尤其係宵夜整翻啲串燒🔥🍢真係幾好feel🤤 咁啱喺附近就黎試下,感覺唔錯😌 野食既選擇好多又唔貴,食材新鮮,調味惹味又可以提鮮,辣同唔辣🌶️都各有千秋,另外仲有孜然、淮鹽🧂、辣椒粉🌶️可以自己調味~ 裝修以深灰色為主,用左深色既木系🪵枱凳🪑,中間掛左唔少既燈籠🏮,牆上面痴左好多juicy既野食相,上面放左唔少sake🍶,有少少居酒屋既感覺😜 門口亦有唔少色彩繽紛既霓虹燈牌幾chill~ (5 😍 係滿分,🤩係半分) 蒜蓉原條茄子 🧄🍆 - $40 (好味指數:😍😍😍😍🤩)燒茄子🍆向來都好吸引🤩 甚至連唔鍾意食茄子🍆既都會鍾意😜 今次既茄子🍆夠晒大條同厚肉,上面有好多淋左熟油既蒜蓉🧄,夠晒惹味香口,下面啲茄子🍆索晒啲精華,肉質細緻軟綿綿,輕輕一刮已經可以將啲肉起晒出黎,感覺幾爽😋汁燒鮮冬菇 🔥🍄‍🟫 - $16 (好味指數:😍😍😍😍🤩)3舊冬菇🍄‍🟫都唔細,表皮燒得🔥夠乾身,收乾左啲水分更加香口👍🏻 裡面質感嫩滑多汁,配埋少少惹味既辣粉🌶️,辣辣地同埋突出到個鮮味~牛板腱 🐮 - $28 (好味指數:😍😍😍😍)牛板腱🐮屬於肩胛骨上面既肉,特色係中間有一條透明既嫩筋,脂肪少,肉質結實,牛味

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
蒜蓉原條茄子

蒜蓉原條茄子 🧄🍆 - $40 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

汁燒鮮冬菇 🔥🍄‍🟫 - $16 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

牛板腱 🐮 - $28 (好味指數:😍😍😍😍)
牛板腱🐮屬於肩胛骨上面既肉,特色係中間有一條透明既嫩筋,脂肪少,肉質結實,牛味🐮幾香濃,細嫩多汁唔會韌~ 而且切到一口size更加容易食😜

雞腎串 🐥 - $28 (好味指數:😍😍😍😍)
雞腎有2串,口感質韌脆嫩,食落香口惹味,唔會有內臟既怪味

雞中翼 🐥🪽 - $36 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
另外叫左2串雞中翼🐥🪽,望落唔會好細隻,幾飽滿多肉,燒完都仲係脹卜卜咁,裡面肉質細緻嫩滑,幾香口惹味同juicy,又有啲蜜糖🍯既香甜滋潤翻~
錫紙花甲粉

錫紙花甲粉 🦪🍜 - $70 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
一上枱已經覺得超大碗🥣🤩 花甲🦪既份量幾多,全部都乾淨無沙,幾肥美飽滿,質感彈牙唔會韌,味道幾鮮甜,配埋少少辣粉🌶️就更加突出到鮮味又惹味~ 個湯🥣清徹,味道清甜,所以入面啲娃娃菜🥬又腍又甜,金菇菜爽滑,仲有好多粉絲,口感幼細爽滑,又索晒個湯底🥣既味道幾好食😋~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
蒜蓉原條茄子
錫紙花甲粉
2024-12-05 0 瀏覽
呢間串燒店位於📍尖沙咀,係尖沙咀站或者佐敦站行過去都可以😆辣度係自己可以同師傅講想幾辣🌶️ 是四川的辣辣味道喔‼️‼️食物選擇既種類有很多款,海鮮、活魚🐟、蜆類、肉類、蔬菜、甜品、仲有一啲炒粉麵👍🏻🔸原條火箭魷魚筒 $78🔸紐西蘭羊架 $45/隻🔸錫紙花甲粉 $70/份🔸鹽燒白鱔魚 $48/串全部都係即叫即整,夠曬熱~外賣拎走都keep到個溫度👍🏻👍🏻仲俾咗盒辣粉,可以自己落😆

