾冇人同我哋認認真真咁道歉,我唔係淨係賺返張枱食飯,我係想好好地慶祝。亦都寄予老闆一句,生意唔係咁樣做,原本諗住新店支持吓,以後唔會再嚟。失望。
未食前早幾日已Book咗七點

未夠七點已到,剛到嘅時候,俾咗個蛋糕侍應侍應同我反映冇枱號唔識得放好蛋糕??若果我訂咗位點解唔可以直接擺喺雪櫃?

只可以話喺中環嚟講算係平。

想谷氣就嚟呢度,包你得到你想要嘅嘢。

2024-10-03
40 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2024-09-17 3929 瀏覽
最近我在內地和香港嚐了不少潮州菜,這家位於中環的餐廳歷史悠久,據同行所說也頗負盛名。我對鴨/鵝血菜式留下了深刻印象,雖然味道已難以回味,但口感柔軟,味道融合得宜,讓我感到特別。至於清湯粉皮瓜菜,令我感到失望,唯一亮點是豬皮的迷人焦糖風味,其他部分卻毫無驚喜,缺乏深度和吸引力。潮州滷水尚可,但也沒有令人驚艷之處。而酸菜豬肚湯讓我極為失望,難以稱其為湯,實在太稀,缺乏我對豐富口感的期待。不過,蠔餅卻是一大亮點,外脆內濕,口感相當不錯,這道菜我非常喜歡。對於芋頭鴨/鵝菜式,味道還算不錯,但我可能不會再點,缺乏深刻印象。總體而言,儘管有幾道菜表現不錯,但多數菜式未達預期水準。我很高興能嚐到潮州菜,但離開時仍感覺其他地方可能有更多美食值得探索。如果你在附近,或許值得一試,但建議以謹慎的心態前往
2024-09-02