2019-06-20
[[]] 🚁伏伏伏伏⋯⋯啲間野真係不可一不可再😤 懷疑有欺騙誤導成分😑話說,本身係滿懷希望嘅心態去食呢一餐,但係當睇到個menu嗰一刻,已經覺得偏貴,因為有朋友想食燒烤,所以叫咗份燒雞骨腸,點菜紙寫住$38/份,點知嚟到原來得一條(如圖)!點菜紙其他item如果斷條斷件斷粒計係有寫unit price出嚟,但點解唯獨條腸就寫一份嘅價錢?寫住一份你地會唔會諗到原來得一條呱?亦即時向waiter確認,雞骨腸嘅一份的確係一條,呢$38我都算啦⋯⋯當買咗一個教訓⋯⋯大概食咗60分鐘左右,突然有waiter行過嚟同我哋講,你經app book九折優惠,用餐時間係90分鐘,我哋問,如果唔用優惠,我哋可以繼續坐嗎?佢話,唔要優惠都只可以坐120分鐘😑😑😑人均消費$400嘅餐廳,我只可以坐兩個鐘?間餐廳由我入座到走都無full過,我諗唔明點解我唔要優惠(用app book枱9折優惠)都只可以食兩個鐘囉?又唔係放題任食,餐廳又完全見唔到有貼出嚟寫住最長用膳時間,我真係諗唔明點解我真金白銀俾錢打邊爐都要俾人趕🙄我只可以講,你幾好食都無用,何況事實又唔係好食,賣哂廣告都keep唔到人氣,都已經反映咗餐廳質素
啲間野真係不可一不可再😤 懷疑有欺騙誤導成分😑
我只可以講,你幾好食都無用,何況事實又唔係好食,賣哂廣告都keep唔到人氣,都已經反映咗餐廳質素有幾高🤷🏻♀
估唔到我都會有中伏嘅一日,原來網紅店都唔係全部信得過,一次好好嘅貼錢買難受嘅經歷⋯⋯
燒雞骨腸