呢間串燒店位於📍尖沙咀,係尖沙咀站或者佐敦站行過去都可以😆

🔸原條火箭魷魚筒 $78
🔸紐西蘭羊架 $45/隻
🔸錫紙花甲粉 $70/份
🔸鹽燒白鱔魚 $48/串

全部都係即叫即整,夠曬熱~
外賣拎走都keep到個溫度👍🏻👍🏻
仲俾咗盒辣粉,可以自己落😆
2024-11-18 21 瀏覽
朋友介紹嚟尖沙咀食海鮮,估唔到原來係燒烤海鮮,嗌左蒲燒原條多春魚,唔係間間串燒舖都有多春魚春,所以一有我就即刻嗌,多春魚外皮香脆,咬落好多魚卵,肉質鮮甜,調味相當不錯。
蒲燒海蝦🦞海蝦係新鮮撈上嚟,所以新鮮彈牙架,食落肉質香甜,係海洋的鮮甜味,新鮮♥️蒜蓉扇貝,大大隻既,嗌左四隻,蒜香🧄無敵呀,扇貝好鮮味,加上蒜蓉,入哂味呀入♥️
川味王尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖

川味王
尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
2024-11-14 20 瀏覽
之前去咗尖沙咀一間串燒店川味王 ,門口掛上燈籠🏮和霓虹燈,裝修也係以木系為主新鮮蒜蓉美國生蠔🦪 $188/6隻新鮮蒜蓉美國生蠔味道鮮美濃郁和鹹香,蒜蓉的香氣與生蠔的鮮味完美融合,口感豐富😍蒲燒秋刀魚🐟 $38魚皮微微焦化,產生誘人的焦香,而秋刀魚肉質鮮嫩,撒上蒜蓉,更加惹味😛原條火箭魷魚筒 $78/份魷魚筒味道鮮美Q彈,嚼勁十足, 而鹽燒保留魷魚本身的鮮味,帶有淡淡的鹹味和焦香😝🎇川味王🎈柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖

新鮮蒜蓉美國生蠔🦪 $188/6隻

蒲燒秋刀魚🐟 $38

原條火箭魷魚筒 $78/份

🎇川味王
🎈柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖

2024-11-11 46 瀏覽
—————————
🫶🏻多春魚外皮香脆,咬下去魚卵在嘴裡爆開,鹹香滿溢。
🫶🏻海蝦新鮮彈牙,肉質緊實,帶有海洋的鮮甜味。🫶🏻 蒜蓉扇貝蒜香四溢,完美地提升了扇貝的甜味。加上燒得剛好的扇貝肉,嫩滑入味。
——————————————————-

—————————-—————————-

🫶🏻多春魚
外皮香脆,咬下去魚卵在嘴裡爆開,鹹香滿溢。

🫶🏻海蝦
新鮮彈牙,肉質緊實,帶有海洋的鮮甜味。

🫶🏻 蒜蓉扇貝
——————————————————-

—————————-—————————-

2024-11-11 36 瀏覽
—————————
🫶🏻多春魚外皮香脆,咬下去魚卵在嘴裡爆開,鹹香滿溢。
———————————————

—————————-——————
#尖沙咀#尖沙咀串燒#川味王#尖沙咀推薦

🫶🏻多春魚
外皮香脆,咬下去魚卵在嘴裡爆開,鹹香滿溢。

🫶🏻海蝦
新鮮彈牙,肉質緊實,帶有海洋的鮮甜味。

🫶🏻 蒜蓉扇貝
———————————————

—————————-——————

#尖沙咀#尖沙咀串燒#川味王#尖沙咀推薦

2024-11-07 49 瀏覽
今晚去左食串燒,我和朋友叫左:五花腩肉串、豬頸肉、牛板腱、牛舌、日本一口和牛粒、雞軟骨、雞中翼和玉子燒。五花腩肉串五花腩肉串的油脂比例恰到好處,經過炭火烤製後,外層酥脆豬頸肉豬頸肉的肉質非常juicy牛板腱牛板腱肉質緊實又不柴,烤製後依然保持了豐富肉香。牛舌牛舌炭火烤至略帶焦香,外脆內嫩日本一口和牛粒係全場的明星。和牛粒肉質鮮嫩多汁,油花分佈均勻,入口即化😍雞軟骨雞軟骨彈性十足,烤制後香脆,口感爽口。 雞中翼雞中翼的皮膚烤得金黃酥脆,肉質鮮嫩。玉子燒我最鍾意食玉子燒,柔軟口感與微甜的味道,my favourite 每一個串串燒都經過精心烤製,風味獨特,☺️☺️。同埋呢間舖頭呢裝修非常之靚,啱啱聽到出邊客人都話想入去食。Tonight, I went to enjoy skewers with my friends, and we orderedork Belly Skewers The pork belly skewers have the perfect fat-to-meat ratio. After being grilled over charcoal, they are cri

