2019-09-12 826 瀏覽
價錢比譚仔公道,餸菜小食款式亦多。叫咗剩5餸中辣,份量足料。辣香麻足。正美中不足係,每次落單後等23分鐘先有得食,伙計話即叫即煮。$36真係食到好飽肚如果可以唔洗等咁耐就好了
價錢比譚仔公道,餸菜小食款式亦多。
叫咗剩5餸中辣,份量足料。
辣香麻足。正
美中不足係,每次落單後等23分鐘先有得食,伙計話即叫即煮。
$36真係食到好飽肚

如果可以唔洗等咁耐就好了
2019-08-25 436 瀏覽
行完山過黎呢邊食野,下午間舖冇咩人,雖然環境比較狹窄,坐得冇咁舒服,不過30幾蚊有三餸,又真係幾抵。米線上到黎,啲配餸都幾豐富,每樣餸既份量都幾多,真係好抵食。我同朋友都鍾意食辣,佢個湯底好夠辣,味道唔錯!

2019-05-18 704 瀏覽
去到東大街,想食啲濃味野,就揀左川婆婆嘅麻辣麵。三餸一麵加野飲 $43今次叫左麻辣小辣紅薯粉,魚蛋,白蘿蔔同魷魚,加杯凍檸茶。麻辣味幾出,魚蛋彈牙,魷魚口感都唔錯。三餸一麵都係35蚊,算良心價。
去到東大街,想食啲濃味野,就揀左川婆婆嘅麻辣麵。
三餸一麵加野飲 $43

2019-03-26 648 瀏覽
行完山,喺石澳搭返車出嚟筲箕灣梗係要去東大街食買埋嘢先走啦!東大街咁多嘢食我嘅不二之選梗係川婆婆啦😆必選娃娃菜,多蒜,今次就同朋友都叫咗小辣,不過我個個似中辣多啲,竟然又發現左辣啲真係好食啲不過就會食慢啲😂不停飲嘢🤣🤣🤣睇落好靚,好夠味,棒棒的😍 娃娃菜好林好甜木耳好爽。我今次做轉左薯粉,好好咬,加埋個蒜泥完全冇得輸!如果食得麻辣嘅人去食應該會更加開心。大食女仔表示,經過筲箕灣首選之一👍🏻👍🏻👍🏻
東大街咁多嘢食我嘅不二之選梗係川婆婆啦😆

大食女仔表示,經過筲箕灣首選之一👍🏻👍🏻👍🏻

2019-02-20 736 瀏覽
放工後,饑腸轆轆,但又要戒澱粉質,終於諗到去川婆婆,食淨餸。6pm去到,只有兩枱客,服務姐姐客氣友善。不巳為然,叫了淨6餸,微辣。但原來通脹猛於虎,加價巳經悄悄進行了。原本6餸37蚊,變成5餸36蚊,不過既然點了菜,免得過就不要改來改去了。等了十分鐘,終於可以祭下五臟廟。頗大的一碗,料足飽肚,味道不錯。6樣餸分别是:娃娃菜,分量最多最飽肚,煮得軟稔,菜葉外層包了一層辣油,內心還保留了菜本身的糖份,鮮甜清新。冰豆腐,有3大塊,浸在辣湯內,吸了豐沛的湯汁,如果喜歡川婆婆的湯底,是一個好選擇。雞絲,其實是雞肉片,稔滑但又仍然有少許彈牙,分量適中。雲吞,無論size及分量皆少,味道普通。魚腐,不是那種可以吸滿湯汁的順德魚腐,近似魚餅,有兩塊,味道普通。蝦餅,分開碟後上,炸得過干,然後上到枱也凍了,味道普通。這裏的湯底,够麻,如果吃得辣可以直接選中辣。但湯底有穌味,可能有落牛油/羊油,若不抗拒,味道是不賴的。埋單44蚊,在筲箕灣來說,都是平價之選。

6pm去到,只有兩枱客,服務姐姐客氣友善。

蝦餅

雞絲,其實是雞肉片,稔滑但又仍然有少許彈牙,分量適中。
雲吞,無論size及分量皆少,味道普通。
蝦餅,分開碟後上,炸得過干,然後上到枱也凍了,味道普通。

埋單44蚊,在筲箕灣來說,都是平價之選。
2019-02-19
2018-11-01 815 瀏覽
我從前在尖沙咀返工食過一次,個麻辣湯底幾特別,另外特別在係有企位,所以有點印象。直至2年多前轉了工作地方大約半年後,在東大街見呢間有得坐,就當然去坐一坐、食一食。沒有令我失望係湯底一樣帶著蒜香麻辣味。這陣蒜味在這二年間,間唔中就會來吃一下。雖然是加盟店,但老闆及老闆娘是非常有心做好招牌。由開鋪到關鋪都是由他們合力製作每道菜。加上這筲箕灣店是加盟店,晚上也有烤魚及雞煲。個雞煲都是我和朋友經常來吃之選。日子耐了,間一排就想來吃。就是這陣蒜味湯底,讓我記得川婆婆。
2018-10-31
  • 車仔麻辣燙、雞煲
2018-08-09 776 瀏覽
慕名而去,没想到失望而归。非常简单的食物,居然40多分钟还做不出来,也不是一般店铺可以做到的,非常失望。如果不改善不提高效率,恐怕过不久就不会在东大街看到这个店铺了。
2018-08-07 549 瀏覽
尖沙咀店粉絲到東大街見到川婆婆便走進去,店員面黑黑吾多想做嘅態度坐底叫左中辣(辣還可以但不麻)紅薯粉、響鈴、魚片頭(很難煮得難食)🆗豬潤(太硬)另加一份魚蛋(加辣粉)🆗,絕對唔會再食嘅店!如想食還是到尖沙咀店吧
另加一份魚蛋(加辣粉)🆗,絕對唔會再食嘅店
!如想食還是到尖沙咀店吧
2018-08-06
2018-07-29 435 瀏覽
叫左個薯粉微辣,食魚皮餃,薯仔片,芝心丸。另外朋友食了一個中辣的粉絲。仲叫多左兩碟小菜,炸花枝丸同辣的炸雞翼三隻。價錢唔貴,而且係東大街有不少好食餐廳,呢間係我最鐘意食粉麵的其中一間店,不過好可惜今日之後無得再食佢個川婆婆雞煲,唔知尖沙咀分店會唔會仲有得食呢😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

2018-04-29 910 瀏覽
之前只食過尖沙嘴的外賣川婆婆,味道一試難忘,今日經過東大街,見到有位坐就入去,環景簡單乾淨,寫紙仔方式tick食物同尖沙嘴外賣門市一樣菜式,我今日叫左小辣,仲叫左四餸,都係加7蚊我點左1. 午餐肉,煎香左唔錯,但放湯憲佢淋曬,可再煎赤d,2. 白菜仔,解膩,索曬湯底既麻辣同孜然粉味,爽甜3. 冰豆腐,建議食得辣既叫,辣汁入曬肉,淡淡咬出汁4. 豬大腸,新鮮唔臭,但可再入味d粉絲底都係為左索汁,但食完會有d濟,因爲索水😂😂😂最後我叫左呢碟椒積雞翼,唯一缺點面頭d炸蒜粒鹹左d,其餘,脆,滑,juicy!重點係食到你飽,我地一行2碗加雞翼都係98蚊!

環景簡單乾淨,寫紙仔方式tick食物

我點左
1. 午餐肉,煎香左唔錯,但放湯憲佢淋曬,可再煎赤d,
2. 白菜仔,解膩,索曬湯底既麻辣同孜然粉味,爽甜
3. 冰豆腐,建議食得辣既叫,辣汁入曬肉,淡淡咬出汁
4. 豬大腸,新鮮唔臭,但可再入味d

粉絲底都係為左索汁,但食完會有d濟,因爲索水😂😂😂

最後我叫左呢碟
椒積雞翼
,唯一缺點面頭d炸蒜粒鹹左d,其餘,脆,滑,juicy!