今晚去左食串燒,我和朋友叫左:

五花腩肉串
五花腩肉串的油脂比例恰到好處,經過炭火烤製後,外層酥脆

豬頸肉
豬頸肉的肉質非常juicy

牛板腱
牛板腱肉質緊實又不柴,烤製後依然保持了豐富肉香。

牛舌
牛舌炭火烤至略帶焦香,外脆內嫩

日本一口和牛粒
係全場的明星。和牛粒肉質鮮嫩多汁,油花分佈均勻,入口即化😍

雞軟骨
雞軟骨彈性十足,烤制後香脆,口感爽口。

雞中翼
雞中翼的皮膚烤得金黃酥脆,肉質鮮嫩。

玉子燒

每一個串串燒都經過精心烤製,風味獨特,☺️☺️。
同埋呢間舖頭呢裝修非常之靚,啱啱聽到出邊客人都話想入去食。

Tonight, I went to enjoy skewers with my friends, and we ordered:

Pork Belly Skewers
The pork belly skewers have the perfect fat-to-meat ratio. After being grilled over charcoal, they are crispy on the outside.

Pork Neck
The pork neck is incredibly juicy.

Beef Chuck Flap
The beef chuck flap has a firm yet tender texture, maintaining its rich meat aroma even after grilling.

Beef Tongue
The beef tongue is grilled to a slight crispiness, with a crunchy outside and tender inside.

Japanese Wagyu Cubes
The star of the evening! The wagyu cubes are tender and juicy, with evenly distributed marbling, melting in your mouth.😍

Chicken Soft Bone
The chicken soft bone is perfectly elastic, crispy after grilling, and has a refreshing texture.

Chicken Mid-Wings
The skin of the chicken mid-wings is grilled to a golden crisp, with tender meat.

Tamago (Japanese Omelette)
My favorite! The tamago has a soft texture and a slightly sweet flavor.

Each skewer was meticulously grilled, offering a unique flavor. 😊😊

Moreover, the decor of this restaurant is very beautiful. I overheard customers outside saying they wanted to come in and eat!
2024-11-07 68 瀏覽
是日心情想食香辣串燒,同男朋友去完九龍公園,喺附近搵食最後入咗呢間食串燒嘅川味重,舖頭裏面人唔多,但係一路keep住有外賣單,所以都要等一排先可以拎到外賣香燒羊架$45叫咗兩件香燒羊架,keep到夠juicy 咬落有汁流出面層咬落香香脆脆,落左孜然粉味道更香香辣肥腸鍋$98可以自選辣度,少辣唔會太蝦人食肥腸鍋除左肥腸仲病好多配料,例如蓮藕、四季豆等,撈飯食幾正鰻魚炒烏冬$78鰻魚炒烏冬略嫌烏冬淋左少少

是日心情想食香辣串燒,同男朋友去完九龍公園,喺附近搵食
香燒羊架$45
叫咗兩件香燒羊架,keep到夠juicy 咬落有汁流出
面層咬落香香脆脆,落左孜然粉味道更香
香辣肥腸鍋$98
可以自選辣度,少辣唔會太蝦人食
肥腸鍋除左肥腸仲病好多配料,例如蓮藕、四季豆等,撈飯食幾正
鰻魚炒烏冬$78
鰻魚炒烏冬略嫌烏冬淋左少少
外賣自取
尖沙咀多野食就係人都知,想搵間性價比高嘅串燒都唔係易。呢次又搵到間係柯士甸路嘅串燒店,咁岩又係附近經過一於食返轉試下🌟豬頸肉 $28串🌟豬頸肉都切得幾厚身,肉質幾結實,燒完之後已經聞到陣陣豬肉香味,咬落容易入口,加埋味粉食落非常鬆軟又惹味🌟燒韮菜 $15串🌟韮菜好長好大份,上面曬滿孜然粉,好惹味,食落既有蔬菜嘅鮮味又有香料味道,唔會互相搶味,食完又想要食🌟雞肉腸 $25兩條🌟雞肉腸個外皮燒得岩岩好,幾脆口,真係好似bbq燒出嚟咁有火候🌟燒菠蘿 $22/3塊🌟燒菠蘿真係我去每間都要叫嘅串燒,咬落去一樣都好爽甜多,好似飲緊成口菠蘿汁咁正咁清新🌟絕味雞軟骨 $28/2串🌟雞軟骨燒得幾爽口,咬落有點彈牙,唔會話燒得太耐而淋晒,唔錯唔錯🌟大海蝦 $88/6隻🌟大海蝦真係好大隻,建議要啜埋個蝦頭嘅蝦膏食,先食到係非常濃郁嘅蝦味,而且內裡蝦肉都幾彈牙架