重點係食到你飽,我地一行2碗加雞翼都係

98蚊!
2018-04-04 586 瀏覽
今日返工口淡淡所以就去打電話叫外賣自取好方便 15分鐘可以拎食返個大spicy 冇錯呀一定要食大辣食到個人出汗同流鼻水芝山丸 土豆好味因為浸左勁耐嘅辣湯 吸收哂所有汁 正記得要加飲料 唔係好辛苦

今日返工口淡淡

芝山丸 土豆
好味
因為浸左勁耐嘅辣湯 吸收哂所有汁 正
記得要加飲料 唔係好辛苦

晚飯時間賣外賣,叫冬菇肥牛豬大腸烏冬一碗野啫,企喺門口企足40分鐘!!!如果要等咁耐,係咪要喺買前同客人講聲先?好啦終於拎到個烏冬,返上樓打開,烏冬俾錯米線,冬菇俾錯豬紅! 正常我就會算數照食既,但呢碗野我等左40分鐘!仲要食唔係我揀既餸?好嬲,又落去換過。其實唔止一次係要等咁耐,之前都試過好幾次要等好長時間,但今次實在太過份,先忍唔住打食評。。。。。。仲有,有個女侍應,我幫襯佢地幾次,佢都係黑我面的。。。有時忙,明白到佢係好難好客氣,但依我睇無論有冇客忙唔忙,佢都係一樣。。。頭先去換過碗野係佢第一次對我溫和d。。。
!!!如果要等咁耐,係咪要喺買前同客人講聲先?

好啦終於拎到個烏冬,返上樓打開,烏冬
俾錯米線,冬菇俾錯豬紅

40 分鐘 (外賣自取)
2018-03-24 389 瀏覽
依家麵店係經常有人排隊嘅,今次我都好願意去排,因為實在好耐冇食過,同埋諗起佢嘅麻辣都流曬口水!😋😋凍豆腐、豬紅、雞腎、漢堡扒粉絲豬骨湯底: 材料質素高,凍豆腐吸哂d味,咁熱嘅天氣真係食佢,一層層又好有口感; 豬紅煙煙韌韌; 漢堡扒肉都有得揀 真係非一般嘅麵食材料; 雞腎都鹵得好入味㗎!😋😋麻辣豬皮: 豬皮又厚又爽又林,加咗麻辣料更野味!避風塘豆腐: 又熱又辣既炸豆腐,做到豆腐皮好脆,細細粒好好食!其實價錢都好商議,有麵有小食,百零蚊兩個人食咗 一餐!

😋😋麻辣豬皮: 豬皮又厚又爽又林,加咗麻辣料更野味!

其實價錢都好商議,有麵有小食,百零蚊兩個人食咗 一餐!

2018-03-16 251 瀏覽
點餐後半小時仍然未有得食, 工作太慢, 30分鐘後才上一點有菜, 不能接受, 應該落單前講清楚需等候半小時或以上, 不會再光顧, 食物味道一般, 服務不能接受, 建議光顧鄰近麻辣餐廳
2018-03-04 299 瀏覽
米線來講,川婆婆一直係我心目中最愛嘅米線,乜野譚仔南記全部都比唔上,完全取代唔到佢係我心目中嘅地位。我食開三餸米線都只不過係$33 ,加埋杯凍檸茶都係$40 ,女仔黎講可以食到超飽,絕對係抗通脹嘅食物。除咗價錢非常之抵之外,佢嘅食物質素亦都係我咁鍾意佢嘅原因之一。咁我今次就叫咗金針菇蘿蔔同埋魚腐。 我鍾意叫呢三樣配菜嘅原因係佢哋都可以索晒啲湯汁,非常入味。食川婆婆米線唔少得就梗係食辣啦,我叫左小辣,但最緊要嘅係要叫多蒜!!!!佢個秘制蒜醬真係超級正,如果可以嘅話我真係好想買返屋企加落所有湯麵到!!!!不過唯一嘅缺點就係佢哋廚房嘅人手應該唔係幾充足,次次去食都要等起碼15分鐘先食到碗麵,不過好食嘅嘢就係要付出時間去等待,我係好願意為呢碗麵付出時間