🌟豬頸肉 $28串🌟

🌟大海蝦 $88/6隻🌟

2024-10-29
宵夜
2024-11-01 40 瀏覽
#川味王 📍#尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖---------------- 尖沙咀食燒夜推薦!!餐廳裝修五光十色,有色彩繽紛嘅霓虹燈牌。裝修幾特別,有老舊鄉村風味~行過門口已經聞到陣陣嘅燒烤香味,店內有好多食物種類選擇,而且唔貴。提供川式風味串燒,即叫即燒孜然麻辣串燒。串燒可以選擇辣度,有唔辣、小辣、中辣、大辣等✨原條火箭魷魚筒原隻魷魚大大隻,好正~調味調得好好,醃得好入味。魷魚口感爽口彈牙,食落去每一啖都有濃濃嘅孜然香。✨大海蝦encore左幾次,我覺得都幾抵食。蝦每隻都大大隻肥嘟嘟,食落彈牙嫩滑,中意孜然香嘅唔好錯過了!!✨燒魚魚皮燒得香脆,微微有啲焦香。頗有驚喜,魚嘅肉質鮮嫩,外脆內軟。唔會乾哂柴哂。✨串燒田雞我諗全香港無幾間餐廳會有田雞食到。原隻燒田雞火喉控制得幾好,做到外脆內嫩,口感厚實。
#川味王
📍#尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
----------------
尖沙咀食燒夜推薦!!
餐廳裝修五光十色,有色彩繽紛嘅霓虹燈牌。
裝修幾特別,有老舊鄉村風味~
行過門口已經聞到陣陣嘅燒烤香味,
店內有好多食物種類選擇,而且唔貴。
提供川式風味串燒,即叫即燒孜然麻辣串燒。
串燒可以選擇辣度,有唔辣、小辣、中辣、大辣等

✨原條火箭魷魚筒
原隻魷魚大大隻,好正~
調味調得好好,醃得好入味。
魷魚口感爽口彈牙,
食落去每一啖都有濃濃嘅孜然香。

✨大海蝦
encore左幾次,我覺得都幾抵食。
蝦每隻都大大隻肥嘟嘟,
食落彈牙嫩滑,中意孜然香嘅唔好錯過了!!

✨燒魚
魚皮燒得香脆,微微有啲焦香。
頗有驚喜,魚嘅肉質鮮嫩,
外脆內軟。唔會乾哂柴哂。

✨串燒田雞
我諗全香港無幾間餐廳會有田雞食到。
原隻燒田雞火喉控制得幾好,
做到外脆內嫩,口感厚實。

2024-11-01 23 瀏覽
曾經光顧紅磡川味香,經過看到店名大同小異的川味王,細看餐牌上原來有寫明大家其實是不同分店,難怪食物款式亦相當類似。蒜蓉扇貝帶子 ($70/兩隻)、蒜蓉花甲 ($58)、蒜蓉炒海中蝦 ($128) 等海鮮加上蒜蓉向來都是惹味之選,原條火箭魷魚筒($70) 肉質爽彈;燒雞腎($28/兩串; $78/六串)和醬燒墨魚咀($26)爽脆香口,看到還有麻辣小龍蝦 ($158) 和蒜蓉小龍蝦 ($158)兩款小龍蝦看似都相當吸引,下次再試。
2024-10-11 51 瀏覽
今日突然想食串燒做宵夜,行過門口已經聞到陣陣嘅燒烤香味👃。之前食過荃灣分店都幾好食,今日去尖沙咀,順便打包返屋企食。尖沙咀台嘅堂食環境比較闊落,而且門面嘅裝修都好色彩繽紛。等候食物期間都見到餐廳接咗好多外賣訂單。🍆蒜蓉燒原條茄子食串燒必點系列💯,落左蒜泥🧄、蔥同不同嘅調味粉,燒到火喉岩岩好🔥,成條燒份量都幾多,食落好夠味又香口。🍢燒墨魚丸同牛丸勁彈牙,而且表面上灑上大量調味料,真係好好味😋。我仲點咗啲蔬菜:四季豆🫛燒到好入味虎皮青椒🫑,好大條,燒到好爽脆。韭菜🥬🐟鹽燒鯖魚燒到好乾身,口感煙靭,一啲都唔腥。

🍆蒜蓉燒原條茄子

我仲點咗啲蔬菜:
四季豆🫛燒到好入味
虎皮青椒🫑,好大條,燒到好爽脆。
韭菜🥬

🐟鹽燒鯖魚
燒到好乾身,口感煙靭,一啲都唔腥。

前排去咗川味王食串燒,佢哋嘅串燒真係好惹味由於我哋唔太食得辣,所以我哋叫咗啲唔辣嘅串燒。就算佢唔辣嘅串燒,都已經好好味,因為佢上面會有好多孜然粉同埋其他燒烤粉,所以已經好香好正。串燒方面,我先叫咗一份翠玉瓜同雞中翼,翠玉瓜清新爽口,用嚟解串燒嘅膩就啱啱好,而雞中翼都燒得好香 。而佢嘅其他蒜蓉菜式都特別好食,例如佢嘅蒜蓉茄子同埋蒜蓉生蠔,蒜蓉香氣四溢,而且佢嘅茄子非常之大條,個人都覺得幾抵食。最後不得不提佢嘅花甲粉,佢嘅花甲粉非常之大碗,而花甲都非常之多。
前排去咗川味王食串燒,佢哋嘅串燒真係好惹味

2024-09-16 72 瀏覽
川味王呢晚同朋友去咗旺角「川味王」試佢哋嘅串燒,聽講呢間店主打川味串燒,調味非常惹味,食過嘅人都話食到停唔到口。所以我哋決定過嚟睇下係唔係真係咁好味!燒五花腩(2串 $30)呢個燒五花腩真係一流,五花腩本身脂肪同瘦肉比例啱啱好,燒到外脆內嫩,仲帶有少少焦香。調味方面,佢哋用咗四川風味嘅孜然同辣粉,味道濃郁但唔會過火,鹹香惹味,真係一啖接一啖停唔到口。呢個價錢食到咁高質嘅五花腩,絕對值得一試!燒魷魚鬚 ($28)燒魷魚鬚係成晚嘅另一個亮點。魷魚鬚燒得啱啱好,口感爽口彈牙,唔會太硬。調味方面一樣用咗四川嘅辣粉同香料,辣味剛剛好,唔會太重,但又夠刺激。食落去每一啖都有濃濃嘅孜然同香辣味,配啲啤酒真係一絕!燒魚 ($148)呢條燒魚係成晚嘅大菜。魚嘅肉質鮮嫩,燒得外皮微微有啲焦香,但內裡保持住鮮嫩多汁。川味王嘅特製調味料真係非常惹味,魚肉吸晒啲孜然、辣椒同香料嘅味道,鹹香辣味十足,真係好正。呢個價錢雖然稍微貴少少,但比起魚嘅份量同味道,絕對係值得。

川味王

燒五花腩(2串 $30)

燒魷魚鬚 ($28)

燒魚 ($148)
2024-09-03 108 瀏覽
同朋友收工見到呢間串燒好似幾正見隔離食既野份量都幾多諗住叫住少少食完再睇下 點知份量好多個花甲粉好味叫左 雞軟骨、白鱔、牛舌芯、墨魚咀,諗住試少少,再加個蒜蓉金菇同花甲粉最好評係個牛舌芯 做到最軟個位 調味夠重 岩我地重口味人士(ps可以叫佢調 冇咁咸冇咁辣)白鱔都幾好 係脆架 冇骨 鍾意食鱔既朋友要留意!蒜蓉金菇份量好多 好抵食花甲粉就幾鍾意個粉絲 硬度剛好 入味 比花甲好食墨魚咀幾好整體我覺得唔錯火候控制得都幾好而且份量多
同朋友收工見到呢間串燒好似幾正
見隔離食既野份量都幾多
諗住叫住少少食完再睇下
點知份量好多

個花甲粉好味

白鱔都幾好 係脆架 冇骨 鍾意食鱔既朋友要留意!
蒜蓉金菇份量好多 好抵食
花甲粉就幾鍾意個粉絲 硬度剛好 入味 比花甲好食